4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Když se z fake news vyklube pravda

V souvislosti s volbou tří členů Rady ČT jsme zaznamenali celou řadu emotivních a hysterických reakcí. Daly se i pochopit. To, co si ovšem dovolili novináři z European Centre for Press and Media Freedom, přesahuje všechny meze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 6.6.2020 7:24

Představte si, že by takový dopis přišel z Ruska nebo Číny. To by bylo řevu.

Š. Hašek 6.6.2020 9:27

Já už si raději ani nic nepředstavuji .......

Proč taky! Všechno osvětlují Minář s Halíkem! Taky Nora.

J. Nevrkla 6.6.2020 6:48

Hezky se odkopali. Nejlépe zrušit volby, zvláště ty tajné, ať vládne tzv. elita či Milion chvilek. Ta drzost bere na chviličku dech, ale silně podnecuje odhodlání, že takhle tedy ne.

Š. Hašek 6.6.2020 9:37

Před časem mi Tabery/Respekt (po celkem rutinní volbě Václava Klause, v naší korespondenci) napsal, že:

"Tajné volby je možno velice snadno zneužít, demokracie si musí dávat pozor a je třeba odfiltrovat tajné schůzky na záchodcích a ve volném čase. Možno prý volit kontrolovaně s předem daným písemným závazkem volitele".

Moudrý to muž. Vzal tu havlovskou nepolitku z gruntu do rukou. Nevím, zda se jeho stav nezlepšil. Ale myslím, že ne.

Jo, a tu volbu tehdy považuji opravdu za celkem nudnou. Kdyby ovšem nebylo moulů s požadavkem veřejné volby (ČSSD, Zelení ....), požadavkem a snahou televize stran "dramatičnosti" a jednoho uplakánka, kterému kolegové něco řekli u pisoáru .... Viz volby za ČSR.

P. Grigar 6.6.2020 15:20

..víte, pane Hašku, on "takový ten nepolitický kvas tak nějak zdola" je pro někoho moc lákavý. Ono totiž potom stačí tak nějak těm kvasinkám ubrat živin a máte vystaráno, neb když neuberete, může to vše tak nějak překypět, skončit jinak než je chtěno a co potom s tím.. hm, že.

Taková pěkná scéna je v Čonkinovi, když se kolchozníci sešli, aniž by je k tomu kdo vyzval. ;-D

T. Kohout 6.6.2020 6:43

Možná, že tímhle by se měla zabývat ta pověstná "Biska".

P. Jirkovský 6.6.2020 6:21

Paní autorka buď neumí číst nebo nechápe text. To se samozřejmě stává Svědkům Burešovým často, na tom by nebylo nic divnýho. Že ta volba byla silně ovlivněná je jasný, důkazů o nátlaku ze strany příznivců jedinýho správnýho agenta ŠtB bylo dost.Proto nemá smysl na něco takhle přiboudlýho reagovat, jen snad poznámka. Ta výhružka je v čem? Přijede ČR snad ta neziskovka anektovat?

P. Victorin 6.6.2020 6:31

P. Jirkovský - neztrácejte tady čas a koukejte si připravovat zvlášť vtipné antibabišovské mávátko na nejbližší happening skorofráterníka Mikuláše!;-)

T. Kohout 6.6.2020 6:47

Kdyby mohla, ráda by sem nějaká vojska jistě poslala. Brežněv taky sledoval a výsledkem bylo vyslání zatracených vojsk. Tihle na to jdou jinak. Mají na to agenty.

A. Novák 6.6.2020 9:41

existují ovšem i důkazy o nátlaku z druhé strany barikády. Dopis několika českých senátorů kardinálovi je všeobecně známý.

R. Vacek 6.6.2020 6:17

A poslechli naši poslanci dobře míněnou radu od našich západních a demokratičtějších přátel? Možná měla být volba veřejná, jak požadovali třeba piráti, aby byly vidět černé ovce, které nedbají dobře míněné rady. :-)

J. Jurax 7.6.2020 11:48

Ano.

Aby bylo lze, jakmile přijde den, vyvrci tyto černé ovce ze stádce pravověrného a potrestat je spravedlivým soudem lidu!

P. Victorin 6.6.2020 4:04

Celá aféra s doplněním rady ČT je "bouří ve sklenici vody" a autorka článku tuto bouři náležitě rozdmýchává. V závěru dopisu samozvaných představitelů EU poslancům Parlamentu ČR, kde neuvádějí "nic více ani nic méně" než , že budou nadále sledovat stav demokracie u nás, realisticky nelze shledávat něco nepatřičného a již vůbec ne zasahování do naší státní svrchovanosti, protože o zachování a dokonce o prohlubování demokracie, má většina občanů ČR upřímný zájem...

P. Novak 6.6.2020 5:12

Ten dopis je velice urazlivy, kdyz nejake pochybna instituce zpochybnuje volbu parlamentu.

"Michal Klíma, předseda českého národního výboru IPI, novinář a bývalý šéf nakladatelství Economia a Vltava Labe Media, získal v prvním kole největší počet hlasů, ale přesto nebyl zvolen navzdory své zkušenosti poté, co poslanci obdrželi důrazné doporučení hlasovat proti němu. Takové doporučení je jasným pokusem ovlivnit nestranné rozhodování."

Vas prispevek je cista demagogie a lez. Autorum vubec nejde o nejakou demokracii ale naopak o diktaturu jednoho nazoru samozrejme vyjadreneho spravne rozmanitymi jedinci. Jeden nazor, samozrejme spravny, ale vyjadreny diverzifikovanymi lidmi.

P. Victorin 6.6.2020 5:46

P. Novaku - ohrazuji se proti vašemu imbecilnímu nařčení z demagogie a lži. Co si to vůbec dovolujete?Rv

P. Dvořák 6.6.2020 6:11

Dnes tedy máte festovní záchvat.

P. Victorin 6.6.2020 6:13

P. Dvořáku - něco k tématu, kromě umanutého napadání mé osoby, nemáte?Rv

R. Langer 6.6.2020 8:02

No to ale je k věci... ;-D

P. Manda 6.6.2020 10:48

to hovad.(pardon tur domácí) musí být všude. Asi nemoc Idiotus victorinus graduje.

P. Victorin 7.6.2020 7:27

Mando - jste zdejší "žumpa"! Rv

P. Grigar 6.6.2020 15:25

..pane Novaku, to už je taková krajová zvyklost, ono v parlamentu EU se běžně hlasuje podle tzv. doporučení frakcí, tož jaképak copak. Když to nevadí velkým, tak proč by měli, nebo směli, ohrnovat nos malí?

J. Jurax 6.6.2020 13:29

O zachování a dokonce o prohlubování demokracie má jistě většina občanů ČR upřímný zájem.

Ovšem je svrchovaně nejisté, zda většina občanů ČR má zájem o prohlubování té jedině správné demokracie, jež je reprezentována do brusele žalujícím Pirátem a z brusele kárající za peníze z EU neziskové organizace ECPMF. A v tom je, soudruzi, ten problém!