6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

AMNESTIE: Autor konečně odhalen

Dočetl jsem se, že právník Pavel Hasenkopf se soudí s prezidentskou kanceláří, po které žádá odškodnění v řádu stovek tisíců korun za to, že ho současný prezident a vedoucí KPR označili za jednoho z „autorů“ loňské amnestie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Prochazka 10.7.2014 14:18

Re: Až na ten poslední odstavec

Kterým zlodějům a křivákům konkrétně?

O. Prochazka 10.7.2014 14:17

Re: Až na ten poslední odstavec

Jak kdy. Souzení mají ale nejen zájem, ale dokonce právo se v právním státě obhajovat všemi prostředky. To že soudy, prokurátoři a všichni žalovatelé nejsou schopni dokázat za 10 let provinění je jen jejich problém.

O. Prochazka 10.7.2014 14:15

Re: Až na ten poslední odstavec

Já si jeho knihy také kupuji. I proto, že jen tak se mohu seznámit s jeho nezkomolenými názory. Amnestie nikoho neokradla, poškozené mohli okrást jedině zloději. Zlodějem je ale ten, kdo je dosouzen za krádeže soudem (nepočítám teď soudní omyly). Pokud někdo je obviněn dlouhá léta bez rozsudku, není tedy zlodějem.

Důvěřiví lidé se okrádají sami. je to jejich problém, že jsou to moulové, co věří na pečené holuby, hypotéky za korunu. Klaus za to nemůže a nemohl. Přečtěte si o tom, koho amnestie "osvobodila".

Z. Baldova 10.7.2014 13:49

Re: Zda Bůh je či nikoli

Bohuzel ja nikoho nekomolim,ale jestli umite cist ,tak me jmeno je Baldova  Vy zkomolujici mudrci  Jestli me chcete odpovidat at uz jakoliv Pro Vas jsem pani Baldova  ja Vam take netvrdim ze jste

Šernohal....

S. Donát 10.7.2014 13:20

Re: Zda Bůh je či nikoli

Ano, 1000 důvodů. Argumentace je skutečně Vaše silná stránka. O tom jsem se přesvědčil už mnohokrát :). Nadávejte si jak libo, urazit mě nemůžete.

S. Donát 10.7.2014 13:17

Re: Až na ten poslední odstavec

Když tvrdím, že existují lidé, kteří dokáží pochopi páně Klausovy myšlenky, to podle Vás za někoho mluvím? Fascinující úvaha. Dále - dedukce obhajuji amnestii -> jsem komunista mě také velmi zaujala. S takovým myšlenkovým potenciálem to dotáhnete daleko. Počítám, že pro podobnou úvahu jste spotřebovala kapacitu všech dvanácti mozkových buněk, kterými disponujete :). Ještě jste zapoměla na to, že jsem Žid, což jste tvrdila nedávno. A konečně - nic nenaznačuji a ničím nevyhrožuji. Nemám jediný důvod Vás udávat. Jak jste přišla na to, že byste mi stála za něco takového? Je mi jedno, pod jakým jménem tady píšete, vždy se po pár příspěvcích sama prozradíte. Jen se tu bavím Vaší hloupostí. Což je z mé strany asi poněkud dětinské, ale mě to prostě nedá.

Omlouvám se tímto všem normálním diskutujícím za to, že tu zaplevelujeme diskuzi. Kdybych toho trolla nekrmil, udělal bych asi líp.

Z. Baldova 10.7.2014 13:16

Re: Zda Bůh je či nikoli

Pana Sejnoha  vynecham k nemu bych napsala 1000 duvodu abych jeho nazor vyvratila ,ale k Vam pane Donate napisi  znovu ze jste obycejnej hlupak a debil a muzete me udat jak je u Vas urcite ve Vasem rudem zivote zvykem  =To ze jste sevrat a mrazek dohromady to vi uz zde vice lidi,ale me je to jedno,protoze ve trech osobach jste hlupaci...

Z. Baldova 10.7.2014 13:08

Re: Až na ten poslední odstavec

Jasne  podle Vas je teda rozumne  reseni jim dat amnestii Klaus dobre vedel komu ji dava  a troufam si jen domyslet za co..  Stale zde pisete jen o jedne casti amnestie  ale o clanku 2 ani sluvko Jasne to Vame nehraje do obhajoby Klause  ktery dobre vedel co dela a komu tu zlodejnu  hlavne krivakum vse odpousti

Z. Baldova 10.7.2014 13:05

Re: Až na ten poslední odstavec

Za prve nemluvte Vy za jine  ti co kupuji jeho knihy a tak nesudte podle Vas     U Vas me vubec neprekvapuje ze je kupujete  Opravdu jste tak slepej a nechapavej ohledne te podvodnicke amnestie? Byli napsany desetitisice radku o tom ze amnestie poskodila o okradla tisice duverivejch lidi co  byli okradeni temi co dostali od VK  amnestii  Vasi osobe nema cenu zadne priklady predvadet o Vas je znamo ze jste pro Klausovkej  a tim padem proruskej bejvalej zarytej komous  a tim se s Klausem v mnoha vecech shodujete Nic Vam zasadne vase stanovisko neberu,protoze lide jako Vy co naznacuji vyhrozovani a udani k osobe kterou vubec neznate a dokonce pouzivate pro ni jine jmeno takove osoby jsou pro me ukradeny  a nestoji ani  za 10 haleru

S. Donát 10.7.2014 12:26

Re: Zda Bůh je či nikoli

Tak pane Švejnochu. Teď jste tomu nasadil korunu. Jistě se dozvíme, že jsme vlastně všichni stejná osoba (p. Mrázek, p. Sevrát, já a Vy). Všichni ostatní kromě nás (mě) totiž Klause nenávidí. Jo a ještě jsme "známá netová trubka" :). Dovolím si připomenout velmi trefné označení paní Baldové, rozené Sohorové p. Juraxem - samonasírací útočný troll. Velmi mě to pobavilo a nechci to nechat zapadnout :)

P. Švejnoch 10.7.2014 12:07

Re: Až na ten poslední odstavec

V bodě 2) bych šel ještě dál: Dokonce i kdyby to bylo tak, že soudní řízení protahují výhradně sami obžalovaní, není to omluva pro liknavé soudy a mizernou legislativu. Soudy mají být schopny rozhodnout o vině či nevině dotyčného v nějaké lidské době - to 12 či 15 let zcela jistě není.

K. Januška 10.7.2014 12:05

Nejhorší chyba VK a pana Jakla

bylo ustoupení od základního dělení moci ve státě. Moc výkonná (prezident) se podvolil moci soudní a nechal ve funkci předsedkyni Nejvyššího soudu. Měl si pozvat ústavní soudce a požadovat po nich, jakým právem zasahují do moci výkonné. Moc soudní nerespektuje Ústavu (soudci vyšších soudů vracejí spory nižším soudům), nerespektuje základní článek Listiny práv o rovnosti občanů před zákonem (institut povinného zastoupení má být pouze v případech, kdy by neúčast advokáta mohla obviněnému způsobit újmu), nerespektují zákony matematiky (totalita odstranila důkaz opaku ze zákonných předpisů).

Možná bych našel dopis, ve kterém jsem bývalého prezidenta na tyto skutečnosti upozorňoval.

Ani současná vláda si tyto skutečnosti neuvědomuje. Justice se chová jako mafie. Škoda, že novinářům to také nevadí.

P. Švejnoch 10.7.2014 12:02

Re: Zda Bůh je či nikoli

To, jak neustále záměrně komolíte jméno Sohorová na Sochorová, mě jen utvrzuje v tom, že Vy a ona jedna jste.

Byl bych opatrný s proklamacemi typu "Klause nemá ráda skoro celá naše země" či "světové propadnutí Klause". Jsem toho názoru, že to zdaleka není pravda - VK je jistě trnem v oku velké části české populace (pohříchu se obávám, že té poněkud prostší části) a jistě i mnoha dalších skupin např. eurohujerů, globálních oteplovačů, advokátů pravdy a lásky či bukanýrů z povolání, ale na tvrzení o skoro celé republice a světovém propadu to, domnívám se, nestačí.

A proč Vy se vlastně potřebujete zaštítit "skoro celou republikou" či dokonce "celým světem"? Nemohlo by to být třeba nedostatkem argumentů? :-)

S. Donát 10.7.2014 11:55

Re: Až na ten poslední odstavec

To máte jistě pravdu. Což ale nemusí znamenat, že je správné trestat lidi odnětím svobody za drobné, nebo nedbalostní trestné činy. Soudy bohužel jen zřídka používají alternativní tresty, ačkoliv jim to zákon umožňuje v rozsahu daleko větším.

Co se týče protahování soudů, zde souhlasím také. V mnoha případech se souzení vyhýbají odsouzení protahováním řízení. Ale jistě je nemálo těch, kteří nepřiměřené soudní martyrium absolvují ne z vlastní vůle, ale z neschopnosti našeho právního systému. Musí to být hrozné, žít v tomto kolotoči dlouhé roky.

V. Novak 10.7.2014 11:31

Re: Až na ten poslední odstavec

O tom, zda je konkrtní trestný čin bagatelní nebo ne, rozhoduje soud na základě zákonů, o nichž zase rozhoduje Parlament.

Na protahování soudů mají většinou zájem souzení.

S. Donát 10.7.2014 11:31

Re: Až na ten poslední odstavec

Že knihy VK nekupujete Vy, to mě skutečně nepřekvapuje. Obávám se, že byste nebyla schopná myšlenky pana Klause pochopit. Ale nesuďte podle sebe ostatní, jiní toho schopni jsou a jeho knihy kupují. Výlety za státní peníze - jako že by si prezident platil zahraniční cesty z vlastní kapsy? To je skutečně revoluční nápad. Myslím, že tohle opravdu nikdy nikoho nikde nenapadlo. Jste první. Alespoň v něčem :). A ještě mi prosím sdělte, koho pan Klaus amnestií poškodil. To by mě skutečně zajímalo. Zkuste pár příkladů, jistě to pro Vás nebude problém.

S. Donát 10.7.2014 11:10

Re: Zda Bůh je či nikoli

Na nikoho nebonzuji a nikomu nevyhrožuji. Jen předpovídám průběh Vaší virtuální existence zde :). Co se týče urážlivých příspěvků - chápu, že se Vám nelíbí, když se jiní diskutující vyjadřují s despektem o vaší inteligenci. Ve Vašem případě to ale není nadávání, ale konstatování zjevného faktu. Vy se zase neštítíte bezostyšně lhát a nadávat ostatním.

Z. Baldova 10.7.2014 10:38

Re: Zda Bůh je či nikoli

Vy si jako myslite  ze Klause nema rada jen nejaka Sochorova? Jste na velkem omylu Klause nema rada dnes uz skoro cela nase zeme a to nepisi nic o svetovem propadnuti Klause Me jmeno je Baldova tak prosim neprirovnavejte se k tem otrapum jako je Mrazek   Sevrat a ted k nem pridal  i Donat  Mam tuseni ze to je jedna a ta sama osoba.  Jestli chcete me odpovidat na moje prispevky ,tak prosim jen pani Baldova

Z. Baldova 10.7.2014 10:33

Re: Zda Bůh je či nikoli

Jasne je ...ze jste a nebo byl poradny bomzak o tom neni sporu proto vyhrozujete a vubec kde jste prisel na jmeno sochorova? Jsem  vdana Baldova a za svobona potom Vam nic neni Jde o to jestli Vy   vubec jste Donat a Vase prispevky nekdy jsou poradne urazejici

S. Donát 10.7.2014 10:22

Re: Zda Bůh je či nikoli

Myslím, že jestli paní Baldová nepřestane takto urážet ostatní a nadávat jim do blbců, příjde i o tento nick a objeví se nějaký třetí. Jediné štěstí, že v reálném světě se takto rychle nemnoží :-)

P. Švejnoch 10.7.2014 10:19

Re: Zda Bůh je či nikoli

to je věru těžká otázka.

Nicméně - ze slohu, gramatiky a Vaší misoklausie lze usoudit, že Vy a paní Sohorová jste jedno tělo, jedna duše. Tedy jedna a tatáž osoba, myslím. A k tomu dlužno říct, že přirovnání k paní Sohorové (resp. Vaši identifikaci s ní) rozhodně nemíním jako kompliment. ;-)

Z. Baldova 10.7.2014 10:08

Re: Až na ten poslední odstavec

Na co mel Klaus power??  Na to aby psal ty slataniny co nikdo nekupuje>? Ne bo jezdit si po vyletech za statni penize? Jasne  nejlepsi reseni je  tem zlodejum ve velkem a poskodit lidi  co byli okradeny dat milost,tak to je podle Vas spravne   ?? Co od Vasclovek muze cekat

Z. Baldova 10.7.2014 10:04

Re: Bůh není, už je to jasné..

Buh treba neni    neni to dokazano,ale dokazano je ze Mrazek alias Sevrat je jeden a ten samej blbec   tecka..

S. Donát 10.7.2014 8:57

Re: Až na ten poslední odstavec

Takže Vám se líbí, když lidi sedí ve vězení za bagatelní trestné činy? Nebo když je někdo vláčen 15 let soudy, nikdo nedokáže rozhodnout o vině či nevině a konec je v nedohlednu?

P. Švejnoch 10.7.2014 8:44

Re: Až na ten poslední odstavec

A na druhý pohled?

J. Mrázek 10.7.2014 8:35

Bůh není, už je to jasné..

Kdyby byl, tak by nedopustil  psychosadomaso  Sohoro-Baldo ...

F. Eliáš 10.7.2014 7:58

Až na ten poslední odstavec

Hezky se to čte. Možná byl udělán průzkum, kolik lidí považuje amnestii za pozitivní. Jakoukoli amnestií si její autor hraje na bohorovného, na monarchu, na člověka, který má moc od boha. Pokud jsou přeplněné věznice, musí se stavět nové. Poslední odstavec je na první pohled lživý

A. Novák 10.7.2014 6:29

odrazem od zdi

se hrách mění na perly...

Z. Baldova 10.7.2014 6:02

Jenom par hlupaku

Nevi  a nebo nechce vedet ze ta amnestie byla udelana pro zlodeje a podvodniky  ze ktere se nekdo hezky napakoval  ze ano pane Mrazku?

Z. Baldova 10.7.2014 5:59

Re: Bože, sešli na ni kapku rozumu!

Boze sesli na tohoto tupce  celej hovnocuc i kdyz vim ze to nepomuze .