11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

EKOLOGIE: Čertův mlýn

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kylchap 4.12.2007 10:06

Re: Zelení paraziti

Na tom odboru by nemusel zaměstnán nikdo kdyby "podnikatelé" nedováželi německý sajrajt, kdyby lidé nepohazovali vysloužilý nábytek, pneumatiky, ledničky kde je napadne, kdyby .....

Von 4.12.2007 10:47

Re: Re: Zelení paraziti

Kylchape - a Vy myslíte, že je ti úředníci uhlídají, nebo že jich je ještě málo? Ono se přijde na to, že bez atomu to nejde, ale bohužel nás to bude volačo stát! Ale my na to přece máme, že?

petr 4.12.2007 10:49

Re: Re: Zelení paraziti

Osoby zaměstnané na tom odboru ale s neplechami nic nedělají, při upozrnění na nějaký nešvar hrají mrtvého brouka.

ella 4.12.2007 11:40

Re: Re: Re: Zelení paraziti

souhlasím že na odborech živ. prostředí se nic neděje ,upozornovala jsem že v obci ústrašín na pelhřimovsku  pokáceli část zdravích stromů okolo rybníka a svedli to že to má na svědomí vichřice , ta sice byla ale stromy nevyvrátila větve ulomené byly to ano  ale nic jiného. tak to chodí na odborech:-/

ella 4.12.2007 11:42

Re: Re: Re: Re: Zelení paraziti

oprava slova  : zdravých

Jura Jurax 4.12.2007 14:44

Re: Re: Zelení paraziti

Ale na tohle ty odbory kašlou ...

vládík 4.12.2007 11:00

Re: Zelení paraziti

Nejsem zelený, ale:

Ti zelení prosadili odsíření elektráren a limity na NOx (nebezpečnější než ta síra). V době kdy to prosazovali jim tupci nadávali obdobným způsobem.

Byli to zelení, kdo nejprve v Kalifornii (jedno, že zde se tak nenazývali) a později v Evropě prosadili auta s katalyzátory. Díky Bohu. Jinak bychom dnes ve městech nemohli žít (a to prosím doslova)

Jsou to zelení, kteří nás upozorňují, že opravdu nelze mít všude beton a že bez přírody zajdeme.    Proto vše jsou parazity?

Aby bylo jasné, znám případy debilního chování zelených (nevím, jak velké části z nich). Ale nehodlám "s vaničkou vylít i dítě".

pavel 99 4.12.2007 11:08

Re: Re: Zelení paraziti

"...limity na NOx (nebezpečnější než ta síra)...."  -  a proto prosazují plynové tepelné i energetické (elektroenergetické) zdroje (v rakousku bdou stavět 4GW výkonu v "plynovkách"), které mají emise NOx relativně velmi vysoké.

"...Jsou to zelení, kteří nás upozorňují, že opravdu nelze mít všude beton..." - a proto prosazují doslova tisíce železobetonových monster (četl jste plánované výkony větrníků?).

Von 4.12.2007 11:29

Re: Re: Zelení paraziti

Vládíku - odsíření si prosadili obyčejní lidé, na příklad ti, kteří v Podkrušnohoří brali "pohřebné" a s těmi katalyzátory by se také našel nějaký jiný osvícený nezelený. Vylévání vaničky tedy moc nesedí.

R 4.12.2007 12:20

vládíku,

nemám nic proti zeleným, co jsou přístupni diskuzi a co jsou ochotni absorbovat nejnovější vědecké objevy a na ně reagovat. Asi jako byli naši českoslovenští zelení ještě před 20 lety. Naopak silně odsuzuji zelené z povolání, co kdysi na nějakém poznatku založili buď politickou kariéru nebo neustálé zviditelňování nebo živobytí a výdělečnou firmu a nyní, když se objevily nové vědecké poznatky korigující ty tehdejší, tak je neberou v úvahu a bojují proti nim, protože vážně ohrožují jejich pozici, politickou, veřejnou nebo materiální.

Šumavák 4.12.2007 12:20

Vládíku, Vy zřejmě netušíte, že právě tím odfiltrováním, odsířením , katalyzátory... a obecně vyčištěním

vzduchu tito zelení způsobilo to globální oteplování, proti kterém teď ,na účet jiných, intenzivně bojují !

Tím čistým vzduchem prochází k povrchu země mnohem víc slunečního záření, které ohřívá půdu a lesy.(nejméně se ohřívají holé vápencové skály...) a následně ohřívá "klima".

Tím, že ve vzduchu chybí jemné prachové částice, chybí i kondenzační jádra, takže vzdušná pára nemůže kondenzovat průběžně a voda průběžně padat dolů, ale relativní vzdušná vlhkost musí stoupnout do takové výše až se vytvářejí velké kapky vody samy od sebe a pak to znamená velké přívalové deště! A jinde pochopitelně sucho.

To omezení NO sloučenin ve vzduchu způsobuje vymírání planktonu v mořích, který mimo to váže CO2( opět oteplování) a následně vymírání živočichů, kteří se jím živí (třeba velryby) a stav je takový, že místy se moře musí hnojit močovinou, aby se život vrátil tam kde původně byl !!

princip "předběžné opatrnosti" platí hlavně pro každého, kdo chce něco dělat, ale na zelené se nevztahuje! Neboť blahoslavení chudí duchem nevědí co činí a důsledky si vůbec neumějí představit !!!

I. 4.12.2007 12:50

Re: Vládíku, Vy zřejmě netušíte, že právě tím odfiltrováním, odsířením , katalyzátory... a obecně vyčištěním

Vyšší obsah NOx, kysličníků síry a pevných částic ve vzduchu vede nepřímo ke zkracování lidského života, a protože lidi jsou největší škůdci přírody a všeho živého vůbec, tak - žádné filtry, žádné odsíření, žádné limity! Jako vtip jakž takž, jinak dost blbé pane Šumaváku. 

Machi 4.12.2007 13:31

Re: Re: Vládíku, Vy zřejmě netušíte, že právě tím odfiltrováním, odsířením , katalyzátory... a obecně vyčištěním

Navíc koncentrace prachových částic se opět začíná dostávat nad limity (třeba Ostravsko)

Šumavák 4.12.2007 15:23

To:Autor: I. IP: 193.86.118.xxx Datum: 04.12.2007 12:50

co se Vám na tom zdá blbé?

-že skrz čistý vzduch projde víc slunečních paprsků k zemi než když se od té prachvé vrstvy odrazí zpět do vesmíru? počkejte na to ochlazení, až bouchne nějaká větší sopka."Sopečná zima" se tomu říká....

-že voda daleko snáze vytváří kapky, má-li k dispozici kondenzační jádra -  tedy ten prach ? To pardon, s tím já nic nenadělám, to je  fyzikální princip.A třeba princip  jak zabránit krupobití - raketa v těch mracích ve správný okamžik rozptýlí ten "prach" a místo krup drobně prší....

- že plankton daleko lépe roste, když se přihnojí močovinou ? To víte - holt fotosyntéza je svińa  a rostliny neznají základní poučku zelených, že mají růst jen z vody a vyčištěného vzduchu.

Jako vtip to sice vypadá, ale čím více se v tom budete šťourat, tím míň se budete smát!Porovnejte si třeba kdy se začalo s odsiřováním a filtrací a kdy se podle usnesení klimatického panelu začalo oteplovat.....

Šumavák 4.12.2007 15:30

PS. Na co je nám

delší život jednotlice, když se tu do r 2100 jako lidstvo uvaříme?

To já radši bu žít o 5 let méně s vědomím, že moje děti se dožijí také 80 let jako já a jejich děti taktéž !!!.

;-P;-P

Jura Jurax 4.12.2007 14:55

Re: Re: Zelení paraziti

Ono zelených je mnoho odrůd - jedni prosazují obnovitelné zdroje, druzí se přivazují ke stromům, má-li se obnovitelný zdroj - přehrada s hydroelektrárnou - postavit; jedni prosazují spalování biomasy a druzí poukazují na vysoký obsah škodlivin vznikající při nedokonalém spalování nekvalitních paliv (hnědého uhlí a taky té biomasy), jedni řičí o skleníkových plynech a druzí podporují stavbu tepelných elektráren, spalujících nejlépe ovšem plyn z Ruska (aby se prohloubila závislost), protože jaderné elektrárny jim víra zakazuje. Jedni brojí proti GMO a jiní blouzní o geneticky modifikovaných rostlinách, z nichž bude prýštit obnovitelná ropa (ono to nakonec možná není blouznění) ...

Stredocech 4.12.2007 17:02

Pokud by nebylo zelených, tak by se většina uhelných elektráren opravdu

neodsiřovala ani nemodernizovala, nýbrž by se ODSTAVILA a nahradila jádrem. Tím by se snížilo další ničení krajiny těžbou uhlí.

Už komunisté počítali s tím, že se u nás už nebudou stavět žádné uhelné elektrárny, pouze jaderné, leč je otázka nakolik by se to dodrželo, uhelná mafie měla u nich silné pozice a nechtěla se vzdát.

Limity na SO2 a NOx a prach existovaly rovněž už za komunistů, ale často se překračovaly.

david 4.12.2007 17:23

Re: Zelení paraziti

Specielně NOx:

Spálením řepkového oleje vzniká 1,7 krát více oxidu dusného než při čisté spálení nafty

Otakar 4.12.2007 8:13

Nejvyžší čas dostavět Temelín.

Aby jsme měli alespoň v budoucnu nějakou elektřinu. Protože ti zelení idioti nám zcela určitě kromě větrníků na vítr budou vnucovat i horizontální vrtulky na déšť (deštníky), které budou vyrábět elektřinu při dešti, pokud nebude pršet bude udržovat "deštníky" v chodu levná elektřina z jádra a dodávat do sítě drahá "dešťová", rozdíl bude státní dotace. Naši předkové takovéto obchodníky s větrem a deštěm vždy dokázali namazat dehtem a posypat peřím a vyhnat ze svého rajonu, co asi uděláme my. Ach Bože ač nerad musím přiznat ,že Klaus má pravdu.

Lájoš B. 4.12.2007 14:07

Re: Nejvyžší čas dostavět Temelín.

Tak schválně, co bude dřív za průšvih - horizontální vrtulky nebo přiskřípnuté dodávky z Ruska ?

Jura Jurax 4.12.2007 14:58

Re: Re: Nejvyžší čas dostavět Temelín.

Jojo - zvlášť když ti zelení hlupci prosazují zemní plyn z Ruska - viz jejich politika "ekologických" daní ... ;-€;-O(Y)

Důchodce 4.12.2007 22:50

Re: Nejvyžší čas dostavět Temelín.

Vězte Otakare a vy ostatní,že Klaus vidí daleko do předu a ještě za roh !

JaS 4.12.2007 7:48

mám návrh

na zvýšení využití větrníků: na stojan upevnit dvě vrtule, ta první bude poháněna elektřinou z přenosové soustavy a bude dělat vítr pro tu druhou, když zrovna nebude foukat vítr. Pro zamezení námrazy navrhuji pro obě vrtule zavést elektrické vyhřívání náběžných hran obou vrtulí elektřinou z přenosové soustavy. Pak bude provoz zcela bezpečný.

Honza z podhůří 4.12.2007 7:57

Re: mám návrh

Docela se divím, že jsem něco podobného zatím neviděl :-)

brok 4.12.2007 10:19

Re: Re: mám návrh

Já se víc divím, že s tímto geniálním nápadem ještě nepřišel Bursík do sněmovny. Že by nám začal lajdat?

pavel 99 4.12.2007 7:59

Re: mám návrh

doporučoval bych drobné vylepšení - obě vrtule spojit hřídelí a z bezpečnostních důvodů odmontovat lopatky. Pak by to bylo téměř dokonalé.

fep 4.12.2007 8:07

Re: Re: mám návrh

Sqely napad R^! Urcite se tim zvysi ucinnost! Otazkou vsak je, zda se to hodi do kramu RK. Treba chteji ucinnost co nejnizsi ;-D!

pavel 99 4.12.2007 8:24

Re: Re: Re: mám návrh

no do svých peněženek chtějí zaručeně "účinnost" co nejvyšší. Mimochodem mne napadá ještě jedno vylepšení - co kdyby vše probíhalo pouze "účetně"? Člen zeleného bratrstva by vymyslel hovadský projekt a dostával by adekvátní poplatky za jeho NEREALIZOVÁNÍ. (Nakonec zemědělci také dostávají dotace za "neobdělávání půdy".) Nebyla by zhyzděná krajina a bylo by to dokonale bezpečné.

Vocílka 4.12.2007 9:02

Re: Re: Re: Re: mám návrh

Ano, takové virtuální větrníky by byly asi nejúčinnější.

janicek 4.12.2007 9:33

Re: Re: Re: Re: Re: mám návrh

obávám se, že takových virtuálních větrníků jsou u nás mraky jenom se o tom neví