28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

DILEMA: Německá Evropa nebo evropské Německo?

Buď bude Německo evropské, nebo Evropa německá. Tuto myšlenku vtělil do proslovu premiérky Margarety Thatcherové její poradce Timothy Garton Ash. Kancléř Kohl ujišťoval, že sjednocené Německo bude evropské. Co 30 let poté?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 15.10.2022 16:31

Netykat Hovado bez argumentů...;-D

R. Langer 16.10.2022 5:43

A ty jsi bezargumetační blb, bolševiku z Brusele. :-P

V. Petr 16.10.2022 9:27

Ani komunisté ani nacisté si nekladli za cíl ZNIČIT český průmysl. To až současní eurohujeři! Od měnové reformy 1953 životní úroveň za komunistů neustále rostla, i když pomaleji, než na západě. Dnes klesá raketovým tempem, což se třeba za Husáka NIKDY nestalo!

V. Kučer 16.10.2022 9:51

V dobách studené války si západ nemohl dovolit zachraňovat planetu.

M. Vaněk 16.10.2022 10:00

Ale oni zachraňují sebe, a ne planetu. Západní kolonialisté po staletí kradli a drancovali celý svět, a GD je jen další forma ožebračování, tentokráte svých vlastních poddaných, kteří si začínají moc vyskakovat. Stejnou funkci má i migrantská tsunami, která zaplňuje Evropu vojáky - pomůžou s genocidou Evropanů, a nahradí je s svým průměrným IQ 75...

V. Kolman 17.10.2022 5:30

PŘIDEJTE!!!!!!

I. Lyčka 15.10.2022 14:49

Ale o tom to je. Tedy o to Německu jde, aby vedlo Evropu a evropské státy jako kolonie by na něho makaly, vydělávaly a dřely. Prostě Čtvrtá říše jak vyšitá.

J. Jurax 15.10.2022 14:31

Vláda nepochopí. Je eurohujerná a hlas z brusele zní jasně: New Green Deal! Energiewende! Proti zločinnému kysličníku budeme bojovat bis zum bitteren Ende! Kapitulieren niemals!

L. Novák 15.10.2022 15:58

TIMMERMANS a jeho fantasmagorie:

Evropská komise: S vysokými cenami energie bojujme rychlejší výstavbou OZE (6. říjen 2021)

Vysoké ceny energie byly předmětem debaty ministrů financí zemí eurozóny. Téma se bude také probírat na blížící se říjnové Evropské radě. Evropská komise přitom argumentuje, že na vysoké ceny by jednotlivé země měly reagovat vyššími investicemi do obnovitelných zdrojů energie. Podle ní by tak obnovitelné zdroje častěji stanovovaly cenu energie. Ministři financí zemí eurozóny diskutovali rychle rostoucí ceny energie. ...

https://oenergetice.cz/evropska-unie/evropska-komise-vysokymi-cenami-energie-bojujme-rychlejsi-vystavbou-oze

Způsobili jsme nejhloupější energetickou politikou na světě energetickou krizi v EU? Musíme jí čelit ještě intenzívnějším prosazováním této politiky!

:-D Bůh nás ochraňuj před podobnými idioty v EU/EK...

V. Čermák 15.10.2022 16:22

Pozdě bycha honit. Měl jste volit Babiše, je to opravdu, ale opravdu mnohem menší zlo..... Rv

L. Novák 15.10.2022 16:26

Babiše, který v EU podepsal za ČR souhlas s Green Dealem? Ty, s hlavou v Babišově řiti, chceš ostatním tohle doporučit? Rv 8-o !!

V. Čermák 15.10.2022 16:29

Směšné alibistické pindy USA pindy..;-D

R. Langer 16.10.2022 5:46

Tak hlavně že ho Fiala hned zrušil... ;-D

V. Pavelka 16.10.2022 9:55

Nováku Blbečku ? Zelenou, krávovinu museli podepsat všichni i Poláci a Madaři , protože by nedostaly dotační prachy ?! Idiote , Ty bys to podepsal taky !

O. Vašíček 17.10.2022 9:48

Já bych nepodepsal! A byl jsem zásadně proti!

Jaké dotační prachy! Viděl jsem záznam , kdy to Babiš zdůvodňoval. Jak se rval na kusy, když pro nás získal 300 mld. navíc. Vždyť to jsou dotace na zelené technologie. Na technologie, které nám v současné situaci vůbec nepomůžou, spíše ji ještě zhorší. Peníze, které díky inflaci, jsou stále menší a navíc nepoužitelné.

Navíc, kdyby jeden nepodepsal, tak šel celý GD do kytek - platí jednomyslnost.

Jen viděl ten dotační balík a už se na něj těšil, jak ho pomocí Agrofertu a spol. úspěšně protočí.

V. Kučer 16.10.2022 9:42

Babiš alespoň ví že Green Deal je hovadina a podepsal to kvůli penězům. Když končil tak si v Bruselu pustil hubu na špacír.

M. Vaněk 16.10.2022 10:15

Babiš je bohužel stejná loutka - v bruselu servilně poklonkoval EU, a div si neudělal bouli na čele, jak horlivě se klaněl.

L. Novák 15.10.2022 14:22

Němečtí Zelení podpořili prodloužení provozu jaderných elektráren do jara 2023 ;-)

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/nemecti-zeleni-podporili-prodlouzeni-provozu-jadernych-elekt/r~daa2516c4c4811ed9ae20cc47ab5f122

Co taky těm zeleným idiotům zbývá, když svou hloupostí a Green Dealem uvrhli Německo a v závěsu i celou EU do energetické krize? Ta nezačala vpádem ruského agresora na Ukrajinu v únoru 2022, ale vyčerpáním podzemních zásob plynu Německa vytvořených na zimu 2021/22. A proč že ten plyn spálili v plynových elektrárnách v létě? Protože OZE! Nefoukal vítr a slunce svítilo málo, takže slavné německé Občasné Zdroje Energie za tisíce miliard EUR dotací jim nedodávaly energii. Takové jsou důsledky zelené idiocie v praxi...

O. Vašíček 17.10.2022 9:54

Prodloužení provozu JE do jara 2023 je alibismus a jen se to politicky využije.

Elektrárny neměly nastaven provoz na další produkci. Měly být odstaveny a tomu se podřídil i plán údržby a dalších operací. Je velmi pravděpodobné, že budou muset být po novém roce stejně odstaveny, alespoň kvůli kontrole. To bude voda na mlýn protijaderným aktivistům, kdy ukáží, jak jsou tato zařízení nespolehlivá a kdy ani v krizi, kdy je bylo třeba a byl jim umožněn provoz, toho nebyly schopné.

Nedej bože, dojde při prodlouženém provozu k nějaké bezvýznamné havárii.

Mám obavu, že na má slova dojde. :(

R. Tichý 15.10.2022 14:09

Nemecku by prospelo rozdeleni do okupacnich zon. Misto CCCP by rotovaly ve sprave postkomunisticke zeme.

J. Kostelanský 15.10.2022 13:39

Ještě že zde to Německo je, aby bylo na koho shodit neschopnost českých politiků. Co brání Fialovi odejít z Lipské burzy a prodávat Čechům českou elektřinu z jádra za pár kaček? Co brání třeba i znárodnit ČEZ? Jenom jeho zbabělost, nic víc. Ohání se sice kdejakými tržními principy a podepsanými smlouvami, ale v krizových situacích jde vše stranou. Tehdy na prvním místě musejí být lidé - občané Česka a jejich potřeby a majetek. Až když krize pomine, nastane čas zjišťovat, kdo a jestli se s českým státem bude soudit a kolik to bude stát. Myslí si někdo, že kdyby situace byla obrácená, tedy že by Němci hypoteticky na Lipskou burzu dodávali svou levnou jadernou elektřinu a zpět ji kupovali za deseti i více násobné ceny, že by s tím nic nedělali? Že by mluvili o tržních principech, solidaritě a další hlouposti, o kterých mluví Fiala?

Jedna věc je, co Němci chtějí, a zcela jiná, jak se k jejich žádostem staví česká vláda. Když je někdo blbý a k tomu ještě zbabělý, tak proč toho nevyužít?

Co se týče těch obnovitelných zdrojů na jedné straně a jaderné energie na straně druhé, určitě se německá vláda chovala zodpovědněji než vláda česká. Samozřejmě zodpovědněji k NĚMECKÝM občanům a firmám. Němci na rozdíl od Čechů mysleli na budoucnost a pro své "hrátky" s obnovitelnými zdroji energie si zabezpečili nadmíru dostatečnou energetickou rezervu - plynovod Nord Stream 2. Jenom tento jeden plynovod by uměl pokrýt polovicu spotřeby elektřiny Německa. Německo ročně spotřebuje kolem 600 TWh elektřiny. Kapacita Nord Stream 2 měla být 55 miliard kubíků plynu ročně - což je v přepočtu 550 TWh elektřiny. Při výrobě energie z plynu je běžná efektivnost 50 %, Němci prý mají i elektrárny s účinností až 85 % - v tom je samozřejmě zahrnuta i výroba tepla. I při 50 %-ní efektivnosti by ovšem plyn z Nord Stream 2 bez problémů vyrobil 300 TWh elektřiny. Navíc ještě Němci měly k dispozici Nord Stream 1 rovněž s 55 miliardami kubíků plynu, plus plynovod Bratrství přes Slovensko a Česko s reálnou kapacitou taktéž 55 mld. kubíků (Česko a Slovensko z něj využívaly cca 15 mld kubí

J. Kostelanský 15.10.2022 13:41

... cca 15 mld kubíků plus něco šlo i jiným státům). Tento plynovod byl ale původně projektován na 90 mld. kubíků plynu. A ještě 10 mld. kubíků plynu poskytoval pro Německo plynovod přes Polsko Jamal. Poláci využívali 23 mld. z 33 mld. kubíků jeho kapacity.

Spočítejte si to, a lehce přijdete na to, že jenom ruský plyn by v případě potřeby byl pokryl veškerou výrobu elektřiny v Německu. Přitom Německo samozřejmě mělo i plyn ze Západu, na Rusku bylo Německo "závislé" nějakými 55 %.

Plynovod Nord Stream 2 byl původně být dokončen koncem roku 2019 - tedy již před 3 roky. Bohužel se museli do toho plést naši "kámoši" za Velkou louži a tak dlouho ten projekt sabotovali, až se jim ho nakonec podařilo zničit. Ale. Je to ale vina Němců, že to takhle dopadlo? Oni udělali vše, a ještě k tomu i hodně navíc, aby jejich ekonomika dlouhodobě neměla problémy s dostatkem energie.

Jak premiér Fiala zbaběle mluví o "nenapadnutelných" smlouvách a tržních principech, tak autoři na Neviditelnem plus a také mnozí diskutující se zbaběle bojí ukázat na skutečného viníka současné energetické krize - na USA. Bez jejich zasahování do vzájemného byznysu mezi Němci a Rusy by se možná něco v důsledku nerozumné politiky Bruselu událo, ale určitě ne v takových mamutích rozměrech jako teď. Už jen proto, že Němci by se toho vůbec neúčastnili. Měli by svou energii z Ruska za 200 USD za kubík. Naopak by vznikající problémy mohli ještě tlumit tím, že by svůj "levný" plyn z Ruska prodávali i jinými zemím EU - jak to ostatně ještě nedávno dělali směrem do Polska, Česka a Slovenska.

L. Novák 15.10.2022 14:13

Co od Slovenského Putinova prolhaného trolla Kostelanského čekat jiného, než obhajobu hloupě vytvořené závislosti na Rusku a jeho zemním plynu?

Jak Putinovo Rusko německé hlouposti a jeho závislosti zneužilo, vidíme už od léta 2021, kdy "plynová krize" začala omezováním ruských dodávek do EU. V důsledku toho začaly růst ceny plynu na burze a tím i zisky GAZPROMU do historicky nejvyšších hodnot. ... Agrese Ruska vůči Ukrajině potopila důvěru v totalitní postbolševické Rusko a jeho vedení s Putinem v čele. A tím i možnost odběru plynu z Ruska. Rv

V. Čermák 15.10.2022 16:28

Pindy USA pindy...;-D

J. Kostelanský 15.10.2022 13:41

Z výše uvedeného tak nějak vyplývá, že Němci měli naplánováno a taky zabezpečeno dostatek záložné energie nejen pro své experimenty s obnovitelnými zdroji, ale i pro výpadek jaderných elektráren. A že jim to selhalo, není žádná vyšší moc ve stylu zlého počasí nebo přírodní katastrofy. To je výsledek "pilné" a dlouhodobé práce našeho vzoru - "bašty demokracie" USA. Bez ohledu na to, jaký president byl, resp. je v Bílém domě. Ale rozumím tomu, že pro mnohé diskutéry je těžké přiznat, že i "anděl spásy" západní civilizace Doník Trump má na současné krizi svůj lví podíl.

Věci ovšem třeba pojmenovat jak jsou - podle principu padni, komu padni. Bez poznání pravdy se žádné problémy řešit nedají.

R. Tichý 15.10.2022 14:14

Cisla perfektni, ale svedomi zadne.

Tak nejak Vam unika, ze Nemecko a Rusko si zase dohodli Evropu, jako Molotov a Ribbentrop. A taky ze rusaci kradou cizi zeme a obchodovat s nimi je moralni bahno.

A taky, ze Fiala opravdu nemuze za necinnost predchozich vlad-kupodivu levicovych-a zejmena za usvedceneho lhare, udavače STB a souzeneho dotacniho šíbra Babise.

M. Vaněk 15.10.2022 15:04

Dejte si ručníček na hlavinku, do pusy teploměr, a hajdy do peřin - obyčejně zvýšená pomatenost ustupuje už po třech až čtyřech hodinách.

L. Novák 15.10.2022 15:51

Táhni do Putinovy řiti, komunistický šmejde! !! Rv

V. Čermák 15.10.2022 16:36

USA Guma začíná Bláznit...;-D

P. Diviš 15.10.2022 15:13

Přiznat by nebyl problém, kdyby to ovšem nebyla naprostá fantasmagorie.