Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vorel@seznam.cz

6. 12. 2007 2:49
Ekologie

Vážené dámy a pánové, už dlouho jsem se tak nepobavil, jako při čtení diskuse pod tímto článkem. Většině argumentů jsem rozuměl, neb mám jisté technické vzdělání a tato problematika mne i zajímá. Oceňuji absenci notorických "diskutérů" a sprosťáků jako v jiných médiích. Autorovi článku skládám hlubokou poklonu a váženým diskutujícím děkuji za fundované příspěvky. Nejsmutnější na celé té zábavě je to, že ti technicky zdatní diskutéři - odborníci z energetiky mají pravdu. A sám jsem se osobně potkal s jedním "zeleným", který mne přesvědčoval jak jádro je stráááášně škodlivé pro mně severočecha a jak budou větrníky přínosem, jak nejlépe bude ušetřit tu energii která při rozvoji průmyslu a při (tehdy) propagovaném domácím topení na elektřinu bude potřeba navíc nad současný instalovaný výkon. No a na několik základních otázek, jako energetická hustota pohonného média a stabilita toku energie v přenosové soustavě koukal jako "JOJO" :-) Prostě odborník každým coulem ve stylu "když něco nemáme tak to prostě buď ušetříme nebo dovezeme" .

0 0
možnosti

haja

5. 12. 2007 19:52
Přínos.....

Myslím si, že o OZE toho vím hodně, nepřímo mně živí již více než deset let. A mužu zcela odpovědně prohlásit, že drtivá většina OZE má v ČR pouze jediný přínos, a to je přínos pro peněženku jeho provozovatele!!!

0 0
možnosti

qwert

5. 12. 2007 13:40
prostě vše směřuje k tomu, že jeden přirozený momopol padne

Je to jen otázka ceny. Vítám každé sroubování cen elektrické a tepelné energie z více důvodů - jednak cena akcií ČEZu poroste, jednak se vytvoří daleko větší prostor pro OZE a zlepší se jejich ROI. Můžete mě napsat jakým způsobem chcetet tento trend zvrátit?

0 0
možnosti

Delfin

5. 12. 2007 13:44
Re: prostě vše směřuje k tomu, že jeden přirozený momopol padne

Prirozeny monopol ma v elektroenergetice pouze distribuce.

0 0
možnosti

Stredocech

5. 12. 2007 11:16
Elektřina zdražuje VÝHRADNĚ kvůli zeleným, ač se negativní vliv zelených

projevuje několika způsoby. HLAVNÍM je trvající odpor proti jaderné energii, metodami nátleku a obstrukcí, dokonce by situaci na trhu pomohlo OBNOVIT provoz elektráren, které byly na nátlak zelených odstaveny. Pokud by nebyla blokována výstavba jaderných elektráren, zdůvodňovaná převážně argumentem že "nejsou potřeba"!!! neexistoval by nedostatek elektřiny na trhu a tím způsobený růst cen.

Dalším důvodem zdražování je nucený odkup elektřiny z OZE a náklady tím vzniklé, ale protijaderné akce jsou hlavním viníkem.

0 0
možnosti

qwert

5. 12. 2007 13:42
Re: Elektřina zdražuje VÝHRADNĚ kvůli zeleným, ač se negativní vliv zelených

Provozovatelé OZE se nijak aktivně nepodílejí na cenotvorbě.

0 0
možnosti

Kotec

5. 12. 2007 9:47
nesmysly...

Fakt by mne zajímalo, kde jako SPOTŘEBITEL nakoupíte elektřinu za korunu... navíc abyste se ziskem s ní roztáčel vrtule. Tušíte alespoň, jakou má taková aktivita účinnost? Kolik by musela být výkupní cena, aby se to vyplatilo??

0 0
možnosti

emp

4. 12. 2007 19:00
větrná mapa

docela dobré si prohlédnout  (kdo ještě neviděl) http://sweb.cz/EmperorOfSpace/mapa2.jpg" target="_blank" rel="nofollow">větrnou mapu ČR a mapu http://sweb.cz/EmperorOfSpace/mapa1.jpg" target="_blank" rel="nofollow">vhodnosti pro výstavbu VE podle MŽP. Nejen, že to není s větrem žádná sláva, ale tam, kde trochu fouká je většinou národní park či chráněná oblast, případně je na trase tažných ptáků... 

0 0
možnosti

qwert

4. 12. 2007 22:35
Re: větrná mapa

souhlasíte tedy s tím, že v ČR se nijak nemusíme obávat masívního růstu větrníků. Proč potom tedy ty agitky o Zelených Khmerech? Že by šlo o něco jiného, třeba o politiku?

0 0
možnosti

Schumacher

4. 12. 2007 17:30
Zajisté. Výstavba větrných elektráren v Česku bude pokračovat s účastí zahraničního kapitálu.

Vyroste jich tu spousta než vládě a posléze i parlamentu dojde, jaká je to pitomost a zruší dotace na výkup elektřiny za netržní cenu. Pak se na Českou republiky sesypou žaloby o desítky miliard na náhradu škod způsobených nedostatečnou ochranou zahraničních investic.

0 0
možnosti

Delfin

4. 12. 2007 19:30
Re: Zajisté. Výstavba větrných elektráren v Česku bude pokračovat s účastí zahraničního kapitálu.

I kdyz by doslo ke zruseni nuceneho vykupu zitra, tak soucasne zdroje budeme stejne jeste 15let platit.

0 0
možnosti

občan kane

4. 12. 2007 17:02
Ahoj pane Bárto.

Čtu a přemýšlím,  zda jste žertovný chlapík nebo rozvrácená osobnost...

0 0
možnosti

gerontusinza

4. 12. 2007 15:47
pane Bárto, to jsou novinky co?

Odborník věděl od počátku, zločinec |Bursík taky tak na koho to svedem.... Škoda způsobená daňovým poplatníkům a plátcům el energie jde do moliard.... a bursík ješttě nesedí?  Zajímavé...;-D:-/;-(8-o;-€;-O(Y) To je vláda co?

0 0
možnosti

jirka.s.

4. 12. 2007 17:46
Re: pane Bárto, to jsou novinky co?

Kristepane, tři čtvrtě na čtyři a gerontosaurus je zrubanej jak horník po víkendu! 8-o

0 0
možnosti

Vojta

4. 12. 2007 14:44
Pobřežní šelfy

Když už i pečliví Němci vědí, že budování větrných elektráren je v naší lokalitě pitomost, což je mimochodem známé i bez Němců, kterř už pochopili, že stavět větrné elektrárny má smysl tak s bídou na pořežních šelfech, tak se budou v Čechách stavět další nesmyslné větrné elektrárny. Zelení jsou fakt borci a jsem rád, že je naše zákonodárství dobře podporuje!:-D:-D:-D

0 0
možnosti

Ludva

4. 12. 2007 15:17
Re: Pobřežní šelfy

Řekl bych, že hlavní pitomost je zapojovat tak nestabilní zdroje do stabilní sítě. Kam to až má dojít ? Když bude půlka zdrojů nestabilních, tak co s tím ? Logiku by mělo využívat větrníky místně, třeba k lokálnímu vytápění, čerpání vody, elektrolýze a pod. Ušetří se klasické zdroje.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz