28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

DIPLOMACIE: Smrt bombou

Palestinský ministr zahraničí označil smrt velvyslance v Praze za pracovní úraz. Jen zdánlivě je toto tvrzení absurdní. Práce s bombami a podpora těch, kteří je používají, je už po desítky let přirozenou součástí pracovní náplně řady palestinských politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 4.1.2014 0:10

Odměna palestinským islamistům za terorismus

Obama v roce 2014 poskytne Palestinské správě 440 miliónů dolarů- Zpráva, která zejména po událostech na pražském „velvyslanectví Palestiny“ může působit jako čirá provokace, je bohužel pravdivá informace z USA . Finanční pomoc pro Palestinskou autonomii byla pro rok 2014 navýšena o 14 miliónů dolarů proti roku 2013, tehdy Abbás dostal z USA „pouze“ 426 miliónů dolarů. Tato částka je vzhledem k dluhu Palestinské autonomie 4,2 miliardy dolarů pouze „drobnou výpomocí“.

Tyto peníze ale nejsou použity předáky palestinské autonomie na pozitivní změny v rámci jejich působnosti, ale jsou jednoznačně „odměnou“ za teror. Informaci o výši částky a o tom, že již byla schválena Kongresem, poskytl Maen Erekat, zástupce OOP ve Washingtonu. Převod částky bude záviset na pokračování rozhovorů s Izraelem.

Palestinská správa oznámila, že pokud rozhovory pod dozorem ministra zahraničí USA Johna Kerryho skončí ve slepé uličce podnikne proti Izraeli diplomatické kroky. (Jaké kroky to asi mohou být si český čtenář může nyní dobře představit poté, kdy se v rámci diplomatických aktivit objevily na velvyslanectví zbraně a výbušniny.)

Finanční pomoc má také zajistit lepší spolupráci mezi USA a PA. Palestinci žádají, aby byly znovu vytvořeny společné palestinsko-americké komise, které by projednávaly jednotlivé oblasti spolupráce. Podle agentury Ma’an se jeden z představitelů palestinské správy vyjádřil k tomu jak budou peníze využity. Většina částky má být použita na stavební a rozvojovou činnost a 70,000 dolarů má být převedeno přímo palestinskému ministerstvu financí. O tom, jak jsou peníze z takových finančních pomocí využity byla publikována informace v souvislosti s propuštěním 26 teroristů z izraelských vězení. Každý z nich obdržel 50,000 US$ a měsíční plat ve výši od 10,000 do 14,000 NIS (2.800 – 4,000 US$)

http://eretz.cz/2014/01/obama-roce-2014-poskytne-palestinske-sprave-440-milionu-dolaru/

P. Lenc 4.1.2014 8:22

Re: Odměna palestinským islamistům za terorismus

Ano, je to cesta do pekel.

L. Krajíček 4.1.2014 8:40

Re: cesta do pekel

Kdyby po té cestě kráčela Palestina, přispěl bych na dláždění nebo na výstavbu schodů a potom i na mazlavé mýdlo.

P. Lenc 4.1.2014 8:49

Re: cesta do pekel

I já.A rád.

J. Vintr 4.1.2014 20:56

Re: Odměna palestinským islamistům za terorismus

Ta "apanáž" pro "ex(?)teroristy" jsou docela slušné prachy. Určitě je to dobrá motivace pro ty, kteří se pro tuto profesi teprve rozhodují ...

J. Jurax 5.1.2014 22:38

Re: Odměna palestinským islamistům za terorismus

Když on ten Obama je takový dobrák a ubohých Palestinců je mu líto, ani na bomby a zbraně jim už nezbývá, hladovějí ...