Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DĚTI ZEMĚ: Ostuda tohoto státu

Děti Země opakovaně protestují proti stavbě v podstatě čehokoliv, aniž uvedou důvody. Podobný krok učinily v řízení na stavbu vysokonapěťového vyvedení výkonu z elektrárny Temelín, jehož investorem je státní provozovatel přenosové soustavy ČEPS.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Čím pitomější ti škodiči jsou, tím jsou radikálnější. Proč vůbec máme něco jako blanketní protest?

0 0
možnosti
Foto

Nevyĺévejte vaničku i s dítětem. Blanketní odvolání je zcela legální metoda používaná hlavně v soudnictví. Bez tohoto způsobu odvolání bychom měli mnohem víc nespravedlivě odsouzených.

0 0
možnosti
Foto

Ono by stačilo upravit zákony tak, aby v případě zamítnutí odvolání proti stavebnímu rozhodnutí musel ten, kdo odvolání podal, zaplatit správní poplatek ve výši určitého procenta ceny investice, proti které se odvolal.

0 0
možnosti
PD

Při troše odvahy úřadů a soudu by blanketní protest byl blanketně a promptně zamítnut.

"Děti Země byly sice radikálním uskupením, ale držely si jistou míru respektu. " Přesněji řečeno, pokud někdo protestuje proti všemu, pak se může stát, že se náhodou trefí do situace, kdy je ten protest důvodný. Žádný respekt to nezakládá.

0 0
možnosti
Foto

Blanketní protest je zcela legální způsob odvolání . Nelze ho legálně zamítnout.

Odvolatel ale musí v zákonné lhůtě do 30 dní podat zdůvodnění, jinak je blanketní protest automaticky neplatný.

0 0
možnosti
VK

Děti země jsou typická vyděračská organizace a je podivné že se tím soudy vůbec zabývají.

0 0
možnosti
PD

Zabývat se musí, ale je škoda, že ne stylem "na hrubý pytel hrubá záplata".

0 0
možnosti
JF

"... Děti Země byly sice radikálním uskupením, ale držely si jistou míru respektu. Vystupovaly například proti trasování dálnice D8 přes České středohoří a připojily své protesty a svou autoritu pod analýzy odborníků (skutečných, z Technické univerzity Ostrava a z Geologického úřadu), kteří varovali před stavbou dálnice v úseku Lovosice-Řehlovice s tím, že hrozí sesuv půdy. Varování byla ignorována a půda se opravdu sesula, před 10 lety v červnu 2013. ..."

Budiž Bohu žalováno, že ekologisté vč. Dětí Země nejdříve znemožnili trasování D8 ze západní strany hory Kletečná, kde bylo nutno překonat Oprárenské údolí, t.j. trasu přímější, a donutili investora k volbě druhé východní trasy oklikou přes suťové svahy Kletečné, kde opravdu došlo na varování odborníků, protože se zřejmě z rozpočtových, tj. politických důvodů, šetřilo na nezbytných nákladech. Škoda, že jsem si kdysi nestáhl video z obce Bílinka, která těmi odklady trpěla, kterou již tenkrát nechvalně známý pan Patrik kdysi v době odkladů procházel, a místní mu nabízeli rozbití úst.

0 0
možnosti
JF

Oprava :-( - Opárenské údolí ... :-)

0 0
možnosti
JV

Je-li to tak, že demokratické procedury (zákony) umožňují někomu, jako údajně Dětem Země, společnosti škodit, pak je na vládě, jako na někom, kdo státu vládne, předložit Parlamentu návrh na změnu zákona.

Parlament věc posoudí a návrh zákona schválí nebo odmítne. Proč je kolem toho tolik povyku? Jen si sami děláme ostudu, ne?

0 0
možnosti
FN

Nejde o ochranu přírody, jde o mafiánské vydírání. Jde o předobraz budoucnosti, kde vládnou nevolené neziskovky.

0 0
možnosti
PB

P22e77t97r 40B81u49r94d27a

27. 9. 2023 7:06

Přírodu zachráníme, i kdybychom ji měli naprosto zlikvidovat.

Toť přístup moderních ekoligistů.

0 0
možnosti
ZL

Když už o někom píšete špatně, a že si to Děti Země za tyhle rozkládá zaslouží, tak doporučuji- buďte opatrnější na nesmysly.

Příklepová se k silnici a právní obstrukce fakt nejsou stejná metoda a jediná hlavní trať v okolí sesuvy, o které byste snad mohl psát, je koridor Praha - Drážďany, a ten je několik (tři???) Kilometry a za kopcem a věž problémů jezdí.

0 0
možnosti
IM

I60. 91M57e62n94t15l20í35k

27. 9. 2023 7:35

Panebože, co vlastně chcete sdělit ?

0 0
možnosti
Foto

Tak to vypadá, když jsou na vedoucích místech straničtí kafábři namísto odborníků. V pětikolce je jich příliš mnoho a voličům nezbývá než zírat8-ona to, co si zvolili. Teď už máte;-(co jste chtěli.EUEUEUEU!!

0 0
možnosti
Foto

Ti kteří je volili, nepochopí, o čem píšete.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz