24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

DOKUMENT: Projev na klimatickém summitu v Glasgow

Navzdory těmto skutečnostem Evropská komise nadále předkládá nebezpečné návrhy, například návrh na zákaz spalovacích motorů v roce 2035 nebo na zavedení emisních povolenek pro dopravu a individuální bydlení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. De Winter 2.11.2021 7:22

Babiš nikdy nebyl žádný bojovník proti EU. Ale vyčítat mu, že přijal Green Deal, je trochu přehnané. Na to, aby se mohl GD vzepřít, by musel mít podporu doma. Myslím, že strany Bruselské pětky by byly první, kdo by se na něj sesypal, kdyby nepřijal.

Trochu to připomíná postoj ke kovidu. Babiš dělal všechno špatně, má na svědomí 30 000 životů, ale když se podíváte na složení anticovid teamu nové koalice, tak zjistíte, že má téměř stejné personální obsazení, jako měl ten Babišův. Takže to vlastně dělal Babiš dobře, ne?

P. Dvořák 2.11.2021 7:21

P. Hatino, jak jste přišel na to, že Fiala má "pověst pravicového premiéra" ? 8-o 8-o 8-o

Ono je to tak, že Fiala je dnes podivným předsedou kdysi Klausovy pravicové ODS.

R. Polášek 2.11.2021 7:07

Vyfoukl a nevyfoukl. Doba pořádání skotského sumýše je stanovena tak, že začínat ho měl Babiš a po polovině by měl Babiše vystřídat Fiala. Takže by i Fiala snadno mohl před světovými státníky přednést svůj projev a zviditelnit se tak před nimi. A v ideálním světě, kde zvolený premiér pracuje pro blaho svých voličů, by si v tom projevu měl notovat s Babišem.

Ovšem Fiala nejspíš nepřijede, protože je příliš zaměstnán rozdělováním koryt Pětikolce. A i kdyby přijel, euroskeptický projev by určitě nepřednesl. Přednesl by eurohujerský probruselský a vlezdozadelský projev. Takže pro české občany je jen dobře, že do Glasgow nepřijede.

R. Polášek 2.11.2021 6:57

R^R^

A. Forman 2.11.2021 6:57

On Fialovi nic nevyfoukl, byl pozván ještě jako premiér, i když končící........ tedy pokud se to týká dalšího sumýše ve Skotsku. Jinak asi souhlas.

A. Forman 2.11.2021 6:54

Hm, tak tohle měl přednést před souhlasným bruselským podpisem... pozérství. Stejně jej asi v Glasgow nebrali ostatní vážně, na mušce je Fiala... a ten ? Změna se konat nebude, stejně tak, jako v covidovém šílenství, kdy si v týmu nechal stejné lidi, kteří pijí vodu " ze stejné studně".

Jsme svědky ekonomické sebevraždy Evropy v přímém přenosu, a co víc, nemůžeme se bránit, vyjít do ulic nebude stačit....

P. Rajman 2.11.2021 6:53

Ideolog řepkových lánů bez konce (a to jak rozlohou, tak dotacemi) a likvidátor biodiverzity No.1 proti sobě staví hned v úvodu životní prostredí kterému dává R^a "boj" proti klimatické změně, kterou působí lidé jako je on, tomi dává Rv. Ergo ideolog vyzývá k boji s ideologií. To se naučil už jako člen KSČ, když vyzýval k boji ptoti proradným kapitalistům (podobně jako Kája Gott v Antichartě vyzyval k socialismu) a ve stejnou dobu si zakládal konta ve Švýcarsku a kupoval haciendy na Riviéře (což si kromě estébáků a prominentů nemohl dovolit nikdo). Tohle pokrytectví pak vlezlo mnohým Čecháčkům pod kůži tak hluboko, že je tam zadřené ještě třicet let po konci Tězkoslovenska.

K. Zangl 2.11.2021 6:36

R^

K. Zangl 2.11.2021 6:35

Vzhledem k tomu, že Fiala poskakuje, jak mu bruselské panstvo píská, tak by takový projev nepřednesl. Naopak, Fiala už před volbami jasně uvedl, že GD přijme.

R. Gramblička 2.11.2021 6:30

tady nejde o to, kdo to řekl, ale jak je v otázce konzistentní. Pokud dosud jako premiér dělal vše ve prospěch GD a teď po prohraných volbách je najednou proti, těžko mu lze věřit i nos mezi očima. Ale nepochybuji, že svědků babišovych, co mu to žerou, se i tu na psu najde dost

P. Hatina 2.11.2021 6:29

Jak vidno, súdruh Babiš prekabátil v poslední čas. Tenhle projev už měl totiž pronášet Fiala, aby si tím upevnil pověst pravicového premiéra.

Babiš mu to chytře vyfoukl, a Fiala už další šanci nedostane. Rebelanty ze střední Evropy už na žádné summity zvát nebudou. Příště to dostanem befelem z Brusele a Fialo, starej se ;-D

R. Polášek 2.11.2021 6:29

No, jako dosluhující premiér si Babiš takový projev, ve kterém nepolitikaří, ale říká čistou pravdu, může dovolit. Kdyby bylo před volbami, tak by se proti takovému proojevu rozjel souvislý a jednolitý DEMO opoziční řev jako v opičárně paviánů a práce vlády by zase byla nejméně na další měsíc opozicí blokována a sabotována. Takhle se proti ozývají jen zelení šílenci a potom hlavy vymytíé Antibabišem tak kvalitně, že jejich nositelé nepotřehli, že je už po volbách a DEMO strany skládají vládní Pětikolku. Neboli přeloženo do běžné řeči perou se o ukořistěná koryta a už žádnou protibabišovskou propagandu nepotřebují..

R. Vacek 2.11.2021 6:29

Přitom je to přesně naopak. Potřebujeme více OZE a EU má rychleji snížit veškeré emise, aby nahradila státy, kde nejsou tak uvědomělí. Svět je v plamenech a kdo jiný, než právě my má zajistit hašení.:-)

R. Gramblička 2.11.2021 6:22

Mentlíku, mně je to jasné, nejsu blbej

M. Mařák 2.11.2021 6:22

Ano. Už to stačilo, řekl bych.

J. Franke 2.11.2021 6:14

No jo. Členem KSČ vlastně být nechtěl a agentem StB už vůbec ne. Zelenou dohodu podepsal sice také, ale znáte to, podepsal to jen proto, že to udělali i ostatní, mocnější a vlivnější. Tak jako dřív...

Je vlastně pořád stejný, slova a činy v rozporu, jen aby se zalíbil a měl z toho hlavně osobní prospěch. Ať už konečně táhne.

R. Gramblička 2.11.2021 6:11

souhlas, bohužel :-(

I. Mentlík 2.11.2021 6:07

Grambličko, už je po volbách, tak zapněte mozek.

R. Gramblička 2.11.2021 6:04

Bla bla bla Bureši, teď, kdy už končíte, to se vám to hrdinně blábolí, ale když se green deal projednával v evropské radě, byl jste pro. Když se přijímal v europarlamentu, byli vaši poslanci taky pro. Aha, to se ještě nezvedali ceny všeho možného. POKRYTČE!!!

M. Mařák 2.11.2021 5:55

Většinový volič v Evropě je zasažený zelenou rakovinou lidstva a pokud se to zelené šílenství tvrdě nedotkne jeho peněženky, patrně se na tom bohužel nic nezmění.

Doufám, že letos přijde tuhá zima.

P. Boublíková 2.11.2021 5:49

Nevím, kdo projev Babišovi psal;-) ale je velmi dobrý.

Zvlášť první větu do kamene tesat! Kam se ochrana přírody a zdravého životního prostředí poděla? Do úplného absurdna! Boj s biogenním plynem, bez nějž by život na Zemi neexistoval!

Ještě mě zaujalo "Pro jednotlivé členské státy je zcela zásadní zvolit si vlastní energetický mix k dosažení uhlíkové neutrality. " Kde jsme se to proboha ocitli? I kdybychom byli nuceni přistoupit na totální nesmysl zvaný uhlíková neutralita, bude nám Brusel diktovat, jakým způsobem snižovat produkci CO2?!? (Záměrně se vyhýbám výrazu emise, neboť ten se týká znečišťujících látek, nikoliv biogenních.)

Nerada se rouhám, ale naše pozice, co se týče státní suverenity, je horší, než když jsme byli satelitem SSSR. Nejsem volička Okamury, ale na to už se fakt nedá koukatRv

M. Krátký 2.11.2021 5:02

Kdykoliv jindy by to byla velká bomba, ale jako poraženému předsedovi vlády mu to nikdo nebude věřit i kdyby to bylo ještě razantnější - jinak velmi dobré až odvážné !!!!!!

J. Skřivánek 2.11.2021 4:38

Nevím, co pan Babiš podepsal, ale dík alespoň za odvahu vystoupit s takovým projevem. Buďte k sobě alespoň upřímný a přiznejte si, že kdyby to přednesl někdo jiný, tak mu dáte zapravdu.

K. Machala 2.11.2021 3:35

Příliš pozdě příliš málo. Podepsal jim to už dřív. Nová vláda v tom asi bude stejná. Všechny 3 velké bloky stran jsou greendeal a lidi si to zvolili.