5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ignacy M. 6.3.2007 23:00

Vidím, že nám diskuse košatí.

Dovolím si vložit odkaz

http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=ZowxUntcCuIW

na článek VK s názvem "Intelektuálové a socialismus". Je už pěkně starý, ale přesně vystihuje, proč lidé typu pana H.mají na pana Klause takovou žízeň.

Pokud by odkaz nefungoval: www.vaclav.klaus.cz - eseje - archív - Intelektuálové a socialismus.

Další rozklad jest býti zbytečným.

JAB 6.3.2007 21:38

Obávám se

...že autor vkládá Klausovi do hlavy svůj mozek. Čili své myšlešní vydává za Klausovo.

CechoAmerican 6.3.2007 20:52

Autor ma, bohuzel, vetsinou stran Klause pravdu: Klaus je laciny demagog, droga, nespouzi zemi, natozpak skutecne pravicve polotice

Ale Cesi, na rozdil od Slovaku s Meciarem, se dosud nedokazali zavislosti na Klausove demagogii zbavit. Apropo: Jak to, ze "zaostalejsi" Slovaci (kteri ale vzdy, od roku 1946 az do 2006, voli mene komunisty) kteryuch se Klaus coby "brzdy transformace" zbavil, maji bez pana profesora a jeho genialit, bez vyspelejsiho ceskeho naroda, pravicove reformy, rovnou dan, komunisty nepustili do SNR, atd?

Je chyba v genialite Klause nebo ceskeho kmene?

Pete Brich 6.3.2007 21:18

Re: Autor ma, bohuzel, vetsinou stran Klause pravdu: Klaus je laciny demagog, droga, nespouzi zemi, natozpak skutecne pravicve polotice

A hele. Američan z Vysočan. Tož dej nám rozum.

V SSSR jsi už zajisté též byl, tak předveď vidlákům, jak to chodí ve velkém světě.

PB

kurbet 7.3.2007 11:26

Re: Re: Autor ma, bohuzel, vetsinou stran Klause pravdu: Klaus je laciny demagog, droga, nespouzi zemi, natozpak skutecne pravicve polotice

Pete Brichu - komu není z hůry dáno v apatyce nekoupí, je mě tě líto..

pete brich 7.3.2007 15:11

Re: Re: Autor ma, bohuzel, vetsinou stran Klause pravdu: Klaus je laciny demagog, droga, nespouzi zemi, natozpak skutecne pravicve polotice

Když já dovedu jenom napadat oponenty. Vlastní tvrzení, natož argumenty po mně nechtějte.

clay 6.3.2007 20:08

ať Hvíždala plká v tv nebo v tisku

vždycky jsou to jenom plky. A ještě nezáživné. Přiznejte se, četl to někdo bez přeskakování?

clay 6.3.2007 20:09

Re: ať Hvíždala plká v tv nebo v tisku

ne že bych si nepřečetl rád konečně nějakou chytrou kritiku VK. Když odvahu maj jen blbci

Eva D. 6.3.2007 19:18

K článku

Kdyby se měl shrnout obsah článku, bylo by to něco jako: co Klaus dělá, je pro nás nebezpečné? To by mi ani nevadilo, člověk si za ta léta zvykne. Dejte si. Ale proč tolik slov?

Bývalý prezident Havel, jak sám nejspíš dobře víte, raději psané rozhovory, protože se mu nelíbí záznamy vlastního, improvizovaného mluveného projevu. Pokud jde o Vás, zdá se mi, je už úplně jedno, zda píšete, či mluvíte. Slova, slova,....

bob 6.3.2007 18:40

Děs a hrůza

 Na to, že si říkáte " novinář a spisovatel " je to opravdu děs a hrůza.

PRASI DENT 6.3.2007 18:21

ASI TAKTO

 KLAUS nemá na HRADĚ co pohledávat.....Jeho neronovské tanečky a proslovy, mimika i chůze svědčí o tom, že není zcela duševně zdráv....Na Hrad byl svou partají za púomoci komunistů ODLOŽEN a jeho snahou je zřejmě občanům této země dokázat, ŽE si může snad dovolit VŠECHNO.....

sýček 6.3.2007 18:34

Re: ASI TAKTO

myslím, že tam moc nepohledává, neb má ve věcech pořádek, to ten předchozí nájemník, ten tam pořád něco pohledával a šoustal z kouta do kouta, až ke konci tam raději už ani nechodil....

Pete Brich 6.3.2007 19:19

Re: Re: ASI TAKTO

A pro lepší orientaci si tam nechal nainstalovat růžovoučký neon.;-)

PB

J.K. 6.3.2007 17:29

Jednání, doporučované p. Hvížďalou,

by tvořilo základ českého příspěvku k obecnému úpadku, ke kterému Evropa spěje. Průběh by mohl být zhruba tento:    a) hospodářské zhroucení, vyvolané odprůmyslněním Evropy při současné neochotě Evropana pracovat a množit se    b) potřeba najít viníka náhlého hladu a nouze, oživení historických sporů a národních nesnášenlivostí, současně pozdvižení barevných přistěhovalců, nejcitlivějších ke ztrátě životního standardu a logicky z ní obviňujících společnost, při současné neochotě Evropana bránit se    c) arabská (především) chuť zchladit si žáhu, nutnost pomoci Alláhovi v jeho díle proti zkaženým, lákavá představa bílých žen, při pokračující neochotě Evropana bránit se    d) průběžné hospodářské odumírání zbytku světa, který po odchodu bílého muže nebude motivován k tržnímu boji, odstrašující vzpomínka na jeho osud    e) vylidněná Evropa, kde skupiny obyvatel budou muset nějak znovu začít

Podle některých náznaků by Čechy měly mít při obnově důležitou roli. Čím těsnější je naše spojení se současnou mravně zhroucenou a dožívající Evropou, tím bude obnova obtížnější.

čtenář 6.3.2007 17:01

Potíž s Klausem je, že naši

intelektuálové, včetně Havla, jsou z něj zakomplexovaný. Je to, samozřejmě, blbost, protože k tomu nemaj nejmenší důvod, kromě snad toho, že Klaus je mnohem šikovnější politik než oni sami. Deformuje to ale jejich chování a na to, bohužel, všichni doplácíme.

Nevzdělanec 6.3.2007 18:27

Re: Potíž s Klausem je, že naši

Nádhernej postřeh!R^R^ A nejvíc jsou z něj zakomplexovaný novináří. Bojí se ho jako čerti kříže. Chodí kolem něj po špičkách, aby se náhodou pan prezident neurazil. Aby mu náhodou nepoložili "špatnou" otázku. Na ty on přece neodpovídá. Proč se ho nezeptají na kolegu Koženého a na slavnou privatizaci.

Pete Brich 6.3.2007 16:25

Ještě tam chybí myšička a syreček.

Dortík pak už bude dokonalý, novináři a spisovateli;-D;-D;-D;-D;-D

PB

Jenda 6.3.2007 15:47

korektnost x politicka korektnost

Nejak nam pan autor zabloudil. Korektnost a politicka korektnost jsou dalsi priklad jak pridani adjektiva totalne meni vyznam. Asi tak jako akt versus pietni akt ci kazajka versus sveraci kazajka. Politicka korektnost BRANI diskuzi. Protoze o nekterych vecech se proste mluvit nesmi, nektere veci neni povoleno ani vedet.

dvd 6.3.2007 13:49

Hvížďala psával i solidně

ovšem to bylo tím, že vždycky ve čtvrtek napsal do MfD článek, který přeložil z textu, který v pondělí předtím otisknul Der Spiegel. A když už to příliš řvalo, neb se čtenářové ozývali, tak s tím musel přestat a teď už píše tak, jak to jeho intelektuální úrovni odpovídá.

jofa 6.3.2007 15:34

Re: Hvížďala psával i solidně

mi tedy prave tento clanek pripada jak by byl psan pro nemecke ctenare..jinak si to fakt neumim vysvetlit..jak jste napsal,psaval solidne.je zajimave jak se se zaprisahlymi kritiky VK posledni dobou roztrhl pytel.a kdyz nahodou pridaji sveho kandinata na presidenta,tak se aspon zasmeju.

J.G. Pašek 6.3.2007 16:33

Re: Hvížďala psával i solidně

Však oni Němci ten Hvížďaly článek si přeloží a v tom jejich Der Spiegel otisknou . . . . přesně co pan doktor předepsal.

L'ego 6.3.2007 13:40

Mate bohuzel naprostou pravdu, pane Hvizdalo,

I kdyz vase argumenty nesjou dvakrat presvedcive, myslim, ze zakladni myslenka, ze lpenim na "ceske ceste" v konecnem dusledku prodelame a ze klausovsky zpusob mysleni je vicemene neslucitelny s modernim pojetim demokracie (a naopak kraci v tradici ceskeho politickeho zivota 19. stol. a Prvni republiky) je opodstatnena. Pokud ma ale pan soucasny prezident mezi narodem 60% podporu, jak se pise, pak si nas stat asi nic jineho nezaslouzi. Bohuzel.

Xaver 6.3.2007 13:38

Teda pane Hvížďala, kritizovat Klause,

to se nedělá, vy opravdu, ale opravdu ošklivý...;-)

Historik 6.3.2007 13:25

Klaus má většinou pravdu, Evropě vládne smečka krátkozrakých

zkrorumpovaných a neschopných idiotů, která ji žene do záhuby. Obávám se však, že je to též naše vina, že takovouto "representaci" trpíme.

Xaver 6.3.2007 13:36

Jak jste tomu říkal za totáče?

;-)

Stredocech 6.3.2007 14:45

Re: Jak jste tomu říkal za totáče?

Nerozumím Vaší otázce. Za totáče jsem říkal, Evropané jsou většinou volové, zaplať pánbůh za Američany.

Byg 6.3.2007 12:55

Kouknou

Já nejsem žádnej inteleguán, ale jestli je Klaus ukotvenej v 19. století, tak voni jsou ukotvený asi někde v sedmým (před Kristem). Já ty vejroky toho našeho pana prezidenta sleduju jako dóst pečlivě a von má skoro dycinky pravdu a když jí nemá, tak se časem ukáže že jí měl stejně. Von je totiž dost chytrej a sečtělej a tak vůbec a pokud si vytrhnete z jeho řeči pár slovíček a o ně opíráte svojí kritiku, tak na to dete dost špatně. Jó a taky nevim o tom, že v 19. století se používaly výrazy "humanrightismus", "NGOismus", "multikulturalismus", "environmentalizmus" a tak. No holt asi ste hledal v těch starejch knihách víc než já.

Historik 6.3.2007 13:27

Re: Kouknou

V devatenáctém století se tato slova neužívala, neb tehdy ještě neexistovaly jevy, které popisují. Blblo se dost, ale ne v tak velkém měřítku.

PetrK 6.3.2007 12:41

Pane Hvížďalo,

Vaše příspěvky mají většinou smysl, hlavu i patu, ale tentokrát jste šlápnul poněkud vedle.

tony 6.3.2007 15:09

Re: Pane Hvížďalo,

JO, Klausovým příznivcům na kuří oko.