6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Jak a proč volit do europarlamentu

Zdá se mi, že postoje vůči Evropské unii – a tudíž i vůči Evropskému parlamentu – se vyhrocují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 15.5.2019 8:16

K eurovóbám jít

Souhlasím s panem Drápalem, že k volbám je třeba jít. V některých věcech má pan Drápal pravdu. Dokonce jsem zastáncem EU i když velmi změněné (nakonec i komunistická Čína se transformovala a pěkně nám v ekonomice zatápí i když je pořád komunistická), někde kolem "Maastrichu".

Jsem ale realističtější. Za vše sice nemůže mechanismus EU. Ale migrační krize, gendrismus, to jsou zla která jsou k nám protlačovány především přes EU. Migrační nabídka nevznikla jen u eurokomisařů EU, ale její mechanismy s protlačují přes ně až k nám. Nedělejte si iluze, kvóty po volbách můžou znovu naběhnout.

A proto k eurovolbám jdu a EU bych zkusil zachovat. Volbou eurohujerských stran jako Piráti (někde psali že není jasné jestli jsou eurohujeři - směšné si to myslet u internacionály), TOP09, STAN, ČSSD ale uděláme pravý opak. Bohužel totéž asi platí u postklausovy ODS. KDU pak není jen Zdechovský ale i pašeračka mladých teroristů paní Šojdrová. Babiš pěkně mluví o zastavení migrace, ale dělá ANO z frakce "Macron" něco proti?

Realisté nekaneidují a mladý Klaus ještě stranu nemá. Kdo mimo SPD je tak vhodný?0

J. Malá 15.5.2019 7:44

...

EU je jako pavučina. Chytí, nepustí, sežere. Právě proto je potřeba volit a nedovolit sežrat...

F. De Winter 15.5.2019 7:01

Koho nevolit!

Kdo z našich zástupců hájí naše práva a kdo ne? Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899 (RSP) požaduje zavedení pozitivní diskriminace černochů v EU. Zavedení pozitivní diskriminace černochů je zároveň diskriminace všech ostatních. Tedy i nás a našich dětí. Mají mít černoši v naší zemi privilegované postavení a my máme být opět občany 2. kategorie? Pro naší diskriminaci hlasovali Dlabajová, Charanzová (obě ANO), Telička, Ježek (oba dříve ANO) Kohlíček, Konečná, Maštálka (všichni KSČM) Niedermayer, Pospíšil, Štětina, Polčák (všichni TOP 09) Svoboda, Zdechovský (oba KDU-ČSL), Poche, Sehnalová, Keller (všichni ČSSD), zdrželi se Tošenovský a Zahradil (oba ODS), nepřítomný byl Poc (ČSSD) a čestná výjimka, hlasující proti přijetí usnesení, byli Payne (SSO) a Šojdrová (KDU-ČSL). Myslete na to až půjdete k volbám. Já budu volit SPD.

P. Tureček 15.5.2019 6:57

Autor se tvari ze rozumi fungovani EU...

EU postup této ideologie neiniciovala a ani nemá prostředky, jak tuto

ideologii prosadit. Pokud Evropský parlament odhlasuje nějakou šílenou

rezoluci, neznamená to, že se daná věc stává v EU zákonem. Záleží na

legislativě jednotlivých států. *** Az to EP schvali jako smernici, tak si ji budeme muset "sami" naimplementovat. *** Otázky spojené s migrací zůstaly v gesci jednotlivých členských států;

Evropská unie může něco doporučit, nemůže ale nic nařídit. *** Ano, proto je neustale vyhrozovano predstaviteli EU statum V4 za jejich odmitani uprchliku a proto dnes zacina evropsky soud projednavat zalobu na CR, PL a HU. Juncker k tomu rekl, ze nechtel povinne kvoty, ze chtel aby se clenske staty "dobrovolne" zavazaly prijmout uprchliky v poctech navrzenych EK. Udelejte to tak jak rikam, nebo vas pozenu k soudu - kde je sakra ta dobrovolnost? Taky se neustale hovori o spolecne migracni politice (ktera by samozrejme odmitani migrace nezahrnovala) a o tom ze by mela byt prijata vetsinou hlasu (bez prava veta) = prehlasovani V4 = narizeni prijimani migrace. Dalsim neustale opakovanym tematem je spolecna ochrana hranic - prelozeno z newspeaku: hranice by chranil Frontex a ne clenske staty = otevreni madarskych hranic.

V. Kotas 15.5.2019 6:33

Re:

Tak jest. S původním vznikem ( EHS ) to dnes už nemá téměř nic společného.

R. Tichý 15.5.2019 6:16

EU je jen skorapka pro Francii a Nemecko, ktere porouceji ostatnim.

J. Anděl 15.5.2019 6:09

Re: A proč autor vynechal muslimskou invazi do Evropy ?!?!?!

Uvedl "migraci" a názor pana Drápala na islám je tu celkem známý.

R. Langer 15.5.2019 5:55

Držíte se špatně,

pane Drápale. Bohužel. :-(

M. Krátký 15.5.2019 5:18

A proč autor vynechal muslimskou invazi do Evropy ?!?!?!

všechny ostatní problémy EU jsou nepodstatné - dobré ráno všem

J. Kárník 15.5.2019 0:43

NAši poslanci

Nějak si nemohu vybavit, co se našim eu poslancům kdy povedlo prosadit.

Krom toho, že zbytečně rozvířili střídání času.

Lidovci, to je sice pan Zdechovský, ovšem ten se svými postoji je v menšině. Jsou spíše takoví jako Šojdrová nebo Bělobrádek. Tedy nevolitelní.