29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Minsk 2015 a Mnichov 1938

Patnáctý únor 2015 (podpis dohody označované jako Minsk II) a patnáctý březen 1939. Bez 28 dnů 76 let. Je to málo, nebo mnoho času, který dělí ta dvě období?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 18.3.2015 11:34

Re: :-)))

Presne

K. Frauknecht 18.3.2015 11:53

Re: :-)))

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ironie

Ale mě to fakt nepřekvapuje :-)).

K. Janyška 18.3.2015 9:23

Pomáhejme Sovětskému svazu se rozpadnout a ne

ho tlakem na Rusko budovat.  Stále vidím v pozadí všeho nějaké nepěkné spodní proudy.  Já tam ty levičácké neokonzervativce z USA fakt vidím. Protože znám Kompozitivní teorii, o které vy ostatní víte prd. Někdo se snaží o něco, co je zatím nedohledatelné, ale já vidím Bilderberg a ty co se tam slízají, jako nebezpečí lidského světa. A to nemůžu náboženského fanatika   Hájka a jeho Protiproud ani cítit. Je dostatek jiných pramenů. Zaráží mě náhle obrozené slovo komunita a dokonec jeden státník světového formártu klidně řekl, že světová komunita tohle Rusku trpět  nebude. To už je vrchol a úchylnost ve vyjádření toho člověka. Odněkud to však má... Dzp.

P. Rajman 18.3.2015 8:43

Mnichov byl za a)

konán pouze s vědomím československé strany (a to z dobrých důvodů) b) naprosto bez účasti sudetských Němců (a to z důvodů, jak se později ukázalo, méně dobrých).

K. Pavlik 18.3.2015 12:33

Re: Mnichov byl za a)

Takze Mnichov a) zachranil Ceskoslovensko a b) okradl sudetske Nemce? No to je opravdu dobre - demagogie na druhou. Sudetsti Nemci v Mnichove dostali mnohem vice nez chteli. Ze o to pozdeji prisli je jina kapitola ktera vubec nesouvisi s Mnichiovem.Sudetsti Nemci, Henlain osobne jako predstavitel nejsilnejsi strany v ceskoslovenskem parlamente, mohli v svobodnem ceskoslovenskem parlamente tvrde pozadovat neprijmuti mnichovske dohody - kupodivu to neudelali , nebo snad ano?

J. Boleslav 18.3.2015 8:29

Ovar je odporné prorusácké kolaborantské

hovado, to už je dávno zřejmé. Měl by být z Hradu urychleně vykopán, kvůli velezradě. Proč proti němu chrabří socanští senátoři ústavní žalobu dávno nepodali, je velmi smutné. Už si ji přece nedávno proti Klausovi natrénovali, z daleko úsměvnějších důvodů. Asi jim Ovarovy hnusné kolaborantské tahy vyhovují.

J. Hejna 18.3.2015 11:20

Re: Ovar je odporné prorusácké kolaborantské

Aby vám, pane Boleslave, nepraskla žilka, sprosťáku nevychovanej.

P. Lenc 18.3.2015 8:15

Je stejně zajímavé,

jak si malý český kolaborant dokáže vymýšlet důvody ke své kolaboraci.

J. Boleslav 18.3.2015 8:35

Re: Je stejně zajímavé,

Dostávají to zřejmě jako nalévárnu, původem z Kremlu.

K. Frauknecht 18.3.2015 9:06

Re: Je stejně zajímavé,

Že Vás to překvapuje. Kolaborace se vyskytuje v historii všech států, nejen evropských.

Navíc z historie je patrné, že rozdíl mezi "kolaborací" a třeba "osvobozeneckým bojem" nebo "disentem" je dán jen úhlem pohledu. Přesněji, pohledem skupiny v daném okamžiku vládnoucí :-))).

J. Václavíková 18.3.2015 12:33

Re: Je stejně zajímavé,

A vo tom to je! Aby nám tu nevládla ta východní říše zla, kolaborante.

J. Mrázek 18.3.2015 6:06

Protiamerická činnost znovu...i v EU..

Stejně, jako v Rusku, tak i v USA probíhaly "čistky". Sice pod jiným názvem, ale podstatou stejné. Logicky smýšlející lidé, kritizující nesmyslný směr politiky ve formě konfrontací za každou cenu, ti byli bráni jako kolaboranti s nepřítelem. Takže logicky vyhrál konfrontační kurz. Tehdy se lidé i válečnického ražení ještě báli atomové války, protože měli před očima jen pá roků starý film z Japonska. Dnes už lidem otrnulo a "malé, lidumilné jaderné zbraně" do síly srovnatelné s těmi z Japonska považují za dobrý začátek určitě vyhrané války. Je jedno, kdo tu válku vyhraje. Prohrajeme totiž všichni a všechno.  Jen nesoudní budou asi i potom vyzývat k "doražení" nyní oslabeného druhu, zvaného lidstvo... slabomyslná rétorika, mající za účel odvést na porážku většinu přemnoženého lidstva z toho "svátek" neudělá ...

J. Boleslav 18.3.2015 8:34

Re: Protiamerická činnost znovu...i v EU..

A kdy a kde podle Vás v Americe takové čistky probíhaly?

J. Fridrich 18.3.2015 8:43

Re: Protiamerická činnost znovu...i v EU..

Srovnávat čistky v SSSR a USA je projev neuvěřitelné neznalosti toho, co se v těchto zemích dělo.

1)SSSR - Soudruh Stalin v gulazích, při uměle vyvolaném hladomoru právě na Ukrajině ( ta má paradoxně nejúrodnější půdu na naší planetě ), v Katyni a při dalších " peklíčkách ", které vyvolávali jeho pochopové ve všech lido-demo zemích kolem té jeho Říše zla.

Dle otce jejich vodíkové pumy Andreje Sacharova má Stalin na svědomí 20 000 000 lidí - Áda byl břídil.

Podobně se o těchto zrůdnostech páchaných v Rusku vyjadřoval i Alexandr Solženicyn a další.... Jak to tam vypadalo popsal krásně i Boris Pasternak v Doktoru Živagovi ( ani pro Nobelovu cenu nesměl ).

2) USA - několik roků v 50. tých létech pod vedením senátora McCartyho kampaň proti komunistům v USA - bez obětí na životech, akce skončila 1954. Měla reálný základ - ukradení atomového tajemství Americe.

J. Mrázek 18.3.2015 9:53

To ukradení v poslední řádce

...nebylo příčinou, že se pak všichni "drželi pod krkem hrozbou jaderného útoku" a nikdo si dlouhé roky radši nic nedovolil, aby neriskoval totální zničení celé planety Země ? Pomíjím zbabělá napadání menších států, byť i v tomto ohledu vyspělejší Amerika vede a její skóre je 20 : 1 .... čímž neomlouvám nikoho !

R. Langer 18.3.2015 13:14

Re: To ukradení v poslední řádce

Ha ha ha. :-P

Z. Baldova 18.3.2015 13:35

Re: To ukradení v poslední řádce

Ze ten J. Mrázek je ale bolsevicke strevo

J. Mrázek 18.3.2015 16:06

Už Vás detekoval radar?

..no jak ty stračeny na pastvě ve švýcarsku bere jako stíhačky...Vás by mohl brát jako letku bombardérů...doporučuji nevycházet, stejně tak to platí pro paní Němcovou z ODS..

J. Mannheim 18.3.2015 12:57

Re: Protiamerická činnost znovu...i v EU..

ten jazyk mi něco připomíná, aha, už vím, když nás politruk na vojenské katedře masíroval svými komunistickými žblepty, ale zdokonalit, Mrázek, zdokonalit, chybí vám tam třeba, že "živí budou závidět mrtvým"

J. Mrázek 18.3.2015 14:31

Vy všichni opravdu neznáte fakta?

Proč tedy lezete do diskusí a děláte ze sebe "sohorové" ???

S. Vaněček Šauerová 18.3.2015 1:46

Pozoruhodný komentář.

Výborně, pane Berane, kvituji s povděkem. A už křičí, vidíte ? Pozoruhodné je na tom všem převracení pojmů, jejich stavění na hlavu : "fašisté", popř. "náckové" jsou zásadně ti druzí, "kolaboranti" a "nepřátelé státu", jakož i "páté kolony" jakbysmet. To my ne, to ti druzí ! A vylepí si k tomu navrch českou vlaječku. Demokracii se drze vysmívají, Putinem se cití být posíleni. Nedá mi to nevzpomenout : "Rusko je normální země, jednejme s ním jako s normální zemí", "neobsadili nás Rusové, nýbrž komunismus", "my jsme přece neokupovali Podkarpatskou Rus" (vysvětlení rozdílu mezi okupací Československa a okupací části Gruzie), EU je jako RVHP, popř. rovnou SSSR, kdopak že to lidem našeptával, dělal z černé bílou, strašil českými Němci, resp. jejich potomky v již třetí generaci, a vykresloval chudinku zemičku kol dokola obklopenou černě vybarvenými státy ? Pod touto (trvalou !) masáží žili Češi a Moravané posledních 7 let. Není divu, že někteří slabší jedinci to mají trochu popletené. A ostatní ? Dílem čekatelé na funkce lokálních načalníků a dílem ovšem ti, kteří ze všeho nejvíc chtějí, aby je ostatní nechali na pokoji. A aby jim Vůdce řekl, kdo je nepřítel, co oni mají dělat a CO KONKRÉTNĚ ZA TO DOSTANOU. Svoboda je pro ně chiméra, jistoty naopak vším a ty hledají v pevné ruce. Naštěstí, je jich málo. Příliš málo na to, aby něco zmohli (bez vnější intervence). I kdyby se upsali.

K. Voráček 18.3.2015 2:17

Re: Pozoruhodný komentář.

Jistěže ukázkou té největší svobody je lézt někomu do zadku. Hurá k dálnici a mávat a mávat...

Že vždycky o svobodě vedou nejvíce řečí lidé, kteří jsou pořád na někom závislí...

S. Vaněček Šauerová 18.3.2015 4:48

On Vám to někdo nařizuje, pane Voráčku ? A kdo ?

:-)

K. Voráček 18.3.2015 1:17

Škoda, že budou chybět šeříky...

Marně hledám, v čem je rozdíl mezi Firlingerem a Moravcem na straně jedné a autorem tohoto příspěvku na straně druhé. Vidím pouze stále stejný vlezdop.de.ismus, absenci sebevědomí a sebedůvěry, trochy té vlastní hrdosti...

P. Sulc 18.3.2015 3:39

Re: Škoda, že budou chybět šeříky...

Na to je ovsem starodavny vyraz: "Maly cesky clovek", zkracene Cechacek. Ale jeste jste zapomel pridat zavist.

R. Houška 18.3.2015 6:19

Re: Škoda, že budou chybět šeříky...

To,že se ke spojenci, od kterého očekávám, že mi bude chránit zadek a vyžraný pupek, chovám jako ke spojenci, navíc v době, kdy mi za bukem hrozí ruský imperialista, je základní slušnost. Ale to vám, bolševikům, pochopitelně nic neříká.

K. Voráček 19.3.2015 0:42

Re: Škoda, že budou chybět šeříky...

Jistěže vám jde o ten pupek a zadek v teple. O hrdost a sebevědomí vám zajisté nejde. Bolševici měli alespoň nějakou (úplně blbou) ideu, vy máte jen podlézavost a drzost vyčítat jiným sebevědomí a trochu té hrdosti, schopnosti se o sebe starat sám a získávat si ve světě dobrou pozici vlastními výsledky a morálkou, nikoli poklonkováním.

K. Frauknecht 18.3.2015 7:43

Re: Škoda, že budou chybět šeříky...

Jo, je to smutek. Činíme tak, až na krátké výjimky, už 400 let!

K tomu slavnému armádnímu transportu. Mimo to, že je to typicky americky naivní až pitomé (i bolšan přestrkával své vojáčky potichu, v noci a po železnici z mnoha logických důvodů :-)))!), jak se liší od pompézní vojenské přehlídky pod Kremlem? A hlupci na obou stranách tleskají :-).

J. Boleslav 18.3.2015 8:30

Re: Škoda, že budou chybět šeříky...

Vždyť netleskejte.

K. Frauknecht 18.3.2015 9:10

Re: :-)

To ode mě rozhodně nečekejte :-).