3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

DOTACE: Máme na to být bohatou zemí, i bez EU

Dva měsíce před kampaní k volbám do Poslanecké sněmovny se v našich médiích pomalu rozjíždí dezinformační kampaň, která má české občany přesvědčit, že bez Evropské unie a její štědrosti bychom snad ani nemohli fungovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kolář 3.8.2017 9:37

hůl

Je zajímavé, že autor za naši českou zkorumpovanost a neschopnost napadá EU a ještě k tomu deklaruje náš národní potenciál k prosperitě. Ale zde na NP bohužel je takových blábolivých článků čím dál více .. Tedy pokud to nepatří do kategorie humor, pak se autorovi omlouvám ..

A. Reček 3.8.2017 8:28

Buďme rádi, že jsme v EU!

A toto stanovisko zastává i dnešní Varšava s Budapeští. Ale bude muset učinit se reforma v činnosti komise v Bruselu. Chybným krokům tamní komise se musí vzdorovat a donutit ji chovat se jinak. Jen hloupé vedení státu by souhlasilo s odchodem z tohoto společenství.

M. Zdobinský 3.8.2017 8:41

Re: Buďme rádi, že jsme v EU!

Obávám se,že jsme trochu v pasti. EU se nereformuje, protože chtějte po kaprech ,aby si vypustili rybník. Jsou tam desetitisíce královsky placených lidí, kteří by takovou reformou přišli o své platy,výhody a moc. Stvořili jsme si novou evropskou "šlechtu" a teď nevíme ,jak se ji zbavit. Šlechtu, která uplácí politiky napříč Evropou dotacemi,aby se všichni dohromady udrželi u žlabů. Vystoupit z EU? Jistě bychom to přežili,ale dali by nám to pěkně "sežrat". Podívejte se, jak s nimi cloumá brexit a to je Anglie podstatně "těžší váha" než ČR. Otázkou je jen,jak dlouho budou občany nasírat, než to někde rupne jako v bývalé RVHP.

V. Student 3.8.2017 10:02

Re: Buďme rádi, že jsme v EU!

Ano, protože kdybychom chtěli odejít, dali by nám to sežrat. Tomu říkám svazek! Fakt to už nemůže být lepší. Tomu říkám důvod držet se společenství.

R. Gramblička 3.8.2017 10:15

Re: Buďme rádi, že jsme v EU!

jedinou účinnou reformou EU bude celou tu sebranku byrokratů, politiků a jejich podržtašků pochytat a relokovat třeba na svatou Helenu nebo Pitcairn

J. Kanioková 3.8.2017 22:33

Jste naivní... !

"Chybným krokům tamní komise se musí vzdorovat a donutit ji chovat se jinak."

To jste fakt takový utopista ???

P. Vaníček 3.8.2017 6:23

Platí zase jako před desítkami let:

BYLI JSME PŘED RAKOUSKEM,BUDEME I PO NĚM...............

I. Dekyský 3.8.2017 4:35

Eurosvazáky stejně nepřesvědčíte

Upton Sinclair kdysi napsal, že "je těžké přimět někoho, aby něco pochopil, když má prospěch z toho, že to nechápe". A dnes to platí víc, než kdy jindy...

R. Langer 3.8.2017 7:52

Re: Eurosvazáky stejně nepřesvědčíte

Hm, moudrá slova, a bohužel pravdivá... :-(

A. Alda 3.8.2017 9:46

Za komunistů jsem viděl několikrát,

jak se nadšení svazáci obrátili.

Vždy to bylo v důsledku konfrontace reality s jejich ideály.

P. Urban 3.8.2017 11:41

Je snadné pochopit prospěch z toho

co dosud neexistuje a tudíž nemůže svoji prospěšnost prokazovat. Například Česká republika coby nečlen EU uprostřed Evropy. Je to přece jednoduché: EU je zdroj problému (to může být klidně i pravda), tak EU odstraníme a bude po problému. A ostatní? To bude fungovat jako dřív. To jsme si s EU nespojili.

V. Student 3.8.2017 4:26

I kdybychom na to neměli

tak bychom o tom měli vážně přemýšlet. Ty peníze nejsou zadarmo.

P. Dvořák 3.8.2017 3:10

Máme na to, teoreticky.

Jestli na to máme i prakticky, se ukáže v blízké době přinejmenším na našem dalším postoji k tomu, že nás EU chce trestat za to, že si chceme ponechat suverenitu a nenecháme naši zemi zahnojit svoločí, kterou do Evropy pozvali právě ti, co by nás teď za jejich vlastní blbost a zparchantělost chtěli trestat.

R. Langer 3.8.2017 7:54

Re: Máme na to, teoreticky.

Ano, a já jsem obzvlášť zvědavý na ten pevný a rozhodný postoj pana Babiše (pokud tedy vyhraje volby). :-/