4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

DOKUMENT: Neotáčejme se k uprchlíkům zády

Několik posledních týdnů je, kromě hokeje, nejdiskutovanějším mediálním tématem nastavení kvót pro přijímání uprchlíků z Afriky a Blízkého východu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Frček 21.5.2018 6:33

Pane bože, tohle má být budoucí člen vlády? Alláh akbar s námi...

B. Martinák 21.5.2018 6:16

holt

Tak to dopadne, když dáte blcovi štempel, respektive ještě ho nemá, ale už ho vidí před sebou na stole a už je hlásá svoje bludy.

J. Fridrich 21.5.2018 6:08

K agresívnímu pochodu arabsko-islámských hord do Evropy

K agresívnímu pochodu arabsko-islámských hord do Evropy - zvete si domů na návštěvu do svého bytu lidi s kterými si nerozumíte, oni vás nemají rádi a chtějí vám škodit a zničit vám byt a dům ??? Zaměstnáte ve své firmě lidi kteří nic neumí ? Vezmete do vašeho klubu hráče fotbalu, hokeje který neumí tuto hru hrát ? Patří do naší země, měst, vesnic necivilizované a nepřátelské davy lidí vyznávající úplně jiné nelidské, nedemokratické a nepřijatelné zásady způsobu života a kteří nám je chtějí proti naší vůli a násilím vnutit ?

Zjednoduším to - není imigrant jako imigrant. Myslím že DRTIVÉ VĚTŠINĚ lidí u nás, ale i jinde v Evropě a ve světě nevadí imigrant " NEPOTÍŽISTA " - a víme, že takoví existují. Například za ostatní - Vietnamci, Ukrajinci - většina z nich usilovně pracuje, respektují způsob života v nové zemi, jejich děti studují střední i vysoké školy. Vietnamci v gastronomii přinesli i určité obohacení do naší země. Přitom přichází z druhé strany naší planety a ze zcela jiného civilizačního okruhu. Oni prostě respektují platná - i když nepsaná pravidla života v zemích kam přichází a proto lidem nevadí..

P. Dvořák 21.5.2018 4:57

Poche to zvládne!

Stejně tak jako Merkelbába.

Hlavně by měli mít nám všem příkladně připrchlíky u sebe doma a hlavně výhradně za svoje.

Z. Koutecký 21.5.2018 2:40

Kvóty

Nevím, kde autor článku vzal ta čísla. Pokud je mi známo, tak z Itálie a Řecka mělo být, podle rozhodnutí z roku 2015, přerozděleno celkem 160 tisíc "uprchlíků". ČR mělo přijmout téměř 2700 "uprchlíků", což neučinilo a EK proto proti ČR podala u Soudního dvora žalobu. Celá akce tohoto přerozdělování skončila v listopadu minulého roku a vzorně solidární země si z těch 160 tisíc "uprchlíků" rozebraly celkem cca 20% "uprchlíků". Tečka.

To, co se teď bouřlivě diskutuje, je t.zv. Dublin IV, konkrétně návrh Nařízení EP a Rady EU č. COM(2016)270 final, který byl už schválen EP a Rada EU by jej měla schválit letos v červnu. Jde o systém trvalého přidělování "uprchlíků" žádajících o azyl v EU.Přidělování "uprchlíků" by se mělo řídit podle t.zv. referenčního klíče, jehož vzorec např. pro ČR je 0,5x35(počet obyvatel ČR)/(počet obyvatel 25 států EU) + 0,5x36(HDP ČR)/(HDP 25 států EU). (25 států EU) = členské státy EU minus Spojené království, Irsko a Dánsko.Kterýkoli členský stát se může rozhodnout, že se po dobu dvanácti měsíců dočasně nebude účastnit korekčního přidělovacího mechanismu. V tom případě tento členský stát musí odvést příspěvek solidarity ve výši 250 000 EUR za každého žadatele, který by mu byl jinak přidělen.Tak si to spočítejte, vážený pane potenciální ministře.

J. Pospíšil 21.5.2018 2:04

Nejenže neumí napsat článek,

ale navíc nemá argumenty a nemá ani ponětí, ke komu mluví. Za tohle ho snad ani v Bruselu nikdo nepochválí.

Nechci ho jako ministra zahraničí. Snižuje moje mínění o předsedovi ČSSD, oba zpochybňují úroveň své strany a odhánějí voliče.

A protože tu máme přivržence i členy ČSSD, kteří autora jistě znají, tak jim bych adresoval otázku.

Takhle prostomyslný byl vždycky, nebo se mu to stalo až v Bruselu?

J. Švarda 21.5.2018 4:18

Re: Nejenže neumí napsat článek,

Naprosto souhlasím s odporem vůči názorům pana Pocheho. Takhle si nepředstavuji politiku země.

S. Kubů 21.5.2018 1:44

Co je to za demagogii ?

Jak již naznačili ostatní diskutující: Vynucená solidarita NENÍ solidarita.

Kromě toho, všem (a autorovi článku jistě také) je jasné, že nejde o (jen) 525 migrantů, ale o samotný ten mechanismus. Aneb "jenom dva prstíčky strčíme, jen co se ohřejeme, hned zase půjdeme"...

V. Braun 21.5.2018 5:21

Re: Co je to za demagogii ?

Máte pravdu, že vynucená solidarita není solidarita, proto jsem očekával, že kvóty odmítneme a v rámci skutečné, nevynucené, solidarity uděláme pro uprchlíky více, než nám nějaká vynucená solidarita nařizovala. Když už ne přijetím většího počtu uprchlíků než stanovují kvóty, což se asi čekat nedalo, tak masivní pomocí, v řádu alespoň jednotek miliard Kč, mimo naše území, třeba v Řecku nebo i mimo EU. Nic z toho se bohužel nestalo a tak řeči o vynucené solidaritě beru jako snahu se vyhnout jakékoli solidaritě.

E Kocourek 21.5.2018 6:47

Kam umístit připrchlíky?

Měla se toho ujmout Brusel, už dávno, ale vykašlala se na to. Tak by si to mělo začít vyjednávat aspoň Česko samo. Pronajmout si od Kanady nebo od Ruska nějaký pěkný ostrůvek v Severním ledovém oceánu na náš český lágr pro připrchlíky. Bez nároku ten lágr kdykoli opustit. Pro připrchlíky byt (pokoje pro 100 osob, palandy 4 nad sebou, sociální zařízení přes dvůr) a strava (1x týdně maso, samozřejmě vepřové). ////

Solidaritu ať si řeší Poche. Může ten lágr platit ze svého. ////

I. Koreň 21.5.2018 8:30

Re: Kam umístit připrchlíky?

Pane Kocourku, při vší úctě, minul jste se s dobou.

R. Gramblička 21.5.2018 6:58

Re: Co je to za demagogii ?

Kolika uprchlíkům pomáháte vy osobně, pane Braune? Ubytoval jste aspoň jednoho?

O. Uživatel 21.5.2018 7:33

Uživatel požádal o vymazání
S. Donát 21.5.2018 14:02

Re: Co je to za demagogii ?

Budu raději solidární ke svým spoluobčanům a proto jsem zásadně proti zaplevelení této země uprchlíky. Tato invaze do Evropy měla být zastavena hned na začátku. Jakýmikoliv prostředky.

B. Carina 21.5.2018 0:58

Ono ani tak nejde o to, kolik migrantů přijmeme, ale o to, z jakého titulu je příjmeme. Je velký rozdíl, pokud tak účiníme proto, že chceme, nebo proto, že musíme.

O. Zuckerová 21.5.2018 0:55

525 chlapů ve vojenském věku...

kupodivu jich je 80-90 procent! Což znamená požadavek sloučení rodin. Kolik manželek má každý? A dětí? Nebude strádat bez strýců a sestřenic? A proč zoufalí lidé mají vždycky po ruce mačetu? To jsou otázky, které by měly vrtat hlavou toho, kdo chce být ve vládě,a ne občana!

P. Černoch 21.5.2018 0:32

Migrace

Měli bychom být solidární kupříkladu z Německem,kam migranty pozvala Angela Merkelová,která tak porušila nejen zákony EU,ale i Německa?

A název uprchlík mi vadí ze všeho nejvíce.V naprosté většině jde o ekonomické migranty,kteří se táhnou za vidinou létajících pečených holubů do úst v Západní Evropě.Islamizace Západní Evropy zdárně pokračuje,za podpory vedení EU a europoslanců jako je pan Poche.

T. Major 21.5.2018 0:28

Tohoto člověka nechci za ministra zahraničí

B. Novacek 21.5.2018 0:37

Re: .

- tohoto hadovitého kariéristu z EU parlamentu nechce, myslím, vůbec nikdo za nic!

J. Švarda 21.5.2018 4:21

Re: .

Souhlas s nesouhlasem s muslimskou agresí. Orbán má pravdu!

P. Sejrek 21.5.2018 6:41

Re: .

Ano Orbán má pravdu!!!!

E Kocourek 21.5.2018 6:37

EUrohujerská socdem, EUrohujerské ANO

Bohužel, takovýto vlastizrádce výstižně vyjadřuje vlastizrádné postoje socdem. A proč asi chce mlžící EUrohujer Babiš do své EUrohujerské vlastizrádné vlády socdem? ////

Odhaduji, že za účelem odmítání mohamedánských připrchlíků ani za účelem odmítání nesmyslných EUrodotací to nebude. ////

J. Frček 21.5.2018 6:49

Nejenom on. Hezky se nám vybarvujou socani. Vazby na kmotry nepřetrhali a teď ještě Junkerovi skáčou šipky do zadnice. Lidé jim to u voleb spočítali a ještě spočítají...