30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ANALÝZA: Skupinová iracionalita

Žádná politická strana by neměla šanci uspět, kdyby nemohla komunikovat s potenciálními voliči. Právě způsob komunikace prozrazuje o politicích mnohé. Někteří se snaží věcně argumentovat, jiní útočí na emoce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 6.10.2016 15:19

Re: Hodnoceni odrazi autoruv naheld na svet

Byť slyšela, indoktrinovat se nenechám. Kritické myšlení má pro mě větší cenu.

F. Houžňák 6.10.2016 13:48

Abych začal odzadu, ne tak úplně,

že se jedná o strany sdružující vrahy je samozřejmě blbost, zase byste neměl přehánět, to byl jeden Pirát, že ano, i když u Zelených bych vrahy taky našel, nemyslím vrahy z nějakých osobních pohnutek, to se může stát každému, ale z pohnutek spojených s jejich ideologií (Bastian a Kelly, třeba). Asi bych našel i jinde, ovšem nikoliv vrahy spojené svým činem se stranickou ideologií. O homosexuálně-násilnických sklonech dotyčného pána, nosícího s sebou stále smrtící zbraň, samozřejmě věděli u Pirátů všichni, jak se bylo možné dočíst i v novinách. Že ovšem třeba zelení podporují vraždy tlakem na netrestání a velmi předčasné propouštění vrahů a tlakem na úplné uvolnění prodeje drog, je snad zjevné i vám (já tomu říkám "rozsudky smrti proti neznámému", když je opět i mnohonásobný vrah "odsouzen" k podmínce nebo propuštěn za rok za dva). Neměl byste číst v mých textech to, co tam není, vymýšlel jsem si snad někde? Nikoliv. Někdo křesťanům měřit může, jistě, třeba bolševici to tak dělali a musulmani to dělají teď, i když jim "křesťani" nic nedělali a nedělají, zde se jedná o zcela světské mocenské boje, ale obě skupiny prohlásily křesťany za veliké zlo, prostou svojí existencí, něco jako Židi. Takže to je podle vás správné? Jinak se mi nedaří vaše vývody pochopit, co myslíte tím "stejným metrem"? Já jsem jenom uváděl fakta a žádný metr, měřit má každý sám za sebe, co si o obou spolcích myslím, je ovšem jasné, vy - v kontrastu k tomu - pokládáte Zelené za nějak užitečné a zelenou ideologii, snažící se zničit nejenom náš blahobyt, ale i naši celou (křesťanskou) civilizaci, za správnou? I vy patříte ke křesťanské civilizaci, i když to nejspíš popíráte. Připadá mi, že jste v argumentační nouzi (moje oblíbená fráze).

R. Langer 6.10.2016 12:29

Re: Těch "evidentně pomatených jednotlivců", jak to

Já nenadávám křesťanům, já jenom říkám, že úplně podle stejného metru, jakým měříte vy, může někdo měřit těm křesťanům, ale vy ne že to nechápete, ale evidentně to pochopit ani nechcete, proto je jakákoliv další diskuse s vámi zbytečná. Ale můžeme si to zobecnit, jsem si jistý že v jakékoliv politické straně se našel dřív nebo později nějaký vrah (nebo i víc), takže se podle vás eviidentně jedná o strany sdružující vrahy a podporující vraždy. Je to tak podle vás správně?

F. Houžňák 6.10.2016 9:41

Těch "evidentně pomatených jednotlivců", jak to

pěkně formulujete, je v těchhle spolcích ale docela dost, nemyslíte? Našel byste mnoho jiných případů, kdyby vás to zajímalo, a zjistil byste velmi rychle, že nekecám. Třeba pedofilie u Zelených ... Muselo by se ovšem chtít nechat působit věcné argumenty na vlastní mínění, a to je zpropadeně obtížné, že ano. Tahleta argumentační linie s "pomatenými jedinci" (Němci říkají "Einzelfälle") je ale už trošku hloupá a působí velmi uměle, nemyslíte? Vždycky když nějaký musulman někoho zavraždí, nebo povraždí jedním rázem desítky a stovky lidí, tak je to "pomatený jednotlivec", jak pěkně říkáte. Ale vy holt musíte nadávat křesťanům, to je taková pěkná, pokroková linie, a můžete za sebou přitom cítit celou politickou a vojenskou moc Evropské Únie, to musí být skvělý pocit. Gratuluji.

F. Houžňák 6.10.2016 9:32

Jo, kdo nechce,

nepochopí, aspoň tedy demonstrativně. U vás sedají vrány se slepicemi a vrabci?

R. Langer 6.10.2016 9:15

Re: Vy jste si nejdřív myslel, že jsem si

Tak za prvé, já jsem neřekl, že jste ko*ot, ale že ko*ot je ten, kdo dává do spojitosti čísi úchylku s jeho (a cizí) politickou orientací, k čemuž jste se tedy dobrovolně přihlásil, takže si nestěžujte, protože to u mě prostě ko*ot je.

A za další, já nejsem ani u Zelených, ani u Pirátů, ale když vidím hlupáka, co hodnotí nějakou skupinu lidí podle páru evidentně pomatených jednotlivců, tak mu to prostě musím napsat. A ne, nemyslel jsem, že jste si to vymyslel, ale skutečně nevím, proč bych měl mít nějaké nutkání hledat nějaké pikantní historky o německých pirátech a ještě z toho usuzovat něco o celé jejich straně a o celé straně českých pirátů. Jestli vám to ovšem připadá normální, tak prosím, ale mě do toho netahejte. :-P

V. Vaclavik 6.10.2016 3:20

Re: Hodnoceni odrazi autoruv naheld na svet

Nesmele bych podotknul, ze existuji i jine ideologie, nez jen komunismus, ci pravicactvi. Vase chyba ze nejste zadnou racionalnejsi, ne-li primo racionalni ideologii polibena, tedy nikdy jste o ni neslysela.

P. Vaňura 5.10.2016 21:18

Můžete uvést příklad nějaké dobré ideologie???

A proč jsou pragmatici nepoctivci??? A jaký je jejich "ideologický pohled"???

P. Rudolf 5.10.2016 18:44

Re: Hodnoceni odrazi autoruv naheld na svet

Kdyby vás tady lidi neznali, snad by i uvěřili tomu, že máte v hlavě mozek.

V. Čermák 5.10.2016 18:11

Hlavně, že se TOPka pěkně umístiila.

Kromě ideologicky-demagogického plivání na Putina, Zemana a Babiše nemá nic...

V. Čermák 5.10.2016 18:07

Re: Hodnoceni odrazi autoruv naheld na svet

Kdyby vás tady lidi neznalli, snad by i uvěřili tomu, že nesnášíte jakýkoliv dogmatismus....Vy a paní Netzer..

J. Křivánek 5.10.2016 17:00

šáša si naděla na papír hausnumera

Miluji, když nějaký šáša si "nadělá" podle jeho pravidel ňjáký hausnumera a pak z nich dělá dalekosáhlé závěry. Jen to, že uřezal grafu nulu svědčí o tom jak pán "věcně" "umí" nakládat s čísly. Bez toho uříznutí by to nevypadalo tak dramaticky, že?

Považovat v politice za "nejvěcnější" přístup používání uhlazených nic neříkajících vět je opravdu myšlénka hodná mentálně retardovaného.

F. Houžňák 5.10.2016 15:57

Vy jste si nejdřív myslel, že jsem si

to celé vymyslel, co? A kouknul jste se se strýčkem Googlem? A sklaplo vám, co? Že jste pak tak přešaltoval směr.

F. Houžňák 5.10.2016 15:44

No, s vámi je to těžké, vy jste hrozně vztahovačný,

i za jiné, vy jste u Zelených nebo u Pirátů? Když vám někdo řekne, že jste ko*ot, vy to nepovažujete za urážku? I když jsou lidé, tydlencti masochisti, co se jim to líbí. Tak to je to vaše nutkání. A co pořád máte s tím kádrováním, vy musíte někoho kádrovat? Já tu potřebu nemám. To jsou prostě příběhy ze života, a každý si je může ověřit a přebrat podle svého. Vy to považujete za normální a zcela nepozoruhodné, souložit s mrtvolou, kterou jste si předtím sám připravil, OK, to je vaše věc, do toho vám nikdo nemluví. Vaše interpretace křesťanství je vcelku otřelá, a křesťané nemůžou za vaši nechápavost a nedostatek fantazie, problém hledejte v sobě. Taky byste už mohl přijít s něčím novým, jste únavný a nudný. A jinými slovy, říkáte, že věřit na Krista Pána a na lásku k bližnímu je to samé, jako zabíjet lidi kyjem a pak s jejich mrtvolami souložit. No, taky je to názor. Máte okolo sebe víc takových, s takovýmihle názory? To musí být dobrý spolek, ten váš. Nosíte u sebe kyj?

R. Langer 5.10.2016 15:04

Re: No, když to nechcete vědět, tak proč se ptáte?

Já že nadávám? Ani jsem si nevšiml, já jsem jenom vyjádřil svou představu o inteligenci jedince, který podle jakýchsi úchylů obecně kádruje politické strany (tedy uráží lidi lidi jemu neznámé - typisch). Jestli jste se hned našel, tak gratuluji, to jsem opravdu nečekal. Co kdybychom se zamysleli třeba nad takovými Křesťanskými demokraty - není to nakonec strana úchylů, co věří na pohádkové bytosti a na 2000 let mrtvého nesmrtelného truhláře? To je podle mě významná korelace! A takoví lidé že mají co dělat v politice? :-D

A k tomu nutkání - vážně máte ten pocit, že nějaké nutkání mám JÁ? :-P

F. Houžňák 5.10.2016 13:37

No, když to nechcete vědět, tak proč se ptáte?

Nadávat jste mohl rovnou bez ptaní, když už máte tu potřebu urážet lidi vám neznámé. Typisch. Ale k věci: spojitost tam je poměrně značná. Mezi Zelenými je velmi nápadně mnoho různých úchylů, především pedofilů, ostatně Zelení dlouhá léta politicky i soukromě propagovali volné souložení s dětmi, ovšem samozřejmě "bez násilí", oni všecko dělají bez násilí, třeba podpalování aut a mlácení jim nepohodlných lidí a tak, a dodneška to souložení s dětmi implicitně propagují, i když ne nahlas. Podívejte se třeba na "sexuální výchovu", kterou zavedli Zelení v Bádensku-Württembersku, kde objasňují devíti-desetiletým dětem rozdíl mezi vaginálním, análním a orálním sexem a široce rozebírají homosexualitu. To samozřejmě je pro desetileté děti "hrozně důležité", ovšem připravuje je pěkně na to, až přijde nějaký zelený strýček nebo zelená teta na něžnou návštěvu. Piráti nebudou o moc lepší, je to stejný typ lidí jako u Zelených, viz ty dva případy a jejich ostatní chování. Ten první, co šukal s tou mrtvolou s rozmlácenou hlavou, to nebyl jenom tak nějaký Pirát, byl to primus inter pares, tedy šajba, jak říkáme my Slované. A všichni to o něm věděli. Takže významná korelace by tady byla, a pravděpodobně i kauzalita, holt vrána k vráně sedá. Pokud se vám takovéhle jednání líbí, no prosím. Vy taky patříte k lidem, kteří musí být v nějaké straně? A proč, máte k tomu nějaké neodolatelné nutkání nebo jak k tomu dochází?

R. Langer 5.10.2016 13:07

Re: Nevěříte? Zeptejte se strýčka Googla,

No, a proč bych se jako měl starat o nějaké úchylné Němce? Nebo kdokoliv jiný? Nebo vy snad dáváte čísi úchylku do spojitosti s jeho politickou orientací? Tak to bych rád věděl, v jaké jste straně, protože to by potom jeden takové ko*oty snadno pohledal... :-D

F. Houžňák 5.10.2016 12:40

Nevěříte? Zeptejte se strýčka Googla,

jména tam máte (Gerwald Claus-Brunner a Michael Göttenauer), tak si je tam naťukejte a hned to na vás vykoukne. Ovšem v jazyce německém, Češi se o to asi až zas tak nestarali, obzvlášť u toho pirátského šukače dětí.

R. Langer 5.10.2016 11:44

Re: Jó, Piráti,

Ehm - to jako myslíte vážně? Fakt?

J. Václavíková 5.10.2016 9:49

Re: Hodnoceni odrazi autoruv naheld na svet

Ideologický dogmatismus povětšinou znamená pouze to, že vaše názory zkamení a nejste schopen pružně používat rozum. Z tohoto důvodu nesnáším jakýkoliv dogmatismus. Je pak už jedno, jestli někdo hlásá nesmysly komunistické, anebo stejně nesmyslná dogmata zaštiťující se ideologií pravověrného pravičáctví. Obojí postrádají uměřenost a zdravý rozum.

J. Pražák 5.10.2016 9:04

V analýze něco chybí

Chybí ohodnocení pozitiv, které strany dosáhly a nesplněné sliby-lhaní voličům. To jsou podstatné položky, na které reagují ostatní zostřeným slovníkem.

M. Prokop 5.10.2016 8:46

Kterak dostat subjektivní pohled do "objektivní" tabulky.

:-P

F. Houžňák 5.10.2016 8:17

Jó, Piráti,

v Německu teď nedávno jeden z vrchních Pirátů, berlínský poslanec Gerwald Claus-Brunner, zavraždil svého milence (umlátil ho kyjem, který všude nośil s sebou, aby se prý měl čím bránit), mrtvolu nacpal do kufru, který měl prozíravě s sebou, a na káře, kterou měl taky prozíravě s sebou, mrtvolu transportoval přes půl Berlína do svého bytu, kde se s ní další tři dny těšil (noviny zde používaly různých narážek, takže si to těšení můžeme živě představit), a poté se odpravil pomocí elektrického proudu (byl elektrikář, takže jaksi od fochu). Jó, Piráti ... jednoho Piráta (Michael Göttenauer) onehdy soudili kvůli dětskému pornu a zneužívání dětí, ale protože to byl pokrokový Pirát, dostal jenom podmínku ... i když to byl dětsko-pornografický recidivista, on ty děti prostě měl rád. Jó, Piráti, to je klasa, ale jinak jsou strašně důvěryhodní ...

P. Rada 5.10.2016 6:41

Velmi pěkně zpracované.

Ocenuji hlavně metodiku přístupu. Škoda jen, že odkazem nejsou specifikovány konkrétní texty, prohlášení, rozhovory... ze kterých rozbor vychází ale jen období jejich presentace.

V. Vaclavik 5.10.2016 6:10

Hodnoceni odrazi autoruv naheld na svet

V titulku, kdyz jsem psal to slovo 'svet', tak me napadlo, jestli to nebude autorem zhodnocene jako velikasstvi, nebo neco takoveho.

Bod 2, prodej iluzi - o autorovi vypvida vice, nez si zrejme uvedomuje, ditto bod 5, Ideologicke mysleni.

Jen protoze jsou v nabidce jen spatne ideologie jeste neznamena, ze ideologie jako takove jsou neco spatneho. Ideologie je 'uceleny nazorovy souhrn'. Proti-ideologicky postoj nam rika, ze nemame moc myslet, nemame se snazit o vytribeni a urovnavani myslenek do nejakych sirsich celku, ale mame byt pragmaticti, coz v praxi znamena jednat na zaklade nepriznane ideologie - protoze kazdy do nejake miry nejakou ideologii, tedy svetonazor nutne ma - a nemusi vzdy nutne jit o neco nejak vzletneho.

Nekdo ho ma vice vypracovany a nekdo mene, ale vsichni nejaky ten nazor na svet mame. A pragmatici jsou intelektualni nepoctivci, podvodnici, nepriznavaji svuj ideologicky nahled na svet, podle ktereho se pak nutne a nezbytne rozhoduji. Bez ideologickeho nahledu na vec nejde nijak o nicem rozhodnout. A znovu zopakuji, ideologie se nemusi vzdy tykat jen nejakych svetohybnych, vzletnych veci, ale docela obycejnych, jako treba denodenni komunalni politiky.