27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

BILANCE: Třicet let se Zemanem

Období kostkovaného saka a stylu něco mezi sňatkovým podvodníkem a lázeňským švihákem bral málokdo vážně. To až právě devátého února 1993 do toho pořádně šlápnul. Přestal si hrát na individualistického liberála a našel v sobě sociálního demokrata.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 12.2.2023 13:00

Kontejnerové lodě , na zpáteční cestě by jich mohly odvézt tisíce !Nějakej Bakšiš na cestu a bylo by to!

V. Pavelka 12.2.2023 12:55

Buranští novináři , z Bakal, stánu , na Zemanovi trénují žlučovinu !

V. Pavelka 12.2.2023 12:43

Co to je za imbecily v tom Německu ? Farmaceutický průmysl jim zničil pud sebezáchovy ?EU

J. Majzlík 12.2.2023 11:25

Je možno snadno dohledat, proti které oposici naše media, odkazem starého špatného Goebbelse vvškolená, vždy neomylně ty cílené štvavé kampaně pořádala. Nepřekvapivým výsledkem jejich dlouholeté práce je destabilizovaný systém, pokles ekonomiky a t. d.

Nelze pouze konstatovat daný stav, je nutno sledovat zpětnou stopu a dostat se k původu našich těžkostí. Beze sporu jednou z příčin našeho sešupu je, obrazně řečeno, vyčerpání setrvačné síly společnosti, nabyté v dobách První republiky a Rakousko-Uherska.

D. Laurencikova 12.2.2023 9:22

Ja popisuju stav pani Rybnicke. Vubec ji ho nevycitam. A v tom, co pisete o sobe a o ni vidim rozdil. Pani Rybnicka ma ten problem, ze nepouziva vlastni mozek, ne ze se po seznameni s fakty a dukladne uvaze prikloni k tomu nebo onomu nazoru. Ona si to udela pohodlnym a prevezme nazor od druheho (Ch. Knobloch, A. Merkel a jiste by se jich naslo vic), aniz by vedela a namahala se zjistit, jestli ten druhy neplaca naproste nesmysly. To pak vlastne ani neni vira, to je obycejna hloupost.

D. Laurencikova 12.2.2023 9:16

Neni zcela bez zajimavosti, ze kdyz se podivam na platy a privilegia ceskych politiku, tak i tady uz jste Zapad dohnali a predehnali, stejne tak jako v cenach potravin a spotrebniho zbozi a ve stvavych kampanich medii proti opozici. To posledni je vubec unikum. Za nektera nase media by se nestydel ani Goebbels.

J. Majzlík 12.2.2023 0:53

Přešlapů M. Zemana by bylo možno nalézt po nahlédnutí do dobových materiálů celou řadu. Jako občan běžného střihu si mohu vybavit, že těsně před dohodou o rozdělení ČSFR vznesl nejapný návrh o revizi téměř hotového jednání mezi oběma stranami. Dále se zcela mylně obrátil o pomoc na Bramberské. Jeho dohoda s p. Altnerem, také majstrštyk. Slib svým věrným, že budou mít stranické legitimace vkusně vázáné v kůžích členů ODS. Neobhajoval smysl paktu s ODS, ačkoliv to byla jeho strana, která z toho s převahou těžila. Obsadil Lány, věc předtím nevídaná a nepředstavitelná.

Nemá smysl pokračovat. Prostě využíval svých osobních kvalit způsobem, který, bilančně hodnoceno příliš nepřispěl ani jemu a ani občanům státu.

Souhlasím s Vámi v hodnocení sestupné kvality našich zastupitelů. Když se tady na našem relativně malém hřišti hraje třicet let systémem "každý s každým" vybíjená, mohou při ní odcházet i kvalitní hráči a zvláště ti, kdož ctí pravidla zápasu. Není pro nikoho útěchou, že se to hatí po celé Evropě.

H. Lukešová 11.2.2023 21:26

Je to víra paní Rybnické a proti víře se bojovat nedá. Tak jak pan Mařák věří ve stejnost islámu s křesťanstvím a provolává slávu "matičky národů EU dobrotivé", tak jak kdysi lidé provolávali slávu Sovětskému svazu, tak na druhé straně paní Rybnická věří v zázračné schopnosti paní Angely, která vše zvládne, a nerada poslouchá, respektive čte, její kritiku.

Nevím, jestli mám právo jim to vůbec vyčítat, já mám také svou víru a své postoje, miluji Izrael, židovsko-křesťanské tradice, tradice vlasti, rodiny, miluji i naší zemi, svou vesnici a svůj domov. Věřím, že existují pouze dvě pohlaví, a nechci u nás islám.

D. Laurencikova 11.2.2023 21:14

Jeste k te pani Rybnicke se vratim. Jeji duvera v Angelu Merkelovou, ktera slibila, ze to "Nemecko a Evropa vse zvladnou", mi pripomina citat z Bible, presneji apel z evangelia svateho Matouse, aby si lide nedelali zadne starosti, protoze "ptackove take neseji a nesklizeji obili do sypek, ale nebesky Otec je zivi". Pani Rybnicka ma proste pevnou viru v bozske schopnosti pani Angely, ktera vsechno zaridi, o vsechno se postara, jak to asi udela, o tom pani Rybnicka nepremysli....Stastna to zena!

H. Lukešová 11.2.2023 20:14

No právě já takový venkov už neznám, alespoň v mé vesnici nikdo krávy nemá, v sousedních vískach také ne. To je predsudek některých liberálů z měst. Občas vidím některé lidi jet na koni, ale jenom zřídka.

D. Laurencikova 11.2.2023 20:03

Ja bych ty "velkomestske liberaly" povinne nahnala na venkov, dala kazdemu vidle do ruky a nechala je tak dlouho hazet hnuj, az je ta nafoukanost prejde! Pokud tedy vubec jeste nekde existuje takovy venkov, kde je mozne hazet hnuj vidlemi. ;-) Bavorsky venkov je spis vystava, nez "Kuhdorf".

H. Lukešová 11.2.2023 19:58

Děkuji, paní Laurenčíková. To se stejně divím, že se mezi socialisty někdo jako Sarrazin našel...

Jo, ještě se mi vybavuje událost, že se někteří němečtí levicoví politici (?) zasadili, aby byla odstraněna z muzea historie pojednávajícího o dějinách nacismu fotku Hitlera s muftím Hajj Aminem Al- Husseinim, jak spolu spokojeně sedí. To totiž narušuje obraz o hodných nevinných tzv. Palestincích.

Strana AfD je v Německu jediná strana zdravého rozumu, a jak píšete, proto nejvíce pronásledovaná. A jak o ní média lžou.

D. Laurencikova 11.2.2023 19:51

No, jak uz jsem rekla, pani Lukesova. Na nase media by mohl byt hrdy i Josef Goebbels.

H. Lukešová 11.2.2023 19:49

Tak pana generála Pavla média líčí jako "napraveného komunistu", který si svůj hřích z mládí (tj. členství v KSČ) "odpracoval", "vykoupil se" svou službou v NATO a stal se hlavním představitel pro-západního demokratického směřování naši země.

Zatímco Babiš byl také komunista, estébák, co svých hříchů nelituje, populista, zloděj, darebák, co "sosá" volební elektorát "nácků" z SPD... , komoušů, socanů a všeliké "verbeže"...

Hlavně pan Šafr byl, je a zajisté bude z Babiše velmi hysterický, naštěstí pro venkovany, zvolili také "správně", tj. pana generála, jinak by to venkovu nedaroval. A dokonce se ve svém plátku venkovanům "upřímně" omluvil. A to někteří velkoměstští liberálové před tím psali o venkovanech jako o vidlácích, špindírách, kteří si mažou na chléb hnůj... No to víte sama, paní Laurenčíková.

D. Laurencikova 11.2.2023 19:46

Spis jako pijavice, pane Cerny.

D. Laurencikova 11.2.2023 19:45

Mate skutecne prehled, pani Lukesova. Socialisti se ho snazili vyloucit snad 10 let, nez se jim to konecne povedlo. Myslim ze az po napsani knihy "Feindliche Übernahme", kde popsal, jak islam brani pokroku a ohrozuje spolecnost a vubec toto "nabozenstvi" a jeho Koran velmi analyticky rozebral. Je to velmi zajimave cteni. Ja mam Sarrazinovy knizky skoro vsechny. Neni to nez podrobna fakta, statistiky, zase fakta, cisla, citaty, logicke uvahy a shrnuti - nic co neni pravda, vsechno akribicky dolozene a hlavne, zadne stvani nebo nejake dehonestace. Proste naha realita! Klobouk dolu pred Sarrazinem. Takhle precizne myslici clovek, ktery se odvazi na tato temate je dnes v etablovanych stranach NO GO!

D. Laurencikova 11.2.2023 19:34

Presne tak pani Lukesova. Obzvlast, co na Hrade bude sedet vojak, ktery sam nema zadny rozhled a neumi nez prevlekat kabat a vykonavat rozkazy.

V. Čermák 11.2.2023 19:13

No ale v té době nic převratného od uprchlíků nehrozilo...

V. Čermák 11.2.2023 19:11

Velmi dobrý a realistický článek. Zeman odchází, ale jeho zavilí nepřátelé na něm budou nalepeni stále, jako siamská dvojčata...;-D

H. Lukešová 11.2.2023 15:59

No jo, u nás Okamuru také volí kolem 12%, zbytek volí pro-vládní strany. Takže máte vlastně pravdu. To multikulti, islám, gender, vítačství u nás také postupně zakořeňuje a jistě zakoření hlouběji. Holt neomarxistický pochod institucemi je na pochodu i u nás, ne jen v USA a v západní Evropě, kde již proběhl.

H. Lukešová 11.2.2023 15:57

No kdyby se CDU očistila od vlivu Merkel a vrátila se zpátky doprava, a vytvořila by koalici s AfD, jó to by skutečně nastaly zlaté časy pro Německo a celou Evropu, jenže to se asi nestane. Tak jak u nás je Okamurova SPD strana prašivá, tak v Německu má AfD pověst páriů...

Vemte si, jak socani vyšilovali s Tilo Sarazinem, když mluvil kriticky o islámu, vyloučili ho, pokud vím.

H. Lukešová 11.2.2023 15:52

Ano, já to vím, paní Lurenčíková. To byl Stalinův trik, který se tak chytil, že neustále tvrdil lež, že je nacismus pravicové hnutí, a ono je také levicové.

D. Laurencikova 11.2.2023 15:36

No bude to zajimave. V CDU uz se pomalu ozyvaji kriticke hlasy, lide, ktere by chteli skoncit s kurzem Merkelove, ale ti se zatim neprosadi. Naslednik Merkelove, Friedrich Merz, ta "konzervativni" nadeje, zklamal na cele care! Staci, aby na nej nekdo houknul a uz se svali a koriguje se! Je to smutne, je to ubohe! Lidem primym, kompetentnim, odvaznym jako je napr Hans-Georg Maaßen hrozi vyloucenim ze strany... Na jedne strane se divim, ze nejdou sami, na strane druhe chapu, ze jim to nesedi. Oni se nezmenili, oni zastavaji pozice, ktere jeste za Kohla byly standard. CDU se zmenila, at jde ona!

D. Laurencikova 11.2.2023 15:29

Pani Lukesova, Hitler to bylo take levicactvo - nic noveho pod sluncem. Naciste byli narodni socialiste, dnesni levice jsou mezinarodni socialiste. Tecka. Je to vlastne uzasny historicky vykon, ze se svetove levici podarilo nacisty preramovat na pravici!

D. Laurencikova 11.2.2023 15:26

Je jich ca. 10 - 15% v soucasnosti. Ne "minimalne".

D. Laurencikova 11.2.2023 15:25

V Nemecku je take spousta lidi, kteri to vidi jinak. Je to napr. jadro volicu AfD, to jsou ti, kteri maji svuj rozum a budou volit AfD bez ohledu na to, co hnusneho o ni Charlotte Knobloch a politicka konkurence, nebo media reknou. Je jich minimalne 10 - 15 %.

Lidi jsou zbabeli, prizpusobivi, manipulovatelni...., to neni v Cechach jinak. Vzdyt 58% volicu volilo byvaleho komunistickeho rozvedcika, zatimco slusny, nezkompromitovany clovek absolutne propadl. A ted nemyslim Babise, ale pana Bastu. Jak to, ze se nezvedla poradna vlna odporu proti te propagande, ktera vynesla jednoho do nebe a druheho proklela do horoucich pekel. Ucitele maji ucit deti samostatne myslet, sdelovaci prostredky maji INFORMOVAT, nikoliv delat job Josefa Goebbelse! Nalada v teto ceske zemi neni o mnoho lepsi, nez v Nemecku - to me skutecne prekvapilo, pani Lukesova.

H. Lukešová 11.2.2023 14:40

Já také ne. Já vím, že zevšeobecňování je špatné, ale mně přijdou Němci jako stádní národ. Nejprve milují Hitlera až za hrob, mnohé německé děti ho milovaly za něj umíraly, a nyní se zblbnou pro Angelu Merkel, levičáctví a islám.

Nacismus nahradil v duších Němců islám a levičáctví, ne-li ultralevice. Komplexy z nacismu si nahrazují levičáctvím, vítačstvím a islámem. Já věřím tomu, že současní Němci litují nacismu, Hitlera a holocaustu, to jste mi vysvětlovala mnohokrát, ale na druhé straně podporují palestinské teroristy a příliv antisemitských muslimů a tím Židům opět škodí, jak těm izraelským, tak těm německým.

D. Laurencikova 11.2.2023 14:31

Pani Rybnicka nemysli vlastni hlavou. Jednou za ni mysli Charlotte Knobloch, podruhe Angela Merkel. Jak na to prisla, ze A. Merkel jeste neco zvladne? Ta si sedi v prostorach na fajnove berlinske adrese: Unter den Linden71, kde sveho casu uradovala Margot Honecker. Ma k dispozici 9 spolupracovniku, sofera a bodyguardy, vsichni s platem kolem 10 tisic Eur mesicne - jak si danovy poplatnik zaslouzi. Merkelova pobira mesicne ca. 15 tisic Eur. Co k tomu jeste vsechno prijde, nevim. Ted uz bude jenom jezdit po svete a sbirat ceny.

To je vysluzka za to, ze poskodila Nemecko nejvic od druhe svetove valky. Merkelove je Nemecko totiz uplne jedno, ona i nemeckou vlajecku brala stitive do dvou prstu a hazela ji do kouta. Delala politiku pro vsechny mozne, jen ne pro Nemce. Obzvlast od te doby, co vyslo najevo, ze ji "pratele a spojenci" z USA odposolouchavaji telefon! (Selma, kdo si u toho ted neco mysli ;-))

Dluzno rict, ze spousta lidi, stejne jako pani Rybnicka, k ni az do konce melo duveru a kdyby jeste jednou kandidovala, mozna ze by ji dokonce uz po pate zvolili.... Tomu ja nemusim rozumet.

H. Lukešová 11.2.2023 13:23

Takže Německo situaci nezvládne a stane se z něj Germanistán, protože cokoliv mimo kurz, který nastolila A.Merkel je považováno za rasistické a nacistické. Ale proti gustu, žádný dišputát. A k nástroji teroru slouží jednotky komunistických bojovníků Antify.

D. Laurencikova 11.2.2023 12:54

Tak pani Rybnickou trochu doplnim: Nemecko tuto situaci zvladne jedine tenkrat, kdyz zcela opusti kurz Angely Merkelove.... a bude to velice tezke. A hlavne, zatim to na zmenu kurzu Gott weiß nevypada!

Vy sama mate, pres Vase mladi, rozumu dost a prehled take mate, prestoze nezijete v Nemecku. O pani Rybnicke bych ja osobne rekla pravy opak.