Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DĚTI ZEMĚ: Ostuda tohoto státu

Děti Země opakovaně protestují proti stavbě v podstatě čehokoliv, aniž uvedou důvody. Podobný krok učinily v řízení na stavbu vysokonapěťového vyvedení výkonu z elektrárny Temelín, jehož investorem je státní provozovatel přenosové soustavy ČEPS.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Dělají-li Děti Země ostudu v souladu se zákonem, kdo nese vinu? No přece zákonodárci.

Páchají-li Děti Země trestnou činnost porušováním zákonů, proč policie nekoná?

0 0
možnosti
PS

Líbí se mi rozčilení odpovědných občanů nad neodpovědnou neziskovkou. Problém je v tom, že tzv. "blankytné" podání, je nesmysl. To je jen výmluva. Nic víc. Kdo ví, jak funguje úřední šiml v Česku, kdy nedodržuje prakticky žádné zákony, tak ví, že pro dosažení vítězství nad byrokracií žádná blankytnost fakt nestačí. Tam je třeba se minimálně odvolat a event. jít k soudu a někdy i kasační stížnost nebo dovolání, podle typu sporu. Teprve potom je zjednáno právo.

Nesmysl jako blankytné podání tedy funguje jen tehdy, pokud úřední strana aktivně spolupracuje s tím, kdo ho podal, pokud už to sami nevymysleli.

0 0
možnosti
JV

Pan Skřivan, 28.9.2023 20:15 má pravdu i nemá.

Úřední šiml je v ČR zkrácený název pro ,orgány moci veřejné ́. To proto, že ty orgány disponují veřejnou mocí. A veřejná moc je v ČR moc autoritativní, což v podstatě znamená, že orgány si smějí - v souladu s českým právním řádem, vůči občanům a i vůči sobě dělat co chtějí. Rozhodnou-li tedy vzít zřetel na blankytní odvolání, vezmou ho. Rozhodnou-li zřetel nevzít, nevezmou ho.

Pak, hádám, organizace jako Děti Země má též statut orgánu moci veřejné (organizace, která musí být schválena ministerstvem vnitra). Pak je myslím zřejmé proč v ČR na státní úrovni nemůže nic fungovat (a proč třeba Ústavní soud není a nemůže být soudem, natož nejvyšším).

0 0
možnosti
RT

Deti zeme jsou dalsi ekoterioriste, kteri sve mlceni prodavaji za ruzne castky a sve vydirani schovavaji za ochranu prirody.

0 0
možnosti
JP

Smutné je, ze některé zločiny proti přírodě se jim nepovedlo zablokovat a potřebné věci blokují .

0 0
možnosti
IS

Jak se z veřejně prospěšné činnosti stává v podstatě terorismus.

0 0
možnosti
MK

Problém je, že se u nás staví na roveň výstavba nutných dálnic a obchvatů s průmyslovými zónami a supermarkety. Vím o několika průmyslových zónách stojících na vyvlastněných pozemcích, kde je dnes jen spousta betonu a budovy "na prodej". I budování důležitých staven je chaotické, nekvalitní a nebere konce. Stát nemá dlouhodobou koncepci snad v ničem a proti chaosu se dá těžko bojovat spořádaně. Nehájím organizace jako jsou Děti země - ty by měly být financovány výhradně z veřejných sbírek a nést určitou zodpovědnost za způsobené škody - ale to, co provádí stavebnictví, kde je investorem stát, je ta skutečná ostuda našeho státu. Pan Koutecký to vystihl, tak se po něm nebudu opakovat.

0 0
možnosti
ZK

Nevím,pane Ferenci, oč jde Dětem země, ale je celkem zřejmé oč jde stavařům našich dálnic. O maximální zisk. To by bylo v pořádku, kdyby způsob, jakým toho zisku dosahují byl taky v pořádku. Jenže často není. Stavíme jedny z nejdražších a možná i nejmizernějších dálnic v Evropě. Úsek Lovosice-Řehlovice je toho typickým příkladem. Myslíte, že projektanti byli tak blbí, že nevěděli o hrozících sesuvech? Jenže respektování tohoto faktu by stavbu výrazně prodražilo na úkor zisku. Nebo, že stavaři nevěděli, že při použití materiálu ze skládky jako podloží udělá za čas z dálnice tankodrom? A co naše mosty? Stále další a další náklady na jejich opravy. I ta lávka v Troji nakonec spadla. Méně korupce a více kontroly nad stavbou dálnic by bylo nepochybně potřeba. Děti země však asi nebudou v tomto směru to pravé ořechové. To máte zřejmě pravdu.

0 0
možnosti
IK

Doufám, že také armádní příručky zmiňují vedení bojů s ohledem na krajinu a souhlas Dětí země. Chce to elektrotanky .

0 0
možnosti
PB

P27e71t77r 61B58u76r79d42a

27. 9. 2023 17:38

Ale jen ruské armádě.

0 0
možnosti
JM

No a nejsou náhodou Děti země a jim podobné obstrukční neziskovky a podporované organizace na výplatní listině našeho státu?,mám neblahé tušení,že ano,v tom případě je třeba zpřerážet ruku,která ty prachy podepsala-a tentokrát neviním jen tuto vládu ,ale všechny co tyhle bandity podporují!8-o

0 0
možnosti
VC

Tak snad jsou nebo se musí napsat nějaké zákony proti šikaně, nebo je tu zločinné spolčení. Když někdo žádá výpalné, je to trestný čin. Tito sice nežádají peníze ale nějaké úplatky protislužbou....;-D

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz