27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

BIG BEN: Co zbylo z české pravice ke vzkříšení?

Tohle sice patří do rajonu nějakého pravicového think-tanku jako Institut Václava Klause, který ví nejlíp, kdo tu pravicovou politiku zbabral, a mohl by tudíž lépe odhadovat, jak ji zase odbabrat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 24.11.2016 16:05

Prezident

To platilo, když ho volil parlament. Robejšek je známý a měl by obrovskou šanci.

A. Alda 24.11.2016 16:23

Známý?

To jste se asi zbláznil. Jestli ho zná 10 000 lidí, tak je to moc. Teď, po založení strany, ho bude znát trochu víc lidí - ale z hlediska voleb je to naprosto nezajímavé.

Vám prostě chybí realistický pohled na věc.

J. Kanioková 24.11.2016 23:01

:)))))))))))

K. Janyška 24.11.2016 8:48

Co zbylo ? Každopádně ne rudočerný Fiala, který z ODS

udělal béčko levičácké rudočerné TOP 09... Dzp.

J. Schwarz 24.11.2016 8:03

Snad jen dvě

poznámky - 1) Babiš možná tím EET malé podnikatele "zradil" ale v posledních dnech se k tomuto nápadu vehementně hlásí ČSSD, neboť prý jde o další vývojový stupeň jejich registračních pokladen a Babiš jim nápad ukradl / respektive připisuje si jejich "úspěch" /

2) Kulantní liberalismus v nic takového jako nestydatý oligo-socialismus neevolvoval, nýbrž vždycky nestydatým oligo-socialismem byl. Navíc tento západní pseudoliberalismus nikdy nebyl kulantní, ale podrazácký a zlodějský. a ještě lépe vůbec nikdy nebyl liberalismem. Liberalismus vás sice nechá dělat si co chcete / pokud si tedy nevymýšlíte móc velké vylomeniny / ale na vlastní triko, vlastní zodpovědnost a vlastní riziko. Tento socialistický pseudoliberální paskvil hlásá, a zvlášť "menšinám", dělejte si co chcete, žijte si po svém, "společnost" - t.j. ti mimo vaši "menšinu" vám to jako vaše "lidské právo" bude platit. Co bude platit - musí platit, je to její povinnost, protože kdyby ne zpronevěřila by se "evropským hodnotám" a přestala by být "západní". Nabízí se otázka od kdy je to co se dnes prohlašuje za "evropské hodnoty" hodnotami. Vzdyť po celé dějiny Evropy s výjimkou let kolem r. 1968 skoro nikdo, až na pár ujetých utopistických filosofů, anarchistů a blouznivých kazatelů podobné ptákoviny nehlásal!

A. Novák 24.11.2016 7:58

že se "něco" děje, je zjevné.

Babiš volí lidoveckou metodu "klidné síly", Sobotka stupňuje nervozitu...

Ale jestli nás má zachránit Fiala s Okamurou? Nevím, nevím...

L. Popovský 24.11.2016 8:13

Nejlepší by byl "princ na bílém koni", ale stále jej nevidím. Asi mu někdo ukradl koně.

Já o tom budu přemýšlet, ale bude to smutné přemýšlení...

P. Lenc 24.11.2016 8:22

Re: že se "něco" děje, je zjevné.

Problém ODS je opravdu předseda strany.Inteligentní, slušný, ale naprosto nevýrazný.A slušnost, to je v dnešní české politické situaci obrovské mínus.

Š. Hašek 24.11.2016 10:07

Re: že se "něco" děje, je zjevné.

Nebudu řešit Fialu, neboť dělá co může, ruku bych mu podal bez nejmenších potíží.

ODS se celkově chová jen jako "umírněná" socialistická strana se stálým "důrazem na spolupráci v Evropě". Její program je tak "umírněný", že jim ho snad koncipuje Jourová. Slabé. Nakonec jim zbývají jen silácké řeči vůči Rusku. Neví čí jsou.

Místopředsedkyně ODS se (aby toho nebylo málo) potuluje mezi lidskoprávními euroanarchisty na Staromáku.

Mám někdy po náladě, pane Lenci. Naštěstí je tady internet, Klaus (voba) ......... jiní také, samozřejmě.

J. Kyselková 24.11.2016 14:47

Re: že se "něco" děje, je zjevné.

Vidím to podobně, pane Hašku, ale "něco" se děje ! Petr Fiala je OK, ledacos ví, ale nemá jiskru. Jiskru má pan Robejšek - ale Robejšek, Fiala, Mach - nějak to skřípe. Kalousek je mimo a TOPka už to na kníže nenaloží ! Jedeme z kopce.

Jistě nespí ani bouřlivák mladý Klaus !

A. Alda 24.11.2016 8:44

Ovšem odcházející ministr Němeček říká něco jiného.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jednani-vlady-byla-vzdycky-hodinova-sarada-jak-vsici-kradnu-Odchazejici-ministr-Nemecek-poskytl-unikatni-svedectvi-o-fungovani-Andreje-Babise-464078

Račte se zamyslet.

P. Maleček 24.11.2016 7:24

Bída ČR pravice.

UF, tak demokratickou pravici nám prý má zachraňovat Okamůra, maskující svou orientální despocii kecy o přímé demokracii, trosky ODSácké mafie, tvářící se jak naprostá neviňátka a multikulti nenažranci TOPkaři Kalousek s Ferim.

No to se musí Zeman s Babišem za břicha smíchy popadat.

P. Han 24.11.2016 7:51

Re: Bída ČR pravice.

Vykašlete se na pravici a držte se dál komunistů, tam máte své jisté.

D. Polanský 24.11.2016 7:12

Napsal jsem dlouhý text, ale nějak se to

nepovedlo přenést, tak teď již jenom krátce. V levé ruce u srdce Bible, v pravé meč. Tohle věděla moje babička v roce 1963, Fiala a ani ostatní politici to neví dodnes.

Na sociálním pojištění jsem již 4 roky okrádán. Kalousek, hubou pravičák, mě navíc chtěl okrást o 24 000 ročně. Volit chodím, ale koho volím ani pořádně nevím. Všechny strany jsou beztvará slizká farizejská hmota, přesněji bláto.

I. Schlägel 24.11.2016 7:50

Re: Napsal jsem dlouhý text, ale nějak se to

Stejně jako většina české populace.

J. Schwarz 24.11.2016 8:07

Re: Napsal jsem dlouhý text, ale nějak se to

Kalousek je takový "pravičák" že chtěl jít do koalice s Paroubkem a komunisty. Celá jejich TOPka je jen dalším salónně socialistickým projektem pro "lepší lidi" a "vzdělance" prošlé našimi humanitními vzdělávacími ústavy doplňujícími stavy zaměstnanců a aktivistů státem podporovaných "neziskovek".

Š. Hašek 24.11.2016 10:20

Re: Napsal jsem dlouhý text, ale nějak se to

Určitým "úspěchem" budiž fakt, že za politikem (poněkud již "širšího" stranického rozletu) Kalouskem, zůstává docela slušný "hřbitov" a získává renomé podrazáka, který buď koaličního parťáka v krizi nepodrží, nebo (častěji) mu mydlí schody. A snad to již voliči zjistili bez pochybností.

Šlo mu jen o sebe, po předchozím nabídnutí "spolupráce" prvnímu možnému.

To bylo slávy, když tady vznikla TOP09, to bylo termínů ve smyslu konečně moderní, pravicová ........., knížecí, transfuze modré krve! Vzpomeňme na ty minulé komety/trucpodniky vůči ODS! Určitý nepolitický okruh si v nich přímo liboval. Strana žije svým programem, nikoliv "kádrováním jiných stran a posuzováním jejich programů u Moravce". Na to je Kalous machr, s pěti procenty a erbem zámku Orlík (v pozadí a jednovětnou moudrostí).

L. Popovský 24.11.2016 8:08

Za socialismu byla Národní fronta. Dnes se mi to stále více jeví stejně.

J. Šejnoha 24.11.2016 6:48

opět brilantní

díky