2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

ENERGIE: Máte dost? Šetřete!

Omezíme spotřebu elektřiny v době největšího odběru, oznámila ve středu ve středu šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová s tím, že to bude návrh jednoho z opatření pro páteční jednání ministrů energetiky EU v Praze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 9.9.2022 9:21

Udává se, že liských "zmetků" je ve formě psychopatů ve společnosti zhruba 5%. Většina končí za mřížemi věznic...

Naopak ti sice bezcitní ale inteligentní a proto částečně socializovaní, se snadněji dostávají až do vrcholové struktury společnosti kde mohou páchat nedozírné škody. Putin je jedním z nich.

P. Diviš 9.9.2022 9:21

Názorná ukázka hloupého (ale rozšířeného) přístupu, že naše válka je až tehdy, když přijde přímo k nám domů. Chytřejší je, nedovolit to.

Je smutné, že Rusko napadlo Ukrajinu. Je hloupé čekat, až po porážce Ukrajiny přijde k nám.

V. Novak 9.9.2022 9:20

Proč to házíte na Putina?

To EU přece si (i nám) zakázala dovoz uhlí z Ruska.

To EU zakázala převádět ruské platby za tranzit ropy Ukrajině - a proto na pár dnů vyschl ropovodDružba.

To EU si zakázala dovoz ruské ropy. My, pravda, dostali velmi dočasnou výjimku...

A to EU a G7 breptá o "zastropování" cen ruského planu a ropy (které, mimochodem, nevznikají v Rusku), čímž ohrožuje ruské dodávky i toho, co si (zatím) EU nezakázala...

P. Diviš 9.9.2022 9:18

Francie moc nevzdoruje. Většinou se Francie a Německo dohodnou na kompromisu, zahrnujícím nejhorší součásti jejich původních požadavků.

M. Adam 9.9.2022 9:16

O cele EU rozhoduje Nemecko. Malinko mu vzdorovat muze tak Francie. A Cesko je vazalskou zemi Nemecka. Tak musi logicky drzet usta akrok a byt jen levnym dodavatelem pracovni sily a energii. A odberatelem sizenych potravin.

P. Rada 9.9.2022 9:15

Mentorování je "únavné" zejména od stereotipních, kteří se tematicky opakují jak Milan Smutný, v diskusi věcně nereagují na výhrady a presentují se egoisticky jen na portálech nevyžadujících jakékoli předběřné oponování.

K. Křivan 9.9.2022 9:14

Josep Borrell, evropský komisař pro bezpečnost a zahraniční věci, také řekl, že nás čekají těžké časy, a vyzval Evropany, aby „byli připraveni zaplatit cenu za obranu naší společné svobody a bezpečnosti“.

„Ano, příští týdny a měsíce budou velmi těžké. Především pro Ukrajince, kteří za to platí životem, ale i pro všechny ostatní Evropany. Nemůžeme však snižovat své závazky nebo snižovat své odhodlání, i když se cena zvyšuje. V sázce je budoucnost jiné demokracie a širší principy evropské a dokonce globální bezpečnosti. Musíme být připraveni zaplatit tuto cenu: cenu naší společné svobody a naší společné bezpečnosti“.

Kým byl ten zmetek zvolen ? Občany Evropy ne ! A teď jim ten zločinec vyhrožuje. Pryč s ním ! Válka na Ukrajiné je možná jeho válka, ale ne naše válka ! Smrt válečným štváčům ! Ať sami padnou na frontě !

P. Rada 9.9.2022 9:06

O tom, že i klauni mohou vůči svévolným králům sehrát rozhodující roli zpíval už Kryl.

P. Rada 9.9.2022 9:04

Stručně - nikoli. V ledačems právě naopak. Konkrétněji dnes s hlediska ekostopy využívá, ba pro rozptyl škodlivin dlouhodobě Česko zneužívá, zhruba dvojnásobné úmezí než je jeho vlastní.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ekologick%C3%A1_stopa

Pro příliš vysokou surovinovou a energetickou náročnost své ekonomiky se Često opravdu stalo jaksi "nesvéprávné". Platí to i pro potravinovou soběstačnost kterou tento region ztratil s koncem prvé republiky. Fosforečou složku hnojiv - bez které bychom se neuživili - dovážíme dokonce ze zámoří.

L. Beneš 9.9.2022 9:03

I šašek může někdy tlačit káru správným směrem.

K. Křivan 9.9.2022 9:00

Správné ! Jenže ta verbež se drží koryta jako lejno košile. Ti dobrovolně neodejdou. Ty odstraní pouze občanská válka. Velice se obávám, že mám recht.

P. Diviš 9.9.2022 8:59

Voliči si to zřejmě přejí. Volí převážně strany a hnutí, konformní k Bruseli (včetně ANO). Reálnou alternativu nikdo významnější nenabízí (SPD nepočítám, to je šaškárna k obživě svého majitele).

L. Beneš 9.9.2022 8:58

Hluší, ale zásadoví. Filipika páně Fialova proti ruským agentům a přisluhovačům v ČTV ukázala, že pan Fiala je opravdu zaníceně zásadový.

P. Diviš 9.9.2022 8:57

Špatnost EU nečiní Rusko dobrým.

Jen tak pro zajímavost, co je to "hlavní zpravodajské medium"? Jestli ČT, tak sledovanost všech kanálů dohromady kolem 30% není zrovna moc sláva. Nova i Prima mají ± stejně.

L. Beneš 9.9.2022 8:55

Rovni v energetické spotřebě, rovni v chudobě a nouzi.

V. Hošek 9.9.2022 8:54

Pane Rado, až vyléčíte 90% světa z drogové závislosti na fosilních palivech, tak až pak budou mít vaše příspěvky smysl. To vaše neustálé mentorování je již nesmyslně únavné.

L. Beneš 9.9.2022 8:52

Autor klade v textu otázku: "Je Česká republika snad nějakou bezohledně vykořisťovanou nesvéprávnou kolonií?" Odpověď je velmi stručná: Je!

P. Kubáč 9.9.2022 8:48

Žádné pozitivní kroky od Fialovy vlády nelze čekat.

Sám Fiala už cítí otisk boty na svém zadku a po tomto otisku bude jako politolotický univerzitní profesor zase žádat o Euro-granty.

Tak proč by své pánečky naštvával politikou ve prospěch svých občanů.

L. Najman 9.9.2022 8:41

R^

D. Krajíček 9.9.2022 8:40

Přečetl jsem článeček a mohu konstatovat, že jde o obecné kydy, jak se přerozdělováním domoci prosperity. Pokud snížíme energetickou závislost výroby, bude muset někdo jiný a jinde tu energetickou závislost zvýšit (Čína, Indie, Vietnam, USA). Akorát my tady zchudneme a budeme posílat přerozdělované peníze (vybrané z povolenek) tamnějším výrobcům.

Ale přechod k ekologii to bude rychlý, o tom žádná.

V. Kuhaj 9.9.2022 8:37

Za okolností, kdy nám EU cpe prostřednictvím stále mocnějšího molocha jménem Evropská komise rozhodnutí, o která nestojíme, je používání obratu "ruský autoritářský režim" trapné. Za okolností, kdy se u nás mluví o trestání lidí za názor, a dle všeho je k němu už přikročeno, a hlavní zpravodajské médium je otevřeně provládní, považuji takový obrat dokonce za poťouchlý.

V. Kučer 9.9.2022 8:28

Němci mají trojnásobné platy v porovnání s námi proto drahou energii snáze zaplatí. Hlavně že zachrání planetu.

J. Ganaur 9.9.2022 8:17

Ble ble ble ble blééé perpetuum mobile.....Grýn Debíl se (naštěstí) začíná hroutit!:-)

P. Pepax 9.9.2022 8:15

První krok k jakési energetické nápravě v Česku asi bude muset být odstranění Fialovy vlády.

P. Rada 9.9.2022 8:02

https://www.businessinfo.cz/clanky/zdroje-pro-prumysl-ceskou-energetiku-ceka-rychly-prechod-k-ekologii/

P. Rada 9.9.2022 8:02

S tou "drogovou závislostí" máte poněkud pravdu - ale ve smyslu fosilní zdrogovanosti lidstva.

Kdekdo s průměrných evroských občanů totiž už zhruba století a tedy už od narození, žije na vlně konzumu energií který zhruba 100x převyšuje běžné energetické toky průměrných jedinců všech civilizací za tisíce let dříve. Průměrný američan dnes konzumuje zhruba dvojnásobek, naopak čínan polovinu...

Není tedy divu, že si kde kdo vytvořil energetický životní stereotyp až závislost. Leckdo se pak až vzteká silně afektivně a to analogicky, jak narkoman kterého postuhují abstinenční příznaky.

"Bojkotovat" takový systém sice možná lze (i děti si to snad mohou odskoušet mezi skauty...) ale za efektivnější považuji zdrojovou transformaci směrem k obnovitelným zdrojům a ke zvyšování měrné efektivity při využívání energie na tvorbu HDP. V tomto směru paří Česko mezi nejzaostalejší a tedy nejostudnější v EU:

https://www.businessinfo.cz/clanky/zdroje-pro-prumysl-ceskou-energetiku-ceka-rychly-prechod-k-ekologii/

V. Pavelka 9.9.2022 7:38

Drogová závislost na Bruselské zelené ideologii ! A naprosto Lživé zdůvodnění pro veřejnost! O nějaké 3% ulitbě do světového mixu klimatu , Je sprostota a Zlodějina Mocných ze západu !Bojkot všeho z Bruselu !EUEU!!;-€

M. Pecina 9.9.2022 7:34

Naprosto přesně. Uvidíme jak se k tomu postaví tihle eurohujeři.

R. Langer 9.9.2022 7:23

Myslím, že toho budeme mít brzy dost všichni... ;-)

J. David 9.9.2022 6:45

Blahoslavení chudí duchem, neboť království nebeské jejich jest. Tuto dementní holčinu (její výraz a chování) by měl každý cvokař poslat do ústavu pro choromyslné (blázinec). Ale máme inkluzi, Afred Nobel by asi užil dynamitu na Gretchen. Asi může dopadnout, jako Jana z Arcu, byť má vize. U Gretchen by asi jen platila léčba "masáží obhýždí řemenem", tedy zapudit ten zelený autismus v ranném stadiu.