3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek 25.4.2006 17:29

Re: Re: Koho volit?

To jsem si teda všimnul a není to dobré. Znovu připomínám, aby si podobní kritikové zjistili  jak jsou zadluženy USA a jiné evropské státy. Ano, tuneláři jsou ve všech partajích a nesnáším je. Podle mě měly být před privatizací alespoň rámcově stanoveny právnické bariéry. Privatizaci na způsob "zhasneme a potom se uvidí" je nejotřesnější možná metoda. Levný a bezkapitálový nákup firmy za účelem následného vyrabování nestojí za komentář. Myslím, že by se tím privatizace moc nezpomalila.  To jaké by vznikly škody ze zpomalení je těžko prokazatelné a silně diskutabilní. V podstatě jede naše ekonomika až po investicích ze zahraničí. Legislativní zmetky tvoří všichni naši slavní neumětelové. Posledním zmetkem byl přílepek pana Bendy. Nepřijímám výtku o demagogických argumentech. V původním příspěvku jsem se vyjádřil jak volit a proč už nechci volit ODS. S posledním odstavcem souhlasím až na to, že v brodu se nepřepřahá. :-)

Jindra 25.4.2006 17:14

ROKO

Hmm ... a teď nám tenhle dělá premiéra... : ((

salam.humusajn 25.4.2006 17:07

Re: Re: Re: Koho volit?

Hypotéka je půjčka na investici, což je dobré (firmy si tím například snižují daňovou zátěž, i když by třeba půjčku vůbec nepotřebovaly). Jenže půjčovat si, aby bylo na různé sociální dávky a předvolební dárky, to už překračuje hranice tuposti (i té socanské). Velkou část rodin, které se takto chovají (půjčují si, aby to "prožrali"), brzy navštěvují exekutoři.

pablb 25.4.2006 17:03

pablb

pablb

salam.humusajn 25.4.2006 17:00

Re: Koho volit?

Hezky demagogické argumenty... Možná sis nestačil všimnout, že za socanů vzrostl státní dluh několikanásobně víc než předtím za ODS a rozhodně to z velké části nebyla půjčka na investice, které by se vrátily. Taky sis nevšiml rozkrádání a tunelování soudruhy z ČSSD (které to po 8 (!) letech vlády ovšem hází na legislativu svých předchůdců). A z čeho usuzuješ, že kdyby v době privatizace byla u moci ČSSD, tak by to zvládla tak dokonale, že by se někteří její členové nepřiživili? A kdyby se neprivatizovalo hodně rychle, tak by se ekonomika rozumně nerozjela a škody (z hlediska nákladů obětované příležitosti) by dost možná byly ještě větší než to, co bylo vytunelováno. Koneckonců se teď podívej, jaké legislativní zmetky padají z dílny ČSSD - jenom absolutní naiva si může myslet, že by v době nutné privatizace rovnou vyplodili dokonalé a nezneužitelné zákony.

Domnívám se, že ODS se v opozici ozdravila a naopak ČSSD nyní ozdravení potřebuje jako sůl. Obě tyhle strany dělají chyby, v obou je určitý podíl gaunerů a obě mají pro politickou scénu dobrý smysl. Teď je ale načase, aby se aspoň na nějakou dobu vystřídaly...

co jsi vlastne chtel rici 25.4.2006 16:59

co jsi vlastne chtel rici

co jsi vlastne chtel rici

Mirek 25.4.2006 16:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Daně právnických osob neustále klesají 1996/38% až 2005/26%. Daňová zátěž, tj. poměr vybraných daní ku hrubému domácímu produktu činí v ČR 35 %, EU 41,5 %, Belgie 52 %, Francie 45 %. Mohu jen doporučit kritiku rovných daní pana inženýra Tlustého na Britských listech www.blisty.cz. Skutečně se zemědělský inženýr minul řemeslem.  

bezpartijní od narození 25.4.2006 15:59

ČSS ?

Byli bolševičtí vlezdoprdelové, s obrovskými výhodami .A chlubili se, že jejich děti se budou mít dobře ,protože je dostanou do jakékoliv školy. Jejich šéfové byli pečení vaření na sekretariátech OV KSČ kde probíhalo jednání co kdo musí pro Národní frontu provést .    Pokud jste nezažili , že Vám váš vedoucí (a samozřejmě bolševik ) vyhrožoval ,že Vám připočítá vinu otce tak ještě dodnes nevíte co jsou komunisti za kurvy. A lepší nebudou ! A jsem mezi perzekuovanými tak vím o čem mluvím ! Tyto komunistické zrůdy (nepatří na tuto zemi ) se mstili na dětech a ničili celé rodiny ! Dnes mají rozkradené státní podniky a kradou dál jak straky. Protože náš soudní aparát byl z 90% komunistický tak ani po 16ti letech se jim nic nemohlo stát ! Díky panu Havlovi,který jim zaručil beztrestnost za to ,že mu vrátili majetky na které podle Benešových dekretů nebyl nárok. On první prorazil Benešovy dekrety.  Komunisti měli zpracováno psychlogicky jak ovládat masy a dodnes se jim to daří - blbci je budou volit za kus žvance aby se mohli dívat jak bolševikům tečou miliardy. Zneužití psychologie je trestné , ale co zmůžete když aparát je bolševický a všichni kradou ! Byl jsem svědkem jak jedna soudružka sejmula svého ředitele - za to bych jí dal řád ! Byl to hajzl který spolupracoval s STB a nasazoval nové STBáky do pracoviště aby se udržel ! Ale bylo mu to málo platné. Šel od koryta ! A už se nikde pořádně neuchytil protože nic neuměl - jedině donášet ! A to mu ani nepomohlo že jeho žena byla věřící a určitě se za něj modlila ! Ale Boží mlýny melou pomalu a jistě ! Takže soudruhu Pablbku taky se těš jak dopadneš. Já Ti nevyhrožuji jen se budu na tvůj pád dívat a z velké výšky se padá na držku ! Takže ti darebáku přeji spravedlivé Boží mlýny !

cunik 25.4.2006 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

zajimave, ze minimalni dan pro zivnostniky zavedli spidlovci stejne tak jako hrube zvyseni spotrebni dane.. take nemate ty svoje argumenty moc podlozene fakty co, mirku?

DaM 25.4.2006 14:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

http://www.isea-cz.org

DaM 25.4.2006 14:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Hodne argumentu naleznete treba zde: http://www.isea-cz.org/ Az je budete vyvracet, preji prijemnou zabavu :-)

Lukáš Frélich 25.4.2006 14:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Mirku, tleskám vám. Vaše věcná a slušná argumentace jasně ukazuje, že

většina příznivců ODS na diskuzních fórech jsou jen zaslepenci, kteří

nedokáží zdůvodnit vůbec nic.

Lukáš Frélich 25.4.2006 14:30

Tleskám vám

Mirku, tleskám vám. Vaše věcná a slušná argumentace jasně ukazuje, že většina příznivců ODS na diskuzních fórech jsou jen zaslepenci, kteří nedokáží zdůvodnit vůbec nic.

Luk 25.4.2006 14:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Mirek 25.4.2006 14:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Ad 1. Nevíme jaké socialistické závazky a jakou rétoriku vedli výše uvedení politikové ODS. Jistě jen tak by se pan Klaus nedostal do Prognostického ústavu. 2. Nezaměstnanost za Klause byla menší, protože podniky nepodnikaly a platily výplaty, na které socialistické banky přispívaly. (POLDI, ŠKODA, ČKD, ZETOR a jiné). Nyní je tomu naopak. Procentuální státní dluh je mnohem menší než dluh USA a dalších evropských států. 3. Pomlouvají se navzájem všechny strany. To patří k volebnímu divadlu. Rozumný člověk si svoje vybere. 4. KSČM ve vládě nebude. Vláda musí usilovat o prosazení programu napříč všemi stranami. Činila by tak i ODS, o tom nepochybuji - volby prezidenta jsou toho důkazem. 5. Pokud vím, daně za vlády ODS byly mnohem větší. Nechci podceňovat, ale Vaše argumenty nejsou fakticky doložené.  Bez konkrétních dat se nemůžeme  přesvědčit. Pokud uvedete konkrétní fakta, pokusím se je vyvrátit z oficiálně uvedených pramenů.

DaM 25.4.2006 13:57

Re: Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Je jich nepreberne, ale napr.: 1. Tento clanek (vyjadrovani Paroubka v roce 1978, ale i v soucasne dobe). 2. Neustale prekrucovani faktu ze strany CSSD (nezamestnanost, statni dluh, atd.) 3. Smesne pomlouvani jinych stran v predvolebnim boji misto vyzdvihovani "kvalit" sveho programu. 4. Uzka spoluprace s KSCM misto s koalicnimi partnery. 5. Stale se zvysujici danova zatez obyvatel a firem, likvidace zivnostniku, atd. atd. Je treba vice argumentu?

někdo 25.4.2006 13:56

Re: Re: Re: Koho volit?

Proč jako? Jste a jste a jste D E B I L.

Mirek 25.4.2006 13:47

Re: Re: Re: Re: Koho volit?

Prosím, uveď alespoň tři vážné důvody k zamyšlení. Své argumenty k ODS i ČSSD jsem už zmínil.

Ikar 25.4.2006 13:38

Re: Kterej blb to napsal???

Především kulhá srovnání s J. Masarykem. Ten měl své přesvědčení a za to byl schopen se i obětovat. (Je zajímavé, že jste si tak jist, že "skočil" s okna). Paroubek se však chtěl jen zviditelnit za každou cenu, aby se mohl dostat ke korytu. Což se mu povedlo a jak je vidět, daří pořád. Metody, jak se k funkci dostat, vždy objevil. Poslední jeho úspěšná metoda, jak působit na pokročilé primitivy je sprostota, bezuzdná sebechvála a útočit za každou cenu a slíbit vše a víc než má v plánu protikandidát. Však si pak na to půjčíme anebo seberem úspěšným. 

DaM 25.4.2006 13:34

Re: Re: Re: Koho volit?

1. Koukam, ze jsem omylem ve svem minulem prispevku napsal na konci ODS misto CSSD, ale tys' nastesti pochopil, jak jsem to myslel. 2. Ze nechapes urcite veci ohledne ODS, kvuli kterym ji volit nebudes, to je OK. Ale to, ze CSSD, kterou volit chces, nam pripravuje dnes a denne pripravuje stonasobne vice duvody k nechapani, to ti nevadi. Takze s tim prohlasenim o "dobe palici" bych se, byt tebou, moc neunahloval :-)

Roy Bean 25.4.2006 13:29

Re: Re: volte ČSSD

Oni ti zaslepení fandové modroptáčníků skutečně nepamatují kšefty prominentů ODS, když byla u koryta. Macek, Čermák, Dlouhý a všichni kolem kuponové privatizace.To byli šikulové, Kam se na ně nějakej Gross hrabe.

cynik 25.4.2006 13:28

trochu cynicky

Zkusme se trochu oprostit od ideologií (i když to je těžké, obvzlášť v případě komunistické) a mrkněme se na naše parlamentní zastupitele ze všech politických stran. Odhaduji, že minimálně 90% z nich jsou stejní prospěcháři, jako ti, co nalezli do funkcí za bolševika, aby se měli lépe, než zbytek společnosti. K nim je nutné ještě připočítat mraky stranických funkcionářů, kteří se ohřívají na dobře placených místech ve státní správě. Ti co by chtěli v roli politika pro svou zem opravdu nezištně něco udělat, aby člověk hledal s lupou. Nicméně věřím, že takoví jsou. Paroubek k nim určitě nepatří. Je to stejný technolog moci, jako byl Gross. Jen používá jiné metody a není ještě tolik okoukaný. Má kladný vztah ke komunistům, a vyzdvihuje absolutní prospěcháře, jako je Rath mocí posedlý, protože myslí že mu to přinese body.

Političtí prospěcháři, kteří jsou se svou stranou u moci příliš dlouho, začínají čím dál silněji mlaskat a na voliče si vzpomenou až těsně před volbami, kdy jim naslibují co se dá.  Odhalené aféry znechucují veřejnost a značná její část nechce pak volit. Proto tvrdím, že by se měly strany u moci střídat. Když vezmeme ty nejsilnější, tak ODS a ČSSD. Jakmile se strana z opozice k moci dostane, začíná mlaskací 4 letý cyklus. Nejdříve zlehka (obsazení pozic) a následně se přitvrzuje. Ti méně opatrní jsou odhaleni díky novinářům a opět vznikají aféry. Ideální by bylo, kdyby se strany u moci střídaly každé 4 roky, než se stačí rozmlaskat až k absurdnosti, rozkrást část národního důchodu, poškodit pověst ČR ve světě a prohrát soudní spory s nadnárodními korporacemi. Všechno to platíme z daní. Nerad opakuji klišé, že zastupitelská demokracie je nejlepší způsob vlády z nejhorších. Je to tak, a buďme rádi, že ji máme. Jděte k volbám. Jen tak můžete jednou za 4 roky promluvit do politiky. Řeči u piva jsou jen folklór. 

Abyste mne mohli zařadit, považuji se za liberála s mírnou orientací doprava. Je mi 55 a budu poprvé volit ODS z praktických důvodů.

politolog 25.4.2006 13:20

Daimonion..Moc se Tlustýho nezastávej..

Ono je  rozdíl, když je   někdo  chytrej a   vychytralej...

A co   tady   píšeš   o 80  procentech??

Dyt   oni  tehdy  sloučili   soc   dem  a  komunisty  a  co   měli  ti  zbývající

socdemáci  dělat??

Měli se nad   zánikem  strany jít  oběsit, nebo  co?Ty     Vaše písem, ý  elabiráty připomíbají Hitletrův Mein  Kampf

politolog 25.4.2006 13:16

Kterej blb to napsal???

To   měl   ten Partoubek   říct:

Únor, to  byly   nový Lipany...

a   skočit      z  okna  jako Jan Masaryk??

honza 25.4.2006 13:15

Re: Koho volit?

sibirian_boy 25.4.2006 13:14

pravda o žurnalistech

Tedy ti novináři jsou ale zlí! Nejenže pošpiní tímto článkem bezpochyby nejschopnějšího, nejslušnějšího a necharakternějšího prémiéra našich poválečných dějin, ale ještě mu to provedou v den jeho jmenin! Styďte se!!! ;-)

Mirek 25.4.2006 13:13

Re: Re: Koho volit?

Palici mám zatím dobrou. Nechápu ale, jak může někdo vyzývat k mobilizaci a za týden po volbách paktovat s "nepřítelem" o koryta. Nechápu, jak zapřísáhlý pravičák může pozvat Grebeníčka do Lán. Nechápu, jak se někdo může doprošovat na podesáté u komunistů volebního hlasu. Nechápu, jak někdo slíbí v roce 2000 průměrnou mzdu 20 tisíc Kč a nyní hovoří o zadlužování státu. Nechápu, jak někdo podepisuje smlouvu o vstupu do "Evropy" a nyní je zapřísáhlý euroskeptik. Nechápu, jak někdo preferoval Koženého a nyní se k němu raději nezná. Nechápu, jak konzervativec může napomoci vzniku špinavých peněz, které potom nemůže rozlišit. Nechápu, jak se mně může někdo telefonicky vnucovat a nabízet volební guláš. Nechápu, nechápu,.. Tak si pravicovou politiku, bohužel, nepředstavuji. Tobě to asi, jako "správnému" pravičákovi, zcela vyhovuje. V tom se tedy odlišujeme. ODS budu volit po výměně jejich šéfiků a poslanců!  Už ty tváře nemohu ani vidět. 

elf 25.4.2006 13:12

Re: volte ČSSD

máš docela pravdu, ale pouze částečnou. V zájmu objektivity je nutno uznat, že tento postup je volen napříč všemi stranami, akorát to media zapomenou připomenout. Pamatujete na Kočárníky, Macky, Čermáky atd.? Asi ne. Ti totiž nebyli z ČSSD.

DaM 25.4.2006 12:47

Re: Koho volit?

"Vzhledem k výše uvedenému budu poprvé volit ČSSD; ODS mně znechutila pravicové ideály" - ty to asi v palici moc v poradku nemas, kdyz mas pravicove idealy a chces volit ODS :-)

Mirek 25.4.2006 12:38

Re: Re: Koho volit?

Davide, děkuji za nové informace o činnosti nejlepších samozvaných ekonomických odborníků.