2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

BIG BEN: Demokracii deptá politikokracie

Že demokracie má na kahánku, zjišťuje už i český prezident, dlouho před ostatními evropskými politiky, ale s velkým zpožděním za každým běžným evropským občanem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 19.4.2012 0:39

Prezident a demokracie,

jak vtipné ... . :-)

Možná by mu měl někdo vysvětlit, že kleptokracie a demokracie nejsou jedno a totéž ... . :-)

J. Mrázek 19.4.2012 11:47

Ve svém životě máte vše jednoduché.

Blahopřeji. Volně podle Bible : nevědomost hříchu nečiní a blahoslavení jsou lidé ducha prostého...

Š. Hašek 18.4.2012 15:37

Demokracii deptá mediokracie.

Od pana Kurase mám několik knih, a vždy to bylo příjemné čtení.

Zde  mám naprosto odlišný názor.

Dnešní "prestižní deníky" v ČR a "veřejnoprávní" (už ten termín!!!!) TV neobráží strohá fakta života/politiky. Jsou to komerční/reklamní/emocionální výkřiky redaktorů, nic ve  zlém, hlavně redaktorek, které s běžným životem a důležitou politikou mají tak spojitost na  28.365487 %.

Toť můj názor.

Demokracii nezachrání novináří ani naštvaný lid na náměstí.  Je to průšvih samostatných plátců daní versus "obyčejný/Paroubkův/Babišův lid"! Samostatní plátci daní/občané jsou na tom hůře. Lidu a lid korumpujících politiků je již více. A Brusel k tomu.

Š. Hašek 18.4.2012 15:22

Demokracii deptá (mj) mediokracie.

P. Rajman 18.4.2012 12:22

Dvě tváře demokracie

to je volní - jak napovídá sám název - vyjádřený ve volbách. A mandatorní vyjádřený omezenou delkou mandátu kteréhokoliv politika. Václav Klaus díky oposmlouvě si onen stav volní přízně prodloužil na mandatorní maximum, které mu i tak vyprchává. Všechny rozdíly ( nebo alespoň ty podstatné, které se autorovi jeví jako virtuální realita, jsou způsobeny disproporcí těchto mandátů ( od voličů a ze zákona ). Václav Klaus a s ním svého času kolaborující ODS se tak chytili sami do pasti, kterou podpisem oposmlouvy chystali  občanům této země. 

R. Langer 18.4.2012 10:45

Jo, pan autor

by chtěl "svobodu a demokracii", ale například ACTA by podepisoval, až by pero rozžhavil. No, to si ale pan autor musí vybrat buď jedno, nebo druhé. A ta "svobodná média" snad ani nemá cenu komentovat. :-P

J. Mrázek 18.4.2012 10:17

Autor si to bere příliš osobně...

Nicméně vydavatelství VLP (VltavaLabePress) je z 97% (?) v německých rukách a tudíž poplatné názorům a přáním svých majitelů a tudíž asi "Maulhalten und arbeit gut machen" , oder arschloch und dann arbeitlos sein???.....no, není to jednoduché. Umělé udržování dojmu, že můžeme kritizovat a remcat a nikdo nás nedrží v předem určených povolených mantinelech, to je také bezva. Pár těchto výjimek, jako pravdivé a kritické komentáře pana Robejška je povoleným ventilem.Klaus už dlouho pije krev svým realistickým hodnocením "stavu" EU...nicméně ze n120% soběstačnosti jsme na 60% a nuceně odebíráme šmejdy, o nic jiného při přijímání do unie nešlo, přiznejme si to,kvalifikovaná a třetinově placená fabrika a potřebný odběratel nekvalitních přebytků. Tak skvělá myšlenka EU dostala nafrak a jsme dál, neřkuli nejdál, až TAM...

P. Schuster 18.4.2012 9:06

Svobodná media

Ha,ha,ha to pan Kuras snad nemyslí vážně. Tak tendenční a po senzací pachtící media jako jsou ty naše? Strašení "globálním oteplováním", vyrábění mediálních kauz, překrucování skutečností, panikařením (např. nejmenované media napsali, že roztavením grónskeho ledovce se zvýší hladina oceánu o 7 metrů. Další věta zní, že se už roztavilo 40% ledovce. No to nenapíše normální člověk.) A takových výstřelků je v "nezávislých" médiích mraky.

P. Schuster 18.4.2012 8:55

Svobodná media

J. Schwarz 18.4.2012 7:33

Pokud ovšem oni čačtí

reportéři dávno buď nepracují v žoldu politiků či některé z oněch vámi vzpomínaných "mafiánských skupin".

P. Lenc 18.4.2012 8:25

Re: Pokud ovšem oni čačtí

Přesné.

R. Langer 18.4.2012 10:50

Re: Pokud ovšem oni čačtí

Koneckonců je to nejlevnější a vlastně zcela legální způsob, jak utvářet myšlenkové pochody celých mas, tudíž je to velmi pravděpodobné...

J. Štrobl 18.4.2012 7:12

No a Kuras jim v tom pomáhá svojí nenávistí k Pirátům,

kteří se jako jediní snaží uchránit svobodu jediného svobodného média, které nám ještě zbylo a to internetu. Protože svoboda internetu není trnem v oku jen nahrávacím monopolům, ale především politikům. Ti totiž zjistili, že svobodný internet je největší překážkou toho, aby mohli udělat z Evropy nový gulag.

R. Langer 18.4.2012 10:55

Re: No a Kuras jim v tom pomáhá svojí nenávistí k Pirátům,

Přesně, a tímhle si to u mě pan Kuras pěkně zavařil. On by totiž chtěl svobodu, ale takovou tu správnou, aby měl tak nějak lidově řečeno "klid na práci" - no klasika. :-P

F. Eliáš 18.4.2012 7:11

To, čemu říkáme demokracie

je nepřirozené. Vzniklo to z touhy domýšlivců zahrát si na krále. Zblbli prostý lid za pomoci médií, popravili krále a začali si na ně hrát. Nejhorší je, že tvrdí prosťáčkům, že jejich hlas má svou váhu a rozhoduje o budoucí politice.

V. Běhal 18.4.2012 7:10

Mediokracie

Jestli pan Kuras nezjistil, že žijeme v mediokracii, tak je slepý. Media vlastní lidé, kteří mávají politikou. Nejhorší je, že prodejní novináři stojí na straně zla.Media jsou dnes Říše zla. Objeví-li se nějaký slušný politik, který chce ve svém oboru něco positivního udělat, tak ho media osrovnají.

B. Rybák 20.4.2012 8:31

Souhlasím s Vámi

Dokonce i v USA je poměr (neo)levicových a pravicových masmédií 10:1 (viz např. čl. O. Ulče v NP). U nás jsou navíc v EU-německých rukou.

M. Stuchlik 18.4.2012 0:30

Problém je v tom

že média politikům velmi intenzivně pomáhají šířením různých lží a fám. Bez mediální hysterie by tak snadno neprošly CO2 odpustky, likvidace jaderné energetiky, solární a větrníkové tunely, homosexuální, antirasistické, genderové apod. kampaně, které fakticky navozují větší nespravedlnosti než jsou ty jimž údajně mají bránit.

Politici by bez mediálních prostitutů zdaleka tak velkou moc neměli.

J. Kanioková 18.4.2012 0:59

Máte naprostou pravdu, s OBJEKTIVITOU a střízlivostí našich médií je to hodně bídné...

Každá informace se dá podat různými způsoby, ale když se ta negace do nás hustí několika články denně a pořád dokola, s burcujícími nefér titulky, nejde si nevšimnout, jak se ta zloba stupňuje a vytváří plodnou atmosféru pro profesionální revolucionáře..

Dost často se to poslední roky podobá obdobím padesátých let, nebo kolem Charty..

Manipulace, demagogie, "úprava" faktů...

E. Vašátko 18.4.2012 7:21

Re: Máte naprostou pravdu, s OBJEKTIVITOU a střízlivostí našich médií je to hodně bídné...

To nemusí být jenom v novinách. Už několikrát se mi stalo, že se dívám na TV (výrazně je to vidět na TV24), kde mluví v přímém přenosu nějaký politik a za minutu potom jeho projev shrnuje hlasatel, spíš tedy komentátor a to, co bylo řečeno politikem velmi obratně překroutí a změní, takže to vyznívá úplně jinak.Člověk pak neví, co vlastně slyšel. A nevěřím, že to dělají z blbosti, protože se to neustále opakuje, je v tom systém a dělá to z nich většina - teď nevím, jak je nazvat "hlasatelů", moderátorů, komentátorů ? Někdy mám dojem, zvláště u paní Drtinové, že mají za úkol hlavně pravicovější osobnosti pokud možno zesměšnit nebo alespoň zprofanovat jejich tvrzení. Třeba za to dostávají nějaké premie či co. Zajímavé je, že u těch levicovějších se to tak často nestává. Možná, že se do toho promítají osobní názory těch moderátorů.

V. Němec 18.4.2012 7:35

Re: Máte naprostou pravdu, s OBJEKTIVITOU a střízlivostí našich médií je to hodně bídné...

Ano to by člověk vyletěl z kůže když mu novinář tvrdí že to co slyšel není to co onen politik myslel

R. Langer 18.4.2012 10:58

Re: Máte naprostou pravdu, s OBJEKTIVITOU a střízlivostí našich médií je to hodně bídné...

No, zase na rovinu, ono dost často to tvrdí sám i ten politik... ;-)

T. Pansky 18.4.2012 0:25

Co zde pan Kuras popsal, je presne ... ano, presne popsal socialismus.

S tim mame v Cechach zkusenosti. Jenze v Cechach to ma sve specifikum: kdyz v tom jedeme vsichni, tak nam to tolik nevadi. Jen opravdu malo lidi ma snahu neceho dosahnout a ti ostatni si hlidaji to, aby se to tem prvnim nepodarilo. top0625top@live.com