5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

BRUSEL: Tento týden v EU (39)

Brusel navrhuje pozastavení části plateb z unijních fondů Maďarsku. Nástroj pro mimořádné situace na jednotném trhu by v době krizí umožnil zavedení prvků direktivního hospodářství. Mezi státy není shoda na omezení jednomyslnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 27.9.2022 12:38

A Jak Layenka hned vyrukovala s tím bruselským nátěrem "Krajně pravicová " Fašistka ! "Fasces" , Liktorské pruty ve svazku, znaku starého Říma předválečné označení strany Nár. Socialistů Je to tradiční označení a trochu operetní součást partaje v té době . Sociální byl v názvu mnoha stran Evropy !

P. Molík 27.9.2022 12:37

Proboha, proč ještě naši politici poslušně panáčkují před padouchy z vedení EU, aby dostali cukříček v podobě několika miliard ?!? Za tuto cenu chtějí naši politici zničit všechno to, co dělá národ národem a lidi slušnými lidmi. Orbán postupuje bohulibě, ale opatrně. Podle mého názoru by mu slušel radikálnější postup, protože na barbarské a vyděračské počínání Bruselu platí ona příslovečná hrubá záplata. Na egomaniaky ve vedení EU zjevně neplatí ponížený a uhlazený fialovský postoj, nýbrž tvrdá pěst v podobě jasně odmítavých postojů k šíření bruselské zlovůle a k participaci na budování bruselské diktatury. Je nutné odmítnout povinné placení předražených emisních povolenek (jde o sofistikovaný eurohujerský racketeering), je nutné v zájmu přežití odmítnout podvodný projekt Green deal, je nutné okamžitě stáhnout naši elektřinu z lipské burzy atd., což od Fialovy vlády nelze očekávat.

J. Jurax 27.9.2022 12:37

Ano, dobře vychovaní ... maul halten und weiter dienen! EK befiehlt und wir gehorchen! Heil EK!

J. Jurax 27.9.2022 12:23

Ale?

EU je ve válečném stavu? Někdo ji napadl nebo zaútočila sama? Eurotanky se valí vítězně vpřed? Nebo vzad?

Zatím EU "válčí" jen s neposlušným Maďarskem ... a v Itálii a Švédsku lid blbě volil, takže i tyto provincie se nejspíš dostanou na řadu ....

R. Langer 27.9.2022 12:19

... ale vždyť je to úplně stejná bolševická pakáž... ;-)

R. Langer 27.9.2022 12:17

Ano, ty od bolševiků z Brusele slyšíme neustále. :-P

V. Povolný 27.9.2022 12:17

Jojo, mainstream. Hlasujte s mainstreamem, jinak vám to mainstream spočítá. Výchovně pohlavkovat lze Maďary a případně Italy, ale nikoliv Němce. Ti jsou už totiž vychovaní natolik, že můžou sami vychovávat. A pokud se to někomu nelíbí, bude vychován. A může si vybrat. Buď EU nebo putínek. Puťa puťa. A mezi tím nic není, prostě si vyberete jedno nebo druhé. Nelíbí se vám to? Budete vychováni. Matička EU a Německo ví nejlíp, co je pro vás dobré a taky má prostředky, aby to prosadila. Ti, kteří jsou řádně vychovaní, mají jasno v tom, co je pro ně dobré.

R. Langer 27.9.2022 12:16

Abyste se nedivil. Koneckonců, už si troufli několikrát. :-P

Ale možná že je teď už Italové konečně pošlou do prdele.

R. Langer 27.9.2022 12:15

Ano, samozřejmě, podle paragrafu o šíření poplašných zpráv... ;-)

R. Langer 27.9.2022 12:14

Ne, on je absolvent vojenské katedry, jako každý VŠ za totáče, ale evidentně to naši malou hloupoučkou UI hodně bavilo. Tehdy ovšem radostně hřímala proti ussáckým soudruhům, bez R. ;-D

V. Pavelka 27.9.2022 12:13

Vy Zrcek jste takovej zrádce národů Evropy ? Ve prospěch Bruselských úředníků , které nikdo nevolil ! To vám není divné ?A nezkoušejte nějaké Federální tanečky . Přišlo USA a žádné spojenectví nám nepomohlo Že?EU

R. Langer 27.9.2022 12:11

Aha, tak malá hloupoučká UI je taky s Ruskem ve válce... ;-D

J. Jurax 27.9.2022 12:08

Ale kuš ... Orbánek chce fedrovat rusáky stůj co stůj a pro domácí spotřebu to maskuje otcovskou snahou o levné energie; inu, třeba Germáni by fedrovali rádi taky, ale Putin jim zasekl Nordstream1, i když Ukrajinu podporují liknavě a váhavě, a Nordstream2 nejede kvůli politickým komplikacím. Takže jsou přes eunii zásadoví ...

V. Pavelka 27.9.2022 12:05

To si zařídí státy sami,EU na to nepotřebujem , ten potrhlej Babylon !

J. Jurax 27.9.2022 12:02

Výstižné.

A o pondělku ještě stihneme sebrat prémie neposlušným. Pořádek musí být, soudruzi!

F. Zrcek 27.9.2022 12:01

Vítám autorovy pravidelné přehledy z EU.

Podle mého názoru je dosahování jednomyslného souhlasu všech členských států naprosto klíčové pro správné fungování unie. Pokusy ho ob**cat jsou varovné. Jinak jsme opravdu druzí až třetí, ale nemusí k tomu dojít. V podobném postaveni bude totiž dřív nebo později každý členský stát, který nehlasuje s mainstreamem.

Pokus dát výchovný pohlavek maďarům v podstatě vítám. Ale nechci facana pro jejich vnitřní záležitosti, ale kvůli vlezdo**delismu směrem k moskalům. Argument, že chtějí levný plyn, je v momentě, kdy nefunguje ani jeden Nordstream a zatím fungující plynovody přes Ukrajinu jsou permanentně v ohrožení, prostě fraus diabolica, falešná záminka pro voliče. Orbánek chce fedrovat rusáky stůj co stůj a pro domácí spotřebu to maskuje otcovskou snahou o levné energie, které mu technicky nikdo nemůže zaručit.

Myslím, že jestli hodlá pokračovat, měl by být dotlačen k rozhodnutí: buď EU, nebo putínek. Nevím, proč EU plýtvá prostředky členských států na podporu zrádců. Taky by to byla výchovná lekce pro talijány, kde leží červená hranice v době, kdy kremlýn hrozí atomovkou.

D. Laurencikova 27.9.2022 12:01

Nerika se absolventum vojenskych skol "zelene mozky"?

D. Laurencikova 27.9.2022 11:59

Putin nevalci s EU, ale s Ukrajinou - v rezii USA. Ukrajina zatim v EU neni, pane Divis! Pokud se EU dobrovolne do valky zapojuje a stava se tak valecnou partaji, nese si za to sama zodpovednost.

V. Kuhaj 27.9.2022 11:56

Není to jen buď-anebo. Nejde o to odejít z EU nebo poslouchat. Já EU opouštět nechci, já chci, aby se chovala jinak. Jakým právem jsou současné postuláty Evropské komise vyhlašovány jako společenská paradigmata, o kterých se nediskutuje?! Demokracie je od toho demokracií, aby se diskutovalo o všem, včetně ideologie. Jenže ta je z jakýchkoli diskusí vyňata. Takhle to prostě bude, a basta! To snad v pořádku není!

V. Pavelka 27.9.2022 11:56

Žádná Válka není ,Pivoda ,lžete a trestuhodně!

D. Laurencikova 27.9.2022 11:55

R^R^R^

V. Pavelka 27.9.2022 11:53

Petr Pavel, další Bruselem zpracovaná loutka na Prezidenta[>-]

D. Laurencikova 27.9.2022 11:51

Do EU-voleb se slo s Manfredem Weberem, ne s Ursulou v. d. Leyen. Tu nevolil vubec nikdo! Ta prece ani nekandidovala. Weber vyhral volby, toho ale odsunuli a misto neho navrhla Merkelova svoji kamaradku Ursulu. Macron to schvalil, protoze Merkelova za to souhlasila s Christine la Garde do cela Evropske centralni banky, misto nemeckeho odbornika, Jense Weidemanna, ktery by se staral o rozumnou financni politiku, coz bylo nezadouci. Zkratka, byla to intrika a podvod na volicich.

Ursula v. d. Leyen mela zrovna v Nemecku problemy kvuli stamilionum Eur za poradenske firmy, ktere vyhazela, kdyz byla ministryni obrany. Za to povysila na sefku evropske komise.... Ted vymysli sankce proti demokraticky zvolenym politikum, kteri jsou stokrat legitimnejsi nez ona. Neni to uzasne?

V. Pavelka 27.9.2022 11:47

Zkuste se takto zeptat někde na náměstí Valenta !

V. Pavelka 27.9.2022 11:44

O Jaké válce mluvíte Pivoda on někdo vyhlásil válku !Vy jste vyhlásil Rusku válku !Z domýšlivé a nebezpečné hrušky dolů vy hnido ! Válku chce jenom USA , protože na ni vydělává , ničí Evropskou konkurenci a Prodává zbraně takovým užitečným idiotům jako vy . Navíc je schovaná za Atlantikem ! Nebo vás platí , vy jste tak hloupej že tu práci pro ně odvedete zadarmo na konflikt používá cizí vojáky !A ještě si vybrakujem úspory na předražené energie ! Viděl svět tak koncenrované darebáctví pohromadě !

R. Langer 27.9.2022 11:42

Orbán totiž EU ukazuje cestu poslední záchrany. Ale když ho EU dostatečně na*ere, tak uvidíte, jak to bude lítat, soudruzi! ;-D

D. Laurencikova 27.9.2022 11:33

Zelensky je vynikajici herec. Momentalne tancuji vsichni podle jeho pistalky, i kdyz scenar pisou za Atlantikem. Podle svycarskych novin "Weltwoche" pozaduje Zelensky rakety stredniho doletu proti Rusku a nevylucuje "omezenou jadernou valku". Zelensky chce cely svet zatahnout do valky, to chtel ostatne hned od zacatku!

Ś. Svobodová 27.9.2022 11:32

Překlad: v pondělí zajistíme státu právo nařizovat podnikům komu budou dodávat, v úterý olízneme řiťku Říši, ve středu si hrábneme do kapes daňových poplatníků pro 4 miliardy, ve čtvrtek doporučíme umělcům propagovat zelenou ideologii a v pátek rozdáme medaile nejlepším pracovníkům. Co mi to jen připomíná???

V. Pavelka 27.9.2022 11:28

Na to aby dosazená úředníce z neziskovek ? Vyhrožovala mnohokrát volené a Premiérce Itálie,není už ani drzost ale vyšinutí ! Nebo si píchá ?To je možná ten důvod proč chodí pořád v kalhotách a fráčku z dlouhými rukavy ?!EU Přestante je poslouchat Ignorujte Brusel ? Jen nás ponižují a ničí !!Jaké ještě potřebujem důkazy ...

D. Laurencikova 27.9.2022 11:27

Protoze Orbanova cesta je REFORMA EU. Orban je demokrat a Evropan. Orban se od evropskych norem, zakonu a krestanskych hodnot nevzdalil. EU ano!