3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

BEZPEČNOST: Teroristé, migranti a kriminálníci...

Od mnoha lidí slyším a čtu při diskusích na sociálních sítích, jak je to v Česku hrozné, jak se prý bojí večer vycházet na ulici a jaký mají strach z migrantů, kteří nás brzo zaplaví na základě Kalergiho plánu...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Jandáková 31.10.2017 12:44

aTeo

:-)) "Všichni mají problém, jen my se ho bojíme. Bojíme zbytečně, protože ho nemáme."

.

Promiňte, ale ať už se bojím nebo nebojím, nejste píšící pan aTeo? )

J. Schwarz 31.10.2017 18:08

Re: aTeo

Dnešní levicový "humanitní" mainstream úplně rezignoval na rozum. Tlačí na "záchranu planety", chtěl by rozhazovat biliony na omezení CO2 a "zelenou energetiku" a přitom aktivně podporuje množení lidí. Spotřeba by vůbec nebyla problémem, pokud by ny Zemi byla lidí jedna miliarda jako v rove 1850. Je jasné, že problémy mají země s vysokými populačními přírůstky. Levice uznává "právo" jedinců, kteří se už do rodné země nevejdou odstěhovat se tam, kde ještě místo je. Pak takové jedince i s jejich třemi ženami a patnácti dětmi živí - prý máme právní stát a právo na podporu platí pro všechny. Po pár letech takového pobytu jim dají občanství, volební právo a úspěšná strategie dobývání území množením, navíc za peníze napadených může pokračovat. Hlavním nepřítelem ale nejsou muslimové, hlavním nepřítelem jsou humanistické a progresivistické "elity". Ty hlavně je třeba odříznout od zdrojů financování. Žádné veřejné peníze humanitním katedrám a neziskovkám. Ať se předvedou - za svoje!

M. Konupčík 31.10.2017 23:41

Re: aTeo

Tak.

Z. Lapil 31.10.2017 12:35

Já bych přeci jenom radši

na tu plotnu nesahal.

S. Donát 31.10.2017 10:37

Já se cítím celkem bezpečně

a nemám pocit, že by mě za každým druhým rohem chtěl někdo kuchnout. Pro jistotu ale nelezu z baráku beze zbraně. Člověk nikdy neví, že?

M. Klas 31.10.2017 10:50

Re: Já se cítím celkem bezpečně

Jsme na tom obdobně. Člověk nikdy neví.

S. Donát 31.10.2017 11:35

Re: Já se cítím celkem bezpečně

Jsem rád, že jsou v ČR lidé, kteří přijali tu zodpovědnost a chodí ozbrojeni. A doufám, že nám toto právo vydrží, navzdory mnoha bruselským dobrokákům.

B. Rameš 31.10.2017 10:27

„pokud nějaký problém nemáme, musíme si ho vytvořit“

Ale právě naopak, buďme rádi, že ho nemáme a snažme se, aby to tak zůstalo! Což třeba zveřejnit statistiky kriminality za poslední roky z Německa nebo Švédska?

P. Vaňura 31.10.2017 9:56

Já bych si nebyl tak jistý, pokud je v Německu milion

migrantů a ochraha hranic veškerá žádná, může se situace zhoršit ze dne na den! Ostatně, jedna Češka už byla zavražděna muslimským teroristou v Berlíně a jedna v Egyptě. Je pozoruhodné, že zatím co od Egypta chtěla naše vláda odškodnění, vůbec jí nenapadlo chtít něco podobného od Německa!

J. Tachovský 31.10.2017 9:46

Divna logika

Relativne nizka kriminalita je zpusobena tim, ze tu nemame moc divnych imigrantu. A proto si je sem mame zvat, aby kriminalita stoupla ? Neco jako chlastejme, vzdyt jatra mame zatim zdrava.

R. Morava 31.10.2017 13:30

Re: Divna logika

Ano a takto uvažuje politik! Občané si můžou dovolit být nezodpovědní a podceňovat budoucnost a okolní vlivy. Politik je ale zodpovědný za budoucnost naší země!

První část článku OK. Bezpečnostní statistika u nás není špatná. Ale odvodit od toho, že tu nepřichází vážné nebezpečí a že se nemáme zavčas bránit? To je příšerné.

P. Zinga 31.10.2017 9:41

Autor buď vědomě kalí vodu anebo neví..

V níže uvedeném odkazu najdete pod textem tabulku kriminality v Německu, v procentech podle národnosti.Znalost němčiny není nutná.

https://www.tichyseinblick.de/gastbeitrag/importierte-kriminalitaet-neue-fakten-zur-auslaenderkriminalitaet-in-deutschland/

V. Student 31.10.2017 9:18

Pane poslanče,

kdysi jsme se setkali, dokonce i pár slov prohodili, ale byl jsem vždy jedním z mnohých. Nicméně mohu říci, že Vás alespoň trochu znám. A mám důvod vážit si Vašeho charakteru i Vaší práce a vím, že něco děláte.

S článkem více méně souhlasím, ovšem nikoli s Vaší bezstarostností, týkající se migrantů. K některým aspektům už se vyjádřili jiní přispěvatelé (např. faktická neexistence hranic, která činí argument, "že tady žádné migranty nemáme", velmi relativním). Omezím se tedy na jediný:

Jeden z pádných důvodů, proč sem migranti nechtějí, je rozdílná výše dávek v jednotlivých zemích a naše celkově nižší životní úroveň. V Německu či Francii jsou dávky asi třikrát vyšší než u nás.

To ovšem už "na západě" pochopili. Stále více proto hovoří o tom že naše nízké mzdy jsou skandální a není k nim žádný ekonomický důvod. Což o to, já si to myslím také, jen je mi jasné že z jejich strany jde o účelovou argumentaci. Ke stejným mzdám je však daleko, toho se nebojím.

Nebezpečnější je ale požadavek Merkelové, aby dávky byly ve všech zemích stejné. POkud jej prosadí, v tu chvíli odpadne jeden z nejzásadnějších důvodů, proč tu migranti nejsou. Naopak sem chtít budou, protože si tady za stejné peníze koupí více zboží. Proto se domnívám, že snižování kriminality a absence migrace jsou dvě opravdu hodně, hodně odlišné věci!

P. Zinga 31.10.2017 9:13

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

To je již dnes druhý "zástupce zájmů ČR" v Bruselu. Nabízím jiný, fundovanější pohled: "Naději dávají země střední Evropy: Maďarsko, Slovensko, Česko a Rakousko (Polsko-dod. P.Z.). Ty chrání svá společenství před v jiných zemích Evropy všudypřítomným vymýváním mozků. Tyto země jsou poslední baštou naší civilizace". To je názor italského novináře Gianandrea Gaianiho, specialisty na migraci a autora úspěšné knihy "Migrace. Co všechno by měl člověk o tom vědět."

Zadejte ve vyhledávači "GEFIRA". Je to i anglicky.

P. Zinga 31.10.2017 9:15

Re: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

Dodatek pro pana Stirského:

Pane Stirský, horší, než hranice z ostnatého drátu jsou hranice rozumových schopností.

D. Polanský 31.10.2017 9:04

Přesně to si mysleli v roce 1900 v Kosovu

muslimů tam bylo 5%. V době vyhlášení samostatné republiky jich tam bylo 93%. Stačilo 100 let. Dnes je to čistě islámská republika. A nebylo toho dosaženo terorismem.

Podívejte se v Paříži do čtvrtí, které Bedecker nedoporučuje. Já to učinil, ovšem bez pasu a měl jsem u sebe jenom několik Eur. Vřele autorovi doporučuji. V pozdních večerních hodinách je to úplně super, ale to bych již nikomu nedoporučoval.

Ovšem o tohle ani nejde. Obohatilo někoho slušného a kulturního např. spolužití s Romy? Dost pochybuji.

V. Student 31.10.2017 9:29

Re: Přesně to si mysleli v roce 1900 v Kosovu

No prosím, a pak že islám do Evropy nepatří! Vždyť už tady je, a s úspěchy nemalými!

J. Tachovský 31.10.2017 9:47

Re: Přesně to si mysleli v roce 1900 v Kosovu

Me teda souziti s Romy obohatilo. O poznani, ze ne vsichni jsou slusni a poctivi jako ja a lidi z meho okoli.

T. Hraj 31.10.2017 8:54

odklánění kriminalitou

Typické nepochopení problému. Terorismus a "normální" kriminalita jsou na první pohled nejviditelnější, nejděsivější a proto také nejzmiňovanější problémy, které masová migrace přináší.

Masová migrace ale přináší i něco jiného, mnohem zásadnějšího. Jinou kulturu. Ptejme se, jaká kultura to je? Kam nás posune? Bude to změna směrem k větší demokracii, liberálnosti, racionalitě, humanitě...?

Faktem je, že "pokračování masové migrace zničí Evropu a její kulturu a tradice i bez jakéhokoli terorismu" (V.Klaus)

M. Mikulec 31.10.2017 9:03

Re: odklánění kriminalitou

Tak, přesně. Jsou to metastázy.

M. Malovec 31.10.2017 8:49

Zlatí Cikáni

Slyšel jsem v hospodě - zlatí Cikáni. Ano do doby, než jim seberete dávky a všechny výhody. Pak se těšte vy přizpůsobiví.

J. Tachovský 31.10.2017 9:49

Re: Zlatí Cikáni

Cikan neni muslim. Muslim je fanaticky odvazny, nesejde mu na zivote vlastnim ani cizim. Cikani jsou vesmes zbabeli. Pokud se neciti vyrazne silnejsi nez jejich obet, tak do konfliktu nejdou.

P. Vaňura 31.10.2017 10:02

Stačí se pak vrátit k patentu ciísaře Karla VI z roku 1726

Cikáni měli pobyt v Českém království (To existovalo tehdy i v rámci habsburgské monarchie, panovník měl faktickou moc jako Král Český, Král Uherský a Velkovévoda Rakouský) zakázán pod trestem smrti. V praxi se uplatňoval princip "třikrát a dost."

D. Stirský 31.10.2017 8:37

Včera jsem byl v Praze

na Hlavním nádraží. V prvním podlaží jsem viděl reklamní poutač SPD. Strašili v něm vším možným, ale jedna věc mně vyrazila dech: To povídání bylo zakončeno - zřejmě mělo jít o jimi proklamovaný symbol bezpečí - fotografií ostnatého drátu. To jen, aby si všichni zemanojedi, zloserové atd., co jest SPD za odporný spolek a jaké by používala prostředky a metody.

M. Mikulec 31.10.2017 8:48

Re: Včera jsem byl v Praze

USA zase staví zeď. A co? Situace ve světě není pěkná a jenom blbečci v EU a jejich věrní kývalové nohsledi předstírají,(za peníze), že je.

P. Švejnoch 31.10.2017 8:51

Re: Včera jsem byl v Praze

Týýýýjoooo!!! :-o

Já jsem tedy SPD nevolil, ale z Vašeho vyprávění jsem se úplně opotil a rozklepal... Neměli bychom tu SPD zakázat a Okamuru zastřelit? :-D

...

Nemáte náhodou odkaz na podobu onoho poutače? Protože víte, pane Stirský, já té Vaší (zjevně poněkud zaujaté) interpretaci (údajně) viděného zase tak úplně nevěřím.

T. Hraj 31.10.2017 8:59

Re: Včera jsem byl v Praze

Pane Stirský, předpokládám, že kolem svého pozemku nemáte plot (ani technickou zábranu) a dveře do domu nezamykáte, abyste se na někom nedopouštěl diskriminace. A vlastně doufám, že Váš dům nemá zdi (takový odporný "prostředek a metoda").

S. Donát 31.10.2017 9:16

Re: Včera jsem byl v Praze

Hrůz, hrůz, ostnatý drát, jak ošklivé. Dnes asi ani neusnu...

O. Uživatel 31.10.2017 10:08

Uživatel požádal o vymazání
P. Vaňura 31.10.2017 10:08

Proč ne, účinnější by byl v kombinaci s nášlapnými

minami. Pokud to chcete srovnávat s komunismem, uvědomte si rozdíl mezi mřížemi na oknech banky a oknech vězení!

O použití nášlapných min na hranicích údajně uvažuje Miamar, který čelí povstání nedávno přivandrovalých muslimů, které se armáda, posílená jednotkami dobrovolníků, snaží vyhnat do země původu!