21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

BRDY: Bublina splaskla

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 16.9.2009 23:51

Re: A co má...

Hm, voni chytrej, a nepřijde Vám, že Praha je terč sama o sobě dostatečný? Zvlášť když nebude čím detekovat a ničit ty rachejtel? ;-D

Pochybující 16.9.2009 23:42

Poslední slovo o radaru

Radar v Brdech by byl neúčinný. Shodl se na tom společný tým amerických a ruských expertů. Novinka? Ale vůbec ne! Stará známá věc. V Česku již minimálně od ledna 2008. A znovu potvrzena v listopadu téhož roku. Kým? Těmi samými pány, které dnes některá media objevila poprvé – Phillipem Coylem, bývalým náměstkem ministra obrany USA a ředitelem části Pentagonu a Profesorem Theodorem Postolem z MIT (Massachusetts Institute of Technology.)

V květnu t.r. tito pánové navštívili Prahu. Z členů tehdejší vlády se uvolil sejít s Phillipem Coylem pouze ministr s největším rozhledem - Karel Schwarzenberg. Ani jeho rozhled však nestačil k akceptování jednoduchých pravd – že v USA stále platí kvalitativní kritéria podmiňující další vývoj a nasazení systému a mezi těmi kriterii hraje funkčnost systému prim. Kriteria mají formu Národní bezpečnostní direktivy č. 172 z r. 1985. A že tedy kdokoli, kdo přijde po Bushovi si již nedovolí americký národ oklamat.

Kromě vedení ČSSD a některými zelenými se s Coylem sešel ještě jeden muž s rozhledem – pozdější kandidát na presidenta Profesor Švejnar. Zbytek vlády nás mohl ušetřit následné blamáže kvůli svému chování malých spratků. Nemajíce argumenty proti tvrdým faktům, došlo na národní sport – znevěrohodnit posla špatných zpráv. A tak jsme si vyslechli od ministra Vondry a dalších slova o tom, že Coyle již není dlouho v administrativě a nezná nejnovější posun ve vývoji systému. Možná, že pro české politiky je platnost i fyzikálních zákonů omezena na čtyřleté volební období. U normálních lidí naštěstí ne.

Pochybující 16.9.2009 23:28

P.S.: Rozvoj regionu

... lze zajistit i jinak, než výstavbou vojenských zařízení.

Radaristé, pochopte, jste-li schopni chápat, že Američané hájí především (zde:  = pouze) svoje zájmy.  A ty leží v současné době někde jinde, než v Brdech.

Pochybující 16.9.2009 23:24

Bude konec lhaní radaristů

Na jedné veřejné diskusi o umístění americké radarové základny v ČR, bylo možné slyšet, jak na základě takové objektivity polemizuje mluvčí Ministerstva obrany s odpůrci radaru. Nejprve všechny zúčastněné vyzval k racionální, vyvážené diskusi: „musíme se zbavit svých ideologických klišé a pokusit se o věcné řešení zahraničně politických problémů.“ Potom vystoupil zástupce hnutí Ne základnám, který předložil celou řadu precizních argumentů, opírajících se i o názory významných amerických odborníků na danou problematiku, z nichž jasně vyplývalo, že celý podnik je mírně řečeno pochybný: radar na našem území nezvyšuje naši bezpečnost, ale naopak; celé zařízení nesplňuje příslušné technické parametry, takže by stejně nemohlo sloužit uváděným cílům. Mluvčí ministerstva obrany se ihned přihlásil o slovo a řekl, že tyto argumenty jsou ideologicky předpojaté a že on je odmítá v zájmu objektivity. Jeho reakce byla typickým příkladem běžného ideologického triku.

HOBBO 16.9.2009 21:06

Re: S pisni...

Uzitecny pro region byl radar vasnosto, IF YOU KNOW WHAT I MEAN soudruhu!

hunebelle 16.9.2009 19:09

Re: A co má...

Neurážej nikoho ,křupane a prohlédmi si vercajk v rozkroku.

Martin 16.9.2009 18:13

A co má...

být,snad si někdo nemyslel,že se kvůli nějakému radaru znepřátelí dvě velmoci.Rozpotat novou studenou válku pro takovou pitomost,jako je radar ? Našim zabedněncům se divím,první terč při konfliktu je radar a oni by si ho nechali postavit pár kilometrů od Prahy,to může odsouhlasit jen šílenec z ODS a ten šišlavej rakušák.

Vlad 16.9.2009 17:42

Tak to bývá, paní Králová

Neny radar, neny penis. :-)

Pochybující 16.9.2009 17:00

Re: S pisni...

A Vondra & Parkanová & ... jim seženou těch vyhozených 160 mil. Kč, tentokrátr na něco užitečného pro region.

Pochybující 16.9.2009 16:58

Re: Chudáci radaristé

... sebrali jim hračku!

HOBBO 16.9.2009 16:51

S pisni...

vyhrnem si rukavy muzou jit brdsti starostove prikladem a dokazat tak svetu v akci "Z" jaci sou oni vlastenci.a at si jeste prizvou toho vymasteneho Tamase, a ruku v ruce neco predvedou. Ne jenom vyrvavat na demonstracich.

sigenius 16.9.2009 15:56

Re: Radar nikdo nechce, ale s penezma za nej se pocita... pokrytectvi

V dané chvíli je úplně jedno, co slíbil Myrda. Jednak slib plnit nemůže, není ve vládě, jednak chtě-nechtě pominul důvod daru. Proto by bylo nemorální chtít tento dar přijmout, jak by k tomu přišly ostatní obce, kdyby vyvolení dostávali dary pro ni za nic? Přesto mají dotyčné obce stále možnost obracet se ...na Jyrku.

sigenius+ 16.9.2009 15:50

Re: Radar nikdo nechce, ale s penezma za nej se pocita... pokrytectvi

Andy 16.9.2009 14:15

Brdští prudili, řvali, žalovali ve světě, paktovali se s extrémní levicí

demonstrovali, hladovkovali, brečeli o okupaci, tak co by dnes chtěli?

Jak říkal Kryl - nasrat, jo nasrat. ;-P

nup 16.9.2009 14:04

Re: Radar nikdo nechce, ale s penezma za nej se pocita... pokrytectvi

Soudruh rotný Myrda slíbil obcím peníze bez ohledu na to, zda základna nakonec bude nebo ne. Ovšem - jak ODS plní sliby si mohli dotyční starostové domyslet, příkladů z historie měli dost.

Kuchl 16.9.2009 13:59

Chudáci antiradaristé

jak k tomu přijdou , sebrali jim hračku . Jaký "rádobyproblém" se bude ČSSDKSČ hodit příště k oblbování lidí ?

jirka.s. 16.9.2009 13:46

Re: Radare náš, jenž jsi na nebesích

Nu, hlavní je, že doc. Chocholoušek nepochybuje o tobě!!!  ;-P

Pochybující 16.9.2009 13:10

Radare náš, jenž jsi na nebesích

Pokud hrozí nebezpečí z Íránu, patří radar do Turecka, a ne do Brd. Z Ruska, které má více než 10x nižší vojenský rozpočet než USA, ždáné nebezpečí nehrozí.

Peníze na rozvoj Brd mohly být ušetřeny z peněz zbytečně vyhozených za nesmyslnou propagaci radaru. Stálo to prý jen 160 miliónů Kč. Tak ať to zaplatí Parkanová s Vondrou, Vyčítalem, nejmoudřejším dramatikem a spol. Můžou si přitom dál vesele zpívat, když na to mají. Obama a jeho boys and girls to asi platit nebudou.

Marat 16.9.2009 13:10

Re: co bude s

A tu pochvalu udělili těm oslum tak nějak civilně nesoudružský, ani u toho nezařvali: POZOR !

Květoslav 16.9.2009 13:10

Re: takzvaný rozvoj

Skvělé řešení. Takže obce tvořené směsí důchodců, nezaměstnaných a z ruky do úst žijících zemědělců, odkud se dojíždí do školy autobusem jezdícím jednou za dvě hodiny jsou vývoj dětí ideální. Skvělé. Co z těch dětí má vyrůst, prosím?

A s tím stěhováním je to taky dobrý nápad. Nelíbí se ti, že nemáte školu? Přestěhuj se. Nemáte silnice? Přestěhuj se. Chybí vodovod? Přestěhuj se. Tak jste to myslel?

Marat 16.9.2009 13:04

Re: Bolševickým grázlům z Podbrdska ani korunu

Většina z vás po tom touží. Tak proč né?  Jen ať si na vás Putin pochutná.

Marat 16.9.2009 13:00

Myli by si vzpomenout na své zkušenosti z minula.

Nechť všichni občané se svými starosty v oblasi Brd si vzpomenou na úspěšné akce za sociaiismu a můžou své obce a jejích okolí  zmodernizovat a vše vylepšít národními směnami, akcemi Z a sobotními a nedělními brigády zdarma. Jsou to přece uvědomělí soudruzi a měli by pro takové akce mít pochopení, ba přímo nadšené pochopení. Tak čest prácí soudruzi.

Sid 16.9.2009 11:49

Re: Já si myslím,že ten Topolánkův slib ...

Pokud by tam radar postavili a penize nedostali, pak by to byl problem. Ale radar odmitli a tak nedostanou ani penize. Problem nevznikl.

Myslim, ze by penize mohli poskytnout rusaci,  protoze ti podporili nepostaveni radaru...

Leoš Motl 16.9.2009 11:41

je technická

starosta Spáleného Poříčí je Pavel Čížek, né Václav .. mimo jiné fajn vzdělanej a rozumnej chlap

Hukan 16.9.2009 11:24

Radar nikdo nechce, ale s penezma za nej se pocita... pokrytectvi

tady mate penize aby vam nevadil radar .. super penize berem ale radar stejne odmitame...

nebo jako cssd - splaca o radaru smlouvu a pak postavi volebni kampan na jeho nepostaveni...

no ale aspon sklaplo vsem tem zubatejm a hladovkarum, kteri si na odmitani radaru postavili karieru a ted jiny tema ke svejm 10 minutam slavy nemaji...

jirka.s. 16.9.2009 11:23

Potíže s pochopením

Nedivte se, že v tom má soudruh neoral bordel, když sám velký don Číčo to taky zrovna nepobral !!! ;-D ;-D ;-D 

ok 16.9.2009 11:20

Re: takzvaný rozvoj

Buď jste rád, že děti žijí v přírodě, v kvalitním čistém prostředí, bez kriminality a se stabilními mezilidskými vztahy (takové prostředí je dobrý základ i pro nadané děti, umožňuje nerušenou koncentraci), nebo se přestěhujte jinam.

Květoslav 16.9.2009 11:10

Re: takzvaný rozvoj

Jasně, když tam jedeš na rekreaci, jsi za zaostalost regionu rád, ale pokud tam máš bydlet, uživit rodinu a děti vodit do školy, vidíš situaci úplně jinak.

R.J. 16.9.2009 10:49

Re: co bude s

Od rusosovětského "umělce" Zubova. ;-D

R.J. 16.9.2009 10:43

Re: Já si myslím,že ten Topolánkův slib ...

Soudruhu, ne/ser, kolikrát jsme Ti se soudruhem Falmrem  na školení říkali, že máš vždy ještě nějak "zamontovat" do příspěvku "Vrahy z Wólstrýtu" , "mrzkej dolar", "imperialistické jidáše" a vyzdvihnout úspěchy budování socialismu. Tak si to pamatuj soudruhu, již Ti to říkat dále nebudeme a nahradíme Tě jiným, uvědomělejším soudruhem. Když si nevážíš dobře placené práce agitátora.