4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

EVROPA: Bezpečný, celkem bohatý stát v krizi (2)

Dnešní žvanění „lidskoprávníků“ a mnoha politiků o neskonalých úspěších dnešní doby po „listopadu“ se nejen z důvodu uváděných v první části článku míjí účinkem. Ba dokonce je kontraproduktivní. Věční petenti, hrající si na pohrobky Václava Havla a na „revolucionáře-disidenty“, jsou už směšní, ba dokonce lidem odporní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kopis 26.7.2017 18:20

Re: Článek zdánlivě vypadá jakoí guláš, skrytě propaguje ODS.

ODS = překabátění komouši!

M. Prokop 25.7.2017 23:50

"Pana Vlka a ODS nemám rád."

Nejen vy, komunistové tak nějak obecně.

J. Kratochvíl 25.7.2017 22:47

Článek zdánlivě vypadá jakoí guláš, skrytě propaguje ODS.

Článek na jedné straně kritizuje ideologie totalitních režimů 20.století kromě jediné ideologie chamtivé neviditelné ruky trhu. Z ideologie ze které strana ODS nehodlá slevit ani píď. Proto nenávidí všechny Havlisty, disidenty, brojí proti tzv. eurohujerům, proti všem dotacím, regulacím atd. Proti spolehlivému fungování státu, proti výběru daní t.j. EET, proti státním zaměstnancům atd. Slovník a myšlení opravdového fanatika ODS. Také je proti EU a proti brzkému příjetí eura.

Zkrátka nám předložil ve zkratce celý program ODS. To co nám dosud ODS předvedla, způsobila za poslední desetiletí je pro mne nevolitelná strana i kdyby se pan Vlk takovýmito články přetrhl.

Pana Vlka a ODS nemám rád.

J. Kratochvíl 25.7.2017 22:25

Re: Ještě jedna moje poznámka

no, na banány se možná nestojí, ale na máslo brzy bude. I přes zvýšenou cenu zmizelo z mnoha regálů v supermarketech. To je gˇol po 30 ti letech budování kapitalismu.

M. Moravcová 25.7.2017 21:41

Re: Ještě jedna moje poznámka

jo, tak to je

J. Anděl 25.7.2017 21:40

Nikoliv "se", nýbrž "to"

J. Kopis 25.7.2017 21:39

Re: Výborný článek,

Obávám se, že jde o spolupráci více debilů!

J. Anděl 25.7.2017 21:38

Pak jsem se špatně pochopil, omlouvám se. Jiné a stejné, ano.

M. Prokop 25.7.2017 21:10

Re: Zlikvidovat ty co se nebáli

Kadet Biegler.

J. Kanioková 25.7.2017 20:10

Intelektuální faleš

J. Kanioková 25.7.2017 20:00

1***

J. Kanioková 25.7.2017 19:59

Výborný článek,

taky mě děsně štve debilní inkluze - je to zločin na dětech.. To je fakt prasárna - tvrdili, že se bude jednat jen o fyzicky postižené děti, teď je to i s mentálně postiženými. Který debil to prosadil, ten by měl být posazen doživotně za pokladnu v marketu.

M. Krátký 25.7.2017 19:44

Ještě jedna moje poznámka

se týká neznalosti západních levičáků ( a našich blbců obecně - Semelová a pod ) - takto : dnes pozdě odpoledne jsem sledoval ze záznamu starší program Karla Šípa, kde vystupoval i Petr Novotný, který odpovídal na otázku jak se mu kdysi poprvé vystupovalo v Americe s Fešáky. Takže než tam odjeli tak si je v těch letech 1985-6 "přijel očíhnout" z USA jejich manager a tak při jízdě z letiště mu Petr Novotný ukazoval z jeho jedoucího auta pamětihodnosti Prahy ale v té době na mnoha místech stáli Pražáci v mohutných frontách na nedostatkové zboží a ten amík na to z auta koukal s otevřenou hubou až to nevydržel a zeptal se Petra na co ti lidé čekají? až to Petr taky nevydržel a řekl mu, že na banány. A tak ten amík po chvíli povídá :no než abych já tady čekal tak si ty banány raději koupím. A vo tom to celé je. Ti levičáci - blbci na Západě vůbec netuší jak to tady NEFUNGOVALO a kam až jsme my tehdy klesli - hezký večer přátelé

P. Mach 25.7.2017 19:25

autor akorát dokázal, že

ekonomii rozumí jako koza petrželi.

R. Tesařík 25.7.2017 19:06

Re: Autor má v ledacčems pravdu

Jasně, klasická demagogie, autor by byl nejradši, kdyby nebyla dopravní policie..To se to podsouvá.. Inkluze báječná..Co je na ní báječného, prosím? A o penězích?..jauvajz.

R. Tesařík 25.7.2017 19:01

Re: Zlikvidovat ty co se nebáli

Vy jste fakt mimoň.

V. Vlk 25.7.2017 18:58

Re: Lepší nebo horší, než normalizace?

Já jsem nepsal, že je to horší. Je to prostě jiné a zároveň stejné.

P. Rajman 25.7.2017 18:52

Zlikvidovat ty co se nebáli

ano občas někteří papouškovali myšlenky, kterým nerozuměli, aby si dodali odvahy a občas ty myšlenky samy byly těžko pochopitelné a možná ne nadčasové, protože jiné po ruce nebyly, ale pane Vlku ti lidé projevivali všem zcela dobře srizumitelnou odvahu, která procházela atmosférou téměř uchopitelného a téměř všudypřítomného strachu. Urážet je (ne nektitizovat-pak ale jednoho po druhém (včetně Havla) a ne kolektivně, jak to hned v úvodu děláte neznamená nic víc, než být dodnes stále tak trochu podělanej konformní s bolševiky. Ve skutečnosti totiž byli disidenti neohrožení kontrarevolucionáři.

R. Langer 25.7.2017 17:59

Re: Jak pravil klasik

On toho nechápe víc.

P. Urban 25.7.2017 17:49

Autor má v ledacčems pravdu

jenže někdy si vyřizuje účty až příliš. O "nulové toleranci" se dá diskutovat, ale pokud chceme být ve věci buzerace principiální, tak bychom měli dopravní policii zrušit úplně (autor by možná souhlasil). Inkluze ve školách je ta nejlepší věc, pokud se dělá dobře, a nejhorší, pokud se dělá špatně. (Většinou lidmi, kteří nedostatek skutečných znalostí nahrazují principy.) Mateřská dovolená není, pokud je mi známo, jen kvůli kojení.

Pokud jde o měnu, je jistě lepší mít deset hodnotnějších korun než deset méně hodnotných, ale, na druhou stranu, je lepší mít deset méně hodnotných korun, než nic. Což by se některým firmám také mohlo stát, pokud by jejich produkce byla o těch deset procent dražší. Ostatně, s devalvací koruny nezačal Hitler, ale Československo v době Velké hospodářské krize (na kterou autor nezapomněl); tehdy se devalvovalo dokonce dvakrát. Zajímalo by mě, kolik českých firem dnes nemá lidi, protože jim donedávna chybělo deset procent částky na nákup robotů.

P. Maleček 25.7.2017 14:54

Vlk se tentokrát trefil. Jen vynechat opájení se sám sebou.

Když pomineme Vlkovo upachtěné sebeopájení se sám sebou, nutno uznat že dobře vyhmátl podobnost komoušských totalitářů z 50.tých let minulého století s dnešní eko-genders-multikulti prý liberálně demokratickou EU "elitou".

Věřme, že v posledním dílu své trilogie vysvětlí, že jen demokracii nelikvidují silou, ale snaží se ji voličstvu znechutit jejím extrémním uplatńováním zvláště v oblasti lidských práv a ochrany prý utiskovaných menšin. Proto také to navážení islámských prý nešťastníků.

To v očekávání že tím vyvolané zmatky a nejistoty voličstvo odmítne a začne volat po silné ruce, co ten demokratický bordel vymete. Čemuž oni velmi rádi vyhoví. To v jejich touze po předělání demokratické EU a centrálně řízený stát ala Čína, kde ta otravná demokracie nebrání max.kumulaci moci a zisků.

No a vo vo votom to je celé je.

M. Krátký 25.7.2017 14:41

Re: Nejvíc mě sere,

jak nedávno někdo z diskutérů to shrnul asi takto : jakto, že ti největší chudáci, co furt mají jen starou Felícii volí Babiše ??? Avotomtoje - do posledního puntíku. A taky mi to připomíná první měsíce po roce 1989, když moje sousedka v paneláku v Krči si udělala živnostenké oprávnění a ve svém ( tehdy ještě neprivatizovaném mini bytě ) si pořídila krejčovskou dílničku a nazvala ji Salon Věra - tak se na ni všichni ( 84 partají ) sesypali, že za Salon musí platit 3x tolik než za obyč krejčovství - ZÁVIST - ZÁVIST a ZÁVIST. !!!

M. Krátký 25.7.2017 14:29

Re: :-)

ano, bomba - děkuji za stručné a výstižné zhodnocení - ve třicátých letech u nás v ČSR se náhle většina "umělců" zbláznila do myšlenky komunismu a jak to dopadlo víme velmi dobře - někteří v tom jedou furt. Hezký den

P. Vaňura 25.7.2017 14:26

Naprostý souhlas s článkem

A závěr, který tu snad chvíli vydrží, ZRUŠIT financovíání zelených a lidskoprávních neziskovek z veřejných rozpočtů a silně osekat "humanitní fakulty" tak, aby se tam udrželi jen ti co dělají vědu, nikoliv hlasatelé pomatených ideologií, vydávaných, dle vzoru nezapomenutelného T. D. Lysenka za vědu!

J. Anděl 25.7.2017 14:24

To netuším. Možné to je. Lidi si někdy zaměňují kritiku porevolučních poměrů (nebo některých jeho prvků) se steskem či touhou po socialismu. Jako kdyby byly jen dvě možnosti - to, co je, a návrat vlády KSČ.

Což je samozřejmě omyl, možností je nespočet. No, a verze s KSČ patří mezi ty velice špatné.

M. Krátký 25.7.2017 14:24

Re: Nevím,

je tu zase sranda - málem jsem se zakuckal, když současně piju pivo a čtu si tu veselohru - myslím komentáře a reakci na Sybille názory - spíš bláboly. Hezký den

J. Mrázek 25.7.2017 14:17

Re: Ajajaj, to bude řevu eurosoudruhů....

vřely se jejich peněženky ..

J. Mrázek 25.7.2017 14:15

Ajajaj, to bude řevu eurosoudruhů....

Nedfalo ba se nějak sepsat, shrnout "dvacatero zběsilostí EU" do přehledné tabulky s praktickým odkazem u každé z nich na národní variantu v té které zemi EU ? Něco jako srovnání platů stejných profesí a cen stejného zboží, daní za co a koli a platbou za co a kolik a u toho procenta oproti českému prostředí? Možná by tak české švědské daně a za ně Libanonské služby otevřely lidem oči a zavřeli peněženky....

R. Stary 25.7.2017 13:58

Muze byt vyvojova zeme bohata?

Nebudu kritizovat komunisticky vokabular pana Vlka. Forma je vedlejsi. Pan Vlk odvadi pozornost od podstaty veci. Par lidi se sformovalo ve spolecnosti, ktera pripomina mafii. Tito lide zprivatizovali republiku a tu z casti taky vytuneloli a okradli. Ted jim jde o moc. Jen ti co byli neobycejne nesikovni dostali pres prsty jako pan Dr. Rath. Nekteri to zaplatili jako lobista Mrazek zivotem. Policajti to ututlali, protoze ti co ho nechali zavrazdit maji vysoke ambice. A tak pockejme, jak to s tou nasi demokracii po volbach dopadne. Prezident Zeman demokrat neni, pan Babis taky ne. Privatizovat uz neni co. Moznost je napriklad, ze se bude lovit v kalnych vodach kyrgyzskych prehrad. Kdo vi?

J. Brunner 25.7.2017 13:32

Re: Já to u pana Vlka beru jako daň

Jasně, růžové brýle nám schází.