27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

EUROVOLBY: Oddělit zrno od plev

Za několik málo dní budeme volit své nové zástupce do europarlamentu. Podobné volby jsme v minulosti většinou všichni podcenili. Nejenom malým zájmem, ale také proto, že jsme nekriticky přitakávali partajním kandidátkám. To byla hrubá chyba. Dnes už bychom ji neměli opakovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. John 11.5.2019 7:39

To je půvabné.....

...autor kritizuje EU, že je marxistická , ale hnedka pěkně po komunisticku kritizuje, že vlastník si bere své peníze , co si vydělal.....asi by se měl vlastník a investor ptát autora, kam se svým výdělkem... nejlépe asi autorovi .. ten ví a zná... co s cizíma prachama... jako ti komouši... všechny další sentence autora jsou jen nekonkrétní blafy ..a asi moc úspěšný za těch třicet let na západě autor nebyl... místo toho, aby se proháněl třeba na plachetnici v karibiku s pěknejma holkama, tak dělá národního rozuma a strážce čistoty rasy..

V. Církva 11.5.2019 8:43

Re: To je půvabné.....

Ano, vlastník si bere co vydělal a autor jasně píše, že je zastáncem demokracie, nemusí být liberál. Je spíš asi konzervativec. Konzervativci nutně nemusí být liberálové, jsou spíš národovci. Jako takoví můžou být zastánci hranice pro lidi, ale i zboží a kapitál (zdanění odvodů). Na tom nic nemění fakt, že jsou dnes konzervativci většinou pro liberální ekonomiku.

A jsou i lidé prodemokratičtí a svobodomylovní, kteří neradi dogmatismus. Vy takový nejste! Já například některé regulace, jako třeba pravidla dopravy, považuji za smysluplné, jiné za opruz.

E. Derat 11.5.2019 8:55

Re: To je půvabné.....

Jsou i tací, kteří propagují fanaticky EU, a po třiceti letech na západě se prohánějí s kolečkem na stavbě celý den. Takže v té úspěšnosti či neúspěšnosti na západě to nebude,

J. Schwarz 11.5.2019 9:11

Re: To je půvabné.....

A co vy "dear John"? Vy píšete z jachty v Karibiku? A kolikpak máte na palubě krasavic? Nebo jste taky jen jedním z looserů, co píší "nekonkrétní blafy"?

R. John 11.5.2019 9:53

Nechci vás nasr..at hned po ránu....

...ale ano... mohu se prohánět po světě kdy chci a kde chci...

R. Tesařík 11.5.2019 11:21

Re: Nechci vás nasr..at hned po ránu....

Já můžu šukat kdy a kde se mi zachce. No...letos se mi ještě se nechtělo.

R. John 11.5.2019 12:22

Nechci dráždit národovčíky a čtvrtý odboj....

...ten protiunijní... by to s nima jeblo, kdybych měl psát, kde jsme byli, kolik utratily a tak... to by šli zas na barikády a obnovovali členství v KSČ a Lidovejch milicích.....vlastenčíci zapráskaný...

S. Rehulka 11.5.2019 12:17

Re: To je půvabné.....

Pane Johne, odkud máte tu StBáckou praxi v "kádrování" pana Chrastiny ? Jak víte, čím si v životě vydělával živobytí ? Asi jste nikdy neslyšel jeho texty k muzice, ani nečetl většinu jeho názorů, se kterými mnoho čtšnářů v Č.R. i ve staré Austrálii souhlasí ! Jestli tady má někdo "blafy", tak jste to Vy ! Piss off !

R. John 11.5.2019 12:45

Dědku... že ti vrazil jednu klokan...

... to se stává...ani se tomu vačnatci nedivím... :-)

M. Mařák 11.5.2019 7:24

Dobré ráno z eurodistriktu Strasbourg-Ortenau,

volte budoucnost, volte matičku národů EU dobrotivou.

EU First!

A. Reček 11.5.2019 7:37

Re: Dobré ráno z eurodistriktu Strasbourg-Ortenau,

Jsem rád, že takoví silní odpůrci EU jako je KSČM ve výsledcích eurovoleb stále upadají a letos budou hodně rádi, pokud získají aspoň 2 mandáty! V prvních našich volbách r.2004 jich získali 6! Teď tam mají 3.

M. Mařák 11.5.2019 7:47

Re: Dobré ráno z eurodistriktu Strasbourg-Ortenau,

Komouše v dnešní době nahradil neokomunistický národovec, nebo-li nacional bolševik. Tak jako tradičně v historii je i dnes proti kapitalismu a liberalismu. Neokomunisté brojí i proti tradiční ekonomické EU doktríně a jsou bohužel i v EU strukturách, viz odpor proti ekonomicky liberální direktivě Bolkenstein, nebo proti globálnímu volnému trhu a podobně.

K. Salajka 11.5.2019 7:11

Pravice

přispěla k vzestupu levice tím, že byla šetrná k námezdně pracujícím a štědrá k sobě. Duchovní guru pravice nám utahoval opasky a pak usedl na trůn na Hanspaulce. Naši bruselští vyslanci připomínají shluk šlechticů na dvoře Marie Antoinetty. Zneužití sociální otázky v marxistickém učení neznamená, že nejde o otázku stěžejní. Kde chce pravice vzít hlasy a podporu lidí o jejichž blaho se nestará ?

Z. Rychlý 11.5.2019 7:28

Re: Pravice

Zato levice se stará. V rozhazování daní, jejichž výběr zvyšuje kde se dá, jsou mistři. Pro budoucnost je to smrtící prožírání ekonomických statků. Těch lehkoživků a neziskovek co levice vydržuje je moc.

Co se týká starání se. Státe starej se. Co takhle občane postarej se nejprve sám! To je základ pravicového myšlení. Levicové myšlení je: státe postarej se. Do které kategorie patříte?

A. Reček 11.5.2019 7:07

Jsem rád za existenci EU a naši účast v ní.

Rozpolcená Evropa by v dalších letech neměla žádnou šanci. Opět by převládly spory mezi zeměmi, jak tomu bylo v historii a válka r.1939-1945 to tehdy korunovala. Navíc pro ČR je aktivní účast v EU přínosem.

T. Hraj 11.5.2019 9:11

Re: Jsem rád za existenci EU a naši účast v ní.

Možná Vám to ušlo, ale Evropa rozpolcena je a dokonce stále více. A není to navzdory EU, ale právě kvůli ní. Migrace, € krize atp. jsou názornými příklady toho, že "společné řešení" v těchto klíčových politických (nikoli pouze technických) záležitostech je nesmysl.

J. Fridrich 11.5.2019 7:05

Bohužel nás tam v Evropě bude zastupovat také to

Bohužel nás tam v Evropě bude zastupovat také to komunistické děvče, co všemu rozumí, tak jako všichni bolševici - Kateřina Konečná. Je dobře vychovaná, její " světonázor " na vývoj ve světě nemá chybičku, ta nám nenechá ubližovat od těch západ'áků.. Její rodiče jsou komunisté a ona sama přiznává, že od 90. let 20. století ovlivnili její politické smýšlení. Otec Kateřiny Konečné působil před rokem 1989 na postu tajemníka pro zemědělství na OV KSČ v Novém Jičíně. Katka je předčasně zmoudřelé děvče, která se podivovalo, když při jedné diskuzi jí bylo oznámeno, že za vlády jejího táty bylo v naší prudce se rozvíjející socialistické společnosti NEDOSTATKOVÉ zboží - ona na to děla, že banány vždy měla..

Ono bude nejvíce záležet na tom, jaké kandidáty postaví do těch Eurovoleb strany u nás, ale i ve všech zemích EU-Evropy.. To rozhodne o příštím směřování EU a zda dojde k obratu na cestě k rozvratu naší civilizace, která je nyní nastoupena se současným vedením - např. s šéfem komise Junckerem a podobnými..

Tady je link, jak se zlinkoval na zasedání rady NATO -

https://www.youtube.com/watch?v=oecvYFq_wi0

R. Vašíček 11.5.2019 9:40

Re: Bohužel nás tam v Evropě bude zastupovat také to

Ja som v podstate náhodou videl nejaké jej vystúpenia vďaka záznamom na youtube, a rozprávala veľmi zmysluplne. Bola jedna z mála, ktorá sa v EP postavila proti migračným kvótam.

J. Fridrich 12.5.2019 6:51

Re: Bohužel nás tam v Evropě bude zastupovat také to

Joo, Kataka je Katka, tu zná celá parta - i ta její partaj...

K. Salajka 11.5.2019 7:03

Dobrý rozbor

připomněl bych ale, že Předchůdcem ES byla Montánní unie, kdy šlo o zabezpečení odbytu i dodávek ocele a uhlí mezi Francií, Německem a Beneluxem. O volný pohyb lidí se nikdo nestaral. Karl Judt v knize Poválečná Evropa tvrdí, že hlavně v 80. letech vzrůstal dluh zemí socialistického tábora z nákupu spotřebního zboží kvůli udržení sociální stability. Bylo jasné, že nevýkonné ekonomiky nebudou schopné splácet - to mohlo být motivem k aktivizaci občanské společnosti a následnému převzetí vnitřních trhů. Po Jelcinově pádu získalo Rusko zpět kontrolu nad svojí ekonomikou, za cenu militarizace a návratem ke Stalinovým metodám. Česko je malé, z EU nemůže vystoupit, přitom je bytostně ohroženo německým revanšismem. Rusové nám už jednou "pomohli". Řešení neznám, jen chci říct, že napřed je dost dobré reflektovat pravdivě a nezkresleně skutečnost, což se v EU neděje a dokonce pronásleduje. Vzorem může být TGM i když i on často výklad reality přizpůsoboval politickým hlediskům. Cítím ale u něj vždy přítomnost "vyššího principu mravního" a právě rovnost dostává od myslitelů v EU na frak.

J. Zadák 11.5.2019 8:50

Re: Dobrý rozbor

Bohužel musím s vámi i s panem Chrastinou souhlasit. Současná valná většina EU je v podstatě morálně zdevastovaná,bez jakékoli sebereflexe a neschopná se poučit z minulosti, kde jsou příklady, že tudy ne.

J. Krásenský 11.5.2019 6:31

Děkuji za potřebné shrnutí

o co v těchto volbách jde.

T. Pansky 11.5.2019 4:12

Pane Chrastino, vynikajici clanek. ... Dodal bych, ze ...

... obcane, kteri by prece jen zacali premyslet o vyhodach samostatnosti od EU, jsou ihned straseni Ruskem a prichylovani k Vychodu. Ale prave EU v dnesni podobe pomalu podleha blizsimu objimani s Ruskem. Ze by se historie opet opakovala? Copak predvalecne Nemecko si netraslo tlapou s Ruskem?

S. Rehulka 11.5.2019 12:27

Re: Pane Chrastino, vynikajici clanek. ... Dodal bych, ze ...

Máte pravdu pane Panský ! Vždyt i ti Fallshirmjagers se učili skákat spolu s Vysotniky ! Holt vrána vráně oči nevyklobe !