7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

EVROPA: Klaus, sudetští Němci a nejen oni

Mediální hon na Klause začíná připomínat, jak si mnozí všimli, politickou štvanici z padesátých let. Osobně mám dojem, jako jeden z lidí, kterých se obě věci osobně týkaly, že dokonce v mediích předčí i komunistickou difamaci Charty 77. Proti tomuhle vzbuzování kolektivní nenávisti se ohradil i Bohumil Doležal, muž, který skutečně nemá Klause v lásce, i Karel Steigerwald, který také rozhodně není klausomilec.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 11.1.2013 21:30

Mimochodem, o odsunu sudetských Němců

uvažoval Chamberlain už v létě 1938. Lze to dohledat v New York Herald Tribune z konce téhož roku. Beneš podepsal r. 1945 příslušný dekret až poté, co o odsunu rozhodla konference v Postupimi.

"Pokud by přátelé Československa pro něj vyhráli válku, museli by trvat !!!! na tom, aby se zbavilo svých menšin a tak vyloučilo další válku z této příčiny." (New York Herald Tribune, 1938).

Když tedy obětování Československa kýžený mír nepřineslo, vrátily se vítězné mocnosti k této myšlence...

A nebýt šílené války, která tomu předcházela, nenapadlo by něco takového žádného československého ani jiného politika. Tak jako teprve válka umožnila Holocaust, způsobila následně i odsun Němců nejen z cizích států, ale dokonce i z SSSR zabraného území samotného Německa.