29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kamil 10.4.2007 22:18

Zeman převzal zemi v krizi , odevzdal ji konjunktuře

Zeman převzal zemi v ekonomické krizi a jeho cílem byl především ekonomický růst. Odevzdal zemi v ekonomické  konjunktuře. Pan Hvížďala má zřejmě jiné priority.

Možná, že kdyby Zeman mluvil jako kniha, mohl klidně zemi odevzdat v úpadku a pan Hvížďala by byl spokojen. Máme demokracii. I takové priority mouhou inteligentní novináři mít.  Jo a abych nezapoměl, ekonomický úspěch se udál navzdory Zemanovi a nikoli díky jemu. Ono to totiž samo.

Padovčík 10.4.2007 11:39

NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich vládními a bankovními strukturami dnešní ČR nejčtenější na webu Petra Cibulky!!!

Haf 9.4.2007 21:54

Dlouhé kecy se špatnou výchozí premisou

Dva prognosťáci jako přímé nástroje a nastrčený "dizident" - všichni směřovali stát k zajištění vlády mafii, která převraty ve východoevropskejch zemích připravila. Hvížďalo, ty to víš sám nejlíp. Nevoblbuj zbytečnými kecy ! ;-€

Ludva 9.4.2007 16:06

Zemana bych pochválil

za typický český smysl pro humor. Jeho bonmoty byly o několik tříd výše než to, co předvádí nynější premiér. Je ale pravda, že - čo bolo to bolo. Dnešní Zeman, zřejmě pod vlivem prostředí, kde žije, už nemá s bývalým premiérem nic společného. Vystoupit ze své strany snad kvůli předsedovi, který tam určitě dlouho nebude, je podivné, až připomínající senilitu.

Nespolupracující Roko 9.4.2007 16:56

Re: Zemana bych pochválil

Kvalitu bonmotů bohužel více než vyvážil neslušností a nadávkami.  Je ale pravda, že v důchodu už se choval slušněji. Mimochodem, kvalita bonmotů premiéra nedělá, to bychom jinak měli premiérem Miloslava Šimka. Ale smysl pro humor měl, to máte také pravdu :-)

qqq 8.4.2007 23:50

dotázek

Co je to simulakr, poraďte mi

tich@dohoda 8.4.2007 21:18

drahy modry soudruhu Roko

jste fanatik soudruhu Roko, typicky komous/prebarveny . Ty causy vami uvedene ani trochu nezpochybnuju, ovsem pokud bychom vzali napr. soudruha Zgarbu, ten kradl spolecne s modrymi komousi/ODS/ proto se taky za pripadem rychle zavrela voda a dnes, kdyz je soudruh Langer u vesla a mohlo by se vysetrovat , tak nejak neni toho casu :-) . Ty skandaly socanu, za vlady pravice jich bylo min. 10x tolik a v daleko vetsim rozsahu, na to vy jako komous ale nechcete vzpominat, jenomze tehda se jen kradlo a proto se socanum predavala "spalena" zeme". A na zaver drahy modry mobile/sklonovat podle vzoru debil/ , jak znam vas modre komouse, pokud by se toho rustu 5-6 % dosahlo pod vedenim modrych komunistu, to byste tady vyrvaval o uspesich trzniho hospodarstvi, jenze pokud je to opacne tak tech 5-6 % je vlastne propadak. No nic drahy tupy modry soudruhu, docela se na ten rust 10-12 % pod vedenim modrych komousu tesim a pozdravte modreho mobila Kubese, stejna guma. Cest :-) soudruzi

PetrH 8.4.2007 22:19

Re: drahy modry soudruhu Roko

Vy jste typický komouš nepřebarvený. To má asi stejnou důkazní hodnotu jako ty vaše kydy. Až na to, že je úsměvné, když komouš nadává jiným do komoušů... nemyslím, že byste je chválil. Jak si tedy říkáte? Modrý komouš je hovadismus, komouš je prostě rudej - rudej jako vy. A používá lži a demagogii. Jako vy. A je sprostej, nemá-li argumenty. Jako vy. Jak to říkal Miloš Zeman? Když to vypadá jako kachna a kváká jako kachna...? No a vy kvákáte jako komouš.

Nespolupracující Roko 9.4.2007 13:30

Re: milá zmatená dohodo, napřed nás přesvědčujete o své superinzeligenci a pak jen nadáváte jako dlaždič :-) Jsem rád, že uznáváte všechny ty socanské kauzy i to jak si Zgarba nakradl

Termín spálené země vymyslel Zeman,právě proto,aby měl alibi,až do vlády vezme tuneláře jako  I.Svobodu. Až u pravice objevíte takové bizarnosti kdy přesvědčený socialista, poslanec Kraus nakupuje kakaové plantáže v Ghaně,dejte vědět. A vzpomeňte, jak si Standa dosud nemůže vybavit, kdo že mu půjčil na byt. či na jeho nezištně upřímné přátelství s bordel mamá Barkovou. Modrých komunistů nám můžete nadávat jak chcete.Snad vás uklidní můj slib, že ty opravdové rudooranžové nevolím a nebudu minimálně do doby než se Paroubek a Rath stanou učiteli dobrého chování :-).To se o vás asi říci nedá, že? Vím, máte to zmatené, ale chápu vás. Je to tím, že místo aby Paroubek prostě tu rudou barvu přiznal, tak ji přemaluje na oranžovo,myslí si, že mu ta kamufláž projde a zatím peče vládu s komunisty či  marťany. Jen připomenu - KSČ u nás vznikla z SD r.1921, podobně  v Rusku z SD vznikli bolševici (jiný název pro komunisty, kdyby jste zase pletl termíny). Po r. 89 byli komunisté první, kdo ČSSD dal prostředky na činnost, aby měli sami kam přelézt. Žádná jiná strana není tak prolezlá komunisty jako SD, krom KSČ samotné.Ve vládách SD abyste pak bývalého nekomunistu hledal lupou. Pokud tedy volíte některou z těchto pupeční šňůrou propojených stran ČSSD/KSČ,volíte komunisty a můžete si pak nadávat sobě .Ale chápu vás, tento článek je především o Zemanovi, vašem oblíbenci, a vy se stále nemůžete srovnat s tím, jak ho Paroubek vyštval z ČSSD jako největšího škůdce strany. To je sice  těžko pochopitelné, ale pro SD zcela symptomatické-názorové oponenty zlikvidovat silou a ukřičet je žvanivým způsobem, který zřejmě Paroubek chytil od svého papouška Roka. Ale nezoufejte, božské mlýny melou a Paroubek dopadne jako před ním -Špidla,Gross a teď  Zeman.Tož klid v duši, Slávek Sobotka už na tom dělá:-)

janoryna 8.4.2007 18:47

a slušnému chování by se měl zeman učit od p. topolánka a langera.

a zeman byl i proti úspěšným podnikatelům jako kožený, stehlík, pitr a krejčíř. a stejně je do tepláků nedostal. doufám, že s pomocí svobodného tisku a pod pravicovou vládou budou úspěšní rehabilitováni. o břídilství socanů svědčí i to, že p. gros neustál ani financování části nákladů svého bytu. jaký rozdíl v bravurním vysvětlení p. tlustého, dalíka a topolánka. p. čunek by si z nich měl vzít příklad.

alan 8.4.2007 17:02

až na několik málo lidí

jste tady všichni pitomci.

Yarda 8.4.2007 19:45

Všichni jsou tu blázni

jenom já jsem letadlo:-D

tich@dohoda 8.4.2007 14:14

prave obchodni zastoupeni, podpora statu, kvalitni a pruzne banky, drahy Roko

jsou pro podniky/jakekoliv formy vlastnictvi/ to nejdulezitejsi. A prave v techto  otazkach pravicove vlady tezce zklamaly, vzdy to byly plane kecy o podpore maleho a stredniho podnikani a skutecnost byla o hazeni klacku pod nohy, bobtnani byrokracie, korupce a tunelovani. Jedine co je nutno pravicovym vladam/Klausovym/ uznat, ze se z vynosu privatizace a z fondu EU investovala spousta penez do zlepseni zivot. protredi/odsireni, cisticky vod, rekultivace/ . Jinak bida. Velka privatizace to byla jedna velka zlodejina/tunel, prave tehdy se potopilo/rozkradlo spousta podniku, ktere za normalnich okolnosti mely velkou sanci se preorientovat na nove trhy a pozadavky. Jenze tehdy se nastavila pravidla/zakony tak, aby ty podniky sly co nejsnaze rozkrast. Socani me za tech 8 let vlady totalne znechutili ale pravda je takova, ze od soudruha Klause a spol. prebirali zemi v tezke krizi a Buldozer ji predal modrym komunistim relativne slusne nastartovanou. Kradlo se jak za modrych komousu tak za socanu ale fat je ten, ze socani alespon cast tech penez pouzili k nastartovani rustu, a rust 5-6 % to jsou hodne slusna cisla.

Nespolupracující Roko 8.4.2007 15:03

Re: Kudy chodil tudy krad, sociální demokrat

Za Klause byla hlavně mezi podnikáním a politikou určitá zeď. Sem tam v ní byla díra. ČSSD tuto zeď zcela zbořila a tunelařinu přivedla na zcela novou, o několik řádů vyšší úroveń. Jen tak je možné, že si ty největší tuneláře instalovali přímo do vlády - podnikatel/odsouzený tunelář Liberty Svoboda se stal dokonce ministrem financí. Fencl, který si zprivatizoval polovičku drůbežářských podniků na jižní Moravě se stal ministrem zemědělství, aby pak z tohoto titulu levně zkupoval zemědělské pozemky tam.kde se měly stavět dálnice. Totéž Zgarba, svým kámošům dohodil pozemky za 2 miliardyokolo Prahy, stonásobně pod cenou. Fencl a Zgarba se stali jedněmi z největších latifundistů v ČR. Tito ministři zcela bezostyšně při svém ministrování udržovali svá různá poradenská s.r.óčka (Lachnit, Zgarba, Němec za US). Téměř každý druhý z vlády potupně odstupoval za nevysvětlené peníze na kontech (Lánský) či na byt (Gross). Unikátem je bývalý KSČ a pak ČSSD poslanec, který to dotáhl až na plantážníka v Ghaně. Korupce za ČSSD dosáhla vrcholu - sekretář premiéra Grosse a Paroubka - Doležal, Kavanův sekretář Srba. Paroubkovi jeko veleknihu sponzoroval tunelář Šlajer (vytunelované fondy). Podnikatel, který ČSSD půjčil proslulý autobus Zemák, skončil "sebevraždou" z Nuseláku, s prostřelenou hlavou. Účetní ČSSD Lhotský +/- podobně. Je to divná strana. Česko akorát tak zadlužila. Ten růst 5-6% nepřičítejte vládě socanů, ta neudělala práce ani za mák. Ten růst je díky tomu, že se lidičky a podniky snaží a že jsem jsou investice. Bez socanů by ten růst byl ještě dvojnásobný. Sundeje klapky z očí. Kdyby byl ten Zeman takový lumen jak říkáte, tak nechápu proč se ho ČSSD nakonec zbavovalaRv

Kubeš 8.4.2007 19:21

Re: Re: Kudy chodil tudy krad, sociální demokrat

Myslím, že Nespolupracující Roko to zde popsal po lopatě jednoduše tak, že by to měly pochopit i mozky rudých kmánů.

R^R^R^

Standa 8.4.2007 11:44

Karel Hvížďala-nedokrasovědec,

souhlasím s tím, že Zemanovi nemá co vyčítat.

Petr 8.4.2007 10:21

cena Zemana je v růstu ekonomiky

Ten článek je pouze o chování a povaze Zemana. Daleko důležitější je však to, že až za jeho vlády se vývoj ekonomiky obrátil do výrazně kladných čísel. Předtím tu sice byli dobře se vyjímající politici z 1. cenové skupiny (Klaus, Dlouhý, ...), v ekonomice to však přes bankovní socialismus a neexistenci právního rámce podnikání vedlo do tunelu.   

Nespolupracující Roko 8.4.2007 10:51

Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Za Klause a Dlouhého hlavně proběhla transformace ekonomiky. Do roku 89 bylo všechno, včetně té nejmenší hospody i kadeřnictví 100%-ně státní. Ekonomický růst stagnoval někdě na 1,4-2%.Vyráběly se pouze megatuny oceli a cementu na ruské tanky, bunkry a ostńatý drát kolem hranic. V krámu jse sotva sehnal toaletní papír. Na škodovky lidé stáli fronty dlouhé 3 dny a na dovolenou jste mohl tak leda do Rumunska. V letech 90-96 proběhla zásadní transformace, díky ní máte např. volně směnitelnou korunu (do té doby byly tvrdé valuty nedostupné), proběhla malá a velká privatizace. Změnila se naprosto struktura průmyslu, místo těžkého jej nyní tvoří moderní obory jako dopravní stroje(auta) a elektronika (asi 60% exportu). Změnila se orientace vývozu - z měkkých trhů RVHP na náročné trhy, převážně Německa a Západní Evropy. V takovémto transformačním období nemůžete očekávat zázračně vysoký růst - už jen z vnějších příčin. Ve chvíli, kdy jsme u nás skoncovali s vedoucí úlohou KSČ, sověti přestali odebírat 10-ti tisíce Tatrovek a Liazek, zetorů, miliony bot ze Svitu atd. Tyto podniky se pak bohužel zákonitě dostali do problémů. Nějaký čas trvalo, než si naše podniky vybudovaly nové obchodní kontakty na Západě. Ale zvládli to bez nějakých nějakých větších otřesů. Za Zemana výrazně začala stoupat nezaměstnanost (8-10%) a padla řada podniků, které do té doby fungovaly v pohodě (Vítkovice, do problémů se dostala Nová Huť, Spolana). To, že nyní je ekonomický růst ČR zcela rekordní od roku 1918, můžete s klidem přičíst těm reformám na začátku 90-tých let, příchodu investic, a šikovnosti a pracovitosti českých ručiček.A to i na vzdory vysokým daním.! 

Petr 8.4.2007 12:05

Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

To, že stoupla nezaměstnanost na 8-10%, bylo důsledkem Zemanovy privatizace (polo)státních bank a s tím spojeným koncem podpory neživotaschopných podniků. To znamená, že znaménko je zde spíše +, protože ty peníze na oddlužování se stejně "vypařily". Budování nových obchodních kontaktů Klausova vláda přiliš nepomohla, spíše naopak, např. ministr Zelienec zrušil obchodní zastoupení na ambasádách. Saldo zahraničního obchodu bylo tehdy výrazně záporné, až 100 miliard ročně. Konečně příchodu investic nejvýrazněji pomohl Zeman svými pobídkami. Podle mě však velkou a možná největší chybou byla ta legislativní "opomenutí", vzpomeňte si, jak někdejší sponzor ODS v televizi prohlásil, že tunelování je v ČR legální.

Nespolupracující Roko 8.4.2007 12:54

Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Naprosto to nechápete, obchodní kontakty si hlavně musí vytvořit každý podnik sám, vláda to za ně nikdy dělat nebude. Kdyby bylo Zemana, komunistů a ČSSD, tak by se hlavně žádný rok 89 nekonal, natož privatizace. Proberte se. Ty privatizační pobídky jen každý z nás platí ze svých daní.

Nespolupracující Roko 8.4.2007 12:56

Re: Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Oprava: investiční pobídky

Petr 8.4.2007 15:00

Re: Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Samozřejmě, že investiční pobídky jdou z našich kapes, jenže z nich se také generuje ekonomický růst. A já si myslím, že určitým věcem (a např. i obchodní výměně) je třeba napomáhat. Jinak bychom nepotřebovali ministerstvo průmyslu, zemědělství apod. a nakonec bychom mohli dospět k závěru, že nepotřebujeme ani vládu. Trh a Bůh by všechno vyřešil za nás. A to si snad nemyslíte, já si stejně tak nemyslím, že všechno zařídí vláda.

Nespolupracující Roko 8.4.2007 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Jenže, ekonomický růst mohou stejně dobře generovat domácí menší firmy. Když jim neseberete tolik na daních část vždy použijí na rozvoj, investice a tvorbu pracovních míst. Pokud jim to seberete a přerozdělíte na podporu zahraničních firem, tak vzniknou pouze nefér podmínky a dopadne to jako s Philipsem v Hranicích -dostane pobídky a zavře krám. Na tomto konkrétním příkladě právě vidíte jak moc potřebné je ministerstvo průmyslu - pobídku schválí nebo doporučí, přitom ani nemá šajna, že klasické obrazovky jsou knočící technologie (během 5 let co se stavěla fabrika vše převálcovaly ploché obrazovky). To úředník nikdy dobře  rozhodnout nemůže, prostě proto, že se nejedná o peníze z jeho vlatní kapsy - na úspěchu namá žádný interes a za neúspěch bohužel také nebude potrestán. Ministerstva jsou třeba do určité omezené míry, ale většinou neumí řídit ani podniky státní, natož aby pak pomohly podnikům soukromým. Navíc, u nás v ČR už je opět více neproduktivních byrokratů, než bylo za celého Česoslovenska. S obchodní výměnou si každý podnik poradí sám, kdo má slabé obchodní oddělení, tak nemá šanci. Stát vám dobrý obchodní kontakt nepřinese už z prostého důvodu - úředník by nevěděl jestli jej má dříve dohodit Pepovi nebo Frantovi anebo svému bráchovi.

Petr 8.4.2007 15:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

S Vaším posledním komentářem do značné míry souhlasím, jen mám pocit, že z několika příkladů nelze stanovit obecný závěr. V další debatě asi nemá smysl pokračovat, proto Vám přeji hezký zbytek dne a oceňuji, že přes názorové odlišnosti byla naše diskuse vzdálena negramotným a vulgárním výlevům některých diskutérů a nesla se ve věcné rovině.

Nespolupracující Roko 8.4.2007 16:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

OK, nápodobně R^

Tomáš Fiala - oprsklý důchodce 10.4.2007 12:13

Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Pane kolego, víte něco o ekonomice?

Z "měkkých trhů" jak je nazýváte, jsme odstoupili dobrovolně z ideologických důvodů. Ukvapeným zrušením bývalých PZO (jejich "privatizací" s vyzobáním rozinek) jsme tyto trhy dobrovolně postoupili SRN, UK, F, dalším EU zemím a pochopitelně i USA. Dnes se tam za velkých nákladů pokoušíme (jen částečně úspěšně) vrátit.

Orientace výroby se změnila masově především v okamžiku, kdy Zemanova vláda pochopila, že na tom, co dělají např. Irové (tedy investiční pobídky) něco je. Velký profesor a jeho věrní totiž předtím tvrdili, že jsme tak skvělí, že pobídek netřeba a všichni se k nám pohrnou.

Některé podniky, které padly na hubu, dnes dobře prosperují (Vítkovice, Nová Huť). Ale v jejich oboru byla v období úpadku celosvětově recese a teď je vše opět celosvětově na vzestupu. Spolana je jiný případ, ta byla rozkradená - ale kým a kdy to začalo?

A pokud jde o šikovnost českých ručiček. Většinu jich dnes nahrazují ti levní od východu. Kdysi jsme uměli vyrobit jadernou elektrárnu. Ještě pár let zelené arogance a ti, kteří by to ještě možná zvládli, budou po smrti. Ty nové to nikdo nenaučil. Tak si to dovezeme, stejně jako vepřové... Až pochopíte souvislosti, možná budete psát jinak.

Nespolupracující Roko 10.4.2007 21:50

Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Máte pravdu, že Vitkovice a NH dnes prosperují - v tomto oboru je boom hlavně díky obrovské poptávce v Čině a Indii. Tyto dva podniky jsou mezitím zprivatizované a je zřejmé, že se vlastníci snaží. Navíc výrazně zeštíhlily, už v nich není přezaměstnanost jako kdysi. Oba podniky se docela držely až do nástupu Zemana, s jeho politikou zpětného zestátňování se definitivně dostaly do ztráty. Ocelářská výroba je cyklická a Vítkovice byly vždy silně ziskové ať v dobách vzestupu, tak recese. Měly však jeden problém - např. válcovací tratě v 80. letech vypadaly technologicky stále jako z roku 1910. Komunisté je sice úspěšně znárodnili a používali na přísun deviz a udržení přezaměstanosti. Bez jakýchkoli investic. I přesto, Vítkovice byly ziskové až cca do nástupu Zemana - pak šly do hlubokých ztrát.

Spolana je jiná story, moderní rozsáhlá investice ještě za komunistů, která nějak nevyšla. Podnik byl stále ztrátový, cca 7 mld mínus.  a nikdo si sní nevěděl rady. Poslední do ní investovala IPB, majetkovým vstupem asi 5 mld. Jenže pak  za Zemana (možná až Špidly, abych mu nekřivdil) došlo k "zastátnění" IPB   a tento podíl (a zřejmě celá Spolana) zase přešla na stát. Tož tak

Nespolupracující Roko 10.4.2007 22:11

Re: Re: Re: cena Zemana je v růstu ekonomiky

Bývalé PZO byly zprivatizovány většinou z vnitřku - bývalí komunističtí ředitelé (členství bylo podmínkou takovéhoto postu) si přetáhli klíčové zákazníky do svých soukromých firem.A privátní podniky začaly dávat přednost dělat si obchod sami (myslíte, že by Plzeňské pivovary stále potřebovaly Koospol?)Ale i bez toho - RVHP se prostě rozpadlo. Stejně by němělo šanci fungovat, protože se neplatilo penězi, ale různými bartry, případně rovnou na dluh - vemte si jak dlouho a kolik nám dlužilo Rusko, mám pocit, že sovětský státní dluh stále není vypořádán. Navíc, co byste z těchto měkkých trhů stále dovážel ? Spotřební věci neměly a ropa se v supermarketu prodávat nedá a jiné zboží východ neměl. Moskviče, žigulíky? Bulharskou módu? Už snad ani ma´darský Ikarus se k nám nedováží.  Rusové to navíc ze začátku brali jako zradu ideálů (vždyť to vidíte stále jak utáhnou kohouty Ukrajině nebo Bělorusku když potřebují). Východní blok se prostě rozpad, berte to jako fakt -SSSR pak samo v roce 91. V takovém období změn se těžko obchoduje - proto neházejte počátek 90.let na hrb jen Klausovi.

Coppola 8.4.2007 9:10

Politická a společenská kultura

Třeba by nám mohl p. Hvížďala podrobně vyprávět o privatizaci Mladé fronty. Ta jistě přispěla ke společenské kultuře stejně, jako slovník Miloše Zemana ke kultuře politické ;-O

Abdéřan 9.4.2007 9:25

Re: Politická a společenská kultura

R^R^R^!!