4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ČESKO: Nejlepší místo pro život?

Česká republika zažívá v posledních letech prudký rozkvět. Je zřejmé, že životní úroveň u nás nebyla nikdy na takové úrovni, jako je dnes. Zajímavé ovšem je, že se rychle stává i jednou z nejlepších na světě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 7.3.2018 6:59

Ty stoly a postele jsme si udělali

z toho mývala. Eště že byl tak velkej a chlupatej, příjemně to hřeje do zad. Vy mývaly nemáte, tak to zkuste s klokanem nebo ropuchou. Uvidíte, jak se vám to bude líbit.

J. Kovaříček 7.3.2018 2:37

Je to složité

Myslím, že lidé v Česku se dnes mají lépe než kdy jindy, i když ne všichni. Stačilo, že se podařilo rozevřít svírající pěst komunistické strany a inciativa i pracovitost mnoha českých lidí udělala zázraky. Politici ovšem nestáli a nestojí za nic, tak jako v mnoha dalších zemích, jde to dobře tedy i bez nich.

Jen bych k rád připodotknul něco k úvodnímu odstavci. Austrálie dnes už není zemí zaslíbenou. Zvítězil tu socialismus fabiánského typu, neomarxisté tu prosazují svá šílenstva, politická korektnost nasazuje lidem náhubky. Životní úroveň už klesá. Počet muslimů se za deset let zdvojnásobil (dnes už jich tu je více než 600 tisíc, stále přibývají) a tvrdě si tu vyžadují respektování svých zvyklostí. Teroristické akce už tu nejsou vzácností stejně jako no go zóny. Jen se o tom nesmí mluvit. Škoda, Austrálie byla svobodnou a báječnou zemí!

Na Novém Zélandě se to také vyvíjí podivným směrem, nemohu ale přesně posoudit, už jsem tam pár let nebyl. Takže snad jen to Švýcarsko anebo Thajsko.

P. Dvořák 7.3.2018 2:35

Re: Jediná vada je

Poradím vám. Přibližně od poloviny roku 2016 jsem přestal sledovat jakékoliv zpravodajství a veškeré diskusní pořady v TV a rozhlasu bez rozlišení stanice. Přestal jsem odebírat předplacený tisk nebo jakýkoliv kupovat. Čtu jen měsíčník z místní radnice úřadu městské části nebo regionu.

Názor na aktuální dění kolem sebe si lze udělat i bez každodenního úředního výplachu duše. Bohužel prostřednictvím koncesionářských poplatků musím platit i za to, co si vůbec nekupuji. Nehorázné.

Počítač nezahazujte. Některé články si zkopíruji a uložím. Je velice zajímavé sledovat, že např. některá varování, za což někomu nadávali v r. 2010, je dnes běžná situace, ale když to někdo jiný znovu napíše aktualizovaně, nadávají mu zase.

J. Babička 7.3.2018 2:10

poznámka

hlad je velkým problémem i v USA.

Konečně jsem pochopil proč Trump staví zed, ahy mu zbídačelí američané neutíkali.

J. Brunner 7.3.2018 1:36

Jediná vada je

že lidé nejsou spokojení dostatečně, hodně často. Za sebe mohu říci, že se i jako důchodce mám vcelku dobře, ale ke spokojenosti bych se dostal, kdybych přestal sledovat ty hrůzy v médiích a zahodil počítač, jen se k tomu nemohu odhodlat.

S. Moc 7.3.2018 1:25

3x?

Zajímalo by mne, jak se dalo zjistit, že majetek domácností se za posledních dvacet let zvýšil 3x. Chápu, že rodina může být třikrát bohatší než byla, ale majetek domácnosti? To ta domácnost má 3x tolik postelí, stolů atd než mývala v minulosti? A kam to všechno poskládala když byty nerostou?

O. Zuckerová 7.3.2018 1:04

Váš optimismus je záviděníhodný.

Patří ovšem k mládí! Dovoluji si ale podotknout, že mantra (pravidelně opakovaná v několikaletých intervalech v nejrůznějších médiích - hlavně LN) o naší "nejméně chudobou ohrožené zemi", kde je údajně chudobou ohrožených jen 10%, je manipulační lež. Především se chudoba měří podle mediánu průměrné mzdy: kdo nedosahuje 40%, je dle mezinárodních - spíše orientačních a velmi hrubých - měřítek ohrožen chudobou. Už samo procento našich důchodců (ca 20-25%)a výše průměrného důchodu naznačuje, že lidí pod touto hranicí bude u nás více. K tomu připočtěme nezaměstnané, invalidy, osamělé matky atd. Za druhé: medián (a jeho kupní síla)je v každé zemi jiný, a tedy "chudoba" znamená v jedné zemi nenajíst se pořádně, v jiné zemi nemít druhé auto, v jedné zemi nejezdit na zahraniční dovolenou, jinde zas nejet na dovolenou nikdy. K tomu přičtěme ceny zdejších nájmů, v poměru k příjmům nehorázné. Báje o naší "zlaté medaili v disciplině chudoby" jsou nesmysly, protože nemůže existovat JEDNOTNÁ přesná METODIKA v porovnání postavení občana států naprosto různě vybavených přírodním bohatstvím, případně handicapovaným polohou apod.