5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

2017: Tři první kroky

Dnes je první den zbytku našich životů. Je jen a jen na nás, jak ho prožijeme. Jestli dovolíme, aby pokračoval trend pozvolného návratu do nesvobody, kdy totalitu komunistickou postupně nahrazuje totalita euromarxistická.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rudolf 2.1.2017 21:31

Re: Skoro každá "neziskovka",

Ani nebude. Jak vidíte, tady se nemyslí, tady se rovnou odsuzuje. Ale mnoho zdejších mudrlantů má zcela jistě některé členy rodiny u dobrovolných hasičů, v Sokole, či jejich děti jsou členy nějakého sportovního klubu, který by bez státních dotací ani neotevřel dveře.

Ale neziskovky jsou pro zdejší pravičáky z leknutí FUJ.

K. Janyška 2.1.2017 19:28

Re: Jen věda nám může říci, co si máme myslet. Toto okřídlené

No, a dnes je to tak, že je jí kompozitivní teorie. Kdo howno ví, filosofuje.... Dzp.

D. Stirský 2.1.2017 19:02

Re: Skoro každá "neziskovka",

Protože v takové neziskovce nepracuji, mohu se spolehnout pouze na informace ve výroční zprávě, které by navíc měl ověřit auditor. Je to stejné, jako kdybych chtěl investovat do akcií, a nespoléhal se na ověřenou závěrku a výroční zprávu s tím, že tomu nevěřím. Pořád zde nikdo nejmenoval jedinou konkrétní neziskovku a neuvedl jediný konkrétní případ zneužité dotace.

t. peterka 2.1.2017 18:31

Re: Skvělý odkaz! Akorát by mě zajímalo, na co

..odvažuji se domnívat, že se jedná o potvrzení, že finanční příspěvek bude dobře využit....

čili v dobré víře přispějete a neziskovka si za to koupí i toto potvrzení..kruh se uzavírá :-)

Mám za to , že "neziskovky" starající se o nemocné lidi či se věnují např. dětem, snad mají nějaký smysl...ovšem ty lidskoprávní či genderové imbecilní spolky jsou jen černou dírou na mizení peněz....

vyberou prachy udělají festival, kde si pár "znevýhodněných" zazpívá či uplácá něco z hlíny, přijede TV a páchá se dobro...

J. Kanioková 2.1.2017 18:15

Brrr...

J. Kombercová 2.1.2017 18:11

Re: Skoro každá "neziskovka",

Při minulé debatě na toto téma jsem se vás ptala, zdali máte (kromě vyúčtování) taky zprávy o hmatatelných výsledcích například těch mnoha neziskovek, zabývajících se romskou otázkou. TO by mě zajímalo, protože situace našich romských spoluobčanů zdá se býti čím dál horší přes všechny ty miliony nalité do neziskovek na to, aby s touhle problematikou pohly.

Tak možná že máte pro mě nějaké ty dobré zprávy, které jsem přehlédla... sem s nimi.

V. Čermák 2.1.2017 18:07

Pane Stirský, je to slabé....

Musíte se víc snažit . Nejde o výroční zprávy, ale o to, co neziskovy dělají, za co jsou placeny. a jelikož jsou placeny z peněz lidí, měla by jejich činnost být těmto lidem prospěšná. Ale to není, je naopak namířena proti nim. Všechny neziskovky jistě placenou propagandu neprovozují, ale možná budou nakonec hozeny do jednoho pytle s těmi placenými a tudíž agresivními a snaživými dobře placenými skupinkami. No a potom, nechci typovat, ale je možné, že Vy, ten smířlivý a vtipný geroj se změní v zapšklého a žlučovitého človíčka. Já jsem byl vždy optimista.

V. Čermák 2.1.2017 17:53

Re: Jen věda nám může říci, co si máme myslet. Toto okřídlené

Věda je rybník, na kterém krasobruslí, bruslí a pajdají tzv, vědci. Těch, co pajdají je bohužel nejvíce a poněvadž sami k těm mistrům nepatří, stávají se z nich propagátoři vědy, tedy, myšlenek těch "mistrů", nyní většinou již jen rádoby mistrů, poněvadž jejich závěry dlouhodobě stagnují a je potřeba je silně ideologicky podporovat. Královnou věd bývala vždy filosofie, ale filosofové neovládají vysokou matematiku a nemají laboratorní vědomosti, tak je současní vědci skopli do žumpy a horko těžko nyní bojují, aby vůbec nebyli podezřívání z šíření pavědy. Jak vtipně vyjádřil jeden náš VĚDEC, pan Grygar, ty jejich slovíčka jim k ničemu nejsou, i kdyby byly setsakra logická. Úpadková odvětví vědy jsou zejména Klimatologie, podobně i Kosmologie, která ovšem kromě toho, že šíří nesmysly, není pro svět nebezpečná. Podobný boj o peníze, moc a slávu je jistě i v ostatních oborech.

D. Stirský 2.1.2017 17:37

Skoro každá "neziskovka",

kterými u nás jsou především spolky, nadace a nadační fondy, sdružení právnických osob a ústavy, má své www stránky a zpracovává výroční zprávy, které zveřejňuje. Rovněž údaje o tom, kdo a kolik dostal z veřejných zdrojů, jsou podle zákona o rozpočtovém hospodaření obcí (a jiných předpisů) veřejně dostupné. Takže informací je dost. Uvedené korporace, nejde-li o ZO zahrádkářů 01 v Horní Lhotě s obratem 5 tisíc za rok, mají vícezdrojové financování: členské příspěvky, dary, vlastní činnost (např. vydávání časopisu, dobročinné bazary, provozování kavárny) a mohou požádat i o grant, dotaci (ze zdrojů státu, kraje, obce, EU). Takže stačí jen pátrat a samozřejmě, zveřejňovat a poukazovat na ty, které údajně parazitují na státním či krajském nebo obecním rozpočtu. Jenže zatím zde nikdo neuvedl jediné konkrétní jméno, jedinou konkrétní neziskovku - to by totiž dalo práci a nebylo by to jednoduché. Jeden z diskutérů zde kdysi dokonce uvedl, že ON žádné výroční zprávy studovat nebude, že ví své. Čekal bych, že první novoroční příspěvek Štěpánkův bude smířlivý či vtipný, on je však pouze zapšklý, žlučovitý - proto si myslím, že jde o nešťastného člověka.

K. Janyška 2.1.2017 17:23

Jen věda nám může říci, co si máme myslet. Toto okřídlené

úsloví je tak jednoduché a průkazné, že je pro jen trochu bystřejší mozky spíše inspirující, než urážlivé. Kam se podíváme, tam výsledky práce vědců vidíme. Zejména tam, kde se jedná o složitější a velmi složité záležitosti. Ten, kdo odmítá vědecké závěry se sám stává předmětem vědního zkoumání. Otázka totiž zní, co to s ním je ? Je málo vzdělán nebo prostě nevzdělatelný ?

Věda je nejsofistikovanější lidskou činností, takže více lidstvo prostě neví. Věda společenská pak mnohokráte svojí složitostí tu přírodní přesahuje, neboť zkoumá jevy, které nelze měřit a vážit. Jen demonstrovat nebo rekonstruovat a představit si v mysli, která je vrcholem všeho, co vesmír a lidský svět vyprodukovaly.

Pravda samozřejmě je, že touto materií, která se zabývá spontaneitou a abstrakcí se může zabývat jen člověk předpřipravený a inteligentní nad míru. Proto také jsou výsledky bádání v této oblasti tak málo šiřitelné a ostatním pochopitelné. Vývoj se však na nic takového neptá a neosobní úroveň civilizace obchodem už daleko přesahuje schopnosti lidí ji vnímat. To je do budoucna obří problém a nebezpečí, neboť to, co se stane bude lidmi stále méně popsatelné a dojde ke srážce mezi tím, co je a co si lidé o tom co je myslí. Důsledky z této tragédie asi ani nelze představit. Tak složité věci budou ve hře pro tak málo zorientované lidstvo... Dzp.

J. Schwarz 2.1.2017 16:55

Re: ČT nerušit! Poplatky ano. A zdanit je, lháře.

Voda je už dávno vyvařená a dokonce i kotel se brzo roztaví.

J. Schwarz 2.1.2017 16:53

Re: Nevím, proč bych si měl

Ano, nač hledat parazitující neziskovky to je zbytečná práce. Prostě takové aktivity, jakkoli bohulibé, by neměly být placeny z veřejných rozpočtů, nýbrž výhradně z dobrovolných příspěvků těch, jimž činnost těchto spolků konvenuje. Tím by odpadl jakýkoli "parazitismus", neb v demokratické a liberální zemi si každý se svými penězi může dělat co chce. Stejně tak ale by stát měl v demokratické a liberální zemi velice vážit, kolik daní je nutno vybírat a za jaké životně důležité věci je utrácet. Země, která zdaňuje občany a vybrané peníze rozhazuje svým milcům pracujícím v cizích službách proti mínění vlastních občanů není ani liberální, ani demokratická. Howgh.

V. Kotas 2.1.2017 16:46

Re: Nevím, proč bych si měl

Těžko může získat konkrétní finanční údaje Štěpánek, když je nezíská ani NKÚ ! Ale že neziskovky nevykazují žádné pozitivní výsledky své práce, zvlášť za ty peníze, co získávají ze státního rozpočtu, vidí každý. Těch pár vyjímek, kterých se to netýká, jistě prominou.

V. Kotas 2.1.2017 16:39

Re: ČT nerušit! Poplatky ano. A zdanit je, lháře.

Za současné personální situace v ČT, normální. Neboj, na všechny svin, ě, se vaří voda. Jen zde to trvá už moc dlouhou dobu, bohužel.

P. Klíma 2.1.2017 15:47

Máte problém, Rudolf.

Vaše reálné okolí na vás kálí a vám nezbývá, než tady virtuálně trolovat na Psovi.

Nejhorší na tom je, že jste navždy ztracen, navždy nula. Zero. Nic. Prd.

P. Klíma 2.1.2017 15:42

ČT nerušit! Poplatky ano. A zdanit je, lháře.

Tím by moje žáha na manipulátory, lháře a vlastizrádce byla dostatečně zchlazena.

Cokoliv bytostně pravdomluvní lidé typu Miloše Zemana nebo D.J.Trumpa v té nejlepší víře zvorají, opakuje ČT a Vládní rozhlas do omrzení, leč chyby sprosťáka Karla a lidské zrůdy Hillary zatajují.

Je to vůbec možné!?

A. Alda 2.1.2017 15:15

Ano.

Máte pravdu (v tomto svém článku, nikoli obecně).

P. Vaňura 2.1.2017 14:46

Skvělý odkaz! Akorát by mě zajímalo, na co

je takový papír dobrý.

P. Lenc 2.1.2017 14:45

Re: Zrovna nedávno tu psali o neziskovce, kde je průměrný plat

Pane Vaňuro i když vynajdete všechny "neziskovky" včetně jejich příjmů, tak pro různé Stirské, Rudolfy a spol.stejně budete v lepším případě "negramotný buran".

P. Vaňura 2.1.2017 14:43

Nevidím důvod, proč bz nějaká Rada pro rozhlasové a

televizní vysílání měla vůbec existovat!

P. Vaňura 2.1.2017 14:39

Víte, jaký názor na Husa má většina protestantských

církví?

P. Vaňura 2.1.2017 14:34

Zrovna nedávno tu psali o neziskovce, kde je průměrný plat

35000 Kč.

Jinak třeba http://www.na-septande.cz/vse/politika/kolik-nas-stoji-nase-romska-mensina

http://eportal.parlamentnilisty.cz/Articles/5425-vetsina-ceskych-neziskovek-zadnou-charitu-nedela-jen-parazituji-na-ceske-spolecnosti.aspx

http://romove.radio.cz/cz/clanek/19365

To jsem našel za 5 minut!

P. Zinga 2.1.2017 14:31

Re: Je mi jedno

Tomu říkám sebekritika! Takže Rudolfa už nebudeme moci číst...

P. Vaňura 2.1.2017 14:27

Autor má PRAVDU

Ale začal bych u těch parazitujících "neziskovek!"

D. Stirský 2.1.2017 14:16

Re: Nevím, proč bych si měl

Ale Štěpánek a jiní brojí vždy jen proti neziskovkám. Pokud by napsal, že ta a ta konkrétní neziskovka neefektivně vydojila ze státního rozpočtu x miliónů, pokud by uvedl zcela konkrétní případ, nic proti tomu. Jenže on ani jediný příklad neuvádí, je to úplně stejné jako když Hitler řekl, že viníkem všeho nedobrého je mezinárodní židovstvo. Také nikdy nedefinoval, kdo konkrétně, proč, jak... Neziskovka je velmi široký pojem, navíc právně nedefinovaný. A vezměte jed na to, že prací v neziskové organizaci nikdo nezbohatne, byť mezi tisícovkami by se asi našly výjimky. Ale já takové neznám.

V. Karda 2.1.2017 14:05

Re: Je mi jedno

Zarážející je že vůbec otisknou hovadiny blbečků Rudolfa,Stirského,Zeleného a podobných kovaných komoušů.

M. Těhanová 2.1.2017 14:04

Re: Nevím, proč bych si měl

Ne ,že bych se chtěla zastávat Štěpánko, nemusím ho, ale když to co píše někdo shodí tím, že vybere neziskovky, proti kterým nikdo nic nemá a ani ničemu neškodí, pak shodí problém, o kterém by se mělo diskutovat, jen proto, že nemám ráda autora. Pěkná blbost!

Š. Hašek 2.1.2017 13:11

Re: Pěkný novorční zvratek

"Neziskové" organizace se starají pouze o platy svých členů.

Maskují to ovšem "pomocí světu". Je hezké pozorovat, jak "nespí starostmi, utrhnou si od úst", aby "dodaly lahev PETvody do africké vesnice", případně "aby rozkrývaly nebezpečnou propagandu na gymnasiích". Taky předělávají nepracující na spořádáné příjemce socdávek.

Já provozuji také neziskovku, ale tak nějak jinou, poněkud zastaralou - ve vlastní režii vobčas vařím skautům na táboře, pochopitelně jim v kuchyni při škrábání brambor propaguji neeurohodnotové názory. Zatím to jde. Zkráceno. Zkusím to dát na papír, Valachová zacvaká aspoň opotřebení spacáku a sekery!

A. Nový 2.1.2017 13:10

Re: Zásadně nesouhlasím se zrušením veřejnoprávní ČTV

Co je to primitivní antikomunista? :-)

A. Nový 2.1.2017 13:08

Re: ha ha ha

Je to chudáček, takže proč nebezpečný.