27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EVROPA: Jak a proč volit do europarlamentu

Zdá se mi, že postoje vůči Evropské unii – a tudíž i vůči Evropskému parlamentu – se vyhrocují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 15.5.2019 10:01

Re: S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

..a do toho pekla generále jedete na té skluzavce po nohách nebo po hlavě? Poznáte to podle toho jestli se Vám zahřívá víc helma nebo bagančata.

J. Vlček 15.5.2019 10:28

Re: S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

Jsou i takoví jako vy, pane Valento, kterým z jejich prounijního nadšení nezbývá už nic jiného, než situaci EU zlehčovat přiblblými frky.

M. Valenta 15.5.2019 11:20

Re: S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

Pane Vlčku, umíte si představit někoho kdo vidí chyby EU a přeje si jejich nápravu (je to podobně únavný boj jako v politice domácí) a naopak vidí nebezpečí spojená s lidmi jako je Zeman, Babiš, Okamura, Klaus, komunisti a spol?

No a jestli Vy vidíte příspěvek pana Aldy jako přínosný, tak prosím.

M. Prokop 15.5.2019 11:32

Re: S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

Představit si umím, ale na vás to nějak nepasuje.

M. Valenta 15.5.2019 11:51

Re: S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

V každém případě je Vaše představivost zde na PSU značně nadprůměrná a to už je co říci.

P. Zinga 15.5.2019 9:21

Taky věřím, že poslanec Svoboda ví,

jak EU funguje. A právě proto ho nemůžu volit. Žádného lidovce, partu prodejnou.

Lidovci nenaslouchají českým pastýřům, nýbrž německým. A ti jsou zhovadilí jako velká část národa německého. Není to jen můj názor ze zahraničí, stejný najdete i u kritické německé veřejnosti.

K. Janyška 15.5.2019 9:14

Nijak. EU volby nemají žádný jiný smysl, než zločin EU

zamaskovat. Vždyť počet mandátů je dán předem a ve skutečně velkých národních otázkách hlasují v EP všichni velcí podle národního a zájmového, ne hodnotového, principu. Takže Němci si pro výstavdu své IV.říše němcké vždy podporu u Francouzů a dalších socialistických pomatenxů, napříkad Španělů, najdou... Dzp.

V. Pokorný 15.5.2019 9:10

Tak

se jen držte těch modláků, jako je kolaborant s vedením EU ten pan Svoboda. Tedy jde o KDU-ČSL. Významná kolaborantská politická strana v Česku, asi s Piráty nejvýznamnější. Svoboda, Šojdrová, nebo Hradečák Zdechovský? Kdopak tam z té sebranky ještě je? Fuj.

L. Severa 15.5.2019 10:48

Re: Tak

Pro zajímavost- kandidují také Rath a Sládek.

V. Pokorný 15.5.2019 12:50

Re: Tak

Zdravím. Taky kandidují za KDU-ČSL? No, tak to je síla! Protože oba pány znám, tak se divím. Mějte se.

L. Severa 15.5.2019 13:34

Re: Tak

Zdravím a omlouvám se. Neuvedl jsem, že oba kandidují na samostatné kandidátce. Samozřejmě na prvním místě.

M. Mikulec 15.5.2019 8:46

V EU není nic demokratickeho

natož aby jevila známky právního státu. V EU se nařizuje, reguluje a buzeruje. Poslední smrtelná rána demokracii je odejmutí práva veta. Velcí nepokrytě odrbavaji malé nastaveným systémem přihlašování a ještě jim zácpou ústa . Demokracie jako z růže květ.

V. Církva 15.5.2019 8:16

K eurovóbám jít

Souhlasím s panem Drápalem, že k volbám je třeba jít. V některých věcech má pan Drápal pravdu. Dokonce jsem zastáncem EU i když velmi změněné (nakonec i komunistická Čína se transformovala a pěkně nám v ekonomice zatápí i když je pořád komunistická), někde kolem "Maastrichu".

Jsem ale realističtější. Za vše sice nemůže mechanismus EU. Ale migrační krize, gendrismus, to jsou zla která jsou k nám protlačovány především přes EU. Migrační nabídka nevznikla jen u eurokomisařů EU, ale její mechanismy s protlačují přes ně až k nám. Nedělejte si iluze, kvóty po volbách můžou znovu naběhnout.

A proto k eurovolbám jdu a EU bych zkusil zachovat. Volbou eurohujerských stran jako Piráti (někde psali že není jasné jestli jsou eurohujeři - směšné si to myslet u internacionály), TOP09, STAN, ČSSD ale uděláme pravý opak. Bohužel totéž asi platí u postklausovy ODS. KDU pak není jen Zdechovský ale i pašeračka mladých teroristů paní Šojdrová. Babiš pěkně mluví o zastavení migrace, ale dělá ANO z frakce "Macron" něco proti?

Realisté nekaneidují a mladý Klaus ještě stranu nemá. Kdo mimo SPD je tak vhodný?0

M. Krátký 15.5.2019 8:27

Re: K eurovóbám jít

Můj naprostý souhlas a podepisuji se s vaším dovolením. A ta vaše poslední věta by měla být červeným písmem - tam je v podstatě všechno - hezký den

A. Alda 15.5.2019 9:49

Ještě Svobodní připadají v úvahu,

ale jejich politická síla na domácím kolbišti je zcela nulová, takže byť by se v EUlamentu stavěli k EU kriticky, nemohou nic podstatného prosadit nemajíc oporu v domácí politické scéně.

Takže budu volit SPD i při vědomí jejího populismu a přelétavosti.

M. Valenta 15.5.2019 10:05

Re: K eurovóbám jít

Máte to nějak popletené. Chtít zachovat EU a volit SPD nebo kdyby to šlo Klause.

V. Církva 15.5.2019 15:13

Re: K eurovóbám jít

No já ještě nejsem pro zrušení EU, ale život na zachování EU taky nestavím A vy si vážně myslíte že SPD sokáže EU rozbít nebo nás z ní tak rychle dostane? Štika v rybníce kapry prohání ale nesežere. Mor (neomarxismus) je naopak neviditelný ale zničí vše.

Navíc jsem svůj příspěvek zakončil větou tázací.

J. Malá 15.5.2019 7:44

...

EU je jako pavučina. Chytí, nepustí, sežere. Právě proto je potřeba volit a nedovolit sežrat...

M. Mikulec 15.5.2019 8:30

Re: ...

Jako islám: odpadlictví trestá smrtí.

M. Krátký 15.5.2019 9:11

Re: ...

rád se připojím - máte za 1***

A. Alda 15.5.2019 9:49

Skvěle vystiženo.

F. De Winter 15.5.2019 7:01

Koho nevolit!

Kdo z našich zástupců hájí naše práva a kdo ne? Usnesení Evropského parlamentu ze dne 26. března 2019 o základních právech lidí afrického původu v Evropě (2018/2899 (RSP) požaduje zavedení pozitivní diskriminace černochů v EU. Zavedení pozitivní diskriminace černochů je zároveň diskriminace všech ostatních. Tedy i nás a našich dětí. Mají mít černoši v naší zemi privilegované postavení a my máme být opět občany 2. kategorie? Pro naší diskriminaci hlasovali Dlabajová, Charanzová (obě ANO), Telička, Ježek (oba dříve ANO) Kohlíček, Konečná, Maštálka (všichni KSČM) Niedermayer, Pospíšil, Štětina, Polčák (všichni TOP 09) Svoboda, Zdechovský (oba KDU-ČSL), Poche, Sehnalová, Keller (všichni ČSSD), zdrželi se Tošenovský a Zahradil (oba ODS), nepřítomný byl Poc (ČSSD) a čestná výjimka, hlasující proti přijetí usnesení, byli Payne (SSO) a Šojdrová (KDU-ČSL). Myslete na to až půjdete k volbám. Já budu volit SPD.

V. Církva 15.5.2019 8:19

Re: Koho nevolit!

Tak, tak

M. Krátký 15.5.2019 8:30

Re: Koho nevolit!

rád se připojuji

S. Sidlichovsky 15.5.2019 9:12

Re: Koho nevolit!

Pane De Winter, já s Vámi obvykle souhlasím, ale Mrs. Šojdrová hlasovala PRO rezoluci. Viz votewatch.eu z 26.03.2019. Hlasovala pouze proti návrhu dodatku k par. 8, ale také zde byla k doporučení své frakce loajální a proti tomuto dodatku hlasovalo 81 % poslanců.

Pokud by tam měl votewatch chybu - tak už od 26.3 uplynula dlouhá doba a bylo by to opraveno. (pokud vím, tak se to už jednou stalo a oprava přišla do 2 dnů).

https://www.votewatch.eu/en/term8-motions-for-resolutions-fundamental-rights-of-people-of-african-descent-motion-for-resolution-vote-r.html

Ale už jsem Vám to tady jednou psal, jste její bratranec? KDU-ČSL nebrat.

F. De Winter 15.5.2019 10:36

Re: Koho nevolit!

Ano, na votewatch je, že hlasovala pro. Na stránkách europarlamentu v záznamu z hlasování ze dne 26.3.2019 je na stránce 68, že hlasovala pro, ale na stránce 69 je oprava, že hlasovala proti. Tak se řídím zásadou, že v případě pochybností se má rozhodnout ve prospěch obviněného :-)

S. Sidlichovsky 15.5.2019 12:12

Re: Koho nevolit!

OK, daleko podstatnější je, že do urny budeme házet stejný lístek.

A. Alda 15.5.2019 9:51

Také budu volit SPD,

nikoli z lásky k Okamurovcům, ale pro nemožnost volit vlastizrádce.

Ale s tou Šojdrovou tam máte chybu.

P. Tureček 15.5.2019 6:57

Autor se tvari ze rozumi fungovani EU...

EU postup této ideologie neiniciovala a ani nemá prostředky, jak tuto

ideologii prosadit. Pokud Evropský parlament odhlasuje nějakou šílenou

rezoluci, neznamená to, že se daná věc stává v EU zákonem. Záleží na

legislativě jednotlivých států. *** Az to EP schvali jako smernici, tak si ji budeme muset "sami" naimplementovat. *** Otázky spojené s migrací zůstaly v gesci jednotlivých členských států;

Evropská unie může něco doporučit, nemůže ale nic nařídit. *** Ano, proto je neustale vyhrozovano predstaviteli EU statum V4 za jejich odmitani uprchliku a proto dnes zacina evropsky soud projednavat zalobu na CR, PL a HU. Juncker k tomu rekl, ze nechtel povinne kvoty, ze chtel aby se clenske staty "dobrovolne" zavazaly prijmout uprchliky v poctech navrzenych EK. Udelejte to tak jak rikam, nebo vas pozenu k soudu - kde je sakra ta dobrovolnost? Taky se neustale hovori o spolecne migracni politice (ktera by samozrejme odmitani migrace nezahrnovala) a o tom ze by mela byt prijata vetsinou hlasu (bez prava veta) = prehlasovani V4 = narizeni prijimani migrace. Dalsim neustale opakovanym tematem je spolecna ochrana hranic - prelozeno z newspeaku: hranice by chranil Frontex a ne clenske staty = otevreni madarskych hranic.

V. Církva 15.5.2019 8:37

Re: Autor se tvari ze rozumi fungovani EU...

Ano taková je realita. A měli by ten soud před volbami trochu víc rozmáznout v tisku, Abychom se při volbách náhodou nespletli. Protože kvóty nebo něco horšího z těch hlav zase klidně přijde.