4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ARMÁDA: Lobbisté v kokpitu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 4.9.2011 17:26

K čemu jsou nám gripeny?

Naprosto zbytečná investice. Nechci, aby cokoli z mých daní sloužilo našim letcům na hraní.

P. Skřivan 4.9.2011 15:31

Pozvání na večeře a výlety,

to asi nebudou, když o všech nákupech stejně rozhoduje politik a zde je nejdůležitější jediná veličina: sponzorský dar pro stranu.

Je fascinující, jak tento prostý fakt se našim politikům stále daří skrývat. Obědy, večeře a erotické kluby jsou tak leda drobné ... .

Odečtěme cenu zakázky od ceny skutečné a máme plus mínus profit pro stranu, která zakázku realizovala.

V. Michl 3.9.2011 21:33

Já bych nekupoval a

ani nepronajímal nic. Na ochranu našeho vzdušného prostoru musí postačit Albatrosy. Další hračky pro vojáčky nepotřebujeme. Nebo si snad někdo myslí, že si na ty vojáčky tady pořád někdo musí i nadále hrát?

K. Křivan 3.9.2011 22:13

Re: Já bych nekupoval a

Myslíte určitě L-159 Alca ?  Albatros je o dost starší.

L. Orlita 3.9.2011 14:26

osobně se mi moc líbí Rafale

je to moc krásné letadélko- je na něm vidět francouzská elegance. Eurofighter  tak elegantní není.

Švédům bych radil aby odprodali ČR pronajaté gripeny za nejnižší možnou cenu, jen tak mají šanci.

J. David 3.9.2011 8:27

Armáda

Armáda byla, je a bude kouzelnou černou dírou pro peněžní čachry. Pod pláštíkem "přísně tajné" se tomto molochu dá nahrabat spousta peněz povolaným a zúčastněným. Položme si otázku, k čemu je nám vlastně armáda? Se svými Pandury, Grippeny, T72 Galileo, Kalouskovými padáky, letouny Casa. Obvykle jsme se s nepřítelem dohodli, byť jsme měli vždy špičkovou armádu, naftalínovou generalitu a řopíky v hoře. Lacinější by byla domobrana či národní garda, s mašingvérem každého muže v bedně ve sklepě, jako ve Švajcu. Může mi někdo vysvětlit smysl naší armády? Ted vyjma prebend, výsluh a dalších nákladů na nesmysly. Budeme blábolit o povodních a úloze armády. Kolik pozlacených Pandurů s měchýřem bude plavat k postiženým? Uveďte mi jeden racionální důvod, proč živit armádu, včetně piňulek na hubnutí. Bože, zbav mne přátel, nepřátel se zbavím sám. A nyní mne bijte, pacifistou nejsem.

D. Werner 3.9.2011 23:37

Re: Armáda

Slouzil jsem ve svycarske armade a ceske predstavy o ni jsou vice nez chybne. Mame vic a kvalitnejsich tanku (Leopard 2), OT (Combat Vehicle 90) a stihacek (F/A-18) nez ceska armada.

D. Werner 3.9.2011 23:40

Re: Armáda

Abych nezapomnel, nyni se zde diskutuje nakup dalsich stihacek. Na vyber jsou Eurofighter, Rafale a Gripen. Opet v poctech o kterych se vam muze pouze zdat. Svoboda neni zadarmo ale kdy cesti pepici naposled branili svou vlast (o svobode nemluve)?