6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richard 7.3.2007 8:46

Puče

A co třetí puč v roce 1989?

sem z toho Jelen 6.3.2007 0:17

nejak moc Hvizdalu

Jednoho Hvizdalu Karla odhaluje lovec agentu Cibulka jako RS neboli residenta, coz byla obr funkce, ktera mela ridit vlastni sit agentu. Pak je nejaky Hvizdala, jiste jiny, co delal pravada-a-laska rozhovory s Veskrnou, a pak je zase dasli Hvizdala v praze na radnici. Ten prvni mel mit kryci jmeno DROZD a ja jsem z toho jelen.

Haf 5.3.2007 22:39

Dobře napsaný s poučením nevyřčeným -

Kádry zvané normalizační houfně vedou společnost k lepším, kapitalistickejm zítřkům.

Po privatizačním puči KGB, StB , při kterým si politickou moc vyměnili za ekonomickou.

ota 5.3.2007 20:19

Pan Dubček?

vždyť byl soudruh jak poleno!! V roce 70 vzloučen svými spolustraníky! Opustil by rodnou starnu sám?

J.G. Pašek 5.3.2007 19:21

To řízlo jak břitva . . . . historické vzorce chování se moc nemění . . .

 Autor napsal . . . .  Podobně na rozdíl třeba od Polska i za německé okupace jsme byli spíše pasivní a Kreml počítal s tím, že historické vzorce chování se moc nemění a, jak známo, se nemýlil.

J.G. Pašek 5.3.2007 19:07

Jó, zakuklení komunisté . . . .

1945-1948 bejvalej horník - ministr vnitra Václav Nosek a ministr národní obrany Ludvík Svoboda měli tu největší zásluhu, proč se komouši dostali k moci v 1948 . . . .

Když to čtu o tom existenčním "strachu" v ČSSR? nedivím se Němcům proč tak "inteligentní" národ si naivně zvolil NSDAP a Hitlera kancléřem . . . .  a potom bylo najednou pozdě a zřejmě měli ten existenční strach stejně jako Češi za vlády komoušů . . . . udělali z obyvatelstva poslušné, plné strachu ovečky . . . .

Švýcaři, když čeští emigré jim řeklo v 1980 jaká je hnusná politická situace v ČSSR, odpověděli:  "Když tak nemáte ty komunisty rádi, tak proč si je furt volíte?"

jana 5.3.2007 18:54

?

Kdo to vubec ten Hübel byl? Ctu, ze rektor Vysoke stranicke, tedy WUML. No, tak to byla pekna svine. Kdyz uradoval, tak byl soudruh Husak  zavrenej v base.Tak   je to spravne  mezi bolseviky. A za takoveho se meli lidi angazovat? Vzdyt Smrkovsky, Kohout, .....ti s lidskou tvari,patrili  v 50 letech k tem  nejvetsim  komunistickym darebakum.

Jura Jurax 5.3.2007 17:10

Inteligent

byla skoronadávka už za první republiky (voni inteligente). No a intelektuál je nadávka dnes. Tedy skoro :-D

Pete Brich 5.3.2007 16:12

"... a izolováni nepoužitelní, tedy ti, kteří nebyli ochotní zradit sami sebe a svou čest a především symbol změny Alexander Dubček"

Za Dubčeka, resp. tzv. Pražské jaro, bylo spousta mladých ochotna cedit vlastní krev (a také ji někteří vycedili). A on? Podpis Moskevských protokolů (okupace na věčné časy), následně pláč do rozhlasu po návratu do Československa, jak ho ten Brežněv zradil (r. 1968), podpis pendrekového zákona se zpětnou účinností jako předseda Národního shromáždění (1969) a pak teprve ty ďolíky jako velvyslanec a ředitel. I Palach a Zajíc by se mu dali připsat.

Během Plyšáku nastrčená loutka za níž se avantgarda chtěla opět prodrat do čela, následně pláč, že nebude prezidentem, stížnosti zahraničním přátelům, že podle lustračního zákona nemůže dělat ani ředitele a záhadná smrt. Zřejmě toho dost věděl a byla obava, když byl pořád tak na měkko, aby ještě v slzách něco nevykecal.

Smutná postava.

PB

Jura Jurax 5.3.2007 17:07

Re: "... a izolováni nepoužitelní, tedy ti, kteří nebyli ochotní zradit sami sebe a svou čest a především symbol změny Alexander Dubček"

Souhlas R^

oakman 5.3.2007 16:02

Jojo, tohle se nečte lehko, i když je to dobře napsáno.

michal 5.3.2007 15:38

velká asanace na konci 19. století

se konala, říkalo se tehdy Bestia Truimfans. Asanaci padla za oběť velká část Josefova - Židovského ghetta. Bližší na http://www.zastarouprahu.cz/pragensia/asanace/rozc.htm.

Hvížďala, Hvížďala, tos posral.

Pavel 5.3.2007 15:19

paměť

Je to správně bolševické, nesmí se psát pravda o zrádcích národa

Cumbuch 5.3.2007 15:03

Radio Vltava

Radio Vltava bylo původně české vlastenecké radio, které v srpnových dnech dobře informovalo o dění a radilo a instruovalo české občany v odporu proti okupantům. Jakmile se vrátil podělaný Dubček z Moskvy, tak Rusové využili tohoto radia,  ponechali jeho název a  začali ho  využívat ke své propagandě,  jenže každému Čechovi to bylo ihned jasné, protože pak se hlásilo jako "Ráďijo Veltáva".

divitel 5.3.2007 16:09

Re: Radio Vltava

"Fysilá fysilacka Flťáfa". Ještě si to pamatuju.

mirek 5.3.2007 13:38

Havel

Citát v článku z Havlova dopisu ukazuje, že Havel velmi přesně popsal stav tehdejší doby. O to více pak je nepochopitelné, že jako hlavní postava sametové revoluce dopustil spolupráci disentu s nomenklaturou a nebyl důsledný v zadání prací na odhalení všech aktivit a postav tajných služeb, orientovaných na vnitřní bezpečnost. Je obecnou známostí, že velikou část tunelů devadesátých let provedly bývalé nomenklaturní kádry, rekrutované z řad hospodářských, stranických a bezpečnostních kádrů střední úrovně, které nebyly tak "nasvíceny" zájmem veřejnosti, jako bývalé špičky. A je vidět i ze současných "objevných" afér StB, že se "někdo" doposud účelově přehrabuje ve starých materiálech StB a vypouští do ovzduší smrad starých časů. Bylo by mi proto milejší, kdyby se Havel více zajímal o naši současnost a budoucnost, místo zachraňování světa. Má tady několik dluhů.

Drozd je zdarile kr.jm. 5.3.2007 13:21

kauza Drozd

Kauza 'Drozd' me zaskocila, ale v dalsich pokracovanich bude jiste vysvetlena.

Štváč 5.3.2007 12:34

Ale

Dubček samozřejmě zradil, jako správný komunista a zradil by ještě víc, kdyby dostal delší čas a příležitost. Je hrozivé když o něm učí v ZDŠ v kladném stylu.

Pavel41 5.3.2007 14:00

Re: Ale

Když už, tak- 1. A.Dubček ještě jako generální tajemník aktivně spolupůsobil u tak zv. "Pendrekového zákona" - u pana Hvížďaly to snad se skrývá pod eufemismem "i kdyby zradil sám sebe..." - ale tak to přece nebylo: Saša Dubčrk byl velice snaživý brežněvovec a nejvíce mu vadilo, že "zrovna jemu se tohle stalo" (invaze jako tečka za jarem).

2. Jen detail k doplnění - po návratu z Turecka ještě řediteloval Vojenským lesům na Slovensku.

jirka.s. 5.3.2007 18:23

Re: Re: Ale

No, hlavní věc, že ho neposlali do kamenolomu, to by si býval mohl zkrafnout s Frantou Vízkem!

Marat 5.3.2007 11:40

Hvížďalo Hvížďalo !

Jenže ještě žije dosti bývalích politických vězňu.Mají podlomené zdraví a  to mají jít k těm udavačum,kteří je dostali do vězení a mají jím poklepat na rameno a říci:"Nic ve zlím brácho,co jsme si to jsme si a už na to zapoměňme."? Jistě,to si velice přejí všichni ti udavači.Absolutně nikoho nezbavuje viny,že udával s prospěchářství,s karierismu i když nyní říká že ze strachu a že byl vydírán.Už po dlouhou dobu,dokonce i v minulích staletích  co že  všechno rodiče "museli" dělat,aby se jejích dítko stalo "pánem".A děje se tak dodnes a jiní lidé na to stále doplácejí,na tu snahu některých být pánem. Stojí to za to,být celí život který není dlouhým,být křivákem? Věřte tomu nebo né,ale každý zemře a mrtvola pána v hnilobném rozkladu páchne stejně,jako mrtvola nádeníka.Nic proti snaze být pánem nemám.Jenže nesmí se tak dít na účet nešťastníku,po jejích hřbetech a životech, po kterých různá individua šplahají k tomu "pánovství".

Petr Čech 5.3.2007 11:19

Profesionální přisluhovači

Autor zvláště udeřil hřebík na hlavičku ve třetím odstavci od konce.Nemohu zapomenout na televizní projev bývalého ministra průmyslu a obchodu, pana Dlouhého,který vysvětlil národu, proč musel být před listopadem 1989 členem a funkcionářem KSČ. Prý proto, aby mohl vykonávat práci, kterou vystudoval. Pokud víme, pak pan Dlouhý vystudoval technický obor (bohužel nevím jaký) a získal titul inženýr. Nic víc a nic méně. Technický obor "vedoucí oddělení prognostického ústavu AV ČSR" - takový obor v té době neměla žádná technická vysoká škola. Popularita pana Dlouhého v té době byla v ČSFR vysoká, myslím že dokonce nejvyšší a po zmíněném projevu neklesla. To je myslím nejlepší ukazatel myšlenkové úrovně českého a v té době i slovenského národa. Myslím, že není, co víc dodávat.

Pavel 5.3.2007 15:22

Re: Profesionální přisluhovači

Soudruh dlouhý vystudoval VŠE a pak byl na stáži 2 roky v Belgii jako kádrová rezerva ÚV KSČ. Pak zlikvidoval POLDI a další fabriky , které byly konkurence SIEMENSE. Kde myslíte že vzal cca miliardu

Pete Brich 5.3.2007 15:52

Soudruh Dlouhý

bezkonkurenčně nejoblíbenější politik po plyšáku (alespoň podle dosud fungujících agentur na vymývání mozků)..

PB

gerontusinza 5.3.2007 10:22

Ano pane Hvížďalo, co se opět vráti ke komunistické urážce "ty (vy) INTELIGENTE"

" Intelektuál pravdu nikdy nevlastní, je jejím věčným hledačem, ochotným se kdykoliv přiznat, že se mýlil. Intelektuál klade nebezpečné otázky, inteligent je majitelem jedině správných odpovědí. "

To co píšete je taková blbost, že s vámi ani nejde polemizovat. Dnes a denně mě je předkládána řada tvrzení tzv.intelektuálů k věření a čiší z nich hloupost, ubohost a stranictví na mnoho honů. Patříte (bohužel) k nim. Inteligentní člověk (ať je mu nadáváno jakkoli) je schopen rozeznat stranického troubu i jeho bubliny. Vy mezi tyto inteligentní lidi nepatříte, a tyto bubliny sám vytváříte. Myslím že patříte do stejné kategorie jako Vondra. A to prosím není lichotka. Sbohem, nepotěšil jste mne........

jirka.s. 5.3.2007 16:42

Re: Ano pane Hvížďalo, co se opět vráti ke komunistické urážce "ty (vy) INTELIGENTE"

 Tvá domýšlivost, geronte, je nepředstavitelná! Domníváš se snad, že pan Hvížďala psal ten článek ausgerechnet k tvému potěšení? Nechte maličkých přijíti ku mně!

P.S.: Už se těším na ten intelektuální příval smajlíků!!!

rysák 5.3.2007 9:48

Husák

se nestal prezidentem až po Svobodově smrti. Třásl se na tu funkci tak, že kvůli tomu prosadil i změnu ústavy - byla doplněna o ustanovení, že pokud prezident republiky nemůže po určitou dobu vykonávat svoji funkci, může z ní být uvolněn (formulace není přesná, nemám čas hledat přesný text). Husák tak v roce 1975 využil tehdejšího Svobodova špatného zdravotního stavu, aby ho vystrnadil z Hradu. Svoboda však docela určitě zemřel až o pár let později - proslýchá se, že předtím se ještě dost čile špacíroval s pejskem po Břevnově (to mám ale bez záruky)...

gerontusinza 5.3.2007 10:07

Nejen po Břevnově, ale i na menších pěších túrách v malé Fatře.Re: Husák

R^Osobně jsem ho potkal.

Arab. 5.3.2007 10:09

Re: Husák

Svoboda zemřel myslím až v roce79.

Arab. 5.3.2007 10:16

Re: Re: Husák

Dodatek-když estébák Hvížďala alias Drozd píše o estébácích.