29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

EVROPA: Hydra

Nemyslím si, že politici prosazují opak předvolebních slibů jenom proto, že jsou obzvlášť šílení a obzvlášť posedlí mocí. Když se s nimi bavíte, vypadají totiž jako lidi z masa a kostí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pokorný 12.1.2018 12:01

Žvaníte

pane Pánku. Samozřejmě, že pan Topolánek nemusel podepsat Lisabonskou smlouvu. Neoblbujte lidi. Vehementně ji prosazoval. Nemelte kraviny laskavě.

E. Erat 12.1.2018 12:00

Re: Budu volit Topolánka.

Vy jste zase trouba, který si nic nepamatuje. Tedy mohl byste být politik. Máte na to. Jaká je souvislost se vzdáním se mandátu Šnajdra a spol. s podpisem LS, žádná !!!. A to hlavně proto, že to nebyla již nebyla Topolánkova vláda, ale vláda Nečasova. Plácáte nesmysly, a akorát urážíte lidi. To, že Topolánek a ODS brutálně podvedly voliče je pravda. Tedy je to šmejd.

P. Han 12.1.2018 11:59

Re: Topolánek, ale i ODS zradila

Protože víte kulové o zákonech a ústavním uspořádání.

P. Han 12.1.2018 11:57

Re: Pane autore Češi nejsou žádní tygři Evropy

Neslezl. Dokonce jsem na něj ani nevylezl, takže na rozdíl od vás nemám z čeho slézat. Pokud nedovedete vládnout sám sobě, pak netuším, proč byste chtěl rozhodovat v EU. Patrně protože jste hlupák. Ale dám na vás a nebudu se o vás starat, je čistě vaše věc, jestli se chcete pokládat za losera.

J. Svoboda 12.1.2018 11:55

Re: Topolánek, ale i ODS zradila

Pro mě je podpis LS místo rezignace vlastizrada.

Pěkný den.

J. Kulheim 12.1.2018 11:54

Re: Pane autore Češi nejsou žádní tygři Evropy

Je lepší, když se ekonomice daří než když se nedaří. Je dobré když si lidé mohou dát ke snídani dnes o jednu koblihu víc než včera.

Jsou hodnoty, keré jsou mnohem větší význam než momentální prosperita. Je svoboda jednotlivce a suverenita státu. Properitu si můžeme časem zajistit sami a nemusíme jednat jako žebráci. Prodat svobodu za jednu koblihu navíc, je špatný obchod. Na koblihu si můžete postupem času vydělat, ale svobodu dobrovolně nikdo nevrátí. Takoví jako vy se chtějí mít dodře už zítra.

Užitečnější je kočí nebo služka než paraziti, kteří chtějí žít z cizího. Je jim jedno od koho peníze dostanou, za jakou cenu a že to bude muset za ně někdo zaplatit. Právě to, že Češi byli pro Rakušany jenom služky bylo hlavní příčinou rozpadu RU.

Jsem rád, že nejsem Němec, Rus, Francouz. Nechci cizí peníze. Klidně budu žít z toho co s vydělám. Nechci poslouchta nějaké šmejdy z Bruselu, Berlína, atd.

P. Han 12.1.2018 11:52

Re: Topolánek, ale i ODS zradila

Máte v tom bramboračku. Trestný čin vlastizrady se na prezidenta nevztahuje. Tam by se dal aplikovat pouze ústavní delikt velezrady, jehož obsah ovšem v onom roce ještě nebyl definován. Ale přestože nebyl, tak se velká většina tehdejší politické i mediální sféry ho snažila na Klause aplikovat, pokud NEpodepíše Lisabonskou smlouvu. Připojili se i někteří "angažovaní" lékaři, kteří určovali Klausovu diagnózu podle jeho televizních vystoupení a podle nejlepší bolševické praxe ho chtěli zavřít do blázince, neb ten, kdo nesouhlasí s Lisabonem, nemůže být normální. Doufám, že stejně nepřistupovali ke svým vlastním pacientům. Byla to doba neskutečného nátlaku. Zkuste se to doučit, pokud o tom chcete diskutovat.

E. Erat 12.1.2018 11:51

Re: Ještě si pamatuji

No,nebyli to pouze novináři, kdo pořádali štvanici. Kalousek, Karel atd. chtěli Klause zažalovat za vstizradu za nečinnost v této záležitosti. Podobně jako chtěl Sobotka a spol. žalovat Zemana za nečinnost v případě odvolání Babiše.

J. Kratochvíl 12.1.2018 11:41

Re: Pane autore Češi nejsou žádní tygři Evropy

O mne se nestarejte, ale vy jste ještě neslezl z kozlíku.!!!

P. Han 12.1.2018 11:41

Re: Ještě si pamatuji

Pracují v Sorosových nadacích.

Ś. Svobodová 12.1.2018 11:39

Re: Dotaz: Jsou na tom Češi hůř než ostatní?

...podle toho, co vychází za legislativní zmetky a podrazy jsou na tom podobně i ostatní.

P. Han 12.1.2018 11:37

Re: Pane autore Češi nejsou žádní tygři Evropy

Ne každý je kočí. Jestli máte trauma, zkuste se přeškolit aspoň na řidiče parního omnibusu. Vaše pravnoučata by už mohla být celkem normální.

Ś. Svobodová 12.1.2018 11:34

Ještě si pamatuji

Ještě si jasně vzpomínám, jak někteří novináři, spolu s několika lékaři, tenkrát chtěli Klauze prohlásit na nesvéprávného, pokud Lisabon nepodepíše. Copak asi dělají dnes???

J. Kulheim 12.1.2018 11:26

Budu volit Topolánka.

Topolánek nebyl diktátor.

Poslanci ODS odstoupili a teď jejich rozhodnutí vyšetřuje policie. Je škoda, že takoví lidé jako vy nejdou do politiky. Asi neumí nic, jenom kritizovat jiné.

Pokud je někdo nuzák a šmejd, tak jste to vy. Nedokážete si dát věci do souvislostí a proto jenom kritizujete a řešení věcí veřejných necháváte na jiných.

B. Graf 12.1.2018 11:24

Re: Vynikající článek.

Ano.

J. Kratochvíl 12.1.2018 11:20

Pane autore Češi nejsou žádní tygři Evropy

takže je pro ně EU jedinou možnou alternativou pro svou nezávislou existenci Velice to dobře vystihl pan Hvížďala na jiném místě.

"A aby se Slováci ze svízelné situace dostali, začali po odchodu Mečiara více kooperovat s Evropskou unií, což jim přineslo prosperitu: Současná globální bilance je dle některých politologů úspěšnější pro Slovensko. My Češi jsme propadli již v devadesátých letech falešnému přesvědčení, že jsme „tygři Evropy“, což nás v důsledku oslabilo a politiku vyprázdnilo, jak ukázal výsledek posledních voleb. A zase půjde jen o to, jestli to vezmeme jako výzvu ke změně a sebevědomému evropskému směřování, nebo jestli se budeme tvářit, že se nic neděje a budeme se dále marginalizovat."

Češi si nedovedou vládnout ani sami sobě a chtěli by rozhodovat v EU, což považuji za velice komické. Ano, tak jak nás vidí dodnes Vídeňané: " Češi jsou jen kočí a služky" za 100 let se na tom nic nezměnilo, viz tento článek Hydra a diskuse pod nim.

M. Varadinková 12.1.2018 11:15

To je sice všechno hezké

a zřejmě i pravdivé, ale Topolánka to v žádném případě neomlouvá. Zejména, když on sám svou zradu a své aktivní protlačování Lisabonské smlouvy českým parlamentem dnes zdůvodňuje úplně jinak a lživě. Nepřiznává, že to on sám podlehl tlaku z Bruselu, ale svádí to na své spolustraníky. Prý 80% členů i voličů ODS bylo "proevropských" a tu Lisabonskou smlouvu chtělo.

Opak je ale pravdou, ODS tehdy ještě byla silně euroskeptická a měla dokonce usnesení svého nejvyšší orgánu, kongresu, že se žádné další pravomoce do Bruselu nemají předávat. Její poslanci i senátoři se tehdy velmi zdráhali pro LS zvednout ruku. To Topolánek je k tomu tlačil! A pokud jde o voliče, ta ti eurohujerští tehdy přece volili Unii svobody a ne ODS. Ti, co volili ODS, očekávali to, co ODS slibovala, tedy vzdor vůči Bruselu!

Topolánek nejenže zradil tuto zemi (dobře věděl, že to, co prosazuje je "shit"), své voliče i své spolustraníky, ale ještě o tom i dnes drze lže a svádí vinu na druhé. A takový byl vždycky. Silácké velkohubé kecy a slabošské, podrazácké skutky!

P. Lenc 12.1.2018 11:06

Re: Topolánek, ale i ODS zradila

Opravdu pane Hejno?Nevím jak čtete, ale já o odvodech a podobně píši naprosto jednoznačně.A to "přizdisráčství" poznáte v okamžiku, kdy EU proti takové malé ČR zavede hospodářské sankce.Proto píši o dalších 2-3 zemích. Potom se nebudete stačit divit, kolik lidí bude náhle proevropských. Znovu píši "i za cenu zmrazení dotací" nakonec od r.2020 budem čistí plátci a "odmítnutí kvót".Víte, bylo by možná dobré si znovu přečíst co píši a aspoň trochu se nad tím zamyslet.

P. Lenc 12.1.2018 10:53

Re: Svou zradu ODS včera dokonala podporou Drahoše!

Pane Vaňuro, včera jsem sledoval televizi i rádio nad svůj obvyklý denní průměr, ale o podpoře Drahoše ODS, tak to je pro mně novinka.Že část ODS podporuje Topolánka, zatím co Fiala ne, tak to mně známo je.Ale Drahoš?

J. Hejna 12.1.2018 10:49

Re: Topolánek, ale i ODS zradila

Pane Lenci,

tomu co propagujete se lidově říká přizdisráčství.

"co obnáší vystoupení jako takové můžem vidět na oproti nám veliké Británi"

To je jenom strašení. Obilí i brambory porostou dál, odvody do EU můžeme využít smysluplněji, než budováním cyklistických stezek odnikud nikam a rozhleden v údolích. Někteří by se ovšem nedostali k jimi očekávaným prebendám.

T. Hraj 12.1.2018 10:45

Re: Článek

A také děsivě frustrující.

P. Vaňura 12.1.2018 10:37

ODS zradila své voliče, když vstoupila do Kalouskova

uskupení "demokratický blok!"

P. Vaňura 12.1.2018 10:36

Svou zradu ODS včera dokonala podporou Drahoše!

J. Hejna 12.1.2018 10:35

Re: Vynikající článek.

Jsem naprosto stejného názoru.

P. Vaňura 12.1.2018 10:34

Myslím si, že je možná v našich silách EU zničit.

Sypat písek do byrokratických koleček není nemožné. V nejjhorším nás vyhodí a nebudeme muset vystupovat...

P. Lenc 12.1.2018 10:23

Článek

je naprosto výstižný.

P. Lenc 12.1.2018 10:22

Re: Tak takhle to nebylo.

Petře, my toho Topola volíme.Včera jsem si vyslechl kandidáty a ta volba je naprosto jasná.

P. Lenc 12.1.2018 10:19

Re: Topolánek, ale i ODS zradila

Jistě pane Erate, váš pojem "vlastizrada" je opravdu výživný a vaše volba SSO a vaše "čisté svědomí" je vypovídající.I my jsme byli proti vstupu do EU, ale přesto nebudu tu bohužel většinu která nás tam dostala označovat za "vlastizrádce".Ono vystoupit z EU, což by bylo i mé přání by nebylo tak složité, ale následky, pokud by se k nám nepřipojily aspoň 2-3 další země by byly naprosto devastující.Ano, odpor proti nařízením EU musí být trvalý i za cenu "zmrazení" dotací a podobných "výdobytků" jako jsou kvóty, ale co obnáší vystoupení jako takové můžem vidět na oproti nám veliké Británi.Takže dál odsuzujte tu "vlastizrádnou" ODS a já budu i nedále "vtipkovat".

E. Erat 12.1.2018 10:05

Re: Topolánek

Majetek do toho nemotejte. Topolánek byl premiér, jeho vláda. On šéfoval, výkřiky veřejnosti ho nemuseli zajímat, měl plnit předvolební program, nebo podat demisi, když by neustál tlak koaličních partnerů. Chlap s "gulama". Ten den kdy jeho vláda padla jsem slavil. Mohl odejít jako frajer, odešel jako nuzák.. Vzpomínám, jak se mu druhý den v Bruselu smáli, když tam žvanil - směšná figura, odvolaný premiér. A dnes chce být tento nýmand presidentem.Volit ho je jako když si u šmejda koupíte předraženou a špatnou mikrovlnku, a po čase si zase u stejného šmejda koupíte radostně masážní křeslo. Jo, i takoví lidé se najdou a není jich málo.

J. Chaloupka 12.1.2018 10:05

EU je socialistický centralismus a jeho vlastností je,

že se jednou zhroutí. To ale bude fičák. Pevně doufám, že už tady nebudu, ale naši potomci?