2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

BEZPEČNOST: Nejsme hlavním cílem. Zatím

Zběsilé ale zároveň chladnokrevné řádění islámských fanatiků vyvolává řadu otázek. Budou takové útoky pokračovat a v jaké míře? Co tím džihádisté sledují? Dá se jim předejít? A jak jsme na tom v Česku?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 15.1.2015 8:31

Chcete tady islám ?? ? Ne ???

Tak nás přijďte podpořit na manifestaci proti islamizaci ČR!!!!!

http://www.ivcrn.cz/manifestace-proti-islamu/

J. Urban 13.1.2015 13:22

Vše, co p. Šándor píše,

je racionální - a bohužel ne příliš optimistické. Ale jen když budeme schopni se realitě podívat do očí, máme šanci na zachování našich svobod - a možná i životů.

J. Jurax 12.1.2015 23:26

Moudrý názor

A protože je moudrý, bude (nejen) našimi politiky zaručeně oslyšen. Evropští politici totiž mají své názory a mozek v bruseli.

J. Kanioková 12.1.2015 20:20

Všechno je to o jediném podstatném - Islám !

Islám v Evropě nemá co dělat. Je jako rakovina, jejíž metastázy se "nenápadně" rozrůstají a jsou stále větším ohrožením naší civilizace!

Ideologové multikulti nikdy neměli odvahu o své ideologii vést tvrdou debatu. Nejsou zas tak hloupí, aby nevěděli, že ve všem je nutno respektovat Optimální Míru.

Většině normálních lidí tohle ideologické lhaní, přehánění a do krajnosti vypjaté moralizování se celé tohle téma i s jeho ideology zhnusilo. Díky nim naše civilizace zapomněla na pud sebezáchovy.

Měli by chodit kanálama !

Autorovy argumenty beru, vždycky má velmi rozumné realistické názory..

M. Urban 12.1.2015 10:43

Miluj svého bližního?

Radikalizace muslimů byla nastartována již výukou v náboženských školách, před x lety. Když pak zjistili, že je lepší vyprávět v kruhu přátel o tom kolik bezvěrců zabili než o tom kolik vypěstovali máku, či kolik se jim narodilo krav, tak to byl začátek konce. Vše zavinil už Alexandr Veliký, protože rozprášil Perskou říši a až po staletích se velmoci rozhodly podporovat národně osvobozující boj, ale každá jinou skupinu.

J. Jurax 12.1.2015 23:27

Re: Miluj svého bližního?

Vše zavinil již dědeček Alexandra Velikého. Protože zplodil jeho otce.

P. Jansky 12.1.2015 8:25

sandor vstal z mrtvych

a keca mele pise zvani..

P. Papež 12.1.2015 19:26

Re: sandor vstal z mrtvych

Přečtěte si po sobě, co jste napsal a pak teprve posuzujte, kdo "kecá, mele, píše, žvaní". Vaše protiargumenty jsou opravdu "úžasné a pádné".

A. Alda 12.1.2015 8:14

Řešení přeci známe.

Uplatnil ho již Dr. Eduard Beneš. Tvoří-li přistěhovalá menšina problémy  a odmítá-li pokojně žít s většinovým domácím národem, je třeba odsunout ji do země, k jejímuž jazyku a kultuře se hlásí.

L. Křivan 12.1.2015 11:38

Re: Řešení přeci známe.

A uplatněno bylo na menšinu, které tu žila už mnoho století, vybudovala tu v pustých horách města, obchod, řemesla,.... na rozdíl od muslimů, kteří přišli před jednou, dvěma generacemi.

J. Chaloupka 12.1.2015 18:09

Ta menšina fandila Hitlerovi a ráda bydlela v bytech

po Židech. Také s nadějí čekala, až nás Hitler vystěhuje na Sibiř, aby mohla zabrat i naše domy a statky.

Jakmile kdokoliv začne prosazovat svá práva zbraněmi, nemá právo na civilizované zacházení. Howgh!

J. Jurax 12.1.2015 23:28

Re: Ta menšina fandila Hitlerovi a ráda bydlela v bytech

Souhlas.

J. Jurax 12.1.2015 23:37

Re: Řešení přeci známe.

Jenže dnes v dobách sebevražedné humanity a politické korektnosti a lidských práv kdekoho menšinu vystěhovat nelze. Natož abychom směli vystěhovat mírumilovné muslimy, když by začali dělat potíže.

Vždyť dnes bychom nesměli vystěhovat ani německé nadlidi, co tak chtěli Heim ins Reich, až tam zavlekli cely zbytek republiky, za nějž se po Mnichovu zaručily tehdejší evropské velmoci (tady je patrno, zač stojí slovo velmocí - dnes třeba Ukrajina, která se za podobnou garanci pošetile vzdala jaderných zbraní). A kteří měli v plánu nás dílem vyvraždit, dílem poněmčit a dílem vystěhovat jako otroky někam na Ukrajinu (Tento prostor je německý a Čech tu koneckonců nemá co pohledávat - copyright Heydrich).

J. Babička 12.1.2015 4:09

poznámka

Ono je to stále dokola, snažit se ty muslimy omluvit, že před tim, než je to zákeřné USA napadlo tak to byli něžní a mírumilovní lidé. To opakování, kdyby se jen Saddámovi ponechal Kuwait a nechali ho vyvraždit kurdy, tak by sme, žádný problém s nim  neměli. Kdyby se al kaidě ponechali v Afganistánu ponechali základny, kde se cvičili teroristé s celého světa,byla by tam idilka. Ono je prostě nutně zamenit příčinu , za následek. ne že to muslimové začali ale obrana proti nim je špatná Od konce druhé světové války, teroristé unášeli letadla, páchali teroristické činy a běda,když pak najednou proti nim USA nebo Izrael za odplatu něco provedli. Od samého vyniku byl islám agesivní ideologijí a z malého miísta v arábii si za sto let od svého vzniku podmanil ohněm a měčem křestanské země od perského zálivu až po španělsko. No a pak  zničeni Byzanské riše  a jeji vyspělou kulturu i neustálé snahy muslimů dobýt co největší část Evropy. Tak řekněme, že za to vše můžou američané. A všiměte si jakm úzkostlivě se tito kritici vyhýbají připomenout royvráceni Afganistánu ruskem, nebo barbarské vražděni muslimů v čečensku rusy.

B. Hamáček 12.1.2015 7:38

Re: poznámka

Pane Babičko , máte naprostou pravdu, ještě potřeba přidat "katolickou církev jako prapříčinu veškerého zla". Ovšem sluníčka si NECHTĚJÍ !!! uvědomit , že křižácká tažení byla na obranu Evropy a křesťanství a evropské civilizace vůbec. Pokud by k nim nedošlo , tak dnes tady máme islám také a široko daleko nic jiného. Díky pomlouvaným Jezuitům můžeme zde mluvit a psát česky, to také nechtějí sluníčka vidět. Nejraději by si dělali naprosto co chtějí, prostě totální anarchii . Pro zastánce muslimů bych navrhoval , nejméně roční pobyt v IS a pro levičáky , roční pobyt v Sev. Koreji nebo alespoň dvouletý v Rusku , jako obyčejní občané. Jinak, kdo podporuje a podporoval teroristy všech barev, darebácké režimy a podobně , hlavně Rusáci ! Už vidím levicovou úderku jak maká a nadává mi.

E. Heusinger 12.1.2015 8:03

Re: poznámka

Kdopak podporoval teroristy v Afganistánu? Kdo je vyzbrojoval nejmodernější technikou ve jménu "našich hodnot", gobbelsi?

J. Jurax 12.1.2015 23:45

Re: poznámka

No jo, to je politika a ta je svinstvo. A komplikované.

Nepřítel mého nepřítele je mým přítelem tak dlouho, dokud se nestane mým nepřítelem. Ale do té doby mu budu pomáhat. Ostatně USA i Velká Británie i dřív podporovali říši zla - za druhé světové války, pomáhajíce zbraněmi, potravinami i surovinami Sovětskému svazu.

A v obou případech - Afghánistánu i SSSR za druhé světové - vedla ta pomoc k porážce ještě většího zloducha (v prvním případě SSSR, v druhém grosdojčesrajchu), takže se vlastně vyplatila. Nebo ne?

P. Lenc 12.1.2015 8:48

Re: poznámka

Máte naprostou pravdu pane Hamáčku a to že úderka maká je jasné.

V. Vaclavik 12.1.2015 16:46

Re: poznámka

Vzdycky budou lide, kteri si minulost maluji ruzovymi barvami - jak nesvrhnuti diktatori mohli sve zeme dal drzet na uzde, pachat zlociny u sebe doma a v blizkem diktatorskem zahranici (ala napadeni Kuvajtu), s jen s nejakym tim prilezitostnym terorismem proti Zapadu (ala sestreleni letadla na Lockerbie)...

Jenze jednou musel prijit cas, zmena, tak zvane 'jaro' i do tech zaostalych diktatorskych, muslimskych zemi. I zaostala kultura se casem meni na mene zaostalou, vice civilizovanou, i bez jakehokoli popudu zvenci. Krome toho ten zapadni vliv je dlouhodoby a mnohem vetsi, nez jakekoli povalecne michani se do veci tamniho lidu - vyvoz technologii a vselijakych 'zapadnich lakadel' za posledniho cirka pul stoleti, udelalo sve.

Dnesni vzestup islamismu je jen tak zvany backlash, zpetny uder, ktery je ale znamkou jeho konce. Vzdycky kdyz se jakykoli rezim musi udrzovat nejakym vyraznym nasilim, zvestuje to jeho nedaleky konec.