19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

EVROPA: Opustíš-li mne, zahyneš!

Dykova vlasteneckého verše zneužil v padesátých letech komunistický spisovatel Zdeněk Pluhař k sepsání stejnojmenného románu varujícího před emigrací na Západ, kde uprchlíky čeká rychlé vystřízlivění z kapitalistického „pozlátka“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. P 9.1.2016 8:33

Re: Není diktát jako diktát

Obojí je smrtelně nebezpečné. Nebezpeční muslimských hord se dá eliminovat ochranou vnější hranice EU, jak ukázala například Austrálie. Nebezpečí hord ruských "Tatarů" zase naším pevným členstvím ve vojenských, politických a ekonomických strukturách Západu.

P. Lenc 9.1.2016 8:28

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Dík pane Krásenský, i když si myslím, že v tomto případě to je zbytečné mrhání energií.

P. Lenc 9.1.2016 8:26

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Opravdu pane Šimku? Ono se paní Lívii nedá upřít nejen vzdělání, ale i rozhled, což, bohužel nemá mnohý český ambasador, tzv. profesionál.Totéž se dá říct o paní Filipi v Sýrii, dámě na svém místě.Víte, nenávist většinou silně zatemňuje úsudek.

Z. Čábelka 9.1.2016 8:19

Re: Není diktát jako diktát

PS: Asi neznáte komunisty. Není podstatný rozdíl mezi komunisty vyšlechtěnými doma a "technicky" doškolenými v Moskvě. Tak jsem to ani nemyslel. Komunismus je forma fanatického náboženství.

Z. Čábelka 9.1.2016 8:12

Re: Není diktát jako diktát

Nebojte, já si i na to pamatuji a opravdu to nijak nezlehčuji. Já jen chci, aby se stávající stav řešil. Opravdu nechci přijít o účast v Západní civilizaci. Mám jen obavy, abychom se nestali jen západní i východní výspou této civilizace. Existuje otázka, pokud vůbec by to bez naší přípravy zůstalo alespoň tak.

Názorový tlak na Brusel musí být prostě vidět a slyšet, protože oni mají jen svoje řešení!

Z. Čábelka 9.1.2016 7:56

Re: Není diktát jako diktát

PS: Myslíte, že muslimské hordy jsou méně nebezpečné, než ruských Tatarů?

V. P 9.1.2016 7:54

Re: Není diktát jako diktát

Víte, mezi posláním domluv a posláním vojsk je rozdíl dosti podstatný.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:52

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Od Vás hezký. Díky.

J. Kunes 9.1.2016 7:47

Vystoupeni z EU

No, tak to vystoupeni zkusme. Uz se tesim na asijske nebo americky businessmany, jak studuji, jake smlouvy o volnem obchodu a s kym ma Cesko podepsane. Mimochodem dnes se jim obcas smejeme, ze si Cesko pletou s Cecnou. Opradvu si myslite, ze asijske automobilky chtely mit tovarny prave v Cesku a ne proste jen nekde v EU? Navic bych rad vedel, jak by nase vystoupeni s EU omezilo 'diktat' Bruselu, ktery nevahal vypovedet nektere smlouvy se Svycarskem (napr. o financovani vyzkumu prostrednicvim Ervopske vyzkumne rady) prakticky okamzite po referendu o omezeni pristupu obcanu EU na svycarsky pracovni trh. Mysli si autor, nebo pan Mach, ze Cesko ma silnejsi pozici nez Svycarsko?

Z. Čábelka 9.1.2016 7:47

Re: Není diktát jako diktát

V tomto souhlasím. Můj názor i v tomto souzní.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:45

Re: Není diktát jako diktát

Asi nejste tak úplně informován. Komunistická paka z Bruselu už pár domluv rozeslala.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:40

Re: Nikdo Cesku

Pane, Vaše názory tomu bohužel odpovídají.

Každý by měl hovořit jen sám za sebe. Každý zůstává takovým jakým se cítí. Já o povaze národa s mindráky neuvažuji. Já s minulostí své rodiny nemám problém a nemám se za co stydět. Pokud někdo má, tak má mít odvahu označit, že ten a ten byl nebo je hajzl. Zrady se dopuštěli a dopouštějí většinou jen jednotlivci, a zejména jednotlici v klíčových pozicích a měli by být i známi. A pokud si myslíte, že jsme "něco horšiho" než jiní Evropané, je to Váš, prosím nechte si ho ale pro sebe. Pokud s tím něco málo chcete dělat, tak si obejděte pomníky padlích a srovnejte s těmi v jiných státech. Budete asi překvapen.

J. Žitný 9.1.2016 7:22

Re: Není diktát jako diktát

Jedineho komunistu odchovaneho Moskvou dodalo do Bruselu Slovensko jako eurokomisare. Predtim to bylo Cesko, jmenoval se, tusim, Fulle.

Samostatne Cesko ma tech rusofilu tolik, ze by se dali prehazovat vidlema, s Klausem v cele.

V. P 9.1.2016 7:21

Re: Není diktát jako diktát

No, Brusel k nám nepošle tanky ani zelené mužíčky, když nebudeme tančit, jak píská.

J. Žitný 9.1.2016 7:09

Re: Nikdo Cesku

Cesko ani Ceskoslovensko nikdy hrde (ani dostatecne samostatne) nebylo ani nebude - nema na to ani ekonomicky, ani civilizacne; v poslednich 80 letech se bez odporu poddalo nejdrive Nemcum, potom Rusum.

Volba je jasna - Zapad nebo Rusko.

Z. Čábelka 9.1.2016 7:08

Re: Není diktát jako diktát

Prosím Vás, a kterých komunistů odchovaných Moskvou se mám bát víc, když se dívám z očí do očí muslimské kobry? Těch z Bruselu nebo z Moskvy? Podotýkám - Rusko jako stát nesnáším. Bylo, je a bohužel asi dlouho bude panovačné a otrocké.

Z. Čábelka 9.1.2016 6:58

Re: Nikdo Cesku

Pane, jistě existuje skupina lidí, která se z blbosti těší přichýlit do náruče nenažraného ruského medvěda ale poklonkovat Bruselským komunistům odchovaných Moskvou, já určitě nechci. Za sebe mohu vyjádřit, že chci být součástí hrdého, dostatečně samostatného státu vážicího si předků a vlastní kultury, který chce a bude chránit vlastní občany, jejich práva i jejich budoucnost. Pokud se EU v tomto smyslu rychle nezmění, tak já v něm být nechci, nemá totiž civilizovanou a historicky dochovatelnou minulost ani budoucnost. Vládu sociálních, dnes už vlastně fašistických blbů opírající o internacionální komunisty a socialisty, anarchisty, trockisty, vyhulené smažky, flustráty bez budoucnosti a smyslu života a bláznivé idealisty nechci ani doma!

J. Krásenský 9.1.2016 6:55

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Vy rudá závisti, nenávisti a sprostoto. A z našich například: Dienstbier, Marxová, Šabatová, Bursík, Sobotka, Halík, Bělobrádek, Langšádlová... Citáty k dohledání na internetu. Ze zahraničních například Merkelová, Gauck, Holllande, Juncker, Schultz, Federica Mogherini... A kdybyste měl pochybnosti a nemohl nic najít, stačí prolistovat archivy s hesly palestina, intifáda, syrská svobodná armáda, uprchlíci, integrace, turecko, kurdové, islám, silvestr 2015, zeman, pediga. A když ani to Vám nepomůže, pak už je na jiných odbornících, aby zjistili, zda a proč trpíte kognitivní disonancí.

V. P 9.1.2016 6:42

Není diktát jako diktát

Klaus, Robejšek, Okamura, Svobodní ... je příznačné, že proti "mocenskému diktátu Bruselu a Berlína" nejvíc brojí apologeti mocenského diktátu Moskvy.

D. Nowodny 9.1.2016 6:41

Kalich

"hořkosti" se musí vypít až do dna ! Žádná Říše nevydrží staletí !

J. Šimek 9.1.2016 6:37

Re: Lituji,

Vrcholem české liberální elity bylo vystrčení zadku europoslance Macha na kapelu v sále. Není to málo ?

J. Šimek 9.1.2016 6:35

Re: Muslimy do Evropy nebrat!

Jen tak pro zajímavost - kdo z lidí euroatlantické civilizace obhajuje muslimské zločince? A konkrétně, ne obecné plky.

J. Šimek 9.1.2016 6:32

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Klaus neměl koho volit tak intenzivně, až je z toho Lívie velvyslankyní :o)

J. Šimek 9.1.2016 6:29

Re: Souhlas s autorem,

Je to splněný Klausův sen o tom, že politiku mají dělat jen partaje a pro občany jsou leda církve a zahrádkřské svazy. Takže proč brbláte?

J. Žitný 9.1.2016 5:50

Nikdo Cesku

nebrani, aby vystoupilo z EU. Koneckoncu, Ceska republika ma ekonomicky i politicky mnohem blize k Ukrajine, Moldavii nebo Belorusku nez ke 'starym zemim' EU.

A podle diskusi na ceskych forech to vypada, ze 90% diskutujicich se uz nemuze dockat, az bude zase Rusakum lizat p.dele.....stejne jako to jejich predkove ukazali ve volbach 1946 a potom behem unora 1948.

J. Kanioková 9.1.2016 3:16

Souhlas s autorem,

jenže realita vypadá spíš na EU sebevraždu... Jednotlivci brblají, ale společnost je ochrnutá ztrátou vlastní odpovědnosti, pohodlností, alibismem, zbabělostí, politickou korektností a "lidskými právy"..

Evropa je už delší čas neproduktivní, bez tahu na branku. Sterilní. A ono se to v hitorii dost opakuje. Někde vznikne nějaká civilizace, dosáhne svého vrcholu, a najednou začne ztrácet energii, regenerační schopnost a začne se rozpadat..

Jak nejlíp pohřbít dobrou myšlenku? Ať ji nařídí EU!

P. Dvořák 9.1.2016 3:12

Re: A vy byste rád Schwarzenberga ?

Je s nedoštudovaným polohajným knížepánem na jedné duševní hladině. Věk v tomto případě, jak vidíme, nehraje roli.

P. Boublíková 9.1.2016 2:43

Re: Lituji,

Zajímalo by mě, proč je v euroskepticky naladěné ČR tak malá podpora euroskeptických Svobodných. Na to, že tuto stranu lidé neznají, se nemohou vymlouvat donekonečna - už to neplatí.

No, možná taky dopadnu jako Klaus a nebudu mít koho volit. Spolčení Svobodných s oligarchou a králem hazardu Valentou se mi totiž pranic nelíbí.

J. Kanioková 9.1.2016 2:37

A vy byste rád Schwarzenberga ?

P. Sulc 9.1.2016 2:26

Re: Lituji,

Ovsemze mate pravdu ! Ze by se cesti ovcane domahali demonstracemi referenda o vztahu k EU, je jenom sen. Mozna tak leda u piva v hospode, jinak ale ne. Treba nechteji "uprchliky", vetsina je proti nim, ale videl jste nejake massove demonstrace? Tak leda par desitek odvaznejsich lidi.