18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

ČSSD: Strana na odstřel

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 23.3.2011 9:27

dilema ČSSD

Mě se na ČSSD nejvíce líbí, jak v parlamentu při kritice vlády bojuje za "vědomostní ekonomiku společnosti" ( tj. práci s vysokou přidanou hodnotou), ale de facto, když se jedná o "zdanění" nebo jiné politikum např.ve "volbách", uchází se jako patron o hlasy těch, kteří tu vysokou hodnotu v práci nedávají.

J. Blažek 23.3.2011 8:58

Stále stejně

Autor stále stejně hloupě, jak když ryba plácá ocasem. Prostě pro plivnutí po ČSSD je všelijaká demagogie dobrá. Co by tedy podle autora měla konkrétně ČSSD dělat? Snad ne kývat na drancování středních vrstev ve prospěch bohatých? A strana, která má podle něj 27% preferencí je podle něj na odstřel - divná logika. A má snad některá strana více procent?

J. Vozábalová 23.3.2011 10:33

Re: Stále stejně

Víte pane, ta procenta nemusejí zas až tak moc znamenat - přízeň davu je vrtkavá a pokud by ČSSD zvítězila v příštích volbách a ukázalo by se, že nemůže zrušit reformy a plnými hrstmi rozdávat, byla by procenta ta tam.

Ono se to bez vládní odpovědnosti slibuje docela snadno - a tím se dostáváme k tomu, co by měla ČSSD dělat, jak zněla Vaše otázka. Odpověď obsahuje článek, k němuž tu vedeme diskusi - samozřejmě nabídnout řešení - pokud možno promyšlenější, lepší, přínosnější, než jaké nabízí současná vláda. No a taky se chovat věrohodně - viz proklamovaný boj proti korupci X velká koalice v Praze - to je ostatně také v článku.

Osobně se domnívám, že strana - kterákoliv - která by přišla s něčím takovým, by se o procenta skutečně bát nemusela.

V. Hošek 23.3.2011 16:13

Re: Stále stejně

Nevím kam to stranické farizejství povede, ale je promne zcela nepřijatelné takové jednání, které očekávám v Německu.

Merkelová zpochybní činnost jaderných elektráren a po volbách je nechá být a pojedou jak před volbami. Přesně tak se chová ČSSD neustále křičí líbivá hesla, neustále něco slibují a kupují si voliče. Např., křičeli že hned jak se dostanou k moci, že zruší hranici věku 63 roků pro odchod do důchodu vládli 8 let, ale toto opatření ani náznakem se nepokusili změnit ve smyslu toho co říkali před volbami. Přitom když to říkali, tak jasně věděli, že tu hranici snížit nemohou. Jak potom může probíhat ve společnosti nějáká smysluplná diskuse na jakékoliv společenské téma, když diskusi hned v úvodu hatí nezodpovědní politici - většina politiků. A navíc žádný politik nemá odvahu říci pravdu a svůj názor.

Zkrátka je to bída.

V. Heidlerová 23.3.2011 18:23

Re: Stále stejně

Nenazývala bych každou kritiku hned plivnutím. Myslím, že v tomto případě jde o docela solidní rozbor situace. Ačkoliv jsem příznivec pravice, velice bych si bývala přála, aby vládla ČSSD, protože by v dnešní situaci nemohla dělat nic jiného než nepopulární kroky stejně jako koaliční vláda. Bylo by krásné vidět, jak se sliby vytrácejí, jak i ČSSD musí činit tvrdé zákroky. A jak by zdůvodňovala, jak je to strana pro obyčejné lidi. Myslím, že ČSSD udělala hroznou chybu, když vydrancovala státní rozpočet v době, kdy se mělo v době konjunktury myslet na snižování dluhu a na budoucnost. Rozdáván plnými hrstmi, hlavně prožrávání, to byla ta nejpodivnější logika. Autor přece nemusí ČSSD radit, na to má tolik "moudrých" stranických hlav, až jim hlavy olézají a dobře vyživené huby mlátí prázdnou slámu. Škoda, že tolik lidé stále ještě věří na sliby, které nemohou být a ani nebudou nikdy splněny.