19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 20.7.2011 9:03

Smutný příklad

Zcela zcestné ale velmi oblíbené a bohužel značně rozšířené teorie, že manažer nemusí být odborník. nám předvedl a předvádí pan Barták. Pořádným lékařem zřejmě nikdy nebyl a vojákem se nikdy nestal. Jenom "manažersky" experimentuje v choulostivých oborech a k naší značné škodě. A bohužel, za tristní výsledky svých experimentů nenese žádnou odpovědnost ani on, ani ti, kteří mu tyto drahé experimenty dovolují. Nejvíc mně ale rozčiluje to, že prtofesionální vojáci na nejvyšších úrovních velení dlouhodobě dovolují takové lumpárny a rozvracení armády a mlčí. To je největší hanba!

R. John 19.7.2011 16:39

Nejstrašnější zbrań v armádě mají na genštábu,

  ty  speciální spodky pro generalitu, kde je natištěno na poklopci "Rozvoj sil". To když nepřítel uvidí, až stáhne hrdiná generalita kalhoty bez bázně a hany, vzdá se bez boje. Bude škemrat o zajmutí, tedy, jen teplouši, ale i to bude oslabení nepřítele. Ostatní dostanou záchvat zvracení a sami utečou. Já nejsem nepřítel a bliji z nich také.

R. John 19.7.2011 15:59

Pane Baloune, prosím, nenadávejte panu Balounovi nad Vámi, ano ? :-))))

P. Skřivan 19.7.2011 15:01

Fakt nevím o co jde,

pokud se Vám cena za Pandury nelíbí, chtějte změnit finanční podmínky politickým stranám tak, aby se jim krást na reklamu nevyplatilo.

M. Baloun 19.7.2011 12:51

Re: to není první rakouská firma kterou naši furianti zachránili

soustřeď se píšeš jak čuně!

M. Baloun 19.7.2011 12:49

Re: V minulém režimu

konkrétně proti létajícím domům (cassám) generálové protestovali - nekompaktibilní s výzbrojí kterou je třeba přepravit, tzn. že i nadále musí AČR vyzužívat přepravbní kapacity NATO cassa necassa. zato se jimi skvěle přepravují převaláci do mongolska. V letech 1997-1998 jsem co by DS voják zažil návštěvu tří ministrů a pokaždé to byla dost pitomá fraška (mimo toho posledního- vojáka Vetchého). Obzvláš´t mlaďásek Lobkovic byl k popukání.

M. Baloun 19.7.2011 12:41

to není první rakouská firma kterou naši furianti zachránili

starší ročníky si možná vybaví fenomenální lyžařské vázání GERTsh nebo jak se ten bazmek jmenoval.

mmch: portugalské pandury jsou samozřejmně v příslušných verzích vybveny PKTéčky stejně jako ty naše.

Co mi hlava ale především nebere je to množství naoupených strojů.

P. Fiala 19.7.2011 12:37

S kalkulačkou na zbrojní výdaje státu

Nebylo by od věci seznámit veřejnost, kolik nás stojí zbrojení a vojenské aktivity.

Roční výdaje skutečné na vyzbrojování, a kolik nás stojí ročně stojí "válčení" třeba v Afganistánu se vším všudy vč. zabitých a zmrzačených vojáků. Nehledě na nefinanční hodnoty "nenávist" k západní kultuře, kterou tam zaséváme.

Jen pro představu, aby mohla firma odvést daˇn ze zisku do státního rozpočtu musí mít mnoho amnoho násobný výnos na velmi konkurenčním trhu. A utácet takto těžce vydělané Kč v ničícím válčení je, dle mne, pro EU nekulturní, což musí voliči reflektovat zvlášť po arogantním válečném napadení Libye (je členem Africké Unie) vojsky NATO.

P. Schuh 19.7.2011 10:48

Realita

A k čemu ten článek je. Můžeme s nákupem předražených pandurů nesouhlasit, dokonce můžeme být i nasraní, ale nezměníme vůbec nic. Dál se bude takto nakupovat, dál se bude o tom kecat.

Ať už si pan Barták dělá legraci, nebo lže, stejně se mu nic nemůže stát. Současná justici ho nikdy neodsoudí, policie nic nevyšetří.

J. Vintr 19.7.2011 10:44

Re: I když pomineme zcela zásadní otázku

Teď jste uvedl další důvod, proč je naprosto zbytečné kupovat pro naši armádu jakoukoliv bojovou techniku.

J. Schwarz 19.7.2011 10:06

Re: I když pomineme zcela zásadní otázku

A divíte se jim, že se stahují na bezpečnější pozice když mají prakticky zakázáno bojovat a jsou tam spíš "alespoň podle žvástů politiků a demokratického tisku" hlavně aby plnili svou "humanitární roli"? Já osobně bych tedy pod podobným velením a s nesmyslnými "politicky korektními" bojovými úkoly bojovat nešel, ani kdyby mi platili desetinásobek...

F. Doušek 19.7.2011 9:25

Re: V minulém režimu

Halabudová, můžeš tu invektivu konkretizovat nebo jsi z té kategorie "zelený mozek"?

Ž. Halabudová 19.7.2011 9:13

Re: V minulém režimu

Tady jsi se ukázal, jako kvalitní pitomec.

F. Doušek 19.7.2011 8:38

Re: V minulém režimu

Vy jste asi žil v Izraeli, ne? Tady ženy na vojnu samozřejmě mohly - jako vojandy z povolání. To mohou i dnes.

J. Vintr 19.7.2011 8:15

Re: V minulém režimu

Takže pak s prominutím nevíte, o čem mluvíte ....

J. Vintr 19.7.2011 8:14

Re: I když pomineme zcela zásadní otázku

Odpusťte si ten sarkasmus. Blábolíte vy. Zaměňujete činy statečných jednotlivců, z nichž někteří byli náhodou profesionálními vojáky, s činností instituce, v jejímž rámci se nikdy v historii tohoto státu nevystřelil na nepřítele jediný výstřel. Je také příznačné, že po Únoru se armáda s drtivou většinou těchto válečných hrdinů rychle rozloučila, mimo jiné určitě proto, aby tam nekazili morálku. Do naší armády (alespoň v novější době) nechodí lidé s vidinou, že by měli eventuálně bojovat a umírat, ale jako na teplé, dobře placené místo, kde se moc nepředřou. A pokud chcete argumentovat těmi hrdiny v zahraničních misích, tak předně nejde o řadové vojáky ale o dobrovolníky a jejich motivací rovněž není ochota nasazovat životy, ale jsou jí peníze. Ostatně riziko, které tam podstupují, není o moc větší, než když denně jezdíte autem po našich silnicích. Také je příznačné, že když se po nich párkrát vystřelí, hned se stahují na bezpečnější pozice...

T. Kočí 19.7.2011 8:02

Re: I když pomineme zcela zásadní otázku

No jo,máte pravdu,ale nebojovali regulérně našimi zbraněmi,spíše proti nim-např.Lt 38,Hetzer a flak ze Škodovky atd.

F. Doušek 19.7.2011 7:54

Re: V minulém režimu

ženy snad na vojnu ani nechodily, nebo se pletu?

I. Schlägel 19.7.2011 7:51

Proč si z nás dělá pan Barták legraci?

Nu, protože mu nic jiného nezbývá. Hraje pouze o čas. A čas pracuje pro něj. Co na to pan Nečas? Není už čas? :-)

J. Vintr 19.7.2011 7:50

Re: V minulém režimu

Byl jste na vojně? A víte, co znamená označení "Guma" a "zelený mozek"?

F. Doušek 19.7.2011 7:14

Re: V minulém režimu

Vojenští odborníci na MO vybírají techniku, vlastní nákup organizují obvykle "civilové". Jak pracují "odborníci" vidíme například na letadlech Cassa, která jsou samá závada a dokonce se jim nevejdou ani do hangáru.

J. Pšenička Ing. 19.7.2011 7:07

Re: I když pomineme zcela zásadní otázku

Zase ty bláboly o tom, že jsme nikdy nebojovali, přestaňte už ty blbosti opakovat a urážet hrdiny, kteří za naši zemi položili své životy v boji.

J. Pšenička Ing. 19.7.2011 7:05

Re: V minulém režimu

V demokratických státech jsou ministry obrany vojáci jen zcela výjimečně, v totalitních státech vždy. Na nákupy zbraní, které se odvíjejí od vojenské doktríny státu (stále nemáme) má ministr odborníky-vojáky. Problém je v tom, že Kalousek (nyní fiskální spasitel země) prosadil zákon, který nařizuje MO nakupovat zbraně pouze přes prostředníky, soukromé firmy, konkrétně Omnipol s. Hávy, takto jeho nejlepšího kamaráda . Zkuste se Kalouska zeptat na jeho spřeženectví s Hávou, okamžitě se rozběsní a je sprostý jako hovado.Kolik si Kalousek nakradl nevíme (rád bych se dožil času, kdy se to zjistí, ale to je málo pravděpodobné), byt na Veleslavíně darovaný mu Hávou bude jen malinkou špičičkou ledovce. Barták byl jeho prodlouženou rukou na MO, kterou si udržoval nadále svůj vliv.

J. Malá 19.7.2011 4:05

V minulém režimu

bývali ministry obrany vojáci.Od 90r.jsou to vždy nevojáci dokonce jednou toto koryto zbylo na ženskou.A to přesto, že Klaus řekl, že na počet obyvatel máme největší počet generálů na světě. Proč tedy , nejen na tomto ministerstvu, jsou neználci? Od Baudyše přes Kalouska, Nečase- každý blb si to mohl zkusit.Kdyby měl Kalousek ty Bartákovy přeplacené miliardy ve státním rozpočtu- ne v jakémsi soukromém- nemusel by ani propagovat 19% DPH nebo posílat složenky národu. A ta současná vepřová hlava nebude o nic lepší. Promopru se společně s Nečasem směje, na obraně jej staré věci prý nezajímají, takže pandury upadnou v zapomnění a smát se u mafiána Chrenka může i Barták. To je ten protikorupční boj této vlády, Nečasovo "padni komu padni". A Parkanová jako místpředsedkyně sněmovny!!!

V. Grycz 19.7.2011 1:24

Mně by zajímalo,

kde teď rezaví.

B. Uhlich 19.7.2011 1:24

Já už jsem k tomu své napsal před několika dny....

http://neviditelnypes.lidovky.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A110714_152524_p_politika_wag&vlakno=48602273#48602273

Myslím si ale, že je velmi dobře, že se celou záležitostí začíná zabývat čím dál tím víc střízlivě uvažujících lidí, kteří se nenechají jen tak opít rohlíkem....a chápou, že i za okolností , kdy naše měna není zrovna příliš ceněná, že i tak nějakou hodnotu má.....a je naprostý nesmysl tvrdit, že třeba volant k obrněnému transportéru bude stát milión....je tady dost lidí, kteří moc dobře vědí, že to není možné.... a , že je to nehorázná blbost.

J. Vintr 19.7.2011 0:24

I když pomineme zcela zásadní otázku

k čemu naše armáda, která nikdy nebojovala a nikdy bojovat nebude, potřebuje tak drahé krámy, nota bene v situaci, kdy je náš stát zadlužený až po uši a chybí peníze na milionkrát důležitější věci, než jsou hračky pro vojáčky (například aspoň minimální údržba silniční sítě), je jakékoliv zdůvodňovaní zceala absurdní ceny těchto vehiklů nějakou lepší výzbrojí zcela mimo realitu. Sto milionů je tak šílená částka, že je absolutně nemožné, že by se něco za tuto cenu dalo do tohoto krámu přidat navíc k tomu, co tam už mají ti Portugalci. Jedině snad interiér vyvedený se zlatými a platinovými prvky, posázenými brilianty a vkusně doplněný několika originály od Picasa nebo někoho podobného. Jenže ten rozdíl proti reálné ceně těchto vehiklů bude ještě minimálně o řád větší, protože i v Portugalsku si zcela jistě na armádních zakázkách spousta lidí mastí kapsu. Ti naši darebáci jsou ovšem minimálně třikrát drzejší ...