21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

EVROPA: Drahý establishmente...

Šok a pohoršení nad výsledky slovenských parlamentních voleb vyjádřili snad už všichni komentátoři. Lze k věci říci ještě něco nového? Pokusme se volby dešifrovat jako vzkaz. Jako dopis voliče politické třídě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 10.3.2016 10:15

Nespokojenost lidí s politickými stranami je ve skutečnosti

nespokojeností s používaným modelem demokracie, přesto, že to lidé nedokáží identifikovat a popsat. Udělal to pro nás všechny však mistr Hayek. Jednotlivci jsou 24 hodin denně, pokud to nejsou děti nebo nejsou kriminogenní nebo zbavení svéprávnosti, řízeni ve svých životech zákazovým míněním o tom, co je považováno za správné, tedy negativním soukromým právem. A najednou přijde většinové rozhodnutí parlamentu a prostřednictvím své vůle a mylně uplácaného tzv. veřejného práva tuhle nezměnitelnou danost napadne a nutí lidi dělat něco jiného, něco nelogického a většinou navíc jasně ve prospěch zájmů nátlakových skupin. Demokracii, tedy nástroji ku správě věcí věřejných, a ničeho jiného se týkat nesmí, nevládne soukromé právo. To je onen zdroj dezikluze občanů s politikou, tedy s tím neviditelnějším jejím nástrojem, politickými stranami. Tuto vadu je nutno bepoodmínečně napravit. Mistr Hayek proto navrhuje tzv. demarchii, která vládu soukromého práva, jediného práva pravého, obsahuje a preferuje. Doučit, a všichni !!! Dzp.

K. Frauknecht 10.3.2016 9:59

Re: A já myslim,

že je!

Stačí přestat usilovat o jakýsi unifikovaný socialistický super stát. Ten není, nefungují základní podmínky (o obraně ani nemluvě :-)).

Vraťme se k původnímu smyslu (EHS), ostatní přijde samovolně, dobrovolně, na základě výhodnosti. Anebo ne a o tom svobodné rozhodování je :-).

M. Valenta 10.3.2016 9:46

Re: Souhlasné bručení

Není, ale mnozí ji mají.

M. Prokop 10.3.2016 9:33

Re: Souhlasné bručení

A na to je jednoduchá odpověď?

M. Valenta 10.3.2016 8:56

Souhlasné bručení

v příspěvcích níže by se rychle změnilo, kdyby se pánové zeptali autora, zdali by bylo dobré vystoupit z EU.

B. Mráz 10.3.2016 8:49

Ano, pane Kohoute,

máte naprostou pravdu.Evropa je na rozcestí;, ale co u nás? Šéf pokladny je lhář a dotační podvodník, který se vysmívá všem, protože je nepostižitelný - koaliční šéfové se třesou o své posty(vzájemně na sebe vědí všechny lumpárny), a tak se nic nestane - bezbarvá améba v čele vlády se bojí a bojí... A volič? Ten to Burešovi hodí, vsaďte se!

P. Vaňura 10.3.2016 8:41

Je to tak! Naší jedinou nadějí je ukázat zavedeným

politikům, že je opravdu volit nemusíme a můžeme, nebudou-li dbát na zájmy obyvatel, navolit třeba samé extrémisty. A že nás absolutně nezajímají řeči, ale jen činy!

P. Lenc 10.3.2016 8:07

Re: Velmi přesné, pane Kohoute.

Máte pane Aldo pravdu, problém ale je,že ta sedlina která po rozmíchání vyplave na povrch bude možná smrdět ještě víc, než ten hnůj který plaval na povrchu.Ten dnešní čas se začíná čím dál víc podobat letům třicátým.Je to divnej svět a divná doba...

A. Alda 10.3.2016 7:47

Velmi přesné, pane Kohoute.

Rybník už tak zapáchá, že je prostě zcela nezbytné nějak tu hnijící vodu rozmíchat.

F. Lesniak 10.3.2016 7:38

Naprostý souhlas.

A není co dodat. Z toho zase dostanou sluníčkáři kopřivku.