2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

DIPLOMACIE: Zeman cestu za Putinem prokaučoval

Mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček prohlásil, že Zemanovo rozhodnutí neúčasti na přehlídce v Moskvě je jeho „suverénním rozhodnutím“. A to bych rád zdůraznil - dodal Ovčáček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Podešva 14.4.2015 19:44

Zeman se chová jako šašek

Nejprve halasně burácí, že pojede do Moskvy uctít vojáky-osvoboditele (což by tedy mohl udělat i doma). Pak zjistí, že tam bude jen s Putinem a Kimem, tak vycouvá. Svým kritikům a oponentům se nezalíbí, své obdivovatele   n a s e r e.   No a výmluva, že neznal přesný program, je prostě směšná.

K. Frejlach 14.4.2015 18:56

Úloha mainstramových médoí v Česku

Babiš tím, že skoupil důležitá česká média, zacpal ústa Kalouskovi se Schwarzembergem. Poděkování mu za to. Jsou však témata, při jejichž realizaci ponechal svým staronovým redaktorům volné pole. Babiš nemá příliš rád Zemana a tak se mainstreamová média v jednom šiku vrhla na prezidenta, rovněž jeho média, jako ta ostatní mainstreamová, bez výhrad přejímají lživé zprávy o Ukrajině a z Ukrajiny. Bylo otázkou slušnosti českých politiků a výrazem jejich vděčnosti, reprezentativní delegací se zúčastnit oslav výročí konce války v Moskvě včetně přehlídky. Vždyť v Evropě nebylo ve válce jiné síly, která by nacisty zastavila a porazila. Tři čtvrtiny válečných operací světové války v Evropě se odehrály na východní frontě, rozhodující vítězné bitvy proběhly u Stalingradu, Kurska a u Moskvy. Celá Evropa vděčí za konec nacismu vojákům a velícím důstojníkům sovětské armády, vítězství nad nacismem bylo dosaženo součinnosti celé sovětské armády. Poklona tedy patří nejen mrtvým i přeživším řadovým vojákům, kteří svou gigantickou úlohu ve válce splnili, ale i důstojníkům a generálům, kteří použili dokonalou taktiku nutnou k vítězství. Prezident Zeman nakonec ustoupil těm médiím, které vytvářejí falešné veřejné mínění. Jak píší v zahraničí, v Moskvě "bude a nebude". Možná, že jiné cesty nebylo. Je to ale velká škoda a ostuda současného českého režimu. Média navíc zpracovávala veřejnost informacemi o tom, že do Moskvy téměř nikdo ze státníků nepojede. A ejhle, jeden z prezidentů EU, ten kyperský, tam určitě bude. Přitom i sestava třeba amerických zástupců na přehlídce v Moskvě se teprve vytváří a ani nebyla zatím zcela zavržena účast jednotky americké armády na přehlídce v Moskvě. Čínská a srbská jednotka tam určitě budou, to je potvrzeno. Česká mainstreaomová média úmyslně překrucují fakta a vytvářejí ze všech sil falešný obraz veřejného mínění. Jejich úloha v současné společnosti je proto smutná.

K. Frejlach 14.4.2015 19:14

Re: Úloha mainstramových médoí v Česku

Omlouvám se za dvě chyby přímo v nadpisu. V tu chvíli jsem totiž odložil brýle.

S. Rehulka 14.4.2015 14:10

Rozhodně nejsem.....

....obdivovatelem presidenta Zemana, ale vůbec se mu nedivím, že se distancuje od SOUČASNÉ americké administrativy. Bylo by ale dobré, kdyby se distancoval i od SOUČASNÉ ruské administrativy, hlavně od obou těch jejich hlav ! Od hlavy ryby začínají smrdět nejdříve !

S. Rehulka 14.4.2015 14:09

Rozhodně nejsem.....

....obdivovatelem presidenta Zemana, vůbec se mu nedivím, že se distancuje od SOUČASNÉ americké administrativy. Bylo by ale dobré, kdyby se distancoval i od SOUČASNÉ ruské administrativy, hlavně od obou jejich hlav ! Od hlavy ryby začínají smrdět nejdříve !

J. Podešva 14.4.2015 14:11

taky by se mohl distancovat sám od sebe :-)

J. Boleslav 14.4.2015 14:51

Re: taky by se mohl distancovat sám od sebe :-)

To by asi bylo úplně nejlepší. :-)

V. Podracký 14.4.2015 11:52

Proboha

Zeman tam přece nemůže být z celé Evropy sám! Když už tam nejedou ani Řekové, ani Maďaři. Myslím si, že jen čekal, jestli se někdo přidá, a když se nepřidal, tak to sám také odřekl.

M. Urban 14.4.2015 9:49

Zdraví je přednější

Když Eman zjistil, že by na maus olejum musel vystoupat, tak to vzdal.

J. Boleslav 14.4.2015 11:43

Re: Zdraví je přednější

V tom bych to neviděl, Ovčáček s Kmoníčkem by ho tam s radostí vynesli.

J. Podešva 14.4.2015 8:59

řekněme to stručně ... Zeman je trouba

J. Boleslav 14.4.2015 9:07

Re: řekněme to stručně ... Zeman je trouba

Obávám se, že ještě něco horšího. Kolaborant a velezrádce.

P. Bryndza 14.4.2015 11:39

Re: řekněme to stručně ... Zeman je trouba

to je závažné obvinění a je tvou občanskou poviností oznámit to příslušným úřadům,protože jinak se dopouštíš spolupachatelství ve formě zatajování závažného trestného činu

J. Boleslav 14.4.2015 11:44

Re: řekněme to stručně ... Zeman je trouba

Netykat! V případě prezidenta je tomu trochu jinak.

F. Lesniak 14.4.2015 7:15

Bartoň je asi na hlavičku.

Bez ohledu na Zemana, tak velvyslanec v jakékoliv zemi nesmí zasahovat do vnitřní politiky a už vůbec ne v televizi komentovat a mentorovat prezidenta dané země. Proto se tomu postu říká diplomacie. To, co udělal ten americký žid je vměšování. Jenže chtít po světovém četníku, aby respektoval diplomatické zvyky je asi nereálné. Horší na tom je, kolik našich pitomců toto svinstvo schvaluje.

L. Florner 14.4.2015 7:37

Re: Bartoň je asi na hlavičku.

Komentování není zasahování, to za prvé. Za druhé je dobré se nejdřív někde přesvědčit na vlastní uši, co onen velvyslanec vlastně řekl a na co to byla reakce. A pokud to budete stále považovat za závažné vměšování, problém bude zřejmě někde jinde a těžko Vám pomoci.

I. Schlägel 14.4.2015 7:38

Re: Bartoň je asi na hlavičku.

Znáte ty židobijce, nejdříve melou, potom se smaží myslet. Obojí jim nejde ani za mák.

P. Lenc 14.4.2015 8:33

Re: Bartoň je asi na hlavičku.

A když už něco vymelou, tak to je zase jenom Lesniakovina.

M. Urban 14.4.2015 9:44

Re: Bartoň je asi na hlavičku.

A co to vyhrožování a lhaní Lavrova, to nikomu nevadí?

L. Florner 14.4.2015 9:52

Re: Bartoň je asi na hlavičku.

Přisavačům ke Kremelským strukům to vadit nesmí.

P. K. 14.4.2015 9:02

Re: Bartoň je asi na hlavičku.

Rasisto odpornej, neber si jakoukoli národnost do svých nevymáchyných úst!

J. Podešva 14.4.2015 9:05

máte to popletené, pane Lesniaku

Schapiro se do ničeho nevměšoval ani nikoho nementoroval. Schapiro  sdělil názor USA - od toho tu je. Jestli to bylo či nebylo diplomatické je věcí názoru. Ovšem ve srovnání s tím se Zeman chová ne nediplomaticky ale jako slon v porcelánu. Vměšování bylo když nám Rus 41 let říkal co smíme a co nesmíme. Ve srovnání s tím, jak ruští velvyslanci povýšeně diktovali československým představitelům co mají a nemají dělat, je Schapirovo vyjádření přátelským vyjádřením.

J. Boleslav 14.4.2015 9:08

Re: máte to popletené, pane Lesniaku

Ovar se chová jako hovado, jak je mu bytostně vlastní.

P. Maleček 14.4.2015 5:35

Však on ho Putin na tu tribunu dokope

Předpokladem Zemanova odmítnutí vylézt na tribunu a tam s komoušsko islámistickými diktátory a fašistou Putinem oslavovat armádu, která přepadla Ukrajinu a chystá se dál do Evropy, je to, že je ve svém rozhodování Putinem neovlivnitelný.

Což sám Zeman dokazuje, že neplatí - viz jeho aktuální zvaní ruských karlovarských mafiánů na hrad. To pod zýminkou odlužení obce Prameny.

No a když nezabere hrozba prozrazení černého financování jeho kampaně ruskými firmami, zafunguje ruská vodečka. Po ní už dle ruských not tančili jiní čímani než nezvladalný alkoholik Zeman.

Takže já sázím, že Zeman na tribuně bude - jen aby ty ruské tanky nepoblil.Pak si ale představte ty jeho hrdinské kecy, že to udělal schválně. Jako důkaz jeho protiválečného postoje.

J. Václavíková 14.4.2015 9:54

Re: Však on ho Putin na tu tribunu dokope

Já to vidím jinak. Zemana nasnímají při jiné příležitosti a pak záběry promíchají. O neúčasti v Rusku nepadne ani slovíčko, takže prostý Rus tuto skutečnost ani nezaregistruje.

J. Brunner 14.4.2015 2:20

Tyhle typy lidí

mám nejraději.

Zeman bude na tribuně při přehlídce - hrůza.

Zeman nebude na tribuně - prokaučoval to.

Kdyby se všem omluvil a vzdal úřadu, napsal by autor stejně něco nepříliš lichotivého.

L. Florner 14.4.2015 7:31

Re: Tyhle typy lidí

Zeman především do Moskvy jezdit vůbec neměl. Opak přináši zdánlivě rozporuplné reakce. Pokud by stál na tribuně, byla by to hrůza, zejména v kontextu Ruských kroků na kdysi bratrské Ukrajině (asi podobné, jako by čeští občané bez insignií na tancích projížděli Košicemi, nebo naopak Slovenská "ne-"armáda Brnem) a společností, ve které by se pohyboval (odkdy je Putin kamarád s Kimony?). Jenže, byl by to Zeman Buldozer, pan "Co chci, to udělám". Tak nějak by se ta hrůza od něj dala čekat.

Pokud na tribuně stát nebude a bude někde v ústraní jednat s Ficem, který o tom už možná taky ví, je to takové sklonění hlavy, čistě nezemanovská póza, čili prohra, neboli prokaučování. Vojenská přehlídka je vrcholem oslav. Je to jako jít k někomu na narozeniny, popřát, ale než přinesou dort, utéct s kamarádem do koupelny, aby mě s tím dortem nikdo neviděl - výhody jsou zřejmé, neboť raut je stále k dispozici. Ještě by mohl Zeman (nebo za něj Ovčáček) prohlásit, že do Moskvy pojede-nepojede oblečený-neoblečenýn a přiveze dar-nedar.

Správně tam jezdit vůbec neměl a pokud ano, měl se stavit ve druhé zemi, která na osvobození od nacismu měla v Č+SR taky lví podíl a to je na Ukrajině. Pak by ho jednak nikdo nemohl osočovat z análního putinismu a jednak by působil přesně tak, jak to Zemanovi dělá dobře - jako důležitý prostředník. Kdežto takhle a teď je Zeman už jen (vztyčený) prostředníček.

A kdyby se Zeman omluvil (nauvěřitelná představa) a vzdal se úřadu (kacířská představa), těch lichotivých článků, a nejspíš i od autora, by bylo přehršle, tomu veřte.

J. Boleslav 14.4.2015 9:11

Re: Tyhle typy lidí

Včera bylo pozdě. Jinak hezká scifi.

T. Kočí 14.4.2015 8:54

Re: Tyhle typy lidí

A měl by pravdu.

J. Bruner 14.4.2015 2:20

Miloš Zeman

vyšel před dvěma lety jako Winston Churchill a dnes je z něj Emil Hácha. Takovou zradu jsem od něj nečekal a ptám se nebo jsem ji čekat měl? Stále čekám, že je za tím nějaký promyšlený tah, kterým si získá příznivce zpátky, ale asi to bude jen další Bamberk či peroutkova adorace Hitlera.