18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš B. 27.4.2009 17:00

Re: Se zeleným Khmerem je nutno naložit tak, jak bylo naloženo s Khmerem Pol-Potovým.

protiargument by nebyl , fašisto ?

honzak 27.4.2009 10:27

Re: Hanzlíčku, Hanzlíčku,

Panebože, do čehos to duši dal? TYo by řekla moje moudrá babička. Jsi jasným důkazem toho, že i inteligentní člověk si nechá vymýt mozek různými bludy. V tvém případě zelenými.

Zebra 27.4.2009 10:55

Re: Hanzlíčku, Hanzlíčku,

Takže myslíš, že Japoncům je úplně jedno, že za svý emise cálujou ? Pravda, s představou, že japonská vláda se skládá z tamních variací na starostu Dubského a rádního Buška z Hronic zatímco nám nikdo nikdy žádného bulíka na nos ani náhodou nezavěsí  celkem zapadáš do Hanzlíčkovského panoptika, ale bacha na realitu, občas bývá náraz pěkně tvrdý.

honzak 27.4.2009 11:55

Re: Hanzlíčku, Hanzlíčku,

Japonci nejsou blbí a jdou cestou nejmenšího odporu. Oni to mají dobře spočítáné, že na investici do bursílka vydělají. A ten hýzl bursík taky - 1 % z celkové částky je hezká sumička na rozhazování. To ani katuška mrkvička žakesová neutratí!

Zebra 27.4.2009 13:10

Re: Hanzlíčku, Hanzlíčku,

Týjo, tak Japonci platí provize prodávajícím ! To je jako ze socíku, kdy nákupčí upláceli dodavatele aby jim pustili něco z nedostatkových věcí, ale že by Japonci praktikovali socík nebo že by povolenky byly nedostatkový tovar ? Inu, možné je všechno, co není vyloučené, pak se ale divím, že to šoupeš takhle nenápadně do bezvýznamné diskuse na nevidomém psisku a ne jako otvírák všemožných televizních zpráv a titulních stránek českých anebo rovnou světových novin – on podmáznutý ministr je ku.va sousto nejmíň evropského rozměru ! Tak se nestyď a dodej podrobnosti !

MGM 27.4.2009 7:59

Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Proti nekonečné demagogii se bohužel nedá jinak bojovat. Tedy, jaký je rozdíl, mezi dotací a úplatkem? Obojí je pouze poskytnutá výhoda jedněm na úkor druhých. Úplatek je ale trestným činem, kdežto dotace je činem šlechetným? Proč mají přežít zlé období právě zateplovací firmy nebo firmy na výrobu plastových oken a ne třeba firmy na výrobu nábytku? O co jsou jejich zaměstnci horší nebo čím se provinili, že mají přijít o práci? Jak příjdou k neposkytnutí dotace lidé, kteří si okna již vyměnili a domy zateplili? Jedná se tudíž opět o špinavost sloužíci tentokrát k ovlivnění příštích voleb za státní peníze.

Státní aparát máme pro jiné účely než pro přerozdělování peněz. Stát má mnoho úkolů, které plní horko těžko a mnohé omezuje pro nedostatek peněz. Infrastruktůra má opravdu daleko k dokonalosti a je to úloha státu budovat ji. Nikdo nemůže říci ani popel, jestliže se takto získané peníze použijí na její budování. Stejně tak energetická bezpečnost určitě patří do úkolů státu. Jenom pomatenci, kteří nevidí dramatické změny v cenách a dostupnosti energií mohou protestovat proti výstavbě dalších jaderných elektráren, které možná za padesát let budou zásobovat i dopravní prostředky vodíkem, jestliže v tu dobu ropa bude už nedostupná. Navíc by i zelení bodovali, že něco udělali proti "úhlavnímu nepříteli CO2". Takhle se ovšem zelení politici pasují jen do role úplatkářů s cílem zmanipulovat za státní peníze následující volby. A to je podlost!

Lájoš B. 27.4.2009 9:08

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Zateplením šetřím do budoucna energie. Co z energetického hlediska šetřím nákupem nábytku ?

V současné chvíli máme přebytek 20 - 25% výroby elektrické energie, kolik Temelínů potřebujeme, aby jste přestal mlet cosi o nedostatku energie ? Navíc cena elektrické energie v tržním hospodářství s jením přebytkem naprosto nesouvisí.

Celkový výdajový rámec státního fondu dopravní infrastruktury přesahuje 90 miliard kč jen pro letošní rok. Kolik tam má správně být, aby se to dalo prostavět a vás to uklidnilo ?

R 27.4.2009 9:23

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Možná teď nedostetek energie není.  Ovšem doba od rozhodnutí o výstavbě po první kilowatthodiny proudící do sítě trvá u nás u jaderek 12 - 15 let a u klasických tepelných elektráren cca 10 let. A to ještě za předpokladu, že výstavbu nezpozdí zelení a jiní idioti.  A protože spotřeba elektřiny každý rok docela pravidelně stoupá, dá se docela přesně odhadnout, za kolik let budeme mít nedostatek elektřiny.

Lájoš B. 27.4.2009 14:56

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

V průběhu masivního pokledu výroby se to fakt dá odhadnout. Tak se ukažte. :-D:-D:-D

MGM 27.4.2009 9:50

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Nick R vám to vysvětlil dostatečně. Pokud to stále nechápete, nebudu psát, kam si nevidíte.

Zebra 27.4.2009 9:10

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Jsem zvědavý zda, až vám bude z toho opakování tak zle, že budete třeba potřebovat operovat žaludek, vypláznete potřebné prachy z vlastní kešeně na dřevo, aby se vám nemuselo dělat zle i z vás samého, že přijímáte dotaci na vlastní kuchání ze zdravotní daně.

A to nemluvím o možná akutnější operaci mozku, která by vám možná zabránila v budoucnu produkovat v jednom odstavci tak dokonalé protimluvy, jako „Státní aparát máme pro jiné účely než pro přerozdělování peněz.“ versus „ Infrastruktůra má opravdu daleko k dokonalosti a je to úloha státu budovat ji.“  Nebo to o pomatencích protestujících proti snižování závislosti na fosilních palivech výstavbou atomových elektráren versus vaše vlastní nausea nad dotováním úsporných opatření vedoucích ke snižování závislosti na fosilních palivech.

MGM 27.4.2009 10:05

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Nepleťte si pojmy pane Zebro. Zdravotní pojištění má být rovněž dobrovolné a nemá nic společného se sociální sítí, kteroužto funkci má plnit stát. Rád zaplatím daně proto, aby stát lidem, kteří objektivně nemohou vydělávat,  pomohl i ve zdravotním pojištěním. Jinak není věcí státu, aby se míchal do toho, jak velké zdravotní pojištění chci platit sobě a svým dětem. Stát má plnit ty úkoly, pro které vůbec existuje. Úkoly, které občané mohou plnit jen obtížně nebo vůbec ne. Například armáda, policie, justice a hlavně veřejná infrastruktura - komunikace, kanalizace, vodní zdroje, apod. Tady se nejedná o žádné přerozdělování, je to naprosto normální "spotřeba" prostředků za účelem vybudování a provozů systémů nezbytných pro dobrou funkci společnosti. Ujasněte si, co je a co není protimluv. A pokud se týká zdrojů energie ze štěpných materiálů, přečtěšte si odpověď pana R. Nemám co dodat.

Zebra 27.4.2009 11:18

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

S tím pletením bych si nebyl tak jistý. Zdravotní se sice jmenuje pojištění, ale je to daň jak vyšitá a vaše přání a sny na tom nezmění ani ň.

No a s tou normální „spotřebou“ prostředků, to už je nepochopení na pováženou ! Kde se ty „prostředky“ berou ? Z daní. Co s nimi stát při plnění svých úkolů dělá?  Přerozděluje je. Nebo snad vy máte někde označený svůj kus silnice, kolejí, kanálu, máte svůj kus vojcla, policajta, doktora, akorát za svý daně ?

A na pana R. se nevymlouvejte a zkuste mi sám vysvětlit, proč ti, kdo protestují proti snižování závislosti na fosilních palivech výstavbou atomových elektráren jsou pomatenci a vy, který protestujete proti snižování závislosti na fosilních palivech dotováním úspor vytápění jste bojovník proti lumpům. A pak se můžete pustit do vyjasňování pojmu protimluv.

MGM 27.4.2009 11:45

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

odstavec 1 - souhlas. Moje "přání a sny" na tom nic nezmění, jestliže lidí podobně smýšlejících bude menšina, což dosud tak je.

odstavec 2 - nepleťte si proces přerozdělování. Spotřeba daní na činnosti státu vymezené není žádné přerozdělování. To jsou úkoly, které státu přísluší a existují zákony, jak je má vykonávat (například soutěž při výběru dodavatelů). Nesmí to ale být podpora některé firmy nebo odvětví, to je nekalá soutěž a naše i evropské normy ji zakazují. Nepamatujete se na pokuty, které republika obdržela za podporu hutnictví nebo při vývozu cementu? A dnes se nepřímo pomocí dotace na zatelení podporují některé obory.

Odstavec 3 - jsem nepochopil. Nevyjadřuji se k protestům proti závislosti na fosilních palivech. Naopak píšu, že tyto prostředky měla vláda použít třeba na podporu výstavby nových jaderných elektráren. Za pomatence považuji ty, co se domnívají, že zásoby fosilních paliv budou dostupné na věky. A ještě při dosavadním růstu počtu obyvatelstva. Za pomatence považuji především ty zelené, kteří brojí proti CO2 a současně proti jaderné energii. A na pana R se nevymlouvám, jen nechci opisovat to, co napsal on.

Zebra 27.4.2009 13:35

Re: Každá dotace je lumpárna. Musím to stále opakovat, i když už se mi z toho samotnému dělá zle.

Ale já si nic nepletu! Stát vybere od občanu a firem daně, sesype je do pytle ministerstva financi a poté je co? (Pře)rozdělí těm, kteří zajišťují to, co má stát zajišťovat. Můžete s tím nesouhlasit, můžete o tom diskutovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat, řečeno slovy klasikovými. A to buďte rád, že to přerozdělování státem  nepopíráte za přítomnosti nějakého kovaného libertariána, ten by vám vysvětlil, že to není žádné přerozdělování, ale rovnou státem provozovaná loupež za bílého dne.

Obojí – výstavba atomovek i úspory vytápění – snižují závislost na fosilních palivech. Pro vás jsou ovšem odpůrci atomovek, kteří je považují za lumpárnu, pomatenci a vy, odpůrce dotací na úspory, považujete svůj rozum za zdravý a dotace za lumpárnu.

Lájoš B. 27.4.2009 7:29

V souhrnu

Velice bych přivítal, kdyby mi soudruh Hanzlíček posílal půlku platu. V souhrnu se přece naprosto nic nemění, ale já bych to tedy velice ocenil.

j 27.4.2009 7:56

Re: V souhrnu

Takže část od Hanzlíčka a druhá z pracáku. A co takhle vydělat si je sám jako většina?

karl 27.4.2009 8:25

Re: V souhrnu

  Vydělat si? To Lájošové neumí.

Lájoš B. 27.4.2009 8:53

Re: V souhrnu

Lájošové vydělávají tolik, že mohou sponzotovat ODS. Nepamatujete ?

Lájoš B. 27.4.2009 8:52

Re: V souhrnu

Já patřím ke zmiňované většině. Pracák jsem naštěstí nikdy nepotřeboval.

Niky 27.4.2009 6:51

Pane Hanzlíčku,

státy EU žádné emise nesnížily,je to přesně naopak.

Honza42 27.4.2009 2:23

dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

Ať si stát zatepluje SVÉ budovy. Dotace soukromým subjektům je v podstatě sociální dávka, která nikterak nezáleží na majetkových poměrech příjemce a je určena na zhodnocení jeho majetku.

Kdo si utrhoval od huby a myslel dopředu, vše si zaplatil ze svého. (To byste koukali co lidí i poměrně chudých má zatepleno a za své).  Kdo peníze rozházel a válel se na pláži u moře, ten to dnes dostane zadarmo a za ušetřené peníze se bude válet dál. To se to válí za cizí peníze.

Nechápu, proč bych si měl brát půjčku (stát žádné peníze nemá, má jen dluhy), abych mohl obdarovat souseda (který má často peníze naopak cash) a ještě se radovat že (ON) ušetří. Takový dobrodinec (blázen) nejsem.

Fleischer 27.4.2009 6:28

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

Nejedná se pouze o dar, poskytnutý jen někomu. Konečným efektem bude, že se bude spalovat méně nekvalitního uhlí, případně se uhlí nahradí ekologicky nezávadným způsobem vytápění, a v důsledku toho bude čistší ovzduší, které dýcháme všichni.

honzak 27.4.2009 6:48

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

ty tomu OPRAVDU věříš? Kde žiješ? Umíš si představit kde se bude skladovat "biomasa" pro vytápění klasických bytovek 2x6 bytů? Kde se bude shánět?

Je to celé švindl a všichni to vědí.  Nezdiskreditovala to ani blbá mrčkvička žakesová (v normálním státě by měla kráva z ostudy kabát a na obrazovce by se UŽ NIKDY neobjevila), takže v byznysu jedou hlavně vrchní patra našich volených zástupců.

Rozumné řešení - dostavba JETE a posílení PS a DS s následným přechodem na elektrovytápění se nekoná, že? To by totiž OPRAVDU pomohlo všem!

Niky 27.4.2009 6:53

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

Pravdoláskaři,jako vždy.

Lájoš B. 27.4.2009 7:37

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

Pokud při současném stavu exportujeme celou výrobu z Temelína (jako přebytek výroby), pak další bloky zvednou přebytek o dalších 25%, ale cena elektřiny se nezmění.

Kdo by takové topení finančně utáhnul ? Blamáž s přimotopy máme za sebou, hošánku.

jarda 27.4.2009 8:05

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

me primotopy dobre slouzi uz 15 let. O tolik drazsi to zase neni a porizovaci naklady nulanulaprd.

Lájoš B. 27.4.2009 9:10

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

Jako ftip dobrý. :-D:-D:-D

honzak 27.4.2009 10:33

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

co to krafáš blbečku o přímotopech?  Normální člověk nahradí uhelný kotel elektrokotlem, víme? Zbytek ústředního topení zůstává. Akorát musíš mít dimenzpvanou elektrizační soustavu na masívní špičkový odběr (a vedení do baráku taky).

Ale to pro tvůj slepičí rudý mozek je marginálie, že?

Zebra 27.4.2009 8:20

Re: dotace na zateplování jsou lumpárna, jako ostatně vždy.

Biomasa, např dřevěné pelety se budou skladovat tam, kde dřív nebo dosud uhlí. Shánět se nejspíš nebudou muset, lze rozumně očekávat, že se budou kupovat tam, kde dříve nebo dosud uhlí – předpokládám, že obchodníci s tuhými palivy nepatří mezi ty „všechny, kteří vědí, že to je švindl“. BTW co je švindl ? Dřevo v kotli, dotace na kotel na dřevo, na solární panel, na úsporná okna či zateplení fasády ? Požádal sis a už ti řekli. „Tůdle fotr ! „ ?