2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Teplý 7.5.2024 11:58

Tušíte aspoň přibližně, kdy se rozpadl Sovětská svaz a vznikla samostatná Ukrajina ?

A nezdá se Vám "zvláštní", že od té doby až do majdanského puče, Ukrajina s tímto "agresivním" sousedem dokázala vycházet ?

A. Pašata 7.5.2024 12:35

Soused je agresívní i bez uvozovek, zeptejte se v Gruzii nebo v Moldávii.

A ano, "vycházela" s ním asi jako Bělorusko - musela dělat co si soused zamanul. Něco jako ČSSR do roku 1968. Jakmile se pokusila o něco samostatně, začaly invaze. Krym, Donbas, teď celá země. Něco jako ČSSR v roce 1968.

A. Teplý 7.5.2024 16:25

Ano - po protiústavním puči, dosazením proamerické vlády pod dohledem Mrs. Nulandové, snaze Ukrajiny o vstup do NATO a vzpouře regionů s většinovým rusky mluvícím obyvatelstvem - skutečně nastaly problémy.

A. Pašata 7.5.2024 16:54

"Protiústavn puč", to je jak z příručky ruské propagandy. Ony se ty regiony nevzbouřily, to zařídili neoznačení ruští vojáci, kteří pak za to dostávali vyznamenání. Napráskal to Girkin, otoho času ve vězení.

J. Novotny 7.5.2024 12:25

Rusovi stačí, že chce a myslí si, že může. O nějaké vztahy, kromě podrobení se dobrovolně, jim opravdu nejde.

T. Kubín 7.5.2024 5:48

Tak kolik to hodilo, Neffe? I když se plní zakázka, věty jako "Babiše volí důchodci. Jsou schopní si nechat vnutit sadu hrnců za padesát tisíc a uzavřou doživotní abonmá na sběratelské mince, proč by neměli dát hlas Andreji Babišovi?", to vám poslali zadavatelé, nebo jste si tu obludnost vymyslel sám?

V. Mokrý 7.5.2024 6:44

;-)

M. Kocián 7.5.2024 9:48

Je zajímavé, že u nás máme tajné volby, a přesto pořád někdo lidi posuzuje podle toho, koho volil. Neměli bychom zapomínat, že hlavní účel voleb je hodit veškerou zodpovědnost za neúspěchy na "ty špatné" voliče s tím, že zásluhy za to, co se povede, se přičítají zvoleným "těm dobrým". Vážně tohle stojí za hádky?

P. Hatina 7.5.2024 5:07

Koukám že celý ten článek je postaven na dosti naivní představě, že Macron je jak dobrý přítel Babiše (odkdy?) , a druhak tedy nezištný národa českého. V tom případě by se toho dalo vyřešit mnohem víc.

Co třeba Macronovi zavolat, aby zavolal do EDF a tam jim domluvil aby nám ty jaderky postavili v předstihu a za babku ;-D.

Dalo by se toho vymyslet ještě víc, ale co určitě nebude Macron řešit, aby českejm politikům (ani Babišovi, ani Fialovi ne) radil jak maj vést předvolební kampaň, proti sobě, systémem catch as you can catch. To oni snad uměj sami, i bez něj. Voba

A. Pašata 7.5.2024 8:48

Nepochopil jste, že ten text je dobře vymyšlená nadsázka. A údajným přátelstvím s Macronem se chlubil hlavně Andrej Babiš, proto to Neff vtipně využil.

V. Kuhaj 7.5.2024 11:21

Fakt vtipně, jo?;-O

J. Kostelanský 7.5.2024 2:36

Citát z článku: "Když to ale dopadne na Ukrajině opravdu špatně, celý ten ne - západní svět bude vnímat Západ jako panoptikum šašků a pitomců a dá to Západu pořádně sežrat."

Proč ten budoucí čas? Vždyť již teď je Evropská unie na posměch i Afričanům. Ne ovšem kvůli válce na Ukrajině. Ale kvůli 60+ pohlavím a dalším bizarnostem, které se v Bruselu řeší místo těch skutečně důležitých problémů.

Další citát z článku: "Parta která ovládla instituce Bruselu vsadila na zničení průmyslu. Nemůže jít Babiš tímhle směrem?

Ne. On vsadil na granáty pro Ukrajinu. Opravdu to vypadá, jako kdyby jeho PR manažer byl Medvěděv za pomoci Sovoljova. Nemohl by tedy Emmanuel Macron svému příteli vysvětlit, že v politice se dá dělat všechno možné, ale podlamování základních bezpečnostních zájmů státu je přes čáru?" - konec citátu.

Mám to chápat tak, že Babiš by měl jít směrem ke zničení evropského průmyslu? :-)

Autor asi nerozumí, co jsou to základní bezpečností zájmy státu. Určitě to není podporovat válku a zcela jistě to není dělat hadr západním velmocem a místo nich říkat i to, co se oni říct nebo udělat ani neodváží.

Jak to ve skutečnosti bylo s tou "geniální" českou myšlenkou nakoupit zbraně z celého světa? Původně to mělo presentovat Německo, ale to si nechtělo kazit již tak dost pošramocené vztahy s Ruskem. A tak se iniciativa posunula do Prahy. Zde iniciativní blbci vše presentovali a zařídili, mimochodem mimořádně ochotně.

Je komické a současně tristní vidět, že čím menší stát, tím silnější protiruské řeči a iniciativy. "Nejodvážnější" jsou na Baltu, tamní politici přímo vyzývají Západ, aby jeho vojáci začali na Ukrajině bojovat přímo. Prý Rusko s použitím jaderných zbraní jen blafuje. 😀 Že armády těchto států mají možná méně válečné techniky než Rusové té západní, kterou v těchto dnes vystavují v Moskvě, jen dokládá absurdnost jejich myšlení.

Proč se nechat vtáhnout do konfliktu, se kterým Česká republika nic společné

J. Kostelanský 7.5.2024 2:37

... nic společného nemá? Dokonce do konfliktu, se kterým nechtějí mít nic do činění ani Ukrajinci žijící mimo Ukrajiny. Chytrý člověk by měl vědět, že tak jak sme kdysi byli nárazníkové pásmo pro Sovětský svaz, tak teď jsme stejné nárazníkové pásmo pro USA a Západní Evropu. Kdyby se něco vážného semlelo, tak Česko a Polsko budou první na raně. Jednoduše proto, že jsou neblíž Rusku a projevují k němu největší míru nepřátelství. A také proto, že "ztrátu" těchto slovanských zemí by Západ oželel podstatně líp než ztrátu Londýna nebo Paříže. Umím si představit, že kdyby Rusko pro výstrahu zničilo atomovkou Varšavu nebo Prahu, tak by Západ v atomové válce dál nepokračoval.

Slované byli před 1100+ lety známí tím, že se nechávali najmout pro cizí státy. A nezřídka tvořili tu nejspolehlivější část vojáků, často dokonce osobní stráž. V takovéto službě byli schopni bez problémů bojovat i proti národům, ze kterých vzešli. Zdá se, že tento povahový rys Slovanům zůstal doteď.

Co se týče Macrona, tak to je nevyzrálý politik, nevyzrálý člověk a nevyzrálý muž. Co si pomyslet o muži, který si vzal za manželku svou "maminku"? (Alespoň podle věku). Chřestí zbraněmi jen proto, aby odvedl pozornost od svých obrovských problémů ve Francii. A hlavně aby nějakým (jakýmkoli) způsobem "pomstil" potupu, kterou mu Rusové uštědřili přímo v srdci sféry francouzského vlivu - v subsaharské Africe. Macron nepřemýšlí racionálně, má pěnu na hubě (obrazně) jako vzteklý pes a nejraději by se okamžitě vrhl do boje s Ruskem. Bez ohledů na následky. Brát si za vzor či dokonce za vůdčí osobnost Evropské unie tohto šaška je nejen hloupé - je to životně nebezpečné.

J. Lukavsky 7.5.2024 7:54

"Umím si představit, že kdyby Rusko pro výstrahu zničilo atomovkou Varšavu nebo Prahu, tak by Západ v atomové válce dál nepokračoval" což nápad to není špatný, už jste to probral s V.V.? Je tady ale ještě druhá možnost.... nad tou jste neuvažoval? J.L. end

D. Laurencikova 7.5.2024 14:46

Ještě tu byla jedna možnost. A sice taková, že by ten fialový petimalér nedělal z Česka hlavní terč.

D. Laurencikova 7.5.2024 14:46

Ještě tu byla jedna možnost. A sice taková, že by ten fialový petimalér nedělal z Česka hlavní terč.

J. Lukavsky 7.5.2024 17:07

Zkuste to vzít za něj.... a hned uvidíme jak se nejen nad českem, ale i Evropou, ba co dím nad celým světem rozklene duha míru a spolupráce, a ptáčkové budou ševelit. J.L. end

D. Laurencikova 7.5.2024 17:16

Vy píšete často blbosti, pane Lukavský, ale tahle hraje prim. Až je mi za vás trochu stydno.

D. Laurencikova 7.5.2024 17:16

Vy píšete často blbosti, pane Lukavský, ale tahle hraje prim. Až je mi za vás trochu stydno.

J. Lukavsky 7.5.2024 18:02

No tak to nečtěte, vždyť to nemáte zapotřebí se takhle shazovat.... J.L. end

D. Laurencikova 7.5.2024 18:17

Shazunk je takové nesmysly tvořit, ne je číst. A pokud to nepřečtelu, nevím, že je to nesmysl. Myslete jednou trochu, pane Lukavský!

D. Laurencikova 7.5.2024 18:17

Shazunk je takové nesmysly tvořit, ne je číst. A pokud to nepřečtelu, nevím, že je to nesmysl. Myslete jednou trochu, pane Lukavský!

J. Lukavsky 7.5.2024 18:23

Každý nemá na to tvořit takové perly jako vy.... každý děláme co umíme. J.L. end

D. Laurencikova 7.5.2024 18:49

Já vím, pane Lukavský. 😉, já se nezlobím.

D. Laurencikova 7.5.2024 18:49

Já vím, pane Lukavský. 😉, já se nezlobím.

D. Laurencikova 7.5.2024 17:43

Pro ty méně duchem obdařené mezi námi: Mezi "duhou míru" a řinčením zbraní, vyvěšováním mrtvol v pytlich a provokováním v první linii je ještě jakýsi prostor.

D. Laurencikova 7.5.2024 17:43

Pro ty méně duchem obdařené mezi námi: Mezi "duhou míru" a řinčením zbraní, vyvěšováním mrtvol v pytlich a provokováním v první linii je ještě jakýsi prostor.

J. Lukavsky 7.5.2024 18:06

No vidíte, a kdybyste byla premiérem Česka vy... tak by všechno šlapalo a mrtvoly v pytlích by nevisely, ba i zbraně by neřinčely. No ne že by se na současné vládě nenašly chyby, ale důležité je co kdo udělá z toho co mohl udělat. A současná vláda dělá asi tak maximum z toho, co se udělat dá. J.L. end

D. Laurencikova 7.5.2024 18:14

Na příkladě naší vlády jasně vidíme, jak nebezpečný je pilný blb! To jste chtěl říct.

L. Svoboda 7.5.2024 18:26

R^