Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DĚTI ZEMĚ: Ostuda tohoto státu

Děti Země opakovaně protestují proti stavbě v podstatě čehokoliv, aniž uvedou důvody. Podobný krok učinily v řízení na stavbu vysokonapěťového vyvedení výkonu z elektrárny Temelín, jehož investorem je státní provozovatel přenosové soustavy ČEPS.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Metody vymáhání výpalného jako u zločineckých mafií - to je osvědčená škola GREENPEACE, kterou její klony v Česku jenom mechanicky kopírují... :-/

0 0
možnosti
JH

J30a30n 76H75a80j66s58k81ý

27. 9. 2023 10:39

Že jsou Děti Země, Poslední generace a další podobné aktivistické organizace škůdci naší vlasti diskutovat nechci. S tím snad souhlasí každý rozumný člověk. Jde mi o jinou věc.

Jako právní laik se ptám? Co je to "blanketví rozklad"? prázdný formulář na které se jen žádá zákaz něčeho s tím, že proč má být ten zákaz vydán se zdůvodní někdy v budoucnu? Je tohle vůbec možné v demokratickém státě? Vždyť i státní zástupce požadujicí uvalit vazbu na obviněného musí podat relevantní důvody k tomuto kroku. Nemůže jen poslat soudu prázné lejstro s jednou větou: "Zavřete ho do začátku konání líčení, já pak řeknu proč". Může mi nějaký fundovaný diskutující poučit.

0 0
možnosti
PD

Taky mám ten dojem.

0 0
možnosti
PK

P41e14t55r 34K88u30b88á78č

27. 9. 2023 10:32

Dovolil bych si ještě jednu poznámku - na CNN Prima se nedávno hádali dva experti. Jeden tvrdil, že EU je skvělá, ale my jsme neschopní , protože zatímco my jsme postavili 200 km dálnic Poláci za stejnou dobu postavili 2800 km.

Druhý expert namítal, že polský stavební boom nastal až s vládou EU nemilované strany "Právo a spravedlnost", která polským neziskovkám podávajícím "blanketní rozklady" zakroutila krkem.

0 0
možnosti
JH

J84a42n 50H20a74j69s72k97ý

27. 9. 2023 10:41

Příklad pro nás!R^

0 0
možnosti
PK

P44e67t44r 73K69u59b14á44č

27. 9. 2023 10:27

Neziskovky soudící se se státem by neměly dostávat státní peníze, protože se jedná o konflikt zájmů na obou stranách

-přijímám peníze od subjektu, který žaluji

- platím subjekt, který komplikuje moji práci.

0 0
možnosti
JP

Naprostý souhlas. Jen mně není jasné, z čeho Děti země žijí a jistě ne špatně. Kdo je podporuje, kdo je financuje, čí hlasem mluví. Mým hlasem, hlasem starobního důchodce, určitě ne.

0 0
možnosti
LN

Tyhle organizace umí zblbnout mladé lidi tak, že jim pak trvalým příkazem posílají např. stovku měsíčně na účet. No a když jich zblbnou jen tisíc... :-/

0 0
možnosti
Foto

Nezapomínejte, že jinde v Evropě, v EU nemá tzv. občanská společnost takové pravomoci, jako u nás - vstupovat do jakékoli fáze stavebního řízení. A proto se u nás nestaví téměř nic, s proč jsou dálnice drahé s náhled dokončení v nedohlednu. To není otázkou demokracie a totality, paní Rybnická, to je víte kazisvětství psychopatu, kteří zneužívají dvou moc. V článku je to popsané správně. A když už jsme u toho, mají Troubky už postavené protipovodňová opatření? No nemají právě kvůli těm "demokraticky zapáleným" aktivistům, stavět se má začít až v roce 2027, a kdo ví jestli.

0 0
možnosti
JH

J10a52n 23H20a33j48s79k88ý

27. 9. 2023 10:46

A proč má u nás tzv. "občanská společnost" takové pravomoci? Snad se nedopustím crimen laesae maiestatis, když naznačím, že kroky vedou až k Havlovi,

0 0
možnosti
Foto

Onen dopravní expert pronesl před 30 roky výrok, že železnice je relikt 19. století. Přispěl tím ke zrušení mnoha vleček průmyslových závodů a přispěl k tomu, že provoz na silnicích zhoustl o tisíce procent. A to v té době působil i jako GŘ ČSD a tuším, že také náměstek ministra dopravy. A dík jedné diskusi na ČRo 6 jsem dostal stopku a nebyl jsem zván do diskuzí a také písemné připomínky bývaly ignorovány. Děti země sice mají možnost svobodně vyjádřit svoje námitky (a dokonce jsou povinni je vyslovit v případě, že se porušuje zákon), na druhou stranu už v okamžiku podání námitek mají současně předložit i argumenty. Nebo za škodu způsobenou odložením projektu nést odpovědnost.

0 0
možnosti
JL

"Nebo za škodu způsobenou odložením projektu nést odpovědnost." V tom asi bude jádro pudla. Když mohu kecat do všeho a nenesu naprosto žádnou odpovědnost... to se to kecá. Pokud by po prohraném sporu příslušný odpůrce musel zaplatit náhradu škody a soudní řízení.... tak by se najdenou setsakramentsky každý kverulant rozmyslel. Do New Yorku připlula loď, z ní vystoupil Ir a šel k nejbližšímu policajtovi. "Máte tu nějakou vládu? No jistě pane... tak berte na vědomí, že já jsem proti." . J.L. end

0 0
možnosti
HR

Pane autore zřejmě jsme si ještě pořád nezvykli, že demokracie není totalita.

0 0
možnosti
PD

Naopak, autor to ví. Zelenou totalitu nebrat!

0 0
možnosti
JR

Před asi deseti lety jsem se nachomýtl k přípravě stavby v režii státu. Bylo pro mne obrovské překvapení, jak špatně byla inženýrská činnost vedena, plná chyb a nedostatků.

Nechci omlouvat "Děti Země", ale při správně vedené přípravě stavby, by jejich obstrukce byly daleko méně účinné. Z jedné strany to je zlomyslnost a z druhé šlendrián.

S omezováním práv občanů vstupovat do procesu schvalování stavby bych byl velmi opatrný. Nakonec může dálnice, nebo úložiště jaderného odpadu být plánováno i ve vaší obci.

Nevím jak je to přesně s napojením dálnice do Polska u Náchodu, ale jsou opravdu aktivisté tou největší žábou na prameni? To že nemáme dálniční spojení do Polska je velká ostuda.

0 0
možnosti
PD

Neomezoval bych práva občanů, kterých se věc týká (a i dálnice někudy povede a úložiště někde bude), ale práva občanů, kterých se věc netýká. Názorné příklady jsou "Děti Země" nebo ještě spíše "Voda z Tetčic". Ryze ideologické nebo vyděračské spolky (nejspíš obojí).

0 0
možnosti
KK

Děti Země do země ! Alespoň metr osmdesát hluboko !

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz