5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

EVIDENCE ÚČTŮ: Větší trefa, než se čekalo

Téma je to již notně omšelé – vzpomeňme na návrh zákona o centrálním registru, respektive národní evidenci účtů z roku 2010. Nelze se mu však vyhnout, protože souvisí s nutností zvýšit efektivitu, s níž stát čelí trestné činnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 25.3.2016 17:35

Ale, koukejme se na socana. Vždy mi na vás něco

vadilo... Dzp.

V. Vlk 25.3.2016 15:48

Ježíšmarjájosef

buď je pan Schneider ekonomicky naprosto negramotný a stejně tak z hlediska skutečné bezpečnosti občanů- a to si říká odborní na bezpečnost, a nebo je placeným agentem Babiše. Jo, ještě by byla možnost, že utrpěl "malou mozkovou příhodu" , čímž by se to vysvětlilo.

L. Kubeš 25.3.2016 12:36

Bureš se inspiroval u Orwela 1984

a chce si hrát na "velkého bratra" . A hlupáci mu to baští.

M. Prokop 25.3.2016 8:27

Autor se v Lidovkách objevil zároveň s Burešem.

Napadá mne cosi o chlebu a písni.

T. Kubín 25.3.2016 8:01

výborně

Děkuji autorovi za hlas rozumu v džungli pomatených výkřiků živených TOP-opilcem.

L. Novák 25.3.2016 21:33

Re: výborně

Co to rozum je, bude nejspíš další otázka k diskusi, kterou s Babišovými "užitečnými idioty" ale nemá smysl vést...

S. Sedlák 25.3.2016 7:06

Další Babišův užitečný i...t

Agent Bureš je znám svojí mánií po různých složkách, které si vede na zájmové osoby, aby s nimi mohl v pravou chvíli vyrukovat. Stejně tak přivádí na svět nejrůznější centrální evidence a registry. Zajímavé je, že se nikdy v daném zákoně neobjevuje uzákoněná sankce za zneužití informací. Jen prosťáček to může přehlédnout.

Logika, že ten, kdo nedělá nic špatného, se nemusí obávat dalšího a dalšího špehování a evidování, je logikou jedince z mého titulku. V každém případě v demokratické společnosti nemají takovéto registry místo. Nejde o to bránit dopadení zlodějů. Jde o to chránit svobodu těch ostatních, kteří sice nemají co skrývat, ale mají právo na ochranu před zločinci všeho druhu v i mimo represivní složky a na všelijakých úřadech.

Stát má velmi mocné prostředky, kterými je schopen odhalit podezřelé finanční operace a obchody typu karuselu - to s čím Bureš argumentuje. Pouhá existence nějakého účtu bez informace o pohybu na něm je k ničemu a proto také Bureš ve svém prvním návrhu tam ten pohyb měl. ČNB byla ovšem proti, takže autor článku by místo nejapné argumentace o nesmyslném objemu dat měl lépe studovat problematiku než ze sebe udělá totálního .... Ostatně objemy dat v EET budou nepochybně o několik řádů vyšší.

Je zajímavé, jak všelijací Babišovi pohůnci mají tendenci podporovat jeho zvrácený styl péče o stát. A to i v době, kdy se tento jedinec odhaluje jako demagog a manipulátor s kdečím. Podpora biopaliv ze státního rozpočtu, dotace do ptákovin a dokonce jeho argumentace o poměru daní k dotacím. Zajímalo by mě kolik procent firem je na tom hůř než Agrofert, pokud se odpočtou daně za zaměstnance. A to raději nepůjdu do minulosti.

T. Kubín 25.3.2016 8:01

Re: Další Babišův užitečný i...t

Uff. To je fakt síla. Reagovat na text pana SChneidera takhle, to už svědčí o opravdu mimořádné hlouposti.

M. Prokop 25.3.2016 8:27

Re: Další Babišův užitečný i...t

Vaší?

P. Lenc 25.3.2016 10:32

Re: Další Babišův užitečný i...t

Pane Kubíne,a včem ta "mimořádná hloupost" spočívá?Jistě, Babišově schopnosti lhát a občurávat zákony se ta "hloupost" opravdu nevyrovná.

S. Sedlák 25.3.2016 21:18

Re: Další Babišův užitečný i...t

Vaše reakce ovšem svědčí o mimořádné tuposti, pokud je ten váš výkřik to jediné na co jste se zmohl.

Kobliháři celého světa, spojte se!