7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lynx 15.11.2006 11:02

Re: Pravičák volí ODS,levičák Paroubka!

Jak je to dlouho co byla ODS ukázkovou stranou jednoho muže? Ta slepá zaslepenost fanatických příznivců jednotlivých stran je okouzlující. Vždycky před a po volbách se hlupáci mezi sebou napadají v zájmu pravd té jejich jediné správné strany, aby potom sledovali jak si zase ty jejich hvězdy rozdělí koryta a voliče pošlou někam. Po posledních volbách vyšel ovšem jako větší hlupák volič ODS. Paroubkova ČSSD měla jediný bod programu - nepustit ODS k plnění jejich programu a to důsledně plní. Topolánkova ODS už vycouvala úplně ze všech předvolebních slibů - pamatuje si ještě vůbec někdo na Modrou šanci?

Jura Jurax 15.11.2006 10:58

Re: Přispěvatele nechápu.

No - střídání dvou velkých stran mají leckde - třeba v USA, VB - a docela jim to prospívá. Kdežto ten náš galimatyáš stran a straniček, kde se nedá pořádně nic dělat, protože se musí vyvažovat všemožná stanoviska a kupčit něco za cokoliv jiného, produkuje vlády s převahou jednoho, dvou hlasů poslanců. A korupce u nás bují jen o trochu míň než v Sierra Leone - soudíte, že je to v USA či VB horší?

A aby se ti lídři dvou stran ve volbách prostřídli, musí být ta druhá strana sakra v opozici. A když obě tyhle velké voliče přespříliš znechutí, vynoří se jiní lídři ...

Arab. 15.11.2006 10:55

Re: tedy, omyl převeliký

Racku ty jsi čím dál větší debyl!

Jura Jurax 15.11.2006 10:51

Re: Tak je to správné.

No - a koho volíte Vy?

cb 15.11.2006 10:49

Jsem rad

ze se to Slezska netykalo. :-D

Jura Jurax 15.11.2006 10:49

Re: Re: No, pravice nevolí Topolánka, ale ODS

Čtěte pozorně - píšu ve volbách komunálních a do Senátu jasně najevo, že KSČSSD ne

Nebo soudíte, že tyto volby lze interprtovat jako přitákání voličů politice a praxi KSČSSD?

jerry 15.11.2006 10:46

Nemáte pravdu!Re: Pravičák volí ODS,levičák Paroubka!

Levice není špatná jako taková -pouze Paroubkova ČSSD je špatná a komunisti jsou extrémistická strana. Je pravda, že mě děsí, že socanům téměř nepadají preference, voliči jsou snad spokojeni? Někdo, kdo dříve volil Zemana, teď bude dál podporovat Paroubka?

Jenže uvědomte si, že Masarykovy názory byly dost levicové, on sám se nazýval socialistou. Také podle Vás byl nemyslícím fanatikem? Vy prostě zevšeobecňujete naši současnou situaci.

jirka.s. 15.11.2006 10:30

Re: Re: Re: tedy, omyl převeliký

Že dobojovali, o tom tedy já, zarytý pesimista, zdaleka nejsem přesvědčen. Dobojováno budou mít, až budou moci "bojovat" pouze lopatou a krumpáčem.

Malý Aston 15.11.2006 10:26

Re: Re: No, pravice nevolí Topolánka, ale ODS

Ale nemáte pravdu. Ti co volili ČSSD nevolili Filipa a naopak.To jen soudruh Paroubek si připočetl komanče do svých poslanců.Není mi jasná politika KSČM. Paroubek je pošpinil svou politikou a Filipovi to nevadí?

Malý Aston 15.11.2006 10:23

Re: Re: Re: Hvížďalova porce demagogie

Mé myšlení je jen jedno.Nemám rád komanče.Nevěřím,že jsou jiní,jsou pořád stejní.Paroubek se s nimi spojil a pomocí komančů vydíral ostatní strany.Paroubek není ČSSD.Měl možnost zajistit menší procenta hlasů pro KSČM,mohl v klidu zlikvidovat černoprdelníky a očistit ČSSD od pijavic. Nic neudělal,ČSSD vede do záhuby,posiluje vliv KSČM. On ve své blbosti to prostě přepískl.Když chtěl být velkým politikem,měl získat všechny voliče leváky a on posílil praváky.Měl zlikvidovat KSČM a zatím se likviduje sám.:-D

JW 15.11.2006 10:20

Re: Přispěvatele nechápu.

Navíc opoziční smlouva plácla po natažené ruce všechny z US, Lidovce a "osobnosti", které chtěl Havel nainstalovat jako vládu bez ohledu na výsledek parlamentních voleb. 

vládík 15.11.2006 10:05

Přispěvatele nechápu.

Oposmlouva přece byla jednoznačně koaliční smlouvou (koalice totiž běžně neznamená, že všechny koalující strany musí být ve vládě). Smlouvou s hlavními cíli:

-  uspořádání, které by nevyloučilo Klause z vrcholné politiky (což by se v případě koalice ČSSD, KDU-ČSL a US stalo)

 - vytvořit takové právní prostředí, které umožní pravidelné střídání dvou nejsilnějších stran (a tím i samozřejmě jejich lídrů) u - opozicí  nekontrolované - moci 

- znemožnit vyšetřování nezákonností, které byly ve prospěch velkých stran (např. způsob zadávání zakázek za úplatu)

- umožnit dosednutí do lukrativních postů špičkám obou stran (strany a vláda tak zajistí opět věrné přisluhovače).

LisakFOX 15.11.2006 10:04

Re: pri glorifikaci volicu pravice zapominate

Přesně! Volil jsem proti Paroubkovi a jeho straně. Pokud se nyní "dohodnou" budu to vnímat jako podvod na mém volebním hlasu.

Karel H. 15.11.2006 10:02

Re: Re: Hvížďalova porce demagogie

Astonku, Astonku,

já se omlouvám, ale vy mě skutečně každým vaším komentářem prostě pobavíte. A já se alespoň jednou denně musím zamyslet nad tím, jak asi vzniká v nějakém člověku taková esence úsměvného primitivního modrošášulovství.

A nebojte, žádné pádné argumenty, kterými bych vás přesvědčil o tom, že nemáte pravdu, opravdu, ale opravdu nemám ;-D

O. Kostelecký 15.11.2006 9:57

Re: No, pravice nevolí Topolánka, ale ODS

Voliči prý dali jasně najevo, že KSČSSD ne. Z čeho tak J. J. usuzuje?  Současná situace je proto tak komplikovaná, že ve volbách nic nebylo řečeno jasně, ale právě jen napůl, polovina voličů dala přece jasně najevo, že KSČSSD ano. 

Malý Aston 15.11.2006 9:55

Re: Re: tedy, omyl převeliký

To máte těžké,za vlády socáků nalezli do úřadů jejich přívrženci a dnes se bojí,že budou vyhozeni.Oni předpokládají,že členství v ČSSD je předurčuje zastávat jakékoliv funkce a to bez vzdělání a schopností. Tak bojují ale je to zbytečné,mám dojem že již dobojovali.:-D

Malý Aston 15.11.2006 9:52

Re: Hvížďalova porce demagogie

Nenajdete nikde velkou koalici,kde je zastoupen komanč.ČSSD+KSČM již pět měsíců blokuje jakákoliv jednání.Proč celou dobu tvrdí soudruh Paroubek,že má 99+1 poslanců.Když je má,tak společně socáci a komančové.Jakákoliv dohoda ODS s ČSSD+KSČM bude pro ODS nevýhodná.Kdo se opírá o komanče je sám komanč a Paroubek je ten největší.To je problém,který nemá jiné řešení jak předčasné volby. Když všichni tak milují Paroubka,tak určitě vyhraje a může s Filipem vládnout. Proč se těch voleb socáci tak bojí?Proč se voleb nebojí ODS? Já osobně nemám zájem o to,aby zbabělec jako je Paroubek zastával jakoukoliv ústavní funkci.

jirka.s. 15.11.2006 9:45

Re: tedy, omyl převeliký

Ještě ti na tom EGAPu nepřišli, jak zneužíváš jejich počítač?

Jura Jurax 15.11.2006 9:44

Re: Hodač - (velice blízký ODS, měl být její mluvčí

Jojo - citujete fasádu pro prostý lid. Hlavně šlo o to, aby tehdejší ODS volby prohravší si uchovala četná lukrativní koryta. Ono totiž politikům stejně o nic jiného nejde - koneckonců jsou to jenom lidi.

O. Kostelecký 15.11.2006 9:41

Hvížďalova porce demagogie

Situace vzniklá z opoziční smlouvy se ničím nelišila od situace, jaká by vznikla v případě vítězství jedné strany nebo ustavení velké koalice, obvyklé i na Západě. Také v případě koalicí se "porcuje moc". Pan Hvížďala se staví do pozice velkého novináře, ale dokáže jen mnoha slovy stále znovu opakovat svá stará ieologická klišé.

Jura Jurax 15.11.2006 9:39

No, pravice nevolí Topolánka, ale ODS

budiž. Jenže Topolánek nakonec upeče v podstatě to, co chtěl Paroubek. Bezzubou koalici, kterou bude levice mávat, jak se jí bude chtít (zásadoví lidovci jí jistě pomůžou a ze zelených je pravičák akorát pragmatik Bursík). Prostě své - byť těsné - vítězství ve volbách pro*ere (slušnější výraz se sem nehodí). A předčasné volby zahodí, ač voliči dali v ve volbách komunálních a do Senátu jasně najevo, že KSČSSD ne. A "předčasné" volby za dva tři roky ODS slavně prohraje, protože bude vládnout, ale jakoukoliv žádoucí pravicovou věc neprosadí. A voliči jí to spočtou.

Koneckonců o prachy jde až v první řadě, poslancové i za pravici už sedí v lavicích a nové volby by je mohly připravit o lukrativní flek, navíc jde o rozličná koryta a prebendy - takže pantátové se nakonec dohodli a jede se dál močálem černým kolem bílých skal. A šibalové si oddechli.

Proč vlasně volíme? Průzkum veřejného mínění je levnější a o koryta se už pantátové podělí - to je vážná věc, do toho by jim voliči stejně kecat neměli.

Malý Aston 15.11.2006 9:37

Pravičák volí ODS,levičák Paroubka!

S tímto tvrzením mohu souhlasit.Pravičák má zájem o pravicovou politiku a je jedno,kdo ji v současnosti reprezentuje.Když se reprezentant nelíbí pravičákovi,klidně na něho nadává,

kritizuje a požaduje případně jeho výměnu.U levice je to naopak.Každý,kdo byl ve vedení ČSSD nebo KSČM,je považován členy nebo příznivci těchto stran za "Boha".Může to být blb na entou,zloděj nebo jinak  škodící předseda,pro levičáka nepřipadá aby ho kritizoval nebo jinak hodnotil.Tento systém je převzat od bolševiků,počínaje Leninem.Oni tomu říkají demokratický centralismus.Co se nahoře rozhodne,to musí spodina níže bezezbytku plnit,případně ty hovadiny uvádět do praxe.A tak na těchto stránkách jsou nadávající pravičáci na pravici na levici ale nenejdete zde nějakého socana nebo komouše,kromě Mirečka který je proti všem,aby vznesl nějakou kritickou poznámku na soudruha Paroubka nebo Filipa.Levičák má svou neotřesitelnou ideologii,jako muslim. To heslo křesťanů"Víra tě uzdraví "převzali do svého slovníku a myšlení.Tak jako nelze vysvětlit muslimovi,že je možné žít i jinak podle jiných hodnot,nezle vysvětlit levičákům,že ten blb Lenin neměl pravdu .Od roku 1918 neprokázala jeho ideologie životaschopnost,vždy vedla jen k chudobě obyvatel,kde komouši zkoušeli tento experiment.Všude,kde byl občan uchráněn od této zhoubné ideologie se mají lépe.Tuto skutečnost levičák nikdy nepřipustí,on by se ten jeho svět založený na rovnostářství a závisti zhroutil. A nenajdete tady žádného socáka ani komouše,který by nám napsal. Jsem socan a nesouhlasím s politikou Paroubka nebo jsem komouš a nesouhlasím s politikou Filipa.Tak která strana je demokratická?Tak který občan má vlastní myšlení a svobodu? V žádném případě to není ani socan ani komouš.Ti jsou řízeni radiem a kde není příjem tak rudými praporky.:-D

Senior 15.11.2006 9:30

Re: hm, hm, dodal bych

ještě: Pokud půjde o styk nechráněný ( o ten jde,s ohledem na "probíhající válku policajtů"), výsledkem bude jenom nová chamraď.Pěkné vyhlídky do budoucna, není-liž pravda?

Jen poznámku - kterou většina diskutujících nekomentovala. V článku je, jen jakoby mimochodem,pasáž o dosazování perzon na zdánlivě nedůležité druhé úrovni - o dělení moci. Hezky česky- o prachy, kamarádíčkové, o prachy, o ty jde až v neposlední řadě.

www racek 15.11.2006 9:27

tedy, omyl převeliký

že "Pravicový volič je schopen volit politickou stranu pro její obecnou orientaci, " ... to by měla ods jen svých 15 % maximálně.  ten zbytek jsou úplně jiné jevy ... fešák klaus, langerovo sako, poctivý kubice, nereálné sliby... ...

Ale 15.11.2006 8:56

Re: Re: Hodač - (velice blízký ODS, měl být její mluvčí

Prvním smrtelným hříchem na české demokracii byl projekt Havel + Lux na obnovení prorepublikové "pětky" vládnoucí bez ohledu na výsledky voleb na základě samodefinované "státotvornosti". Oposmlouva byla v první řadě obranou reakcí stran hájících principy parlamentní demokracie proti těmto představám.

jerry 15.11.2006 8:54

Re: Re: Re: pri glorifikaci volicu pravice zapominate

A všechny prosím! Těch 5 jmen snad dáte dohromady!:-)

jerry 15.11.2006 8:36

No nevím

se spoustou věcí bych nesouhlasil . Jaký je v současné době přínos , rozhádaných a obojetných lidovců  v parlamentu? Nebo Bursíka a jeho pěti nositelů zelených triček?Vždyť myslí jen na své preference! A dále zahraniční politika za dob oposmlouvy : rozhodně mi byl automobilový kaskadér Kavan krajně nesympatický, ale vyčítat mu, že nebyl servilní ke všem? To máme vyhovět i rakouským duševně vyšinutým odpůrcům Temelína? A také Zemanova vláda nebyla ničím, co bychom měli obdivovat, ale kam nás dostala předchozí Klausova vláda? A další vlády ČSSD snad byly lepší? Zamyslete se ,pane autore.

Semiramis 15.11.2006 8:17

Re: pri glorifikaci volicu pravice zapominate

Martine, to se velmi mýlíte.

Semiramis 15.11.2006 8:16

Re: Re: Tak je to správné.

Další známé úsloví je "blbý jako hlupák s nickem TopShit".

D.P. 15.11.2006 8:16

Re: Re: pri glorifikaci volicu pravice zapominate

Konservativní strana - kdo to je - můžete mi vyjmenovat její členy?