21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
neuropan 20.1.2009 11:56

5 na stole v českých

No, vzhledem k tomu, že jsme se sami o své vůli byli schopni prodat ve volbách za 30Kč/osoba mi nabídka 500Kč každému občanu ČR za postoupení vlastnických práv k letadélkům a posléze snad i přistávací ploše v Praze, připadne jako slušná, obchodní nabídka, nemyslíte ?

modřín 20.1.2009 11:55

Re: Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

Vy opravdu nevíte kde se narodil Putin, a ve kterých šelépějích kráčí ? Carské Rusko byla koloniální mocnost, SSSR jak by smet a Putinovo Rusko na tom nemíní nic měnit.

honzak 20.1.2009 11:52

Re: Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

kolikrát ti ještě budu musetr napsat, že kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem?

Lájoš 20.1.2009 11:46

Věrohodnost Aeroflotu

je asi tak věrohodný, jak celá Putinova demokracie. V Rusku už sice nevládne KSSS / coby předvoj proletariátu /, v Rusku vládne KGB a vše co Putin a Medvedevem mohou , je jen z vůle tajných služeb. Stejně tak jsou pod vlivem i velké nadnárodní koncerny působící v Rusku. Víme jak dopadl ,,oligarcha" Chodorkovski,když nebral v úvahu vliv hybatelů Ruské demokracie.

Prodávat strategickou firmu takovému zájemci jako je Aeroflot,ani náhodou.

Mirek F. 20.1.2009 11:34

Re: Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

Souhlasím s tím, že Rusko rozhodně (ještě) není demokratická země dle standartních západních norem, že tam pořád existují autoritářské tendence. Viděl bych to tak na půl cesty, není tam úplná svoboda, ale ani klasická diktatura. Prostě asi tak ve stylu, že může kandidovat víc kandidátů ,ale nějaká neutrálnost veřejnoprávních prostředků jde občas velice stranou. Já ovšem měl na mysli chování k zahraničí, tam nějaké klasické koloniální výboje opravdu nemožno pozorovat, snahy o zajištění vlivu, to ano, leč to je vcelku obvyklá věc i ostatních velmocí. Dá se říci, že Rusko se chová znovu jako ostatní, viz smutná paralela Osetie-Kosovo.    

nesher 20.1.2009 11:15

Re: Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

A co vnitřní politika? Velmi pochybné volby, rozhánění nepatrných demonstrací opozice Omonem, cosi jako Putinův kult osobnosti, účelová změna ústavy aby se mohl brzo vrátit do Kremlu a takhle bych mohl pokračovat dlouho. Jinak máte pravdu, že tenkrát to bylo normální, ale problém je, že Rusko se tak chová stále. Rusku chybí lekce jež dostalo po roce 1945 Německo a dokud tuto terapii nepodstoupí tak nikdy nebude normálním státem.

Saul 20.1.2009 11:09

Ivane Ivanoviči, ...

... co slovo, to perla. Zdravstvujtě.

Mirek F. 20.1.2009 11:03

Re: Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

Carská říše byla agresívní zhruba tak jako jiné mocnosti ve stejné době. V současnosti se dá diskutovat o odtržení a uznání Osetie + Abcházie, ale jelikož něco takového provedlo i NATO a většina států EU v Kosovu, tak to asi nic špatného nebude, ne?

nesher 20.1.2009 11:00

Re: Unipetrol meli prodat Kazachum, nabidli nejvice a meli by CR jako

Zcela jednoznačně ruská, ruský stát stále ještě považuje Střední Evropu za zónu svého vlivu kde jen shodou okolností a pouze krátkodobě o ten vliv přišel. Arabská firma (např. infiltrovaná teroristy) může znamenat pouze bezpečností riziko, ale těžko zásadní ohrožení národní bezpečnosti, tu Al-Kajda neohrozí ani kdyby vyhodila půl letiště do vzduchu neb tím nedokáže změnit zahraničně politickou orientaci naší země.

nesher 20.1.2009 10:56

Re: No tak jo, soudruzi, máte pravdu.

ČSA nejsou strategický podnik (narozdíl od Letiště), ale shodneme se, že prodávat je státní firmě z potencionálně nepřátelské země je hloupost.

nesher 20.1.2009 10:55

Re: Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

Jistě dnešní Rusko není SSSR, jen navazuje na některé "osvědčené" sovětské tradice. Ale aby byl objektivní, dnešní Rusko se spíše podobá staré carské říši, a to byl jen o málo méně agresivní a paranoidnější stát než SSSR.

nesher 20.1.2009 10:52

Re: O peníze jde sice až v první řadě

A vám přijde logické privatizovat státní firmu tím, že ji prodáte jiné státní firmě? A to ještě státní firmě z potencionálně nepřátelské země?

Ivan 20.1.2009 10:51

Re: hrávám tenis s jedním ruským pilotem.....

Taková kravina se jen tak neuslyší.  Piloti Aeroflotu jsou většinou bývalí vojenští piloti a vojenští piloti SSSR mají tu nejlepší pověst.  Jinak, existují jisté statistiky nehodovosti v letecké přepravě. Zkuste si je  přečíst. (Pokud tedy zrovna nepatřite mezi placené antiruské propagandisty).

Ivan 20.1.2009 10:47

Jen ukázka nebetyčné hlouposti.

Už jen to směšování SSSR s Ruskem svědčí o tom, na jaké úrovni myšlení je autor a za čí peníze takové žvásty tvoří.  Rusko nás okupovalo tak asi stejně, jako nás okupovala Litva, Lotyšsko, Estonsko, Ukrajina, Kazachstán a všechny ostatní republiky SSSR. Pravda, mezi těmi okupanty by výjimečnou roli sehrála Gruzie, protože Stalin byl gruzíncem stejně jako jeho kat Berija.

gerontusinza 20.1.2009 10:46

A copak ten váš ruský tenista-pilot Re: A kde si je nechávaj špatně vycvičit......Re: hrávám tenis s jedním ruským pilotem.....

taky se nechal špatně vycvičit v témže výcvikovém zázemí......? Blbé otázky co? Člověče, zapněte mozkové závity a pak teprv pište, je to hrůza hrůz....;-) 

JJ 20.1.2009 10:44

Unipetrol meli prodat Kazachum, nabidli nejvice a meli by CR jako

centralu pro expanzi do EU (take by potrebovali kvalifikovane lidi pro tu expanzi, penize maji).CSA prodat nejvyssi nabidce. Letiste si pohlidat, to jedine ma strategicky vyznam. 

A ted, je pro nas strategicky nebezpecnejsi ruska spolecnost, ci arabska spolecnost?

xxx Kubeš 20.1.2009 10:39

Naprostý

souhlas s článkem.

Klokan03 20.1.2009 10:33

Aeroflotu neprodat i kdyby dávali dvakrát tolik než ostatní!

Měl jsem vloni několikrát čest využít služeb AF a děsí mě představa, že by ČSA měly pod jejich vedením klesnout na jejich úroveň. Je to hrůza a kdo nevěří, ať si to zkusí.  

dulcibelka 20.1.2009 10:32

No tak jo, soudruzi, máte pravdu.

Prodejme rusákům ty aerolinky! Prodejme jim víc strategických podniků, budeme za vodou!Konečně to bude klapat - jak nakonec vidíme z přiloženého vyobrazení země, kde zítra znamená již včera! Obyvatelé tam nevědí, co si s náhlým  blahobytem počít...podniky jedou jak stachanovec a o sovětské, pardon ruské výrobky se pere celý svět! Od automobilů po parfémy...Kdo by nestál o tak solidního parťáka?!

gerontusinza 20.1.2009 10:30

Další idiot asi to musí bejt.......Re: "..... chytrý člověk se nezastaví a nezastaví...."

Předal jsem firmu synkovi,a  jsem jenom obyčejný prduch, ale slušně placený a mám víc času i na idioty..... Nechcete si popovídat?;-D ale prosil bych pěkně zůstat u vykání, já si s každým blbem netykám..... jen u mariáše to mají dovolený, ale to většinou zase nejsou blbci.... vyhrávají...;-D

JC 20.1.2009 10:26

Honzaku, tak to jste přišel s křížkem po funuse

"ukázce ruské solidnosti bych jim neprodal ani záchody na Wilsoňáku "

Prodáno!!! Víte, komu ty nové hajzlíky patří (nebo je aspoň provozuje)?  Můžete hádat 3x za korunu, nebo lépe.. osobně se přesvědčte. Vyjde Vás to jen na 10 Kč.

Arthur Longen 20.1.2009 10:23

SOUHLAS

Kam slapne rusak sedum let neroste trava a jeste dvacet let to smrdi..

dulcibelka 20.1.2009 10:18

Re: Vy jste taková nána, že nejste ani schopná pochopit Re: Pán zapoměl že komunistické Rusko už neexistuje.......

Zavřelo. Zavřelo. A - zavřelo. I kdyby jste se Lenina dovolával, je to pravda.;-D

A pozor, ať vám neprdne pumpa, soudruhu.

clay 20.1.2009 10:18

Re: Dejte odkaz na petici a máte můj podpis, autore.

můj s výhradou, ČSA ano, letiště ne

jirka.s. 20.1.2009 10:17

Re: "..... chytrý člověk se nezastaví a nezastaví...."

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D To by mne tedy zajímalo, gerontosaure, proč ausgerechnet ty se zrovna takhle honíš !!! A v pracovní době!!!! Ty tedy musíš být úplně schvácenej! ;-D;-D;-D;-D;-D;-D

clay 20.1.2009 10:17

Re: A kde si je nechávaj špatně vycvičit......Re: hrávám tenis s jedním ruským pilotem.....

myslím, že ruští piloti vědí o skutečné situaci v Aeroflotu víc...zůstal tam jen odpad

Alča 20.1.2009 10:14

Re: Dejte odkaz na petici a máte můj podpis, autore.

můj taktéž!!!!

www racek 20.1.2009 10:13

Re: Autor si kálí na hlavu

třeba od iránu nebo od ruska, ne? jako ten údajně norskej ...:-D

www racek 20.1.2009 10:13

Re: prodat ČSA - klidně, Prodat letiště - v žádném případě

no, asi bychom se shodli. prodat letiště je hloupost, je to slepice, co snáší zlatá vejce , i když úrověˇm řízení je tragická. tedy to ekonomické, což je veřejné tajemství. logistika je slušná.

www racek 20.1.2009 10:11

Re: no, nemůže mi někdo vysvětlit,

ať si udělá co chce, když je to jeho.

jinak, dneešní aeroflot na mezinárodních linkách má docela dobrou pověst. což ale nemá cenu někomu vysvětlovat.

konec konců, kritérum by měla být cena a záruka za to, že bude leteckou dopravu nejméně 5 let provozovat. jinak je mi úplně jedno, kdo to koupí. je to složité pochopit?