29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ANALÝZA: Nemožnost výkonu funkce prezidenta

Z politického pohledu jde o snahu zmocnit se prezidentských pravomocí mimo demokratické rozhodnutí voličů v prezidentské volbě. Prezident Miloš Zeman byl opakovaně řádně zvolen do úřadu prezidenta ve volbách s nejvyšší účastí voličů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 7.11.2021 9:53

Mynář s Ovčáčkem nikoho neizolovali, prezidenta nechal převézt do nemocnice jeho ošetřující lékař. Mynář s Ovčáčkem informovali veřejnost o tom, že prezident je nemocný a že přitom není ohrožen jeho život. Dost! Nic jiného veřejnost nepotřebuje a snad ani neche vědět. S celou tou "aktivací" čl. 66 ústavy to je přinejmenším podivné. On totiž ten článek je aktivní neustále a kdykoliv je možno jej použít, pokud jsou splněny podmínky o kterých hovoří. Není vůbec pravdou, že je neaktivní a že je jej třeba jen v nějakých případech (zde v případě nesouhlasu některých senátorů s výsledky voleb prezidenta) aktivovat.

F. Navrátil 6.11.2021 9:01

Na jaře senát spolu se spřátelenými médii připravoval útok na prezidenta pro velezradu. Nezdařilo se, Koudelkovy Vrbětice vyšuměli do ztracen, kam patří. Prezidentova hospitalizace nabídla novou možnost a s podporou nenávistné mediální kampaně zahájil Vystrčil útok na hradní funkci. Tento krát zašel příliš daleko a sám se vyfauloval z mocenského řešení.

Š. Hašek 6.11.2021 9:08

Přesné.

M. Husovice 6.11.2021 10:12

"Koudelkovy Vrbětice vyšuměly do ztracena"- ony nevyšuměly,mají docela slušné následky, s nepřáteli se jedná méně slušně, než s neutrály např. při dodávkách plynu či ropy, nebo při nákupu jaderného paliva. Odůvodněný předpoklad není prokázání viny a na jeho základě jsme jednali a požádali o náhradu škody, bez zdůvodnění a důkazů. Nevím proč si neodůvodněně vytváříme nepřátele - Rusko, Polsko a možná brzy i další. Když v čele konrarozvědky máme "jihočeského generála" (škoda, že nemáme moře) , kterého vyznamenávává "spřátelená" rozvědka, můžeme se dočkat dalších "akcí" které nemusí být tak docela ve prospěch našich ofčanů.[>-]V

R. Langer 6.11.2021 12:27

To není neodůvodněně, to je z něčího záměru... ;-€

K. Kocourek 6.11.2021 14:00

Nepřátele si systematicky vytváří Rusko. Není s ním možné normálně jednat, uznává jen svoji vlastní sílu a od ostatních (hlavně když jsou menší) očekává, že se podvolí. Takže "Koudelkovy Vrbětice" mají docela slušné nikoli následky, ale výsledky: Spousta ruských agentů musela sbalit kufry. Navíc si to Rusové způsobili sami svojí arogancí, když se kauza Vrbětice provalila. Mohli být spokojeni, že zde mají základnu tajných služeb minimálně pro celou střední Evropu a nechat nás výměnou na pokoji, ale jejich nabubřelé uvažování jim zatemnilo mozek. Být na Rusku v čemkoli závislý, to není zrovna dobrý výhled do budoucnosti. Rusko se dodávkami plynu i jaderného paliva živí, takže vydávat to za nějakou jeho milost je scestné. Uvádí se jako příklad, že Rusko může dodávat plyn do Číny. Pokud Číňané nabídnou víc (a samozřejmě taky musí existovat přepravní kapacita), můžeme na ruský plyn zapomenout tak jako tak. Jenže Číňani zatím víc nenabízejí. S těmi obchodovat znamená skoro vždycky jako celek prodělat (vydělá na tom jen těch pár jednotlivců, kteří dané obchody sjednali). Ale možná přesně o to Putinově partě jde.

P. Smatlak 6.11.2021 8:43

U Zemana není hloupost nebo demence a ani nějaká nemoc ale nemožn ost jako president se chová s prominutím jako aarogantní narcis a ještě lže a o tom,že někdo jako Zeman má někoho rád tak jen jen sebe a všichbi co lezou Zemanovi do a asi kam.On si myslím,že je jako bůh ale opak je pravdou a i peklo je proti Zemanovi ještě to co je proti nim to peklo i to daleko lepší než pan soudruh Zeman,.A jdeště si Zeman ,že je nekchytřejší a nejlepší ale chování ,arogantní ,slušnost a pokora u něj nehrozí ,protože to co píši je na úrovni duševní a slušnosti impotence myšlsní a lidskosti.Jinak už končím.protože by to bylo na román.

K. Garfield 6.11.2021 11:13

Tak jsme se dozvěděli, že nesnášíte Zemana... OK... ale to není důvod, proč by nemohl vykonávat svou funkci, do které byl řádně zvolen.

Až budou další volby, zvolte si někoho lepšího...

Z. Jiroušek 6.11.2021 11:50

To píšete na základě dlouholetých, osobních, zkušeností s jednáním s panem Zemanem.Nebo pouze papoučkujete toho hlasatele pravdy na ČT24.

V. Loula 6.11.2021 8:33

Jsou dvě roviny daného problému:

1. Ano, je těsně po volbách, kde je role prezidenta zásadní, a prezident těžce onemocněl. Tak je třeba připravit i variantu článku 66.

2. Před půl rokem se senát pokusil odstranit prezidenta tím, že někteří senátoři sháneli podpisy pro obžalobu prezidenta z velezrady a tím jeho odstranění. Tento pokus nevyšel, tak se nyní opakuji v jiné podobě.

Vyberte si, která varianta je poravděpodobnější.

P. Sura 6.11.2021 8:21

Je potřeba si uvědomit, že člověk, který z naprosto standardní situace (vážná nemoc, vyžadující PŘÍPADNÉ zastoupení) dokáže "vyargumentovat" pokus o státní puč, je toho schopen, protože TAK UVAŽUJE. Pokud takový člověk pracuje jako exponent právního státu, tak potěš koště.

Pak se nemůžeme divit, že spravedlnost se nehledá a naopak gauneřina může "zcela po právu" vítězit.

P. Chládek 6.11.2021 8:18

Koudelka - Chvojkovice-Brod, to hovoří za vše... Zeman je dnes více než kdykoliv předtím jen trapná a politování hodná figura. Včasný odchod do ústraní by mu mohl navrátit alespoň špetku lidské důstojnosti.

Š. Hašek 6.11.2021 9:09

Hmmmmm .....

J. Cimbálník 6.11.2021 6:37

Problém je v tom, že těžké postižení jater ssebou -na rozdíl od rakoviny plic - nese i kolisave postižení psychiky...

R. Langer 6.11.2021 8:00

Ano, a právě proto lékaři potvrdili, že prezident Miloš Zeman je schopen rozhodovat a vyjádřit svou vůli, že?

R. Langer 6.11.2021 8:01

Mimochodem, vy jste schopen rozhodovat a vyjádřit svou vůli? Máte na to nějaké potvrzení? 8-o

J. Cimbálník 6.11.2021 8:12

Když jsem ještě jezdil se zachrankou, zažil jsem stastneho pacienta s cirhozou jater, ktery vzdy, kdyz citil, ze na neho jde "delirko", tak nas zavolal a nechal se prijmout do nemocnice. Nebyl to vrchni velitel armady.

R. Langer 6.11.2021 9:06

Hm, tak to je skutečně skvělá historka. A prezidenta jste vezl kolikrát? 8-o

J. Cimbálník 6.11.2021 10:16

Prezidenta nikdy, ale nekolikrat pacienta se stejnou duagnozou.

R. Langer 6.11.2021 12:27

Aha. ;-D

K. Nový 6.11.2021 0:39

Je třeba získat přesné znění stanoviska nemocnice!

Bud lhala nemocnice nebo fabuloval Taiwanec!

V. Loula 6.11.2021 8:42

Současné vyjádření konzilia zní v tom smyslu, že Zeman není schopen vykonávat všechny povinnosti prezidenta. Je to takové šalamounské, jistě není schopen klást věnce, asi ani není schopen vykonat přehlídku čestné stráže. O neschopnosti analyzovat politickou situaci a podle toho se rozhodovat ve zprávě konzilia není ani slovo.