4.7.2024 | Svátek má Prokop


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Novak 2.7.2024 19:48

Kdo jsou ti vysmati Zidi v Britske televizi?

https://www.bitchute.com/video/SrZ7ynZbQexq/

Proc nemluvili zadni cesti ociti svedci krome toho majitele koser restaurace?

Pripomina to 9/11, kdy nam take od zacatku nastrceni svedci vysvetlili, co se stalo.

https://youtu.be/NzhoPpJNiAg?si=9xEyAywYokg4f54L

J. Černý 2.7.2024 16:46

Autorovi v textu chybí prezident Policie Vondrášek, který na první tiskovce prohlásil že vrah z FF zřejmě našel inspiraci v Rusku. Vondráškovi to prostě politický myslí. Zatímco Rakušan stále kličkuje a lže, jak je u něj zvykem,tak policejní ředitel je odstřelován za to, že zodpovídá, za každého pěšáka na ulici.

J. Jurax 2.7.2024 14:18

Hezké a výstižné ... :-)

P. Brich 2.7.2024 14:17

"Kdyby žádali, co by následovalo, vždyť se později ukázalo, že student K. nebyl na záznamu k poznání?"

Zbraně už měl z dřívějška připraveny na WC nebo je nesl sebou? To by snad bylo na záznamu vidět:-)

V. Němec 2.7.2024 13:41

Celý ten cirkus kolem Kafky mi připomíná dobový text, týkající se jiného literáta:

"Březino, Březino, tajemný pěvče,

všichni tě vzývají, nikdo tě nečte."

J. Černý 2.7.2024 16:46

R^R^

O. Zuckerová 2.7.2024 20:11

... přestaň s tím básněním, najdi si děvče!

L. Beneš 4.7.2024 13:50

Kdyby ten český Žid nepsal německy, ani pes by po něm neštěkl.

L. Beneš 2.7.2024 11:49

Aston pracuje také jako spisovatel; český jazyk proto jistě zná dobře? Přesto, nemá být v nadpisu "Příspěvek ke Kafkově roku" tvar slova, jímž Kafkovi přivlastňujeme jiný? Kafkův rok - nominativ, bez Kafkova roku - genitiv, ke Kafkovu roku - dativ, atd. Ano, ke Kafkově matce ... tam je ten tvar Kafkově správně! Rok je přece substantivum rodu mužského. Co by na to řekl kvalifikovaný jazykový korektor?

L. Beneš 2.7.2024 12:13

Požádal jsem o stanovisko Ústav pro jazyk český, kde mi bylo sděleno, že sice tvar "ke Kafkovu roku" je správný, tj. kodifikovaný, nicméně lidé prý často nahrazují správný tvar 3. pádu (dativu) nekodifikovaným tvarem pádu šestého (lokál) "ke Kafkově roku", takže se takový tvar také může považovat za správný. Jaká benevolence! Mluvte, jak chcete, pokud budete nesprávný tvar používat dost často, bude považován za správný.

O. Zuckerová 2.7.2024 20:29

Zmršen á pravopis a chybná tvorba věty jsou typické znaky vyjadřování českých sdělovadel. Např. věta tázací je soustavně vytvářena pouhým umístěním otazníku za větu oznamovací, místo aby na prvém místě bylo sloveso (např- Léto bude horké? místo Bude léto horké?). Nebo "výhružný" místo "vyhrůžný"" - předpona "vý" v češtině neexistuje, atd. Nojo, žáci nesmějí být přetěžováni, aby se nám křehká generace nehroutila stresem...:-P

O. Zuckerová 2.7.2024 20:31

Oprava? Zmršený...

F. Navrátil 2.7.2024 8:01

Neustále opakuji, že vyšetřování se nesmí redukovat na pouhý policejní zásah proti šílenému střelci. Důkladně se musí vyšetřit zejména dny a týdny před střelbou a osvětlit celou řadu otázek, na které odmítají Rakušan, Koudelka a Vonášek odpovídat. Od podivných výhrůžek vraha na sociálních sítích (které byly po jeho smrti okamžitě vymazány) až po zmatenou tiskovku bezprostředně po policejním zásahu, kde Rakušan zdůrazňoval ruskou stopu. Policie i BIS mlčí a zatlouká. Není divu, že se proto rozběhly dezinformace o tom, že se jednalo o zpackanou akci bezpečnostních služeb.

R. Langer 2.7.2024 9:47

Zaručeně za to může zase Putin a jeho agenti. Důkazy, jaké svět neviděl, o tom určitě vypovídají naprosto jasně! ;-D

T. Kohout 2.7.2024 11:18

Putin pokryje mnohé. A je to!

Z. Lapil 2.7.2024 11:21

Poučení není nikdy dost, ale z vašeho příspěvku se mi zdá, že máte za možné předem (dny a týdny!?) identifikovat budoucího vraha s takovou mírou jistoty, že ho můžete při vedmi presumpce neviny zavřít aspoň do blázince.

Podle mě to není možné ani principiálně, natož v jakémkoliv konkrétním případě.

V. Němec 2.7.2024 14:17

Jakože pořídit si jen tak arzenál zbraní včetně tlumiče (tlumičů?), zavražděný otec nějakým šéfem (majitelem?) ochranky na letišti...věci, o kterých se už mlčí...To jako nic nebylo?

Z. Lapil 2.7.2024 17:15

Pořidit si arzenál neznamená chystat se k vraždě o moc víc, než pořídit si pět reznickych nožů.

A to, že ten člověk byl podle vyšetřovatelů vrah znamená jediné: šli po něm nezávisle na tom, že mířil do školy. Kdyby mířil do Senátu, šli by po něm "směr Senát".

Jak bylo mnohokrát poznamenáno: TEĎ už je to všem jasný.

Vrátím se k otázce. Netvrdím, že to neznamená nic, ale ptám se: znamená to dost? A jak se pozná, co je dost? Tři flinty si koupit může, čtvrtou už ne? Musí mezi jednotlivými nákupy uplynutí minimální doba? Tři dny? Měsíc? Rok?

Mně taky vadí, co se stalo, jen prosím- nenechte rozhořčení cloumat svým majestátem.

F. Navrátil 2.7.2024 16:19

Řeknu vám to takto. Masový vrah publikoval výhrůžky na sociálních sítích, koupil si za čtvrt milionu zbraní, nechal si zbraň upravit na automatikou střelbu, známá ho nahlásila policii, napsal dopis na rozloučenou, zavraždil několik lidí, odjel na fakultu, ale byl policií hledán v přednáškové místnosti, připravoval se v budově na střelbu a policii stačila negativní odpověď vrátného, střílel studenty jako králíky a v budově se dále vyučovalo, zastřelen byl po odhození zbraně, prezident Pavel si k vysvětlení volá Koudelku a ne policejního prezidenta, na tiskovce Rakušan zdůrazňuje ruskou stopu, internetové výhrůžky jsou po smrti střelce vymazány, Rakušan i policejní prezident lžou a zamlčují fakta, informace jsou prohlášeny za tajné a média koordinovaně zpochybňují zřízení vyšetřovací komise. V současnosti je na 500 občanů vyšetřováno pro dezinformační výroky na sociálních sítích. A najednouesítem tří cenzorních úřadů, Foltýnovy organizace a dobrovolných elfů proklouzně člověk, který vyhrožuje vraždami a podepisuje se rusky?

Z. Lapil 2.7.2024 17:28

Pořád se pram: kolikrát se musíte podepsat ruský, aby vás zavřeli do ťurmy? Kolik zbraní si musíte legálně koupit? Kolik nenavistnych výroku musíte někam napsat? Stačí i jednotlivě nebo musíte splnit aspoň dvě že tři podmínek?

Notabene: zabíjet lidi se nesmí. Jak chcete zakázat něco, co už se nesmí?

Aby nedošlo k omylu: budiž vše vyšetřeno už proto, aby se vědělo, co příště udělat líp, ale dejme si seredny pozor, aby nám strach z naprosto výjimečných případů nerozklepal nohy tak, abychom se báli bez policejního doprovodu i na záchod. Kdyz nic jineho - fakt je každý jednotlivý policajt natolik důvěryhodný, že si ho s sebou vezmu do kabinky?

F. Navrátil 2.7.2024 18:54

K tomu vám neumím dát odpověď, ale udělejte si následující test: Napište na sociální sítě, že chcete vraždit a podepište se rusky. Pak si kupte na čtvrt milionů zbraně. Z vazby nám potom přes advokáta sdělte, jak test policejní bdělosti proběhl.

Z. Lapil 3.7.2024 11:57

To neudělám. Na sociálních sítích nejsem aktivní a zbrojní pás nemám a pořizovat si nehodlám.

Kromě toho mám dojem, že ten test právě proběhl a dotyčný úspěšně dokončil, co si předsevzal.

J. Havelka 2.7.2024 6:27

Tohle má fakt říz. Aston ve vrcholné kondici.

T. Kohout 2.7.2024 11:20

Musel na to sebrat určitou odvahu a zbytky nezávislého myšlení. Takovýto pamflet proti vládě jsem ještě nečetl.