Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vládík

4. 12. 2007 10:51
Nedočet jsem, ale

Výpadek v Evropě byl způsoben nekvalitní manipulací se sítí vvn v Německu (a nevhodně nastavenými ochranami u záložních vedení. To, že byl v té době vyšší výkon v severní části bylo známo.  Při stejné manipulaci a např. stejném výkonu z jádra by situace byla stejná.  Nepředstírat odbornost, pokud říkáte nepravdy!!!!

A totální lží je tvrzení, že tento výpadek způsobil zdražení elektřiny. Existují nejméně tři důvody, proč elektřina celoevropsky zdražuje, ale výpadek tam není (neargumentujte nutností stavět další přenosové sítě - o ní se vědělo již před výpadkem)

Váš bolševický způsob psaní (Zelení Khmerové - bolševik by psal "přisluhovači kapitalismu") komentovat netřeba.

0 0
možnosti

Novák

4. 12. 2007 11:06
Re: Nedočet jsem, ale

To, že jste nedočetl a děláte závěry je právě ta chyba.

Vlastní počátek poruchy skutečně neměl s VěE nic společnéno, ale zdlouhavá likvidace již ano. a to pro zcela nekontrolovatelné náhodné připojování které při mnoství elektráren způsobovalo opakované rozpady pracně sesynchronizované sítě.

Poku jde o cenu, on někdo tvrdí, že tato porucha způsobila zdražení energie? Pokud je mi známo, pak cenu ovlivňuje její nedostatek a nekvalitní - nepravidelné dodávky. Ty mají vliv na náklady přenosové soustavy

0 0
možnosti

I-Worm

4. 12. 2007 10:29
Už zase kriminalizujete podnikatele

každej podniká, jak umí! A ne každej má takový podmínky, jako soudruzi z Třebíče.

0 0
možnosti

Roman Šula

4. 12. 2007 12:02
Re: Už zase kriminalizujete podnikatele

Tak pozor, ono s tou Třebíčí je to trochu jinak, než jak je prezentováno neobjektivním pořadem Reportéři ČT. Co se týká těch několika rádoby dokumentů České televize, tak většinu zúčastněných osob znám osobně a vím i ledasco ze zákulisí. Fakt je ale jeden, v Třebíči se nepodniká dobře, protože tam prakticky není průmysl, díky vysoké nezaměstnanosti a nízkým platům tam není kupní síla.

0 0
možnosti

Hermann Göring

4. 12. 2007 10:17
když slyším slovo ekologie..

0 0
možnosti

Hermann Göring

4. 12. 2007 10:18
Re: když slyším slovo ekologie..

...vytahuji pistoli

0 0
možnosti

Mejla

4. 12. 2007 9:15
Větrníky jsou grandiózní pračkou peněz a pohádkovým byznysem pro vyvolené.

.

0 0
možnosti

vládík

4. 12. 2007 10:53
Re: Větrníky jsou grandiózní pračkou peněz a pohádkovým byznysem pro vyvolené.

Fajn - začněte ve větrnících podnikat. 

Je zajímavé, jak spousta lidí hned, když se někomu daří prohlásí, že jeho job je jen pro vyvolené.

0 0
možnosti

Ne zelený

4. 12. 2007 8:49
Za blbost (i zelenou) se platí ....

Zelení magoři jsou tragické ukázky zideologizované tuposti a škodí všem (podle dr. Koukolíka tedy idioti nejvyšší kategorie - poškozují druhé i sebe). Co ale to stádo voličů - tupců, kteří je protlačili do parlamentu? Pitomé zákony jdou k tíži těmto "liberálním" voličům.

0 0
možnosti

Fojt

4. 12. 2007 10:53
Re: Za blbost (i zelenou) se platí ....

no stádo voličů zblblých neprávem milovaným staříkem H avlem.

0 0
možnosti

R

4. 12. 2007 8:43
nejvyšší čas začít připravovat Blahutovice

jako další jaderku.

0 0
možnosti

Jirka

4. 12. 2007 8:37
Zelení paraziti

Kdy už konečně někdo pochopí, že zelený parazit je horší než bolševik? Schválně si zjistěte, kolik darmožroutů je za naše peníze zaměstnáno na "odboru životního prostředí" vašeho nejbližšího úřadu. Budete zírat. Zelených parazitů je vždy nejvyšší počet. To jim jde. Otravovat nám život - za naše peníze!!!!!!!!:-/

0 0
možnosti

Kylchap

4. 12. 2007 10:06
Re: Zelení paraziti

Na tom odboru by nemusel zaměstnán nikdo kdyby "podnikatelé" nedováželi německý sajrajt, kdyby lidé nepohazovali vysloužilý nábytek, pneumatiky, ledničky kde je napadne, kdyby .....

0 0
možnosti

Otakar

4. 12. 2007 8:13
Nejvyžší čas dostavět Temelín.

Aby jsme měli alespoň v budoucnu nějakou elektřinu. Protože ti zelení idioti nám zcela určitě kromě větrníků na vítr budou vnucovat i horizontální vrtulky na déšť (deštníky), které budou vyrábět elektřinu při dešti, pokud nebude pršet bude udržovat "deštníky" v chodu levná elektřina z jádra a dodávat do sítě drahá "dešťová", rozdíl bude státní dotace. Naši předkové takovéto obchodníky s větrem a deštěm vždy dokázali namazat dehtem a posypat peřím a vyhnat ze svého rajonu, co asi uděláme my. Ach Bože ač nerad musím přiznat ,že Klaus má pravdu.

0 0
možnosti

Lájoš B.

4. 12. 2007 14:07
Re: Nejvyžší čas dostavět Temelín.

Tak schválně, co bude dřív za průšvih - horizontální vrtulky nebo přiskřípnuté dodávky z Ruska ?

0 0
možnosti

JaS

4. 12. 2007 7:48
mám návrh

na zvýšení využití větrníků: na stojan upevnit dvě vrtule, ta první bude poháněna elektřinou z přenosové soustavy a bude dělat vítr pro tu druhou, když zrovna nebude foukat vítr. Pro zamezení námrazy navrhuji pro obě vrtule zavést elektrické vyhřívání náběžných hran obou vrtulí elektřinou z přenosové soustavy. Pak bude provoz zcela bezpečný.

0 0
možnosti

Honza z podhůří

4. 12. 2007 7:57
Re: mám návrh

Docela se divím, že jsem něco podobného zatím neviděl :-)

0 0
možnosti

Kolombo

4. 12. 2007 7:39
To se to

potom ČEZu argumentuje, že musí zdražit elektřinu. Nemůže totiž krátit soukromé akcionáře na jejich právech a tak, je-li možnost prodat elektřinu draho do "zeleného" Německa, musí ji zdražit i tady. Takže německé větrníky škodí i nám tady, v kotlině!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz