23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

ANALÝZA: Proč (asi) vyhraje Jan Fischer

Zemanovo charisma nevyhraje volbu, pokud Fischerův tým po prvním kole změní téma kampaně a posbírá hlasy ostatních kandidátů. Jak?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Novotný 15.12.2012 11:14

Vážení,

mohl by mi někdo vysvětlit, jak je možné, že jsou mezi kandidáty bývalí členové KSČ? Mám dojem (možná špatný), že funkce prezidenta je především otázka morální, protože politici jej k ničemu stejně nepustí. Jak to hraje s morálkou, když máme zákon zakazující v podstatě komunistickou zhůvěřilost (stejně jako nacistickou), a přesto nikdo tuto propagaci nestíhá. Aspoň tu komunistickou! Proto si myslím, že kdo se zapletl s tou komunistickou verbeží, nemá minimálně morální právo se ucházet o tuto funkci. A jsou mi absolutně ukradené vymyšlené důvody, proč se s tou cháskou paktoval i jak dlouho jim lezl někam.

Děkuji

Lupen

J. Boleslav 15.12.2012 12:56

Re: Vážení,

Naprosto souhlasím.

V. Vlach 15.12.2012 18:55

Re: Vážení,

Ano.

Š. Hašek 15.12.2012 11:04

Může mi někdo, mně neznalému, vysvětlit,

čím chodící průměr průměru všeho (asi jistě dobrý úředníček pan Fišer) osvítil veřejno, aby byl na špici kandidátního presidentského peletonu (trendy vyjádřeno)?

Všechny změny jsou pouze k horšímu. Tím myslím lidovou českou anketu na hlavu státu.

J. Boleslav 15.12.2012 12:59

Re: Může mi někdo, mně neznalému, vysvětlit,

Penězmi od svých sponzorů. Zaplatil nejvíc mediím.

J. Kanioková 15.12.2012 23:56

"Upřímným kukučem", který problikával, kam jen člověk zabrousil..

Prostě "nejméně vadí"...

V. Mlich 15.12.2012 8:32

Je to dobré, takle vystrašit lidi.

Aspoň přijdou k volbám a zabrání tomu nejhoršímu.

Š. Hašek 15.12.2012 11:04

Re: Je to dobré, takle vystrašit lidi.

Asi tak.

F. Svoboda 15.12.2012 11:08

Re: Je to dobré, takle vystrašit lidi.

Prosím o vysvětlení co nebo koho míníte tím nejhorším. Díky za odpověď.

J. Boleslav 15.12.2012 8:11

Zemanovo charisma?

Kde ho prosím Vás vidíte? Pro mně má ten člověk charisma ovarovité ožralé hulvátské vepřové hlavy, kterou tak rád konzumuje. Je mně fyzicky odporný.

V. Vlach 15.12.2012 18:57

Re: Zemanovo charisma?

Choval se hulvátsky jenom k hulvátům.

Nebudu ho volit, ale Fischer? Ne děkuji, já již zvracel!

J. Boleslav 16.12.2012 8:08

Re: Zemanovo charisma?

Choval se hulvátsky ke kdekomu, má pohrdání lidmi v povaze. A jsou za ním zcela jistě komanči a pravděpodobně i ruské peníze.

V. Vlach 16.12.2012 19:58

Re: Zemanovo charisma?

Nebuďte včerejší - s těmi komanči. Ani nechtějte znát kdo všechno má vazby na bývalé komunisty nebo jejich veksláky. Ti co nejvíc křičí mají mnohdy máslo na hlavě.

M. Kosejk 15.12.2012 7:12

vyhraje

Fisher vyhraje zejména proto, že reprezentuje ryzí esenci toho nejhoršího češství - pokrytectví, alibismu, připosranosti, flexibilní morálky a flexibilních názorů.

Jako bývalý ideologický kádr KSČ je "ideálním" Čechem pro kritiku koministů. A jako člověk, který v 80. letech morálně selhal, je "ideálním" prototypem politika, který se může zabývat moralizováním nad stavem současné společnosti.Fischer také je osobou, která šéfovala vládě, která se proslavila rekordně vysokým schodkem rozpočtu a velkým množstvím korupce (např. pamatuje už vůbec někdo, jak se Fischer zastával pana ministra Bartáka?! ) Vlastně by Čechy reprezentoval ideálně, zejména svoji generaci, která také za komunistů držela hubu a krok výměnou za guláš - a dnes drtivá část z těch uzdisráčů nenechá na dnešní politice nit suchou.  I v postoji ke korupci se podobá většině Čechů, kteří deklarují nenávist ke korupci a klientelismu, ale sami se na tom podílejí.

Fischer bude ČR reprezentovat ideálně, i když se asi mnohým nebude líbit, co uvidí. Ale uvidí pouze zrcadlový obraz společnosti.

V. Vlach 15.12.2012 18:58

Re: vyhraje

Jeho případná výhra může jednoznačně vypovídat jenom jedno: že si demokracii nezasloužíme!

J. Boleslav 16.12.2012 8:09

Re: vyhraje

Přesně tak.

P. Pavlovský 15.12.2012 5:44

Důvodů pro vítězství Fischera je ještě víc,

říkám se zaťatými zuby voliče, který bude v e 2. kole volit přede vším PROTI ZEMANOVI.   TEN NEMŮŽE PROTI FISCHEROVI HRÁT KARTU ANTIKOMUNISMU, protože  byl v KSČ také, a pokud do ní nevstupuval z kariérismu (jako Fischer), musel vstupovat z přesvědčení, což je pro presidentskou funkci ještě horší!

Zeman je  ovšem v očích všech, kdo neztratili paměť, spojován se komunistou Šloufem, ms kauzami Bamberk, kufřík, Štiřín, akce Olovo; dnes též s Lukoilem.

J. Fischer je neideologický, nevyhraněný, středový kandidát. Zeman je naproti tomu předseda levicové "strany jednoho muže" (to tu od dob Sládkových republikánů a Klausovy ODS nebylo). Zemana nebude volit levý střed, sympatizanti zelených (Fischerová) a lidovců (Roithová). A nebudou jej volit samozřejmě ani pravicoví voličové.

Konstatování: "O podporu Přemysla Sobotky usilovat nebude (ODS – strana zlodějů, že?), Zuzana Roithová jej (asi) nepodpoří z antikomunistického principu a Karel Schwarzenberg též pravděpodobně zůstane mimo", o ničem nevypovídá. Tito kandidáti nikoho podporovat nemusí; jejich příznivci mají svou hlavu a vědí, že Fischer je jim rozhodně blíž než Zeman. Klausova podpora Zemana nebude mít na voliče ODS vliv.

J. Boleslav 15.12.2012 13:00

Re: Důvodů pro vítězství Fischera je ještě víc,

Taky to tak vidím, jsem rád, že se tentokrát shodujeme. :-)

Z. Jaromír 15.12.2012 5:43

Pane autore,

musíte v článku, který sám pojímáte jako sázkařskou zábavičku, užívat výrazy tak zatížené, jako je např. Sofiina volba?

Ještě bych se rád zeptal, proč vám kandidáti, až tedy na Miloše Zemana, jenž údajně vlastní jakési charisma, připadají "zoufale nudní"?  Debaty presidentských kandidátu patří do žánru zábavy, či co? V čem je zábavný M. Zeman? Vždyť už skoro dvacet let mele pořád to samé stejným způsobem a stylem.

J. Boleslav 15.12.2012 8:12

Re: Pane autore,

Přesně tak.

J. Vavrochová 15.12.2012 5:35

Z fišera už dostávám kopřivku. Ať přijdu kamkoliv, někde na mne juká

z plakátu; na poště, když stojím ve frontě u jediného otevřeného "okénka", celou dobu vidím toho zmetka, jak se "líbezně" tváří ze zarámovaného kusu papíru, celý laděný do šedomodra. Nevidět ho lze jen zavřenýma očima! A fronta postupuje velmi pomalu, dobrý trik na potenciální účastníky - voliče!

To už raději toho přisprostlého, přidrzlého, ale vtipného a chytrého Zemana!

Nejlepší by ale byl obyčejný sádrový trpaslík! Ten by byl zticha, asi stejně jako Fišer, nestárnul by na duchu, jako náš současný "všeználek", nehýřil by obhroblými bonmoty, jen by pomalu, vlivem deště a různosti počasi, oprše,l popraskal a postupně se rozpadl, právě na konci svého prvního a posledního působení na postu prezidenta. A pak bychom si pořídili nového, hezky barevného a tak pořád dokola. Vyšlo by to nastejno, ale podstatně levněji.

J. Ptáček 15.12.2012 0:41

Okamura ? Fischer ?

Toho Okamuru jsme ale neměli zbavovat kandidatury, co když na nás Japonsko uvalí blokádu. Naštěstí pro nás asi blokádu námořní, protože nemají ponětí, kde Česko vlastně leží.

Jinak vítězství Fischera naši reputaci nepokazí. Bude stejně bezvýrazný a oportunistický jako my ostatní Čechové ...

T. Šmilauer 15.12.2012 2:49

Re: Okamura ? Fischer ?

Česko se zřejmě přiřadí k těm postkomunistickým zemím, kde jbyl či je e v čele státu exkomunista. Nejsme o nic lepší než Poláci či Slováci, jaká je společnost, takový bude prezident.

Při očekávaném finále Fischer- Zeman prostě k volbám ve 2.kole nepůjdu a nebudu podporovat ani jednoho v jeho cestě na Hrad.

V. Mlich 15.12.2012 8:42

Fischer ve druhém kole?

V prvním kole k volbám nejdu, protože v článku spomenuta Sofiina volba je dost výstižný popis voleb, je to varianta s 9 špatnými možnostmi. Ale pokud bude Fischer ve 2. kole, tak zadek zvednu a dám hlas komukoliv.

P. Lenc 15.12.2012 9:15

Re: Fischer ve druhém kole?

Také to tak vidím.

F. Svoboda 15.12.2012 11:06

Re: Okamura ? Fischer ?

Nedávno jsem zde na internetu použil předvolební kalkulačku. Doporučuji to všem , nejen zde diskutujícím, aby to rovněž zkusili. I mne výsledek mírně překvapil. U mne je favoritkou paní MUDr. Roithová, ale kalkulačka mně ukázala největší průnik vzájemných názorů s panem MUDr. Sobotkou. Na konci chvostu se ovšem zcela dle očekávání umístil kryptokomunista Dienstbier. V 1. kole budu  se budu rozhodovat mezi zmíněnými prvními jmenovanými kandidáty a do druhého kola volit nepůjdu, neboť uznávám, že bývalí komunisté mají u našeho zhlouplého národa největší šanci. Tomu asistovat nikdy nebudu.

J. Boleslav 15.12.2012 12:58

Re: Okamura ? Fischer ?

Vyšlo mně to podobně.

A. Richter 16.12.2012 22:26

Re: Okamura ? Fischer ?

Mi taky.

.... *8-(