8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

DOKUMENT: Projev Viktora Orbána

Premiér Orbán vystoupil s tradičním projevem na maďarské letní univerzitě v Transylvánii. Zkritizoval protiruské sankce, válka podle něj vypukla i proto, že Evropě chybí Angela Merkelová. Věnoval se i budoucnosti západní civilizace, která se dle něj kolem roku 2030 rozpadne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 26.7.2022 22:09

Nic si nepletu. Narody se muzou radostne rozvijet v narodnich statech. To jooo.

L. Novák 26.7.2022 22:09

No ale já nejsem jeho "pátá kolona", ale podporuji ho v tom, co dělá. A to nejenom žvaněním na diskusních fórech, ale i finančním příspěvkem. Putinova parta naopak vypadá, že od Putina nejspíš něco bere, pokud to nedělá z blbosti. U starých komoušů, kterým svoboda v roce 1989/90 "vypálila rybník", mi to přijde docela přirozené. ;-) [UA]

D. Laurencikova 26.7.2022 22:08

Nezapomenout vyhrabat Hitlera ze supliku, to je dulezite! Co navrhujete, pane Novak? Nemel by vlastne vladnout ten, koho opravdu ale opravdu vubec nikdo nevolil? Ale vzdyt v EU uz tomu tak je!

M. Mařák 26.7.2022 22:05

Vy si pletete pojmy stát a národ. V tom to je. "Národy" se mohou ke svému "národnímu" štěstí tadostně rozvíjet i ve smíchaných eurodistriktech.

To jóóó.

EUR^

L. Kuča 26.7.2022 22:05

Vy tomu nesmyslu, že někdy někdo plánoval vzít Ukrajinu do NATO, vlastně i do EU vážně věříte? A nebojte, mrznout stejně nakonec budete, ale ne kvůli Ukrajině, nýbrž kvůli geniální evropské energetické politice a zavírání jaderných elektráren.

Mír je dobrá věc. Vlastně mnohem víc než to, mír je FANTASTICKÁ věc. Bohužel, čisté svědomí je větší hodnota. A nebojte se furt toho Putinova atomového pindíka. Pokud jim nikdo nepoleze přes hranice (i když Čína už to plíživě dělá), tak je i pro ně absurdně nerozumné spouštět likvidaci světa. Oni hlavně dělají svaly v médiích. Ale o nasazení ZHN nerozhoduje jediný člověk a ti ostatní taky mají rodiny a nejspíš oni sami taky nehodlají natáhnout bačkory kvůli zachování tváře. Ono by už pak ani nebylo nikoho, kdo by se na ty jejich mrtvé tváře, zda jsou zachované či nezachované, podíval.

D. Laurencikova 26.7.2022 22:02

Nic si z toho nedelejte, pane Novak.

L. Novák 26.7.2022 22:00

Naštěstí nikdo. Jenom mi nějak nedochází ten váš výrok o "lidském materiálu". Asi mi chybí druh inteligence, který máte vy, když podobné výroky vypouštíte do světa.

D. Laurencikova 26.7.2022 22:00

U svobodnych Evropanu jde hlavne o to, aby vubec pochopili, o co jde. Staci nevolit ty strany, ktere je privadeji do cim dal vetsiho prusvihu a ... je to. Ale v tom je prave ta potiz. Lidi si pusti Ct1, v Nemecku ARD a ZDF, tam jim reknou, co si maji myslet a co maji delat... Podivejte se na pana Maraka. Ten je presvedcen o "maticce narodu EU". Pricemz matickou narodu je EVROPA, a to je pravy opak EU.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:56

Na me neplati zadne vase pausalni charakteristiky. Sam jste Zelenskeho pata kolona, kdyz chcete a vas postoj ke covidovym opatrenim je mi uplne schnuppe. Ja osobne se jich drzim, jako jedna z mala, kdyz prijedu do Ceske Repbubliky, kde na ne kazdy kasle.

L. Novák 26.7.2022 21:56

To ovšem platilo i pro Hitlera a tuším že i Putin má takovou podporu... Nezdá se vám to divné?

Není nic odpornějšího, než dav s propagandou vypláchnutými mozky oslavující svého idola v čele státu...

D. Laurencikova 26.7.2022 21:53

Tak, a je definitivne po demokracii! Kam se hrabe Moskva! Ta nikdy suverenitu narodu az tak neomezila. Vy zadate jeji omezeni na naproste minimum, cti zruseni. Dekuji za vasi vidinu, pane Marak.

L. Novák 26.7.2022 21:51

Proč si myslíte, že je to pitomost? Že to platí i na vás?

Specialisté na Putinovu "hybridní válku" a záměrné šíření dezinformací ruské státní propagandy to tak mají definované jako jednu ze základních charakteristik, podle níž se tahle pátá kolona dá dobře rozeznat. :-) A přiznám se, že když si promítnu do konkrétních jmen na NP jejich chování a psaní v době covidových hygienických opatření, sedí na ně kupodivu i ta podpora Putinovy zločinné politiky. ;-)

H. Lukešová 26.7.2022 21:50

Snad máte pravdu. Sionistický sen se také vyplnil, tolik let se Židé v diaspoře modlili za návrat na Sion, obnovu židovského státu, ještě v 18. století málokdo věřil v obnovu Izraelské země, a naděje dvou tisíců let se naplnila. A to považuji za zázrak, za který je nutné náležitě děkovat.

Takže nakonec není důvod, aby se svobodným Evropanům nesplnil sen v obnovu evropských národních států.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:47

At si Orban zavadi co chce, Orban k tomu dostal mandat. Byl opakovane zvolen takovym mnozstvim Madaru, ze o tom kazdy jiny evropsky politik muze jenom snit.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:45

To je vazne zvlastni otazka. Kdo mysli za vas?

M. Mařák 26.7.2022 21:44

Že má evropské právo přednost? Ale to je naprosto v pořádku, nicméně málo přednost. Zbytečně přebujelou suverenitu těch novodobých konstruktů, slepé cesty evolučního vývoje lidské civilizace, tedy tzv. národních států, je třeba ještě zmenšit až na naprosté minimum, řekl bych.

A co se týče hranic, tak to je tím, že v EU všechno strašně dlouho trvá, neboť je to kvůli tomu zbytečnému právu veta pomalu fungující kolos. To je nutné zrušit a nahradit rozhodovací většinou v Radě, reálném sídle moci. Státy mají pořád příliš mnoho suverenity, proto se to všechno tak táhne...

A je to.

EU First!

D. Laurencikova 26.7.2022 21:44

Mne se ten konflikt absolutne netyka. Nehodlam mrznout, ani obetovat zivot ci svetovy mir, za Ukrajinu v NATO.

M. Šurgot 26.7.2022 21:44

Tak si prectete znovu a pomalu ten odstavec jeho projevu, ktery jsem okopiroval. Mysli a mluvi uplne stejne jako Putin. V Orbanove pojeti prece byli Madari v minulem stoleti zbaveni svych uzemi, podobne jako Putin mluvil o ztrate uzemi, ktera patrila SSSR. Orban mluvi o nevyrizenych uctech!! A primo rika, ze jim patri svet, ze to je jejich nejvyssi ambice a to preravi ve skutecnosr....

Takova slova, kterymi burcuje Madary na uzemi citiho statu ?! To je dost drsna vyzva pro budoucnost...

L. Kuča 26.7.2022 21:42

Možná ne až tak ten 'lidský materiál', jako spíš lidské společenské struktury a egocentrické ambice. Ten čas přijde, jak praví Písmo: Jako zloděj v noci.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:41

Vy jste si dnes asi zakouril vic nez jindy ;-)

D. Laurencikova 26.7.2022 21:40

Vy verite opravdu kazde pitomosti.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:39

Nemyslim. Mne je od sameho zacatku jasne, ze budou v Evrope ozivat narodnostni hnuti. Podivejte se do historie, pani Lukesova. Ta se prece porad opakuje. Cosi se da dohromady, nekdy i za velkych obeti, a pak se to zase rozpadne. Tlak budi protitlak. Evropa narodu se vyvijela stovky let, tu zadny bruselsky aparatcik za nekolik malo let nezlikviduje. Ne na dlouho.

M. Mařák 26.7.2022 21:37

Právě, že vůbec ne, to zločinný národní stát je skřípnul a nechce jim dovolit vlastní EU hvězdičku jako mají Slováci.

Až bude Matička národů EU dobrotivá federací a atavistické národní státy se zákonitě rozplynou v úžasné eurodistrikty smíchané, to bude úplný ráj pak na zemi evropské a tak.

EU First!

L. Kuča 26.7.2022 21:36

Teď úplně nerozumím. Ale asi proto, že jsem to nemyslel v takovéto relaci. Nevím, zda je "chápačem Putina" nebo ho má tak říkajíc, na háku. Já ten konflikt do určité míry považuji za něco, co se mne týká. Nedělám si o Ukrajincích žádné velké iluze, ale na to, aby se mne to dotýkalo jsem dostatečně patetickým idealistou.

D. Laurencikova 26.7.2022 21:35

Pane Marak, to je jak s tou zabou, ktera, kdyz ji ohrivate pomalu, tak udajne z hrnce nevyskoci. Vy jste si nevsiml, ze uz ted Evropske pravo ma prednost pred tim narodnim? Nebo o co si myslite, ze se pre Polsko a Madarsko s EU? Ta narodni bezpecnost kazdeho clenskeho statu me take pobavila. Orban ma dotedka problemy, ze neotevrel hranice jak vrata pro islamske invazory, jak to udelali Nemci a jini. Za takovou narodni bezpecnost pekne dekuju. Ale staci si vzpomenout na Junckerova slova: „Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert. Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter - Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt.“

L. Novák 26.7.2022 21:34

To je vážně objevná myšlenka. To jste vymyslela sama? :-P

H. Lukešová 26.7.2022 21:32

Byla bych moc ráda, kdyby se EUSSR rozpadla a stala se Evropou národních států. Jenže zatím je to jen sen.

L. Novák 26.7.2022 21:29

Hehe, Orbán si zavádí maďarský národní socializmus... :-P

L. Novák 26.7.2022 21:28

Když jste "baba Putinovka", jste taky "baba covidovka antivax"? To je prý typická vlastnost lidí, kteří tvoří Putinovu hybridní pátou kolonu... ;-)

Většina členů psí ;-O smečky této orientace je věrná oběma charakteristikám. :-P

D. Laurencikova 26.7.2022 21:27

Proc by mel vlastne kazdy, kdo tento konflikt nepovazuje za svuj, "chapat Putina?" Co je to za pitomy vyrok, ktery vsichni jak papousci opakuji?